مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذای مناسب هپاتیت A

غذای مناسب هپاتیت A

عامل ابتلا به هپاتیت ویروس است و به ۵ نوع A,B,C,D و E طبقه‌بندی می‌شود. هپاتیت A با نوشیدن و خوردن آب و غذای آلوده وارد بدن انسان می‌شود و کبد فرد را هدف می‌گیرد. به همین دلیل باید با رعایت بهداشت از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید و در صورت ابتلا غذای مناسب هپاتیت A را بشناسید.

داروی خاصی برای درمان هپاتیت A وجود ندارد و اگر به این بیماری آلوده هستید باید استراحت کافی و تغذیه مناسب را در دستور کار خود قرار دهید و از نوشیدن الکل و استامینوفن اجتناب کنید. قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت کنید و سرخود مکمل‌های غذایی را مصرف نکنید. مکمل‌های غذایی برای بدن مفید هستند، اما تا زمانی که در روند بهبود هپاتیت و درمان کبد اختلالی ایجاد نکنند.

مصرف برخی از داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌های دیگر آسیب‌های جدی به کبد وارد کرده و روند درمان هپاتیت را وارد مرحله حادی می‌کنند. شما باید بدانید چه چیز‌هایی برای هپاتیت بد است و با چه چیز‌هایی این بیماری را در مراحل اولیه شکست می‌دهید! این مطلب به غذای مناسب هپاتیت A می‌پردازد. اگر برای شما هم نوع رژیم غذایی افراد مبتلا به هپاتیت سؤال است، تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

رژیم غذایی مناسب هپاتیت A

رژیم غذایی مناسب هپاتیت A

بیماری هپاتیت می‌تواند باعث آسیب دائمی به کبد شود و ضربات جبران‌ناپذیری به سلامت جسمی فرد بزند. به همین دلیل بسیار مهم است که بیماران مبتلا به هپاتیت مراقب رژیم غذایی خود باشند و با درمان خانگی هپاتیت A آسیب‌های این بیماری را کاهش دهند. رژیم غذایی باید شامل غذا‌هایی باشد که برای کبد مفید هستند و غذا‌هایی که باعث فشار بیشتر به کبد می‌شود را از برنامه غذایی حذف کرد. نگران محدودیت‌های غذایی این بیماری نباشید، از گروه‌های مختلفی می‌توان غذای مناسب هپاتیت A را انتخاب کرد و هر فرد مطابق با ذائقه خود این غذا‌ها را وارد رژیم غذایی خود کند. رژیم غذایی مناسب هپاتیت A باید شامل موارد زیر باشد:

  • میوه و سبزیجات فراوان
  • غلات کامل مانند جو، جو دوسر، برنج قهوه‌ای و کینوا
  • پروتئین بدون چربی مانند ماهی، مرغ بدون چربی، سفیده تخم مرغ و لوبیا
  • لبنیات کم چرب یا بدون چربی
  • چربی‌های سالم مانند انواع آجیل، روغن زیتون و آووکادو

بشقاب غذایی بیماران هپاتیتی باید به تناسب مشخصی از هرکدام از این گروه‌های غذایی پر شود. توصیه شده است که نیمی از بشقاب را با سبزیجات تازه و میوه پر کنید و نیمی دیگر را به پروتئین و غلات کامل اختصاص دهید. در کنار رژیم غذایی مناسب باید حواستان به مصرف آب باشد تا هضم و جذب غذا در بدن به‌آسانی صورت گیرد. وقتی از مایعات صحبت می‌کنیم بیشتر به نوشیدن آب تاکید داریم و باید مصرف کافئین و نوشابه را به حداقل رساند. مقاله خواص جو دوسر به طور جامع و گسترده درباره این غلات حاوی فیبر بالا و مناسب بیماران هپاتیتی صحبت کرده است. بسیار افراد تفاوت زیادی بین جو دوسر و جو معمولی قائل نیستند و این ماده ارزشمند را وارد برنامه غذایی خود نمی‌کنند. جو دوسر حاوی فیبر و پروتئین بالایی است و بخش اعظم صبحانه ورزشکاران حرفه‌ای را تشکیل می‌دهد.

مصرف چه چیزهایی برای هپاتیت بد است؟

مصرف چه چیزهایی برای هپاتیت بد است؟

غذا‌های چرب، پرکالری و بسیار شیرین قاتل کبد شما هستند و با تجمع چربی در کبد شما را برای درمان هپاتیت A به دردسر می‌اندازند. اگر غذا‌های پرچرب را بیش از حد مصرف کنید، به بیماری کبد چرب دچار می‌شوید که این خود تبعاتی مثل زخم کبد را با خود به همراه دارد. چربی موجود در نه‌تنها عملکرد کبد را دچار اختلال می‌کند، بلکه اثربخشی داروهای مؤثر بر ویروس هپاتیت A را کاهش می‌دهد. موارد زیر را در زمان ابتلا به هپاتیت از رژیم غذایی خود حذف کنید:

  • کره، لبنیات پرچرب، غذا‌های سرخ شده و چربی موجود در گوشت
  • کیک و کلوچه و تمام غذا‌های و محصولات آماده پر از شکر
  • غذا‌های نمک‌سود و استفاده از نمک زیاد

متخصصان تغذیه تاکید بسیاری بر عدم مصرف صدف خام و سایر فرآورده‌های دریایی خام دارند و آنها را عامل مهمی در انتقال و تشدید بیماری هپاتیت می‌دانند. مصرف غذا‌های فرآوری شده را نیز محدود کنید، چرا که معمولاً این غذا‌ها حاوی درصد بالایی مواد نگهدارنده و نمک هستند. اگر به کبد چرب مبتلا هستید یا می‌خواهید با جلوگیری از ابتلا به کبد چرب، بیماری هپاتیت را درمان کنید، باید غذاهای مفید برای کبد چرب را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

راه پیشگیری از هپاتیت A

راه پیشگیری از هپاتیت A

بهترین راه پیشگیری از هپاتیت A تزریق واکسن است. افرادی که در محیط زندگی خود شرایط بهداشتی خوبی تجربه نمی‌کنند یا مدام در سفر هستند، با احتمال بالاتری به این بیماری دچار می‌شوند. شما باید علاوه بر رعایت بهداشت فردی و محیط زندگی خود، از خوردن میوه و سبزیجات شسته نشده جدا خودداری کنید. ضدعفونی و شست‌وشوی دقیق میوه و سبزیجات برای نسل قدیم آن‌قدرها جاافتاده نیست.

با پیشرفت جوامع بشری و گسترش شهرنشینی آگاهی نسبت به این مسائل افزایش پیدا کرده است. ما افرادی را می‌بینیم که با لباس خود یک میوه را تمیز می‌کنند و بلافاصله می‌خورند! آنها آلودگی را در خاک داشتن میوه و سبزیجات می‌بینند، اما هپاتیت به‌راحتی از میوه و سبزیجات آلوده منتقل می‌شود. شما همچنین باید حواستان به خام‌خواری و گوشت‌های آلوده نیز باشد. مصرف گوشت خام یا نیمه‌پخته یکی از راه‌های انتقال هپاتیت است. به همین دلیل است که متخصصان تغذیه تاکید دارند از مصرف گوشت خام خودداری کنید.

کلام آخر

احتمال ابتلا به هپاتیت را می‌توان با رعایت بهداشت و شست‌وشوی میوه و سبزیجات به حداقل رساند. بااین‌وجود بیماری خبر نمی‌کند و گاهی از جایی که فکرش را نمی‌کنید ممکن است دچار این بیماری شوید. از آنجایی‌که درمان مشخصی برای هپاتیت a وجود ندارد، باید با تغذیه مناسب و استراحت کافی از جسم خود به‌ویژه کبد محافظت کنید. پروتئین، غذا‌های فیبردار و مایعات کافی را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از حاد شدن این بیماری جلوگیری شود.

سؤالات متداول

غذای مناسب هپاتیت A چیست؟

افراد مبتلا به هپاتیت A باید نسبت مشخصی از غلات کامل، پروتئین کم‌چرب یا بدون چربی و میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهند. رژیم غذایی هپاتیت باید به میزان خیلی کمی چربی‌های اشباع، شکر و نمک را داشته باشد.

آیا خوردن لبنیات برای درمان هپاتیت مفید است؟

مصرف لبنیات با تأمین کلسیم و پروتئین برای سیستم ایمنی بدن مفید است، اما باید حواستان به چربی لبنیات باشد. رژیم غذایی هپاتیت A حاوی لبنیات کم‌چرب است و در آن خبری از کره و خامه نیست.

راه پیشگیری از هپاتیت A چیست؟

رعایت بهداشت فردی، عدم مصرف گوشت خام و صدف‌های خوراکی خام، شست‌وشوی میوه و سبزیجات و ضدعفونی آنها را می‌توان از موارد مهم پیشگیری از هپاتیت A دانست.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید