زابایون (Zabaglione) یکی از کلاسیکترین دسرهای ایتالیایی است که بافتی خامهای و غلیظ دارد. ایتالیاییها در تعطیلات کریسمس این کاستارد ایتالیایی را روی انواع کیک ریخته و با میوههای تازه سرو میکنند. طرز تهیه دسر زابایون کار سختی ندارد. شما فقط به تعدادی تخممرغ تازه و کمی مهارت در استفاده از همزن نیاز دارید!
در ایتالیای قدیم مادران و مادربزرگها زردههای تخممرغ را به همراه شکر مخلوط میکردند و این معجون مقوی را به کودکان میدادند. اگر سری به تاریخچه پیدایش دسر زابایون بزنید، متوجه میشوید که مادران ایتالیایی الهامبخش طرز تهیه این دسر سنتی هستند. همه چیز را درباره طرز تهیه دسر زابایون و نکاتی برای خوشمزهتر شدن آن را در این مقاله نوشتهایم.
روش تهیه دسر زابایون
مواد زیر را برای تهیه دسر زابایون برای ۵ نفر آماده کنید:
زرده تخممرغ: ۵ زرده بزرگ یا ۶ زرده متوسط
شکر: ۶ قاشق غذاخوری
آب انگور: ۶ قاشق غذاخوری
اگر به شکل ظاهری دسر مشکوفی قزوین نگاهی کنید، متوجه شباهت بافت غلیظ و خامهای دسر زابایون با این دسر سنتی ایرانی خواهید شد. البته در دسر مشکوفی قزوین به علت استفاده از زعفران دمکرده شاهد رنگ زرد پررنگتری هستیم. نکته جالبتوجه اینجاست که در مواد لازم تهیه این ۲ دسر بهسختی ترکیبات مشابهی پیدا میشود. در کنار طرز تهیه دسر ایتالیایی زابایون، مقاله طرز تهیه مشکوفی قزوین یکی از قدیمیترین دسرهای ایرانی را از یاد نبرید.
مراحل تهیه دسر زابایون
مدتزمان آمادهسازی دسر زابایون ۱۵ دقیقه است.
یک قابلمه بزرگ انتخاب کرده و آن را تا نیمه آب کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آن داغ شود. سپس یک کاسه بزرگ بردارید و زردههای تخممرغ و شکر را درون آن بریزید و با همزن برقی کاملا هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که مخلوط زرده و شکر کاملا غلیظ و کرمی رنگ شود.
کاسهای که قرار است در آن دسر درست کنید باید بتواند بدون اینکه با آب درون قابلمه برخوردی داشته باشد، روی آن قرار بگیرد. کاسه را روی قابلمه بگذارید و مطمئن شوید که کاسه با آب داغ برخوردی نداشته باشد. در این مرحله آب انگور را اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط را هم بزنید. بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد تا ترکیب زرده تخممرغ، شکر و آب انگور شبیه کاسترد شود. اگر خطی روی دسر زابایون ایجاد کردید و بعد از چند ثانیه ناپدید نشد، غلظت دسر به حد مناسبی رسیده است و آن را از روی حرارت بردارید. در غیر این صورت دوباره به همزدن ادامه دهید.
پس از آمادهشدن دسر آن را در لیوانها یا ظرفهای مناسب بریزید و با میوههای موردعلاقه خود سرو کنید. این دسر به دو صورت سرد و گرم در فصلهای متفاوت خورده میشود. اگر میخواهید دسر را سرد استفاده کنید، آن را چند ساعتی در یخچال بگذارید.
فرهنگ غذاهای ایتالیایی مملو از غذاهای هیجانانگیز و شیرینیهای خوشمزه است. پیتزای ایتالیایی یکی از محبوبترین غذاهای دنیاست که همه با اشتیاق زیادی آن را میخورند. در مقاله رسپی غذاهای ایتالیایی میتوانید تعدادی از معروفترین دستور غذاهای ایتالیایی را یاد بگیرید.
ارزش غذایی دسر زابایون
ارزش غذایی دسر زابایون در هر وعده به اندازه زیر است:
انرژی: ۱۹۲ کیلوکالری
کربوهیدرات: ۲۲ گرم
پروتئین: ۴ گرم
چربی: ۱۴ گرم
قند: ۲۰ گرم
کلسیم: ۳۷ میلیگرم
سدیم: ۱۵ میلیگرم
پتاسیم: ۵۰ میلیگرم
کلسترول: ۲۹۲ میلیگرم
آهن: ۱ میلیگرم
در زمانهای قدیم مادربزرگهای ایتالیایی برای رفع ضعف بدنی نوهها به آنها زابایون میدادند. زردههای تخممرغ موجود در زابایون سرشار از آهن است و بدن آنها را حسابی تقویت میکرد. در ایران این رسم با فرنی اجرا میشود. معمولا تا بچهها کمی احساس ناخوشی یا ضعف دارند، یک کاسه فرنی به آنها میدهند. در مقاله طرز تهیه فرنی میتوانید روش تهیه چند مدل فرنی را یاد گرفته و در خانه درست کنید.
نکات مهم در تهیه دسر زابایون
نکات زیر را برای خوشمزهتر شدن دسر زابایون رعایت کنید:
- از تخممرغهای بسیار تازه برای تهیه زابایون استفاده کنید.
- از یک کاسه بزرگ مقاوم به حرارت برای آمادهکردن دسر زابایون استفاده کنید.
- همزدن را مدام انجام دهید. در غیر این صورت، تخممرغها شروع به سفت شدن میکنند.
- نسبت تخممرغ به شکر و آب انگور را رعایت کنید. برای هر زرده متوسط یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری آب انگور نیاز است.
کلام آخر
دسر وعده غذایی لذیذی بعد از اتمام ناهار یا شام است. معمولا برای مهمانیهای مهم یا جشنهای سالانه چندین مدل دسر روی میز چیده میشود تا مهمانی با شکوه بیشتری برگزار شود. دسر زابایون متعلق به ایتالیا، مهد خوراکیهای هیجانانگیز است. این دسر برای میانوعده بچهها نیز گزینه خوبی محسوب شده و تا چند روز در یخچال ماندگاری دارد. این دسر ایتالیایی ساده و خوشمزه را درست کرده و از طعم شیرین و بافت خامهای آن لذت ببرید.
سوالات متداول
کاسترد چیست؟
کاسترد یا کاستارد دسری خوشمزه و میانوعدهای مقوی برای کودکان است. کاسترد را معمولا بدون دردسر خاصی با پودر آماده آن درست میکنند، اما میتوان آن را با کمی صبر در خانه درست کرد. شیر، شکر، زرده تخممرغ، آرد گندم و وانیل از مواد لازم تهیه کاسترد هستند.
پاناکوتای ایتالیایی با چه چیزی درست میشود؟
پاناکوتا یک دسر سنتی ایتالیایی است که از ترکیب خامه شیرین و ژلاتین درست میشود. شیر، شکر، وانیل، خامه صبحانه و پودر ژلاتین از ترکیبات اصلی پاناکوتا هستند.
معروفترین دسر ایتالیایی چیست؟
معروفترین دسر ایتالیایی یا محبوبترین دسر ایتالیایی تیرامیسو است. ترکیبی از پنیر ماسکارپونه، تخممرغ و شکر که بین لایههای بیسکویت ساوویاردی قرار میگیرد و طعم بسیار مطبوعی دارد.
شبکه های اجتماعی