مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

صبحانه سالم برای مهدکودک

صبحانه سالم برای مهدکودک

صبحانه یکی از وعده‌های غذایی اساسی برای بچه‌ها است. خوردن صبحانه در یادگیری و عملکرد مغز آنها تاثیر زیادی دارد. علت کج‌خلقی و بی‌حوصلگی بچه‌ها این است که صبحانه کامل و مغذی نمی‌خورند.

والدینی که مجبور هستند کودکان خود را از سنین پایین به مهدکودک بسپارند، همواره دغدغه صبحانه سالم و متنوع دارند. بچه‌ها در سنین 3 تا 5 سالگی دچار بی‌اشتهایی و بدغذایی می‌شوند، به‌همین دلیل خانواده‌ها در مورد تغذیه صحیح آنها سردرگم می‌شوند.

وقت آن است که در این مقاله از اهمیت وعده صبحانه برای شما بگوییم و در ادامه چند نوع صبحانه سالم و مغذی برای بچه‌ها معرفی کنیم.

صبحانه کامل برای کودکان

صبحانه کامل برای کودکان

تحقیقات زیادی درباره اهمیت مصرف صبحانه در بچه‌ها انجام شده و نتایج آنها نشان می‌دهند، علائمی چون عدم تمرکز، خستگی و بی‌حوصلگی به دلیل نخوردن صبحانه به‌وجود می‌آیند. کودکان در سنین پایین به دنبال کشف طعم‌ها و مزه‌ها هستند و در این مسیر ذائقه آنها به‌طور مداوم در حال تغییر است.

کودک شما ممکن است در سن 3 یا 5 سالگی تمایلی به خوردن میوه یا نان نشان ندهد. در بیشتر مواقع والدین سردرگم و نگران می‌شوند و به پزشک مراجعه می‌کنند تا کودک دچار کمبود ویتامین نشود.

در چنین مواقعی معمولا توصیه بر این است که خوراکی‌های مختلف را امتحان کنید تا کودک طبق ذائقه خود جایگزین پیدا کند. سبزیجات تازه، میوه‌ها و غلات کامل همیشه باید در دسترس کودک باشند تا به‌تدریج آنها را امتحان کند.

خوردن یک صبحانه کامل، خطر ابتلا به اضافه وزن در کودکان را کاهش می‌دهد. اگر کودک شما وعده صبحانه کاملی نداشته باشد، در طول روز دچار گرسنگی شده و به‌سراغ تنقلات ناسالم می‌رود.

تغذیه کامل در وعده صبحانه به کنترل قند خون و تنظیم خواب کودک هم کمک می‌کند. در آغاز یک روز کودک به انرژی زیادی نیاز دارد، بنابراین اگر کودک شما فقط به ‌اندازه چند لقمه همکاری می‌کند، آن را غنیمت بدانید.

یک صبحانه کامل برای کودک بهتر است ترکیب کاملی از غلات کامل، لبنیات، پروتئین و فیبر باشد. کودک شما تمایلی به خوردن نان و مربا نشان نمی‌دهد، آبمیوه طبیعی یا شیرموز را امتحان کنید. با کمی خلاقیت می‌توانید تغذیه سالمی برای کودک خود فراهم کنید.

کودکان در سنین مختلف، رفتار متفاوتی نشان می‌دهند. بسیاری از این عادت‌ها کاملا طبیعی هستند و در بیشتر بچه‌ها دیده می‌شوند. در مقاله رفتار کودکان در سنین مختلف، می‌توانید درباره این عادت‌ها بیشتر بخوانید.

صبحانه کودک بالای یک سال

صبحانه کودک بالای یک سال

سن یک سالگی زمان تغییر در برنامه غذایی کودک شما است. تا پیش از این، نوزاد شما بیشتر مواد مغذی را از طریق شیر مادر دریافت می‌کرد. بعد از این سن، باید حداقل روزی 5 تا 6 وعده غذا در حجم کم به او بدهید.

بعد از یک سالگی فعالیت فیزیکی کودک شما بیشتر می‌شود و نیاز به غذاهای مقوی دارد. تنوع در غذا در این دوران اهمیت زیادی دارد، شما باید کودک را با بیشتر طعم‌ها آشنا کنید تا ذائقه خود را پیدا کند.

برنامه غذایی کودکان بعد از یک سالگی باید ترکیبی از 4 گروه اصلی غلات، لبنیات، گوشت‌ها و سبزیجات سالم باشند. به این غذاها پروتئین گیاهی مثل حبوبات و میوه‌ها را هم اضافه کنید. تخم‌مرغ بعد از یک‌سالگی یک وعده غذایی کامل و مقوی به‌حساب می‌آید.

بی‌اشتهایی در این سن کاملا طبیعی است و دلایل مختلفی مثل دندان درآوردن دارد. بدغذایی و کج‌خلقی گاه‌وبی‌گاه کودکان را جدی نگیرید و با صبر و حوصله با آنها کنار بیاید. به زور غذا دادن در این سنین باعث بروز مشکلات بدغذایی در سنین بالاتر خواهد شد.

غذاهای فرآوری شده، تنقلات ناسالم از غذاهای ممنوع برای کودکان زیر دو سال هستند. خوراکی‌های شیرین و سرشار از قند را محدود کنید. خوردن شیرینی تمایل آنها را به غذاهای سالم کم می‌کند.

فرنی، حریره بادام و حلیم جو دوسر از جمله صبحانه‌های سالم و مقوی برای کودک شما است. در کنار آنها می‌توانید مقدار کمی پوره موز به کودکتان بدهید. عدسی به همراه آب قلم یک غذای مغذی و سرشار از آهن برای کودک یک تا دو ساله است.

پیشنهاد می‌کنیم به مقاله غذاهای سرشار از آهن برای کودکان بروید و با تغذیه سالم برای بهبود فقر آهن بیشتر آشنا شوید.

صبحانه برای بچه‌های بدغذا

صبحانه برای بچه‌های بدغذا

زمانی که بچه‌ها بی‌اشتها می‌شوند، تمایلی به خوردن وعده صبحانه ندارند. بی‌اشتهایی و بدخلقی معمولا به دلیل تب یا بیماری اتفاق می‌افتد، بدن بچه‌ها در این مدت، بیش از هر زمان به مواد مغذی نیاز دارد.

یک صبحانه متنوع با کمی خلاقیت می‌تواند چاره‌ساز شود. در ابتدا باید با سلیقه و ذائقه کودک خود آشنا باشید. شما می‌توانید از او بپرسید و چند پیشنهاد بدهید تا یکی از آنها را انتخاب کند.

صبحانه کامل باید ترکیب کاملی از پروتئین، ویتامین، کلسیم و فیبر باشد. با این حال، اگر کودک شما بی‌میل و عصبانی است، سخت نگیرید. یک لیوان آبمیوه طبیعی برای شروع، انتخاب فوق‌العاده‌ای است.

برای بچه‌هایی که علاقه زیادی به شیرینی دارند، یک فنجان ماست پرچرب و چند قاشق مربا توت‌فرنگی می‌تواند یک صبحانه کامل باشد. بچه‌ها معمولا تمایل زیادی به خوردن نان در وعده صبحانه ندارند، بهتر است اصرار نکنید.

پرک غلات آماده یا جو دوسر فوری برای بچه‌ها بسیار دلچسب است. شما می‌توانید مقداری از آن را با شیر یا ماست ترکیب کرده و با میوه و عسل شیرین کنید. اگر کودک شما پنیر دوست ندارد، خامه را جایگزین کنید.

انواع آجیل و مغز خام منابع پروتئینی مغذی برای کودک‌تان هستند. شما می‌توانید مقداری بادام یا پسته خام را آسیاب کنید و داخل شیر یا ماست اضافه کنید.

بچه‌ها معمولا عاشق کیک و شیرینی هستند، درست کردن پنکیک یک انتخاب هوشمندانه است. به‌جای تخم‌مرغ آب‌پز، برای بچه‌ها پنکیک شکلاتی درست کنید، احتمالا با اشتها از آن استقبال می‌کنند.

بچه‌هایی را که میوه دوست ندارند، گول بزنید. آبمیوه یا پوره میوه را با شیر و شکلات ترکیب کنید. برای تزئین کیک، از میوه‌های جذاب استفاده کنید. اسموتی میوه و سبزیجات درست کنید و سعی کنید ترفند‌های خود را تغییر دهید تا بلاخره صبحانه مورد علاقه کودک خود را کشف کنید.

در آخر سخت نگیرید و به زور به آنها غذا ندهید. صبور باشید و منتظر بمانید کودک موقع گرسنگی از شما غذای موردعلاقه خود را درخواست کند. توجه کنید که موقع گرسنگی در برابر تمایل آنها به شکلات و بستنی مقاومت کنید و به‌جای آن شیرموز یخ‌زده را پیشنهاد دهید.

کودک شما در مسیر کشف ذائقه خود به کمک شما نیاز دارد. در این مسیر همراه و همدل باشید و اگر بی‌قراری او به مدت طولانی ادامه داشت، حتما با متخصص تغذیه و روانشناس مشورت کنید.

کم‌خونی یکی از مشکلات شایع در بین کودکان است، تغذیه نقش مهمی در این بیماری دارد. حتما مقاله غذاهای خون‌ساز برای کودکان را در همین زمینه بخوانید.

صبحانه مهدکودک

صبحانه مهدکودک

کودکان در محیط‌های آموزشی انعطاف بیشتری از خود نشان می‌دهند. در کنار بچه‌های دیگر و به‌صورت دسته جمعی همراه با بازی بهتر غذا می‌خورند. شما می‌توانید ظرف چاشت مهد کودک را با غذاهای سالم و متنوع پر کنید. در ادامه چند پیشنهاد برای شما داریم.

اوتمیل یا جو دوسر

جو دوسر یک غلات کامل و سرشار از ویتامین است و خیلی زود هضم می‌شود. شما می‌توانید آن را به همراه شیر یا ماست به کودک خود بدهید. بهتر است یک قاشق غذاخوری از جو دوسر فوری را با یک فنجان شیر از شب قبل خیس کنید.

ترکیب شیر و جو دوسر شبیه به فرنی می‌شود و می‌توانید آن را با مقداری عسل شیرین کنید. مغز گردو و بادام آسیاب‌شده به همراه چند تکه موز به آن اضافه کنید. یک صبحانه بی‌نظیر و خوشمزه که بچه‌ها عاشق آن می‌شوند.

به مقاله خواص جو دوسر بروید و با آن بیشتر آشنا شوید.

مافین سبزیجات

درست کردن این مافین، ترفند خوبی است تا با آن بچه‌ها را تشویق به خوردن سبزیجات کنید. برای تهیه این مافین خوشمزه، مقداری قارچ و اسفناج را با کمی روغن زیتون تفت دهید.

یک تخم‌مرغ را با مقدار کمی نمک هم بزنید. سبزیجات را به تخم مرغ اضافه کنید. قالب مخصوص مافین را چرب کرده و مقداری از مواد را داخل قالب‌ها بریزید. مافین را به مدت 10 دقیقه با دمای 150 درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید.

برای درست کردن این صبحانه دلچسب می‌توانید سبزیجات مختلف را امتحان کنید.

فرنی برنج و موز

این صبحانه سالم را می‌توانید برای بچه‌های نوپا و زیر 3 سال امتحان کنید. برای درست کردن آن، نصف فنجان آرد برنج را با یک قاشق برنج داخل یک قابلمه کوچک بریزید. 3 فنجان شیر به قابلمه اضافه کرده و بر روی حرارت بگذارید.

بعد از اینکه فرنی شما غلیظ شد، یک عدد موز را پوره کنید و به آن اضافه کنید. فرنی را بچشید و اگر شیرینی آن کم است، مقداری عسل بریزید.

کرپ شکلاتی

این صبحانه بهترین انتخاب برای بچه‌هایی است که تخم‌مرغ نمی‌خورند. یک عدد تخم‌مرغ را با دو قاشق غذاخوری شیر و دو قاشق آرد خوب هم بزنید. مقدار ناچیزی نمک به آن اضافه کنید تا بوی زُهم تخم‌مرغ از بین برود.

یک تابه نچسب را داغ کنید، کف آن را با روغن زیتون چرب کرده و مواد آماده شده را داخل تابه بریزید. تابه را طوری تکان دهید که مواد کف آن پخش شود. بعد از اینکه یک طرف کرپ طلایی شد، آن را برگردانید و طرف دوم را حرارت دهید.

کرپ شما آماده است، چند تکه شکلات را آب کرده و روی آن بریزید. شما می‌توانید چند برش میوه را هم روی آن اضافه کنید. کرپ ظاهری شبیه نان دارد، شما می‌توانید آن را برش دهید و داخل ظرف چاشت کودک‌تان بگذارید.

تست بادام‌زمینی

بادام‌زمینی در بین انواع مغزها سرشار از پروتئین است. شما می‌توانید از کره بادام‌زمینی در وعده صبحانه بچه‌ها استفاده کنید. البته بهتر است برای کودک زیر 3 سال با پزشک مشورت کنید. بادام‌زمینی در برخی افراد باعث بروز حساسیت می‌شود.

یک قاشق غذاخوری کره بادام‌زمینی را بر روی یک برش نان تست سبوس‌دار بمالید. ساندویچ را با یک قاشق عسل شیرین کنید. می‌توانید چند برش موز هم به آن اضافه کنید. این صبحانه مقوی و خوشمزه بسیار سیرکننده است و بچه‌ها آن را دوست دارند.

کلام آخر

آماده کردن صبحانه برای بچه‌ها یک چالش برای والدین است. برخی از کودکان تمایلی به خوردن صبحانه ندارند و کره، پنیر یا مربا را پس می‌زنند. صبحانه وعده مهم برای تغذیه کودکان است و در رشد و عملکرد مغز تاثیر دارد.

ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با اهمیت صبحانه برای کودکان آشنا کنیم و در ادامه چند ترفند برای داشتن صبحانه متنوع به شما پیشنهاد کردیم.

سوالات متداول:

نخوردن صبحانه چه تاثیری در کودکان دارد؟

صبحانه نخوردن خطر چاقی، بالا رفتن قند خون، بی‌خوابی و عدم تمرکز را افزایش می‌دهد. بی‌حوصلگی و بداخلاقی کودکان هم معمولا به نخوردن صبحانه کامل مربوط می‌شود.

بهترین جایگزین نان برای بچه‌ها در وعده صبحانه چیست؟

بچه‌ها معمولا تمایل زیادی به خوردن نان در وعده صبحانه ندارند. شما می‌توانید پرک غلات یا جو دوسر فوری را جایگزین کنید.

چطور بچه‌ها را به خوردن تخم‌مرغ تشویق کنیم؟

اگر کودک شما تمایلی به خوردن تخم‌مرغ آب‌پز ندارد، می‌توانید از آن در تهیه پنکیک، کرپ شکلاتی و مافین سبزیجات استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید