مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه رب انار

طرز تهیه رب انار

رب انار چاشنی خوشمزه و مورد پسند ایرانی‌ها است که در بیشتر غذاهای ترش و ملس استفاده می‌شود. زیتون پرورده، خورشت بی‌نظیر فسنجان و اکبر جوجه مازندرانی همگی طعم جادویی خود را مدیون چاشنی بی‌نظیر رب انار هستند.

رب انار خانگی طعم و رنگ منحصر به فردی دارد. شما می‌توانید در تهیه آن از بهترین انار استفاده کنید و در مورد کیفیت آن مطمئن باشید. اگر دوست دارید امسال خودتان برای درست کردن رب انار دست به‌کار شوید، این مقاله، بهترین طرز تهیه را در اختیار شما قرار می‌دهد.

طرز تهیه رب انار ترش

طرز تهیه رب انار ترش

رب انار از طعم ترش تا ملس و شیرین وجود دارد و شما می‌توانید طبق ذائقه خودتان برای درست کردن آن از انار شیرین یا ترش استفاده کنید. رب انار شمالی و اصیل، ترش‌مزه بوده و رنگ تیره‌ای دارد. این چاشنی خوشمزه برای تهیه زیتون پرورده و فسنجان شمالی استفاده می‌شود.

مواد لازم:

  • انار جنگلی: 8 کیلوگرم
  • آب: 3 لیوان
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه رب انار سفت

برای درست کردن یک رب انار سفت و غلیظ که طعم ترشی داشته باشد، از انار ترش و جنگلی استفاده کنید. ابتدا انارها را دانه کنید.

بهترین روش برای دانه کردن انار این است که آنها را به دو نیم تقسیم کنید. به کمک یک ملاقه چوبی به پوسته انار ضربه بزنید تا دانه‌ها از آن خارج شوند.

دانه‌های انار را به همراه آب داخل یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و منتظر بمانید تا آب به‌جوش بیاید.

حرارت را کمی زیاد کنید، به کمک یک گوشت‌کوب دانه‌های انار را فشار دهید تا به‌خوبی له شوند. این کار را هر از گاهی انجام دهید تا فرآیند پخت انارها کوتاه‌تر شود. بعد از اینکه دانه‌ها کاملا له شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

در این مرحله نیاز به یک صافی دارید. انارها را از یک سبد صافی عبور دهید و آب آنها را کاملا جدا کنید. یک قابلمه بزرگ‌تر بردارید و آب انار را داخل آن بریزید. قابلمه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و منتظر بمانید تا رب شما غلیظ شود.

برای درست کردن رب انار غلیظ و سفت، حداقل نصف روز زمان نیاز دارید. مراحل تهیه آن طولانی است، اما نتیجه شما را شگفت‌زده خواهد کرد. غلظت رب انار جنگلی درست مثل رب گوجه است، پس تا زمانی آن را بجوشانید که کاملا سفت شود.

اگر می‌خواهید رب شما تیره شود، زمان بیشتری آن را بجوشانید تا کاملا سیاه شود. در مراحل پایانی و قبل از اینکه رب را از روی حرارت بردارید، نمک به آن اضافه کنید. اضافه کردن نمک، از کپک زدن رب جلوگیری می‌کند. رب انار را در ظروف شیشه‌‌ای و تمیز نگه دارید.

برای درست کردن غذاهای شمالی، بی‌شک رب انار جنگلی بهترین انتخاب است. به مقاله طرز تهیه مرغ ترش غذای شمالی بروید و با آن آشنا شوید. در تهیه این غذا حتما از رب انار ترش و درجه یک استفاده کنید.

طرز تهیه رب انار ساوه

طرز تهیه رب انار ساوه

شهر ساوه یکی از بهترین انارها را در کشور دارد. طعم این انار شیرین و ملس است. برای درست کردن یک رب انار ملس، می‌توانید از انار درشت و شیرین ساوه استفاده کنید.

مواد لازم:

  • انار ساوه: 4 کیلوگرم
  • نمک: نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه رب انار ملس

در طرز تهیه رب انار خانگی، انارها را به‌خوبی دانه کنید. دانه‌های انار را داخل دستگاه مخلوط‌کن بریزید، سپس آنها را از یک توری مناسب یا پارچه نخی عبور دهید. با این روش به‌راحتی می‌توانید آب انار را جدا کنید.

آب انار را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت بگذارید. آب انار بعد از کمی جوشیدن، کف می‌کند. بهتر است آنها را با کفگیر جدا کنید تا رب شما خوش‌رنگ شود. در مراحل آخر و بعد از غلیظ شدن رب، آن را هم بزنید.

غلظت رب انار ساوه سفت است، اما رنگ آن کمی روشن‌تر از رب انار ترش خواهد بود. قبل از اینکه آن را از روی حرارت بردارید، نمک بریزید تا کپک نزند. فسنجان خانگی با رب انار ساوه طعم دلچسب و متفاوتی خواهد داشت.

اگر دوست دارید خورشت قیمه را هم با رب گوجه خانگی بپزید، سری به مقاله رب خانگی چطور درست کنیم؟ بزنید.

طرز تهیه رب انار با چغندر

طرز تهیه رب انار با چغندر

اگر اهل خوردن غذاهای شیرین هستید و خورشت فسنجان را شیرین می‌خورید، این رب انار مخصوص شماست. بهترین روش برای شیرین کردن رب انار، استفاده از چغندر در آن است.

مواد لازم:

  • انار: 4 کیلوگرم
  • چغندر: 1 عدد متوسط
  • نمک: نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه رب انار شیرین

در مرحله اول انارها را دانه کنید، آنها را داخل مخلوط‌کن بریزید. انارهای له شده را از توری ریز یا پارچه نخی و نازک عبور دهید. انارها را با دست خوب فشار دهید تا آب انار کاملا جدا شود.

آب انار را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت بگذارید. نیم ساعت بعد از جوشیدن آب انار، چغندر تا به 6 قسمت تقسیم کنید و داخل رب بیندازید.

منتظر بمانید تا رب شما کاملا غلیظ شود. در مراحل پایانی چغندر را از رب خارج کنید و نمک به آن اضافه کنید. چغندر طعم ترش انارها را به خود گرفته و به شیرین شدن رب کمک می‌کند.

رب انار یک چاشنی پرطرفدار و دلپذیر برای غذاهای ایرانی است و فواید زیادی دارد. در مقاله خواص رب انار درباره آن بیشتر بخوانید.

کلام آخر

رب انار در برخی غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و طعم آن ترش، شیرین یا ملس است. شما می‌توانید این رب را طبق ذائقه خودتان درست کنید و لذت ببرید. ما در این مقاله تمام فوت‌وفن‌های رب انار خانگی را برای شما آوردیم.

سوالات متداول:

چه‌کار کنیم تا رب انار کپک نزند؟

در مرحله پایانی پخت رب انار و بعد از غلیظ شدن، مقداری نمک اضافه کنید تا رب شما کپک نزند.

چگونه رب انار سیاه درست کنیم؟

برای اینکه رب انار شما سفت و کاملا تیره شود، باید مدت زمان بیشتری آن را بر روی حرارت نگه دارید.

چرا در رب انار چغندر می‌ریزند؟

چغندر طعم ترش انارها را به خود گرفته و به شیرین شدن رب کمک می‌کند.

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید