مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه نان پنجره‌ای

طرز تهیه نان پنجره‌ای

شیرینی پنجره‌ای یکی از آن شیرینی‌های خوشمزه ایرانی است که هم پخت آن نیازی به فر ندارد و هم سبک، ترد و خوشمزه است. بسیاری از علاقه‌مندان این شیرینی فکر می‌کنند که آماده کردن آن زمان و مهارت زیادی می‌خواهد. البته درست است که قنادی و طرز پخت دسرها و شیرینی‌ها کار آسانی هم نیست و واقعاً تجربه و مهارت می‌خواهد؛ اما در ادامه این مقاله ما قرار است طرز تهیه شیرینی پنجره ای به روش سنتی، اصیل و البته آسان را برایتان توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید و اگر به این سبک آشپزی علاقه دارید، نگاهی هم به مقاله طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر داشته باشید.

دستور پخت شیرینی پنجره‌ای

اول از همه بیایید مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی پنجره ای را آماده کنیم، پس

آرد: 1 پیمانه

نشاسته: 1/2 پیمانه

شیر کم‌چرب یا پرچرب به سلیقه خودتان: 1 پیمانه

تخم‌مرغ که به دمای محیط رسیده: 3 عدد

وانیل: 1/2 قاشق چای‌خوری

پودر قند: 1/2 پیمانه

گلاب: 2 قاشق غذاخوری

قالب مخصوص سرخ کردن شیرینی

را آماده کرده و کار را شروع کنیم. در این میان برای برنامه‌ریزی پخت شیرینی‌های بعدی، پیشنهاد می‌کنم طرز تهیه کوکی شکری ساده را در این مقاله خوانده و مدنظر داشته باشید.

طرز تهیه نان پنجره‌ای

مایع پخت شیرینی را آماده کنید!

برای شروع باید مایع شیرینی را آماده کنیم، پس نشاسته را با شیر که به دمای محیط رسیده و گلاب خوب مخلوط کرده و آن‌قدر هم می‌زنید تا یکدست شود. اگر از همزن برقی استفاده می‌کنید، دور کند برای ترکیب این مخلوط مناسب است.

بعد از یکدست شدن ترکیب نشاسته و شیر، تخم‌مرغ‌ها را جداجدا اضافه کرده و همچنان با دور کند به مخلوط کردن ادامه می‌دهید. بعد از یکدست شدن این ترکیب، نوبت اضافه کردن وانیل برای عطر بهتر است. در محله آخر آرد را آهسته اضافه کرده و همزن برقی را کنار بگذارید. این ترکیب را با مخلوط‌کن دستی ترکیب کرده و یادتان باشد که اصلاً آرد را ناگهانی اضافه نکنید. در ضمن برای بافت بهتر می‌توانید آرد را یک دور هم الک کرده و سپس به مخلوط اضافه کنید.

در طرز تهیه شیرینی پنجره ای باید آن‌قدر به مخلوط کردن آرد با مایع شیرینی ادامه دهید که دیگر هیچ گلوله‌ای باقی نمانده و مایع شیرینی کاملاً یکدست با بافت یکپارچه شود. اگر تا اینجا از طرز پخت شیرینی خوشتان آمده، پیشنهاد می‌کنم نگاهی به مقاله طرز تهیه شیرینی مشهدی داشته باشید و برای دفعه بعدی این شیرینی خوشمزه را بپزید.

سرخ کردن مایه نان پنجره‌ای

همان‌طوری که گفتیم در طرز تهیه شیرینی پنجره ای نیازی به استفاده از فر نداریم و در واقع باید شیرینی را سرخ کنیم. برای سرخ کردن از ظرف تفلون و روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید. در ضمن اندازه روغن باید به قدری باشد که شیرینی پنجره‌ای روی آن شناور شده و به کف ظرف نچسبد.

بعد از داغ شدن روغن، قالب مخصوص شیرینی پنجره‌ای را در روغن داغ گذاشته و بعد از ده ثانیه تا لبه قالب در مایع آماده شده نگه دارید. قالب آغشته به مایع شیرینی را مجدد داخل روغن داغ برده و به آرامی تکان می‌دهید تا مایع که شکل قالب را گرفته درون روغن غوطه‌ور شده و سرخ شود.

تا آخر این روند را ادامه داده و در ظرف مخصوص هم دستمال بگذارید تا روغن اضافی شیرینی را بگیرد.

طرز تهیه نان پنجره‌ای

تزیین نان پنجره‌ای

برای تزیین شیرینی پنجره‌ای روی تمامی آن‌ها پودر قند و اگر دلتان خواست، پودر پسته ریخته و در ظرف موردنظرتان بگذارید. یادتان باشد که در طرز تهیه شیرینی پنجره ای  ممکن است نشاسته‌ها ته‎نشین شوند پس برای طعم بهتر شیرینی حتماً مواد ته‌نشین را از روغن جدا کرده و به سرخ کردن ادامه دهید. در ضمن اگر اولین دفعه است که شیرینی پنجره‌ای می‌پزید، بهتر است که برای تعداد کم و نهایتاً چند دانه این دستور را انجام داده و خوب به دستور پخت به خصوص نحوه سرخ کردن مسلط شوید.

شیرینی پنجره‌ای با چای، شیر، قهوه و دم‌نوش برای عصرانه و میان‌وعده، پذیرایی از مهمانان، صبحانه و دورهمی مناسب است، پس یکبار این طرز تهیه شیرینی پنجره ای را امتحان کرده و لذتش را ببرید.

کلام آخر

در این مقاله با طرز تهیه شیرینی پنجره ای آشنا شدید که نیازی به فر هم ندارد و در کنار آن سه مدل شیرینی دیگر را هم برای تجربه‌های بعدی معرفی کردیم. شیرینی پنجره‌ای اگرچه شکر ندارد؛ ولی چون در روغن سرخ شده و در پودر قند و پودر پسته غلتانده می‌شود، تقریباً کالری بالایی دارد، پس در مصرف آن احتیاط کنید. در ضمن اگر همه مواد را به درستی استفاده کنید، بافت شیرینی باید نسبتاً ترد و شکننده باشد. امیدواریم از این دستور پخت استفاده کرده و لذتش را برید.

سؤالات متداول

آیا در تهیه شیرینی پنجره ای می‌توان از ماست به جای شیر استفاده کرد؟

بسیاری از قنادها برای پخت برخی از کیک‌ها و شیرینی‌ها، ماست را جایگزین شیر می‌کنند. برای شیرینی پنجره‌ای یادتان باشد که با استفاده از ماست بافت شیرینی دیگر آن تردی و شکنندگی معمول را نداشته و کمی نرم می‌شود.

آیا می‌توان شیرینی پنجره‌ای را با پودرهای دیگر هم تزیین کرد؟

اصول تزیین شیرینی پنجره‌ای با پودر قند و برای پذیرایی لوکس‌تر کمی پودر پسته است؛ ولی اگر شما سلیقه دیگری دارید، می‌توانید در کنار پودر قند مثلاً از پودر نارگیل هم استفاده کنید، هرچند این موارد چندان معمول نیست.

برای تهیه شیرینی پنجره ای باید حتماً قالب داشته باشیم؟

بله، این مایع بدون قالب دیگر شبیه شیرینی پنجره‌ای نیست و چون ترد و شکننده است برای شکل‌گیری نیاز به قالب دارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید