مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت چاقاله با مرغ

خورشت چاقاله با مرغ

یکی از محبوب‌ترین خورشت‌هایی که با مرغ تهیه می‌شود، خورشت چاقاله با مرغ است. اگر اوایل فصل بهار باشد و چاقاله‌های نوبر رسیده باشند و یک ساعت و نیم زمان داشته باشید، درست کردن این خورشت به واجب‌ترین کار شما تبدیل می‌شود.

این خورشت را با انواع گوشت مانند گوشت گوسفندی، گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم درست می‌کنند. در کنار محبوبیت بی‌مثال خود چاقاله به شکل خام، طبخ گیاهی آن هم برای گیاه‌خوارها، این محبوبیت را دوچندان کرده است.

به هر حال چاقاله خودش را در دل خورشت‌ها و آشپزخانه‌ها جا کرده و هر بار با ترکیبات متنوع‌تری تبدیل به یک غذای خوشمزه می‌شود. این نکته در مورد خیلی از دانه‌ها و میوه‌ها صدق می‌کند. اگر مجله تبرک را بخوانید با دنیایی از دستورهای پخت آشنا می‌شوید، که در آن از مغذی‌ترین دانه‌ها و میوه‌ها برای طبخ غذا استفاده می‌شود. در ادامه‌ی این متن طرز تهیه‌ی خورشت چاقاله با مرغ را به‌طور کامل یاد می‌گیرید.

خواص چاقاله بادام

خواص چاقاله بادام

هرچه اطلاعات بیشتری در مورد چاقاله‌ی بادام داشته باشید، می‌توانید خورشت بهتری درست کنید. چاقاله‌ی بادام همان بادام نارس یا نوبری است که اگر آن را روی درخت بگذاریم، به بادام تبدیل می‌شود. گسی و مزه تلخ و ترش این میوه یا دانه باعث شده تا در آشپزی طرفداران خاص خود را داشته باشد. معمولا طعم هر گیاهی در ترکیب خورشت با مرغ، مزه‌ی جالبی پیدا می‌کند. علاوه بر مزه، وجود مواد مغذی و خاصیت‌هایی در چاقاله، مانند کلسیم و آهن، توانسته بیش از پیش توجه عموم مردم و آشپزها را جلب کند.

اگر به خورشت‌های سنتی علاقه دارید، حتما مقاله خورشت های محلی ایرانی را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه  خورشت چاقاله با مرغ برای ۵ تا ۶ نفر

  • چاقاله بادام: ۵۰۰ گرم
  • گوشت مرغ: ۵۰۰ گرم
  • نعنا و جعفری: ۵۰۰ گرم
  • پیاز خلال شده: ۲ عدد در اندازه‌ی متوسط
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

نکته: در صورتی که مایل باشید می‌توانید از آبغوره و آبلیمو در خورشت استفاده کنید.

طرز تهیه خورشت چاقاله با مرغ

طرز تهیه خورشت چاقاله با مرغ

پیازهایی را که خلال کرده‌اید در روغن بریزید و تفت دهید. برای این که مزه‌ی خامی زردچوبه گرفته شود، در همین مرحله‌ی حرارت دادن پیازها، زردچوبه را اضافه کنید. همین که پیازها سبک شدند مرغ را به همراه ادویه‌جات اضافه‌ کنید. این بار مرغ‌ها را با پیاز تفت دهید.  حالا چاقاله‌ها را اضافه کنید و همراه با مرغ تفت بدهید. بعد از این که چاقاله‌ها و مرغ طلایی شد، می‌توانید به مقدار لازم آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا مخلوط خورشت چاقاله با مرغ، شروع به جوشیدن کند. شعله‌ی کم همیشه بهتر از شعله‌ی زیاد است و روی مزه‌ی خورشت تاثیر دارد.

نعنا و جعفریِ تازه‌ای را که آماده کرده بودید خرد کنید و در مقدار کمی روغن تفت دهید. این تفت‌ دادن‌ها برای گرفتن آب سبزیجات است. وقتی مخلوط مرغ و چاقاله شروع به جوشیدن کرد، می‌توانید نعنا و جعفری سرخ شده را به همراه دیگر چاشنی‌ها به خورشت اضافه کنید. آبلیمو و آبغوره از چاشنی‌هایی هستند که بسیاری از مردم در حین درست کردن این خورشت به آن اضافه می‌کنند.

اگر مهمان دارید و زمان کافی برای تهیه این خورشت ندارید، مرغ مجلسی درست کنید. در مقاله طرز تهیه مرغ مجلسی، به طور کامل روش تهیه این خورشت خوشمزه و ساده را آوردیم.

نکات تکمیلی

  • بافت مخملی یا پرزهایی که چاقاله روی پوست خود دارد مرکز بسیاری از آلودگی‌هاست. تنها زمانی می‌شود گفت که چاقاله‌ها درست شسته شده‌اند که به شکل کاملا اصولی آن‌ها را ضدعفونی کنید. بعد از یک شست‌وشوی معمولی با آب، چاقاله‌ها را به مدت 10 یا 15 دقیقه درون ظرفی از آب نمک بگذارید. بعد دوباره با آب بشویید تا آلودگی آن‌ها کاملا برطرف شود.
  • اگر تابه‌حال چاقاله را به صورت خام خورده باشید، در مورد سفتی چاقاله بی‌تجربه نیستید. به همین دلیل وقتی می‌خواهیم چاقاله‌ها را برای خورشت استفاده کنیم، باید آن‌ها را از دو ساعت قبل در آب بخیسانیم.
  • نکته‌ی دیگر این‌که چاقاله‌هایی انتخاب کنید که لکه‌های تیره نداشته باشند. چاقاله‌هایی که این تیرگی‌ها را دارند معمولا کهنه‌اند و بیماری‌زا.
  • برای اضافه کردن چاقاله‌ها به خورشت لازم است که چوب انتهایی آن یا اصطلاحا دم آن را بگیرید.

اگر به خورشت‌‎هایی که مرغ دارند، علاقه‌ی زیادی دارید، به مقاله‎ی خورشت به آلو با مرغ مجلسی سر بزنید و از این خورشت برای خود و خانواده درست کنید و از طعم‎ خوب آن لذت ببرید.

کلام آخر

خورشت چاقاله با مرغ محبوبیت بیشتری دارد، چراکه سریع‌تر آماده می‌شود و نسبتا خورشت ارزان‌تری است. دستور غذا یا رسپی یکی از اصول آشپزی است و در مورد همه‌ی غذاها اهمیت ویژه‌ای دارد. وب‌سایت تبرک در بخش بلاگ خود برای شما بیش از ده‌ها رسپی آماده کرده است. کافی است نگاهی به مواد اولیه‌ی موجود در آشپزخانه‌تان بیندازید و بعد هم نیم‌نگاهی به مجله تبرک. دیگر مشکل انتخاب غذا برای وعده‌های غذایی‌تان نخواهید داشت.

سوالات متداول:

خورشت چاقاله برای چه فصلی است؟

میوه چاقاله در فصل بهار در دسترس است و شما می‌توانید این خورشت را همان زمان نوش‌جان کنید.

مهم‌ترین خاصیت چاقاله چیست؟

آهن و کلسیم موجود در این میوه نوبرانه اهمیت زیادی دارد.

خورشت چاقاله را با مرغ بپزیم یا گوشت قرمز؟

برای تهیه این خورشت، گوشت مرغ گزینه‌ بهتری است و طعم لذیذتری می‌سازد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید