فرهنگ غذایی ترکیه، یکی از نزدیکترین فرهنگهای غذایی به کشور خودمان است. ذائقه ترکیهایها و ایرانیها بسیار به هم شبیه است و به همین دلیل، غذاهای ترکی، میتوانند برای ایرانیها نیز بسیار محبوب باشند. برای نمونه، یکی از خوشمزهترین خوراکیهایی که در بین ما ایرانیها نیز بسیار محبوب شده، پوآچای ترکیه است.
در این مقاله ما قصد داریم که طرز تهیه پوآچای ترکیه را به شما آموزش دهیم. این غذای بسیار ساده، با مواد اولیهای اندک و البته طرز تهیه سادهای که دارد، میتواند بهترین گزینه برای عصرانه و صبحانه باشد. هر زمان که اراده کنید، میتوانید پوآچای ترکیه را سریعاً تهیه کنید و در کنار عزیزان خود، نوشجان کنید.
روش تهیه پوآچای ترکیه
یکی از دلایلی که باعث شده است پوآچای ترکیه تا به این اندازه محبوب باشد، این است که مواد اولیه آن در هر خانه ایرانی و ترکیهای پیدا میشود. علاوه بر دردسترسبودن مواد اولیه، باید به این نکته نیز اشاره کرد مواد اولیه پوآچای ترکیه، بسیار ارزان نیز هست؛ از همین جهت میتوان آن را بسیار اقتصادی دانست. از دیگر خوراکیهای ارزان قیمتی که میتوانید با کمترین مواد اولیه حاضر کرد، نان تست فرانسوی است. بد نیست نگاهی به مقاله طرز تهیه تست فرانسوی نیز داشته باشید.
از جمله مواد لازم در طرز تهیه پوآچای ترکیه، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
آرد سفید: 850 گرم
خمیرمایه: 7 گرم
آب گرم: 230 میلیلیتر (1 پیمانه)
شیر گرم: 230 میلیلیتر (1 پیمانه)
روغن گیاهی: 230 میلیلیتر (1 پیمانه)
نمک: 2 قاشق چایخوری
شکر: 3 قاشق چایخوری
پنیر فتا: 200 گرم
اسفناج یا جعفری: 3 قاشق غذاخوری خرد شده
سفیده تخممرغ: 1 عدد
زرده تخممرغ: 1 عدد
کنجد یا سیاهدانه: به میزان لازم
لازم است به این نکته اشاره کنیم که مواد لازم در تهیه پوآچای ترکیه که اکنون ذکر شد، برای تهیه 20 تا 22 عدد نان پوآچا کافی است. اگر فکر میکنید که این مقدار برای شما زیاد است، میتوانید مواد اولیه را به نسبت مساوی، کاهش دهید. برعکس، اگر دوست دارید مقدار بیشتری تهیه کنید، میتوانید مواد اولیه را با همان نسبت مساوی، افزایش دهید.
مراحل تهیه پوآچای ترکیه
شاید در نظر اول، خیال کنید که طرز تهیه این نان مغزدار ترکیهای، چقدر میتواند سخت و دشوار باشد، اما اصل ماجرا چیز دیگری است. طرز تهیه پوآچای ترکیه، بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد. اگر بهاندازه کافی سحرخیز باشید، میتوانید این نان را بهسرعت برای صبحانه حاضر کنید. اصلاً باید گفت که این نان، میتواند بهترین انتخاب برای صبحانه کودکان باشد. برای آشنایی بیشتر با این موضوع، توصیه میکنیم که مقاله صبحانه سالم برای مهدکودک را نیز مطالعه کنید.
و اما برای تهیه پوآچای ترکیه، لازم است که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
اولازهمه، لازم است که مواد داخل نان پوآچا را حاضر کنید. برای این کار، ابتدا پنیر را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آن را به کمک چنگال خوب خرد و له کنید. جعفری یا اسفناج را خرد و ریز کرده، داخل کاسه بریزید. در نهایت نیز سفیده تخممرغ را به آن اضافه کنید. همه مواد را خوب به هم بزنید. روی کاسه را بپوشانید و کنار بگذارید.
حال باید خمیر نان را تهیه کنید، یک کاسه بزرگ دیگر انتخاب کنید. شیر، آب، روغن، خمیرمایه، شکر و نمک را در آن کاسه بریزید و با همزن، خوب با یکدیگر مخلوط کنید. حال آرد را الک کرده و داخل کاسه بریزید. آرد را آرامآرام اضافه کرده و در همین حین، مایع داخل ظرف را هم بزنید تا با آرد مخلوط شود. توجه داشته باشید، مقدار آرد باید بهقدری باشد که در نهایت، خمیر شما به دست نچسبد.
اکنون خمیر را مقداری ورز دهید تا حسابی نرم شود و بافتی لطیف پیدا کند. سپس از خمیر چانه بگیرید. اندازه هر چانه، باید بهاندازه یک تخممرغ باشد. با این اندازه، شما حدود 20 تا 22 عدد نان پوآچا خواهید داشت. حال روی اپن یا روی یک سینی بزرگ، مقداری روغن بریزید. چانههای خمیر را روی آن قرار دهید و با دستان خود، آنها را به شکل دایره، پهن کنید.
یک قاشق غذاخوری از پنیر روی هر چانه خمیر قرار دهید. سپس خمیر را برداشته، دو طرف آن را بالا بیاورید و آنها را ببندید. محل اتصال خمیر را با نوک انگشتان خود محکم کنید و خمیرهای پرشده را کنار بگذارید. بهتر است که روی سینی فر کاغذ روغنی نسوز قرار دهید و خمیرها را همان جا بگذارید. حواستان باشد که خمیرها از هم فاصله داشته باشند.
حال در یک کاسه کوچک، زرده تخممرغ را هم بزنید تا یکدست شود. زرده را روی تمام خمیرها بمالید؛ میتوانید این کار را به کمک قلم یا دست خود انجام دهید. بعد از آن هم مقداری کنجد یا سیاهدانه روی خمیرها بریزید. اکنون سینی خمیرها را کنار بگذارید. اجازه دهید که خمیرها در دمای اتاق، ور بیایند و پف کنند.
پفکردن خمیرها بسته به دمای اتاق شما، ممکن است بین 45 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. حدود نیم ساعت، آخر، فر را روشن کرده و روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. زمانی که فر داغ شد، سینی خمیرها را داخل آن قرار دهید تا بپزند و طلایی شوند. بعد از 20 تا 30 دقیقه، نان پوآچا شما آماده است. نوش جان!
نکات مهم در تهیه نان پوآچای ترکیه
سعی ما در این مقاله، بر آن بود که تمام نکات و فوتوفنهای لازم در طرز تهیه نان پوآچا را به شما آموزش دهیم. اما چه تجربه شما در آشپزی چندین و چندساله باشد و چه یک ساعت، خودتان خوب میدانید که همیشه راه برای بهترشدن هست. در این بخش، ما نکاتی را به شما آموزش خواهیم داد که کیفیت کار خود را بهتر کنید:
- حواستان باشد که شیر و آب، هر دو گرم باشند. در غیر این صورت، شکر و خمیرمایه بهخوبی با آنها مخلوط نخواهند شد.
- مقدار آرد میتواند متغیر باشد. تا زمانی که بافتی نرم و لطیف دست پیدا کنید، باید آرد را نیز اضافه کنید. لطافت آرد باید مثل لطافت لاله گوش باشد.
- اگر میخواهید نان شما سریعتر پف کند تا آن را سریعتر بپزید، میتوانید ابتدا فر را تا حد بسیار کمی گرم کنید و خمیرها را داخل آن قرار دهید. بعد از اینکه پف کرد میتوانید فر را روی حرارت پخت تنظیم کنید و خمیرها را بپزید.
- نان پوآچا اصیل، معمولاً با خمیر و اسفناج تهیه میشود، اما شما میتوانید مواد داخل آن را بهدلخواه خود تغییر دهید و هر چیزی که دوست داشتید به آن اضافه کنید.
- اندازه هر چانه از خمیر هم سلیقهای است. شما میتوانید چانههای را کوچکتر بگیرید و تعداد بیشتری از پوآچا تهیه کنید. در این صورت حواستان باشد که زیاد از حد در آن پنیر قرار ندهید.
ارزش غذایی پوآچای ترکیه
و در آخر، اکنون که طرز تهیه پوآچای ترکیه را میدانیم، بد نیست نگاهی به ارزش غذایی آن نیز داشته باشیم. برای کسانی که رژیم لاغری دارند، یا باید حواسشان به خورد و خوراکشان باشد، این بخش میتواند بسیار مفید باشد. خبر خوب آنکه نان پوآچا، یکی از سالمترین خوراکیهایی است که میتوانید در خانه تهیه کنید.
ارزش غذایی نان پوآچا ترکیه را بهازای هر عدد از آن، میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید:
انرژی | 87 کالری |
شکر | 0.7 گرم |
سدیم | 128 میلیگرم |
چربی | 4 گرم |
کربوهیدرات | 10.3 گرم |
پروتئین | 2.4 گرم |
کلسترول | 13.8 میلیگرم |
کلام آخر
در این مقاله ما طرز تهیه پوآچای ترکیه را به شما آموزش دادیم. این نان، یکی از سادهترین نانهایی است که میتوانید در خانه تهیه کنید و بهعنوان صبحانه یا عصرانه، نوش جان کنید. این نان اصیل ترکی، بسیار اقتصادی نیز هست و اصلاً خرج اضافی روی دستتان نخواهد گذاشت. امیدواریم که در اولین فرصت این نان را تهیه کرده و از خوردن آن در کنار عزیزان خود، لذت ببرید.
سؤالات متداول
آیا در تهیه پوآچای ترکیه میتوان از پنیرهای دیگر هم استفاده کرد؟
بله، بهجای استفاده از پنیر فتا میتوانید از انواع دیگر پنیر، مثلاً پنیر سفید ساده نیز استفاده کنید.
آیا میتوان در طرز تهیه پوآچای ترکیه از شکر بیشتری استفاده کرد؟
اگر دوست دارید که این نان را با مواد دیگری پر کنید و از آن بهعنوان شیرینی استفاده کنید، میتوانید مقدار شکر را نیز افزایش دهید.
بهترین اندازه برای نان پوآچا بعد از پختن چقدر است؟
به باور مردم ترکیه، بهترین اندازه برای این نان، بهقدری است که با دو لقمه (دو گاز) تمام شود.
شبکه های اجتماعی