دلمه برگ مو از آن دسته غذاهای محبوب و خوشمزهای است که در همه جمعها طرفداران زیادی دارد و بهعنوان یک غذای مجلسی جذاب شناخته میشود. کمتر کسی را پیدا میکنید که از طعم بینظیر دلمه برگ مو لذت نبرد و عاشق آن نباشد. این نوع دلمه با ترکیب منحصربهفرد و طعم خاص خود، هم بهعنوان یک غذای اصلی و هم بهعنوان یک پیشغذای مقوی شناخته میشود.
در این مطلب، میخواهیم طرز تهیه دلمه برگ مو و فوتوفنهای خاص آن را به شما آموزش دهیم. اگر دوست دارید با طرز تهیه این غذای جذاب سنتی آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.
دلمه برگ مو چیست؟
غذاهای ایرانی با تنوع بینظیر و عطر و طعمهای خاص خود، زبانزد هستند. یکی از این غذاهای خوشمزه و محبوب، دلمه برگ مو است که ترکیب بسیار مقوی و خوشمزهای دارد.
دلمه برگ مو هم بهعنوان یک غذای مجلسی کامل و هم بهعنوان یک پیشغذای بسیار خوشطعم آماده میشود و سفره شما را رنگین میکند.
دلمه برگ انگور یک نوع غذای سنتی و قدیمی است که عموما در فصل تابستان آماده میشود. برگ مو یا همان برگ درخت انگور، مواد دلمه را دربرمیگیرد و و پس از پخت، به شکل یک فینگرفود کوچک و زیبا درمیآید.
موادی که درون دلمه برگ مو وجود دارد، بسیار مقوی هستند و انرژی بدن را بهطور کامل تامین میکنند. این غذا در بسیاری از شهرهای ایران طبخ و سرو میشود و طرز تهیه دلمه برگ مو در هر شهری، متناسب با ذائقه مردمان آنجا، متفاوت است. باید بدانید که، پایه و اساس این غذا، در همه جا یکسان است و این تفاوت فقط در در چاشنی و طعم آن وجود دارد.
یکی دیگر از دلمههای محبوب، دلمه فلفل دلمهای است. اگر شما جزو طرفداران فلفل دلمه هستید، مقاله طرز تهیه دلمه فلفل دلمهای را از دست ندهید.
روش تهیه دلمه برگ مو
برای آنکه طرز تهیه دلمه برگ مو را یاد بگیرید، باید در ابتدا مواد مورد نیاز آن را تهیه کنید. موادی که در دلمه استفاده میشود، بسیار رایج و بهآسانی قابل دسترساند. بنابراین برای تهیه و آماده کردن آن، بههیچعنوان دچار زحمت نخواهید شد.
مهمترین مواد موردنیاز برای تهیه دلمه برگ مو:
- پیاز: 1 عدد
- برنج: 2 لیوان
- لپه: 100 گرم
- سبزی دلمه: 200 گرم
- گوشت چرخکرده: 200 گرم
- برگ مو: به میزان کافی
- سرکه: نصف فنجان
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان کافی
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه دلمه برگ مو
روش تهیه دلمه برگ مو نیاز به طی مراحلی دارد که اگر آنها را بهدرستی بیاموزید، میتوانید این غذای بینظیر را آماده کنید.
ابتدا لپهها را بهمدت 2 ساعت، در آب خیس کنید. این کار به رفع نفخ از لپه و همچنین پخت سریعتر آن کمک میکند. در این مدت، دو بار آب لپه را عوض کنید و پس از آنکه لپهها بهخوبی خیس خوردند، آنها را در یک قابلمه مناسب همراه با آب و کمی نمک بپزید.
در همین زمان، برنج را هم در آب و مقدار کمی نمک خیس کنید. سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش کنید. یادتان باشد بهترین زمان آبکشی برنج برای تهیه دلمه برگ مو، زمانی است که برنجها ظاهرا نرم شدهاند، اما مغز آنها سفت است.
پیاز را بهشکل نگینی خرد کرده و درون ماهیتابه تفت دهید. پس از آنکه پیازها تغییر رنگ دادند و نرم شدند، کمی فلفل و زردچوبه و در ادامه، گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید. این ترکیب را کاملا با هم مخلوط کرده و تفت دهید.
در مرحله بعدی، نوبت به آماده کردن سبزی دلمه برگ مو میرسد. سبزی استفادهشده در این دلمه، مجموعهای از انواع سبزیهای خوشعطر و طعم را دربرمیگیرند. سبزی دلمه شامل جعفری، مرزه، تره، شوید، نعناع، ترخون و پیازچه است. سبزیها را با دقت بشویید و سپس آن را خرد و ریز کنید. سپس سبزیها را به ترکیب گوشت چرخکرده و پیاز اضافه کرده و لپه و برنج را هم به آن اضافه کنید. مواد را بهخوبی هم بزنید که مخلوط و یکدست شوند.
در آخر کمی رب به مواد اضافه کنید تا رنگ زیبایی به خودش بگیرد و اجازه دهید کاملا با مواد مخلوط شود.
حالا نوبت به برگهای مو برای پیچیدن دلمه میرسد. برای آماده کردن برگ مو، یک قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب جوش آمد، برگهای مو را با دقت داخل آن قرار دهید و پس از 3 دقیقه خارج کنید.
این کار باعث نرمتر شدن برگ دلمه، جلوگیری از پاره شدن برگها و پخت سریع و آسان میشود.
پیچاندن دلمهها، یک مرحله سخت در طرز تهیه دلمه برگ مو است. برای این کار مقدار مناسبی از مواد را درست وسط برگ بریزید و گوشههای آن را به سمت داخل جمع کنید. باید دقت کنید که برگها کاملا بسته شوند و مواد از داخل آنها بیرون نریزد.
پس از آنکه کار پیچیدن مواد دلمه لای برگها تمام شد، کمی روغن داخل یک قابلمه با سایز مناسب بریزید و کف آن چند عدد برگ مو بچینید. سپس دلمهها را با احتیاط و مرتب داخل قابلمه بگذارید. سپس دو لیوان آب همراه با سرکه را روی دلمهها ریخته و آن را روی حرارت بگذارید. حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید دلمهها بهآرامی بپزند و آب قابلمه تمام شود. دلمههای شما آماده است. نوش جان!
با خواندن مقاله طرز تهیه دلمه فلفل، با این نوع دلمه فوقالعاده بیشتر آشنا شوید.
نکات مهم در طرز تهیه دلمه برگ مو
برخی افراد دلمه را با کمی طعم شیرین دوست دارند. در این حالت، میتوانید به ترکیب آب و سرکه، کمی هم شکر اضافه کنید تا دلمه برگ مو شما طعم شیرین داشته باشد.
قرار دادن چند برگ مو، کف قابلمه، باعث جلوگیری از سوختگی دلمهها میشود و مانند یک تهدیگ خوشمزه، جذابیت دارد!
دقت کنید که لپه و برنج را باید به صورت نیمپز بردارید و سپس به مواد دلمه اضافه کنید. پخت بیشازحد برنج و لپه، باعث نرم شدن و یا له شدن مواد میشود.
میزان ترشی یا شیرینی دلمه برگ مو کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
در طرز تهیه دلمه برگ مو میتوانید به جای سرکه، از آبلیمو هم استفاده کنید.
دلمه برگ مو را همراه با ماست محلی و نان سنگک تازه نوش جان کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
اگر بهدنبال یک غذای خورشتی برای سرو در کنار دلمه هستید، مقاله خورشت سبزی با مرغ را بخوانید و از این غذای بینظیر لذت ببرید.
کلام آخر
دلمه برگ مو از آن دسته غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که طعم لذیذی دارد. ارزش غذایی دلمه برگ مو بسیار بالاست و به دلیل وجود انواع مواد مغذی در آن، بهعنوان یک وعده غذایی کامل معرفی میشود.
در این مقاله تلاش کردیم روش تهیه دلمه برگ مو را به شما آموزش دهیم. از درست کردن آن لذت ببرید.
سوالات متداول
آیا میتوان دلمه برگ مو را با طعم شیرین درست کرد؟
بله، برخی افراد بسته به ذائقه و سلیقه خودشان، دلمه برگ مو را بهصورت شیرین درست میکنند. اگر دوست دارید این غذا را با طعم شیرین نوش جان کنید، مقداری شکر به ترکیب آب و سرکه اضافه کنید.
چرا باید لپه را پیش از پختن در آب خیس کرد؟
خیساندن لپه یا هر نوع حبوبات دیگر، کمک میکند که نفخ آن گرفته شده و راحت و سریعتر بپزد.
سبزی دلمه شامل چه نوع سبزیهایی است؟
سبزی دلمه از انواع سبزیهای خوشمزه و معطر مانند جعفری، مرزه، تره، شوید، نعناع، ترخون و پیازچه تهیه میشود.
شبکه های اجتماعی