سالاد پاستا از آن میان وعدهها و پیشغذاهایی است که رنگ و عطرش حسابی همه را به اشتها میاندازد. این سالاد خوشمزه و خوشرنگ ترکیبی از پاستا و سبزیجات است که با ادویههای متنوع جان تازهای به میز غذا میدهد. مطمئن باشید همه اعضای خانواده و مهمانهای شما یک گوشه از بشقاب خود را به این سالاد لذیذ اختصاص میدهند. در ادامه این مطلب از مجله تبرک با ما همراه باشید تا طرز تهیه سالاد پاستا ایتالیایی را به شما آموزش دهیم.
پاستای ایتالیایی و سالاد امریکایی
اگر در تاریخ غذاها قدم بگذاریم و به جستجوی تاریخچه این سالاد بپردازیم، اطلاعات جالبی به دست میآوریم. برخی منابع میگویند که اولین دستور پخت سالاد پاستا در سال ۱۹۶۲ منتشر شد و این غذا در اوایل دهه ۱۹۸۰ بهعنوان بخشی از سبک آشپزی نوول (سبک مدرن آشپزی که از غذاهای غنی و سنگین پرهیز میکند و بر تازگی مواد تاکید دارد) محبوبیت پیدا کرد. این در حالی است که منابع دیگر میگویند این غذا در اوایل قرن بیستم در سرتاسر سرزمین اصلی آمریکا تهیه و سرو شده است.
بهطورکلی درباره این سالاد باید این اطلاعات را بیان کرد: سالاد پاستا (سالاد ماکارونی) یک غذای سالادی است که با یک یا چند نوع پاستا تهیه میشود. تقریباً همیشه سرد سرو شده و اغلب در آن از سس مایونز، سسهای مخصوص ایتالیایی، سرکه و روغنهای گیاهی استفاده میشود.
این سالاد معمولاً بهعنوان پیشغذا، غذای جانبی یا غذای اصلی سرو میشود. سالاد ماکارونی اغلب بهعنوان یک وعده غذایی بهار یا تابستان در نظر گرفته میشود، اما میتوان آن را در هر زمانی از سال سرو کرد.
اگر به غذاهای ایتالیایی علاقه دارید، ما در مطلب رسپی غذاهای ایتالیایی، فهرست کاملی از خوراکهای محبوب این کشور را فراهم کردهایم.
چگونه سالاد پاستا درست کنیم؟
برای تهیه سالاد پاستا به مواد زیر نیاز دارید:
- سس هزار جزیره: 4 قاشق غذاخوری
- خامه: 2 قاشق غذاخوری
- خردل: 1 قاشق چایخوری
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- آب لیموترش: 1 عدد
- فلفل: 1 قاشق چایخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- آویشن: 1 قاشق چایخوری
- پاستا آبکش شده: 1 بسته
- ژامبون مرغ خرد شده: 200 گرم
- ذرت شیرین: 4 قاشق غذاخوری
- نخود فرنگی: 1 قوطی
- فلفل دلمه رنگی خرد شده: 1 عدد
- نعنا خشک: 1 قاشقچایخوری
برای تهیه سالاد پاستا، ابتدا سس هزارجزیره را در یک ظرف بریزید. خامه، خردل، روغن زیتون، آب لیموترش، فلفل، نمک و آویشن را به آن اضافه کنید و کامل هم بزنید.
در یک ظرف دیگر، پاستای آبکش شده را بریزید و به آن ژامبون مرغ خرد شده، ذرت شیرین، نخود فرنگی، فلفل دلمه رنگی خرد شده، نعنا خشک شده و سس آماده شده را اضافه و با هم مخلوط کنید. سالاد پاستای شما آماده سرو است.
مواد لازم برای تهیه سالاد پاستا
برای تهیه این سالاد به تعداد ۶ نفر شما به این مواد نیاز دارید:
- پاستا (ترجیحاً برای زیبایی بیشتر از پاستاهای رنگی استفاده کنید): ۵۰۰ گرم
- سس ایتالیایی (این سس انتخابی است اما در ادامه طرز تهیه سس مخصوص را آموزش میدهیم): ۵۰۰ گرم
- ادویه سالاد: ۶ قاشق غذاخوری
- گوجه گیلاسی نصف شده: ۲ فنجان
- فلفلدلمهای سبز، قرمز و زرد: هرکدام ۱ عدد
- زیتون سیاه خرد شده: ۷۰ گرم
طرز تهیه سالاد پاستا ساده
کل زمان آمادهسازی و طبخ این سالاد چیزی حدود ۴۰ دقیقه است. در قدم اول یک قابلمه بزرگ را پرازآب کرده و روی شعله قرار دهید تا به نقطهجوش برسد. کمی روغن در آب بریزد و سپس پاستاها را به همراه مقداری نمک اضافه کنید.
پس از اینکه چند جوش ریز خورد، پاستا را امتحان کنید و اگر حس کردید یک رگ آن باقیمانده و به دندان میآید، وقت آبکش کردن فرا رسیده است. پاستا را با آب سرد آبکش کنید تا به هم نچسبند.
ادویه سالاد و سس مخصوص را کاملاً ترکیب کنید. در یک کاسه بزرگ و مخصوص سالاد، پاستا، گوجه گیلاسی، فلفلدلمهای و زیتون را با هم مخلوط کنید. سس را روی آن بریزید و روی ظرف را بپوشانید.
اگر برای سرو سالاد عجله ندارید، توصیه ما به شما این است که اجازه دهید یک شب در یخچال بماند تا کاملاً طعم سس را به خود بگیرد.
شما میتوانید این سالاد را به مدت ۴ روز در یخچال و داخل ظروف دربسته نگهداری کنید.
اگر به انواع سالاد ماکارونی علاقه دارید، به مقاله طرز تهیه سالاد ماکارونی سر بزنید و از این نوع سالاد برای خود درست کنید.
چگونه سس مخصوص سالاد پاستا تهیه کنیم؟
برای این کار شما به این مواد نیاز دارید:
- سرکه انگور: 1/3 فنجان
- نمک دریا: 1/2 قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه تازه: 1/2 قاشق چایخوری
- پونه کوهی خشک: 1/2 قاشق چایخوری
- روغن زیتون: 1/2 فنجان
کافی است تمام این مواد را ترکیب کنید تا به سس موردنظر برسید.
سسها جزو شگفتیهای آشپزی هستند. با خواندن مطلب سسهای معروف دنیا بهترینها را بشناسید و طرز تهیه آنها را بیاموزید.
کلام آخر
سالاد ماکارونی یا همان سالاد پاستا یکی از بهترین انتخابها برای داشتن وعده غذایی تازه و سالم است. همچنین میتواند گزینه بسیار خوبی برای سرو در کنار کباب و استیک باشد. خیلیها در کنار سبزیجات این سالاد به آن تکههای مرغ آبپز یا ژامبون اضافه میکنند که کاملاً سلیقهای است. همچنین میتوانید از دانههای ذرت، خیار و کدو هم در این طرز تهیه کمک بگیرید.
سؤالات متداول:
آیا سالاد پاستا کاملاً گیاهی است؟
دستور اصلی این سالاد، گوشت و ژامبون ندارد و افزودن آنها سلیقهای است.
ریشه اصلی سالاد ماکارونی در چه کشوری است؟
البته که ماکارونی همیشه به ایتالیا مرتبط است، اما سالاد ماکارونی در واقع بیشتر آمریکایی است تا ایتالیایی. ایتالیاییها بهطورکلی پاستا را گرم ترجیح میدهند.
سالاد پاستا را گرم سرو کنیم یا سرد؟
این یک انتخاب سلیقهای است. البته به طور معمول این سالاد را پس از مدتی استراحت در یخچال سرو میکنند تا طعم بهتری داشته باشد.
شبکه های اجتماعی