مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه صبحانه ترکیه‌ای

طرز تهیه صبحانه ترکیه‌ای

در فرهنگ ترکیه صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی است و در روز تعطیل یعنی یکشنبه با بریز و بپاش فراوانی برگزار می‌شود؛ به طوری که همه یا خانه بزرگ‌تر فامیل جمع شده یا برای صرف صبحانه بیرون رفته تا اولین وعده روز را که به آن kahvelti، در معنای وعده بعد از قهوه، می‌گویند را دور هم باشند.

به همین بهانه می‌خواهیم امروز سفره کاهولتی kahvelti را کامل معرفی کنیم، پس برای آشنایی با طرز تهیه صبحانه ترکی با ما همراه باشید. در ضمن برای سبک زندگی سالم هم پیشنهاد می‌کنم حتماً نگاهی به مقاله بهترین زمان خوردن صبحانه داشته باشید.
صبحانه با صرف چای و قهوه شروع می‌شود!

پای ثابت طرز تهیه صبحانه ترکی چای و قهوه ترک است که معمولاً چای در فنجان‌های کمرباریک و قهوه در فنجان‌های کوچک سرو می‌شود. به نان صبحانه هم اِک‌مِک می‌گویند که شبیه نان باگت بلند است و به‌صورت گرد برش داده و در سفره گذاشته می‌شود. البته در شهرهای بزرگی مانند استانبول و آنکارا که بیشتر مردم صبح را باید در محل کار حاضر باشند، نان‌ها و پیراشکی‌های دیگری مانند پواچا و سیمیت هم جایش را در وعده صبحانه پیدا کرده است. در مقاله طرز تهیه پوآچای ترکیه این نان خوشمزه را معرفی کردیم.

پس تا اینجا یادتان باشد که برای شروع صبحانه باید چای یا قهوه را سفارش داده و بعد سراغ خوراکی‌ها بروید. در رستوران و کافه می‌توانید کل صبحانه کامل را سفارش داده یا از اقلام مختلف آن یکی را انتخاب کنید که در ادامه تک‌تک را معرفی کردیم.

طرز تهیه صبحانه ترکیه‌ای

صبحانه سرد ترکی

در طرز تهیه صبحانه ترکیه ای یک بخش صبحانه سرد و بخش دیگر صبحانه گرم است که صبحانه سرد شامل:

  • انواع پنیر
  • خیار و گوجه‌فرنگی حلقه شده
  • زیتون سبز و زیتون سیاه
  • شکلات نوتلای صبحانه
  • خامه چرب (kaymak)
  • عسل
  • انواع مربا
  • کالباس با گوشت حلال

می‌شود. معمولاً ترک‌ها یا با سیمیت و اِک‌مِک و یا بدون نان این صبحانه را همراه با چای و قهوه می‌خورند که طرز تهیه خاصی ندارد، پس بیایید سراغ بخش صبحانه گرم برویم.

طرز تهیه صبحانه ترکیه‌ای

صبحانه گرم ترکیه‌ای

در طرز تهیه صبحانه ترکیه ای بخش مهم و البته بسیار خوشمزه قسمت صبحانه گرم است که شامل:

  • املت ترکی معروف به مِنِمن
  • گوزلمه ترکیه‌ای
  • انواع بورک

می‌شود. این بخش را هم را می‌توانید همراه با کل پکیج صبحانه در رستوران‌های ترکیه سفارش داده یا جدا اُردر دهید که معمولاً همراه با چای سرو می‌شود؛ اما سرو قهوه جداگانه است.

مِنِمن املت معروف ترکیه است که هم با سوسیس معروف سوجوک و هم بدون آن سرو می‌شود. در خانه هم می‌توانید این املت خوشمزه را که تفاوتی با املت‌های خودمان ندارد، سرو کنید. برای شروع یک ظرف روحی یا مسی را روی گاز گذاشته و روغن بریزید. سپس برای دو نفر، دو گوجه بزرگ را نگینی خورد کرده و در روغن سرخ کنید تا به آب بیفتد. یادتان باشد که مِنِمن فقط با گوجه درست شده و حتی نیاز به یک قطره رب گوجه‌فرنگی هم ندارد.

وقتی گوجه‌ها به آب افتاد سه تا چهار تخم‌مرغ را به آن اضافه کرده و با گوجه‌ها هم بزنید. در طرز تهیه صبحانه ترکی نباید بگذارید که تخم‌مرغ خیلی سفت شود، پس وقتی کمی خودش را بست، زیر شعله را خاموش کنید.

مِنِمن را با سوجوک یا سوسیس معروف ترکی هم می‌توانید آماده کنید با این تفاوت که اول سوجوک‌ها را در ظرف جداگانه سرخ کرده و سپس با آب انداختن گوجه‌ها همراه با مخلوط تخم‌مرغ به ظرف اضافه کنید. سوجوک طعم خوب و نسبتاً تندی دارد و در بیشتر سوپرمارکت‌های ایرانی پیدا می‎شود.

گوزلمه هم صبحانه و هم یک میان‌وعده خوشمزه ترکی است که در مقاله طرز تهیه گوزلمه ترکی درباره طرز تهیه خمیرش مفصل صحبت کردیم. علاوه بر این گاهی در سفره صبحانه ترک‌ها انواع بورک هم دیده می‌شود که طرز تهیه بسیار آسانی دارد.

در طرز تهیه صبحانه ترکیه ای راز خوشمزگی بورک به خمیر آن است که مدل آماده آن را می‌توانید در سوپرمارکت‌ها پیدا کنید. برای صبحانه هم معمولاً بورک سیب‌زمینی و بورک اسفناج سرو می‌شود.

برای طرز تهیه بورک اسفناج، اول اسفناج‌ها را با مقدار کمی آب پخته و سپس با پیازداغ و یک بسته پنیر خامه‌ای کوچک در روغن فراوان سرخ کنید. وقتی پنیرها آب شد، به مخلوط نهایی نمک و فلفل اضافه کرده و خوب هم بزنید. حالا اسفناج‌های بورک را کناری بگذارید تا خنک شود. خمیرهای بورک را به طول برش زده و یا از اول مدل طولی بخرید. با قاشق مقداری از مواد اسفناج را داخل بورک گذاشته و به شکل سیگاری رول کنید. روی بورک‌ها را هم می‌توانید مخلوط کره آب شده با زرده تخم مالیده و کمی کنجد هم رویش بپاشید. حالا بورک‌ها آماده رفتن داخل فر و یا سرخ شدن است. همین بورک را می‌توانید با سیب‌زمینی سرخ شده و کمی جعفری هم پر کنید و برای سفره صبحانه ترکی داشته باشید.

طرز تهیه صبحانه ترکیه‌ای

کلام آخر

در این مقاله درباره طرز تهیه صبحانه ترکیه ای صحبت کردیم و گفتیم که وعده صبحانه یا همان kahvelti یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی برای مردم ترکیه است. جمع شدن در خانه بزرگ فامیل در روز تعطیل و دور یک میز صبحانه خوردن در فرهنگ این کشور در معنای هم‌سفره شدن و نان و نمک خوردن است و به همین واسطه برای این برکت سفره و پشت یک میز نشستن احترام بسیاری قائل هستند که مشابهش را در کشور و فرهنگ خودمان هم داریم.

پیشنهاد می‌کنیم از این مقاله برای طرز تهیه صبحانه ترکی استفاده کرده و یک وعده متفاوت را امتحان کنید. در سفر به ترکیه هم حتماً به رستوران‌های معروف سرو صبحانه رفته و از طعم غذاهای خوشمزه صبحانه ترکی نهایت لذت ببرید.

سؤالات متداول

آیا در منمن نیازی به افزودن پیاز یا سیر هست؟

خیر، ولی اگر بوی تخم‌مرغ اذیتتان می‌کند می‌توانید علاوه بر ادویه مقدار بسیار کمی سیر یا پیاز به طوری که در غذا دیده نشود، اضافه کنید.

برای تهیه قهوه ترک چه مدل قهوه‌سازی بخریم؟

قهوه ترک نیازی به قهوه‌ساز ندارد و با قهوه‌جوش‌های روی گاز که به آن جازوه یا جزوه می‌گویند، آماده می‌شود.

آیا صبحانه ترکی همراه با سبزی خوردن سرو می‌شود؟

خیر، در صبحانه سرد ترکی فقط زیتون سیاه، خیار و گوجه‌فرنگی سرو می‎شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید