یکی از غذاهای محبوب شمال، مرغ ترش آن است که امروزه در تمامی شهرهای ایران آن را درست میکنند و از خوردن آن لذت میبرند. مرغ ترش خواص زیادی دارد و طرز تهیهی آن ساده است. اگر مهمانی دارید و به دنبال غذای ساده و کم خرج هستید، پیشنهاد ویژهی ما به شما مرغ ترش است. در این مقاله طرز تهیه مرغ ترش را برای شما آوردیم.
مواد لازم برای تهیه مرغ ترش
برای تهیه مرغ ترش به مواد زیر نیاز داریم:
- مرغ: 4 تکه
- گردو خردشده: 200 گرم
- سبزی معطر خردشده: 300 گرم
- رب انار: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ: 2 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- آب نارنج یا آبغوره: به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ ترش شمالی
برای تهیه مرغ ترش ابتدا سبزیها را خرد کنید و سپس مرغها را با پیاز، نمک، زردچوبه و آب نارنج یا آبغوره مزهدار کنید و بگذارید استراحت کند.
سپس پیاز دیگری را خرد کنید. آن را تفت بدهید و سیر رنده شده و سبزیهای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا سرخ شوند. سپس رب انار، نمک، زردچوبه، فلفل و گردوی خردشده را به آن اضافه کنید.
مرغهای مزهدار شده را با روغن در یک تابه دیگر سرخ کنید. سپس آنها را در یک تابه بچینید و سبزیها را لابهلای آن اضافه کنید و مقدار کمی آب جوش در آن بریزید و اجازه دهید مرغ با سس کامل پخته شوند. میزان آب خورشت به سلیقهی شما ارتباط دارد.
در ادامه اگر تمایل دارید با یکی از غذاهایی که با مرغ برای میهمان میتوان تهیه کرد، آشنا شوید، به مقالهی طرز تهیه مرغ مجلسی سر بزنید.
نکاتی برای تهیه مرغ ترش گیلانی
- 1- برای تهیه مرغ ترش میتوانید از رب آلوچه استفاده کنید.
- 2- در برخی از مناطق، مرغ ترش را با لپه درست میکنند. در واقع طرز تهیه مرغ ترش با لپه تفاوت چندانی با طرز تهیه مرغ ترش ساده ندارد. در یک قابلمه جدا، مقداری لپه بریزید و به آن کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شوند. سپس لپهها را به قابلمه مرغها اضافه کنید و بگذارید تا مرغ ترش جا بیفتد. اگر آب لپههای پخته شده کم است میتوانید آن را به مرغ اضافه کنید، اما اگر آب لپههای پخته شده زیاد است، آب آن را دور بریزید و مقدار کمی از آن را نگه دارید و به قابلمه مرغ اضافه کنید.
در مقالهی طرز تهیه تپنا دربارهی روش تهیه این غذای فوقالعاده لذیذ صحبت کردیم. شما میتوانید با خواندن این مقاله در مهمانیهای خود، این وعدهی غذایی خوشمزه را تهیه کنید.
- 3- برای خوشطعم شدن مرغ ترش میتوانید از دانههای انار هم استفاده کنید.
- 4- اگر دوست دارید ترشی این مرغ مناسب باشد، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنید.
- 5- تره، جعفری، گشنیز، نعنا، ریحان و چوچاق جزو سبزیهای پرطرفدار شمال هستند که برای تهیه مرغ ترش مورد استفاده قرار میگیرند. اگر سبزی شمالی نداشتید، از سبزیهای معطر همانند مرزه، گشنیز، جعفری، نعنا، ریحان و ترخون استفاده کنید.
اگر به غذاهای خورشتی علاقه ندارید، مقالهی طرز تهیه مرغ سوخاری را از دست ندهید. در این مقاله بهطور کامل دربارهی روشهای مختلف برای تهیه مرغ سوخاری صحبت کردیم.
- 6- اگر مهمان دارید و میخواهید برای افراد زیادی مرغ ترش درست کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که به جای استفاده از تکههای مرغ از مرغ کامل استفاده کنید. طرز تهیه مرغ ترش درسته با طرز تهیه مرغ ترش تکهای تفاوتی ندارد و تنها برای تزئین آن دست شما بازتر است.
یکی دیگر از غذاهای محبوب ایرانی تهچین مرغ است. در مقالهی طرز تهیه ته چین مرغ روش تهیه این غذا را بهطور کامل برای شما آوردیم.
کلام آخر
یکی از غذاهای پرطرفدار شمالی مرغ ترش است. طرز تهیه مرغ ترش در هر منطقه متفاوت است و بر اساس سبزیهایی که دارند خورشت مرغ ترش تهیه میکنند.
حتی در بعضی از شهرها مرغ ترش را با رب گوجه فرنگی، گردو و افزودنیهای مختلف دیگر درست میکنند که کاملا سلیقهای است. ما در این مقاله طرز تهیه مرغ ترش شمالی را برای شما آوردیم.
سوالات متداول:
سبزیهای پرطرفدار شمالی برای تهیه مرغ ترش کدامند؟
تره، جعفری، گشنیز، نعنا، ریحان و چوچاق جزو سبزیهای پرطرفدار شمالی هستند که برای تهیه مرغ ترش استفاده میشوند.
آیا طرز تهیه مرغ ترش درسته با طرز تهیه مرغ ترش تکه شده فرق دارند؟
خیر، طرز تهیه مرغ ترش درسته با طرز تهیه مرغ ترش تکهای تفاوتی ندارد و تنها برای تزئین آن دست شما بازتر است.
به هنگام تهیه مرغ ترش، مرغ را با چه موادی مزهدار کنیم؟
پیاز، نمک، زردچوبه و آب نارنج یا آبغوره از جمله موادی هستند که برای مزهدار کردن مرغ استفاده میشوند.
شبکه های اجتماعی