خون در بدن انسان که 5 لیتر از حجم مایعات آن را به خود اختصاص داده است دارای ترکیبات مختلفی برای هر انسان است. این تفاوت در ترکیبات خونی باعث میشود که هر فرد یک گروه خونی داشته باشد. روشهای مختلفی برای تشخیص گروه خونی افراد وجود دارد که یکی از آنها سیستم ABO است. در این سیستم گروههای خونی به 4 دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
- گروه خونی A
- گروه خونی b+
- گروه خونی O
- گروه خونی AB
علاوه بر این سیستم آنتیژنهای RhD نیز برای گروهبندی گروههای خونی استفاده میشود. آنتیژنهای RhD تعیین میکنند که چه گروههای خونی میتوانند با یکدیگر تبادل خونی انجام دهند. اگر گلبولهای قرمز خون دارای آنتیژن Rh باشند، در این حالت Rh آنها مثبت است و اگر دارای این آنتیژن نباشند، Rh آنها منفی خواهد بود؛ بنابراین 8 گروه خونی وجود دارد. در این مقاله تمرکز ما بر روی گروه خونی b++ خواهد بود. ما قصد داریم که غذاهای مناسب برای این گروه خونی را به شما معرفی کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
رژیم غذایی گروه خونی b+
افراد دارای گروه خونی b+ باید غذاهای متفاوتی نسبت به سایر گروههای خونی مانند A یا O مصرف کنند. پروتئینهای موجود در غذا که لکتین نام دارند، با خون واکنش میدهند. لکتینهای خاصی وجود دارند که با برخی از گروههای خونی سازگارتر هستند و افراد با گروههای خونی مختلف، لکتینهای غذا را به روشهای مختلف هضم میکنند. خوردن غذاهای متناسب با گروه خونی، کمک میکند که چربی کمتری در بدن ذخیره شود و با بیماریهای زیادی مبارزه شود. این رژیمهای غذایی باعث میشوند که بهطورکلی سالمتر بمانید و احساس بهتری داشته باشید.
اگر گروه خونی شما +a است، به شما پیشنهاد میکنیم مقاله غذاهای مناسب برای گروه خونی+a را بخوانید.
انواع غذا برای گروه خونی b++
در ادامه بهطور مفصل غذاها و خوراکیهای مناسب گروه خونی b++ را باهم بررسی میکنیم:
غذاهای دریایی
ماهی سالمون سرشار از موادی معدنی مانند روی، ید و سلنیوم است. ید برای غده تیروئید ضروری بوده و سلنیوم آنزیمهایی ایجاد میکند که از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد سرطانزا محافظت میکنند. این مواد معدنی به جلوگیری از آسیب DNA ناشی از تشعشعات و برخی مواد شیمیایی کمک میکنند. علاوه بر این، ماهی منبع خوبی از ویتامین آ است که برای سلامت پوست و چشم ضروری است.
برای افراد داری گروه خونیb+، خوردن غذاهای سرشار از امگا 3، مانند ماهی قزلآلا و ساردین، 2 تا 3 بار در هفته توصیه میشود. باید دقت داشته باشید که تمام غذاهای دریایی برای گروه خونی b++ مناسب نیستند. صدف، خرچنگ، میگو و … دارای لکتینهایی هستند که سیستم نوع b را مختل میکنند و باید از خوردن آنها اجتناب کرد.
گوشت و مرغ
یکی از سختترین کارهایی که افراد داری گروه خونی نوع b+ باید انجام دهند، پرهیز از خوردن گوشت مرغ است. گوشت مرغ دارای یک لکتین آگلوتینهکننده در بافت ماهیچهای خود است که میتواند به جریان خون نوع b حمله کند و به طور بالقوه منجر به سکته مغزی و اختلالات ایمنی شود. برای حذف یا کمکردن مصرف گوشت مرغ میتوانید از جایگزینهای آن مانند بوقلمون یا قرقاول استفاده کنید. اگرچه این گوشتها شبیه گوشت مرغ هستند؛ ولی دارای لکتین خطرناک برای گروه خونی+b مثبت نیستند. در خصوص گوشت قرمز نیز، افراد دارای گروه خونی نوع +b بهتر است که از گوشت گوسفند بهجای گوشت گاو استفاده کنند.
اگر در خانه با کودک بد غذا یا کم اشتها سروکله میزنید، مقاله غذاهای خونساز برای کودکان راهنمای شما در مسیرتان است.
تخممرغ و لبنیات
اگر دارای گروه خونی b+ هستید میتوانید از مصرف انواع لبنیات بدون هیچ استثنایی لذت ببرید. لبنیات ترش شده؛ مانند دوغ، ماست و پنیر برای این گروه مناسبتر از لبنیات تازه هستند و میتوانند بهمرور آنها را در رژیم غذایی خود جایگزین کنند.
روغنها
مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. روغن زیتون به هضم غذا و دفع سالم آن کمک میکند. اسیدهای چرب غیراشباع در روغن زیتون بهعنوان یک چربی غذایی سالم شناخته میشوند. بااینحال اگر دارای گروه خونی نوع b+ هستید از مصرف روغنهای کنجد، آفتابگردان و ذرت خودداری کنید. در ادامه میتوانید به مقاله سالمترین روغن برای سرخ کردن، سر بزنید و با انواع روغنهای متناسب هر غذا آشنا شوید.
آجیل
گردو سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و چربیها سالم است. آجیلها میتوانند در حفظ سلامت بدن و پیشگیری از بیماریها نقش داشته باشند. پروتئین، فیبر، اسیدهای چرب و ویتامینها از جمله موادی هستند که در آجیل یافت میشوند. باید دقت داشته باشید که از خوردن کنجد و تخم آفتابگردان اجتناب کنید. این مواد دارای لکتینهایی هستند که در تولید انسولین نوع b اختلال ایجاد میکنند.
حبوبات
حبوبات یک جایگزین مناسب برای پروتئینهای حیوانی هستند. لوبیا، نخود و عدس از جمله پرکاربردترین و مغذیترین حبوبات هستند. این مواد چربی کمی دارند و سرشار از فیبر، فولیکاسید، پتاسیم، آهن و منیزیم هستند. گروه خونی b+ نسبت به لکتینهای موجود در عدس، نخود و لوبیا چیتی کمی حساس است و در مصرف آنها باید دقت کند.
سبزی
سبزیها مواد معدنی، آنزیمها و آنتیاکسیدانهای حیاتی برای رژیم غذایی نوع b را تأمین میکنند. فیبر گاهی به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. از آنجا که افراد دارای گروه خونی نوع b+ نسبت به ویروسها و بیماریهای خودایمنی حساستر هستند باید مقدار زیادی سبزی مانند برگ چغندر، کرفس و کلمپیچ را در رژیم غذایی خود قرار دهند. این سبزیها دارای منیزیم هستند که یک عمل ضدویروس است. علاوه بر این مصرف کلم بروکلی نیز برای گروه خونی نوع b+ توصیه میشود.
این سبزی دارای بتاکاروتن و ویتامین ث است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. فلفلدلمهای سرشار از ویتامینها و خواص ضدسرطانی است که برای افراد نوع b توصیه میشود. برخلاف سایر گروههای خونی، گروه خونی b+ میتواند به طور کامل از مصرف سیبزمینی، کلم و قارچ لذت ببرد. تعداد کمی از سبزیها وجود دارند که باید از خوردن آنها اجتناب کنید که از جمله آنها میتوان به گوجهفرنگی اشاره کرد. گوجه دارای لکتین است که میتواند هر گروه خونی را آگلوتینه کند.
کلام آخر
لکتینها، پروتئینهایی هستند که به کربوهیدراتها میچسبند. این پروتئینها با خون واکنش میدهند و به همین دلیل اثر قابلتوجهی روی گروههای خونی مختلف دارند. 8 گروه خونی وجود دارد که 4 دستهبندی اصلی دارد. رژیم غذایی گروه خونی b+ و b- تفاوت چندانی ندارد و اغلب رژیم غذایی بهصورت کلی برای گروه خونی b+ توصیه میشود. در این مقاله غذاهای مناسب و نامناسب برای گروه خونی b+ را بیان کردیم تا در رژیم غذایی خود دقت بیشتری داشته باشید.
سؤالات متداول
لکتین چیست؟
پروتئینهایی در غذا وجود دارند که لکتین نام دارند. این پروتئینها برای برخی از گروههای خونی مناسب هستند و برای برخی دیگر نامناسب و در مصرف آنها باید دقت کرد.
گروه خونی b+ نسبت به چه غذاهایی حساس است؟
غذاهای مختلفی وجود دارند که گروه خونی b+ نسبت به آنها حساس است. بهعنوانمثال میتوان به گوشت مرغ اشاره کرد که این افراد باید از جایگزینهای آن مانند بوقلمون استفاده کنند.
آیا مصرف لبنیات برای گروه خونی b+ مشکلی ایجاد نخواهد کرد؟
خیر، گروه خونی b+ برخلاف سایر گروههای خونی هیچ محدودیتی در مصرف لبنیات ندارد.
شبکه های اجتماعی