مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت چغاله بادام

خورشت چغاله بادام

وقتی صحبت از غذا و خورشت‌های اصیل و سنتی به میان می‌آید، یکی از خورشت‌هایی که می‌توان نام برد، خورشت چغاله بادام است. این خورشت را در زبان محاوره خورشت چاقاله بادوم هم می‌گویند. طعم خورشت با توجه به داشتن چغاله بادام، نسبتا ترش است و عطر آن بابت داشتن گیاهان معطری همچون نعناع و جعفری دلرباست.

این خورشت به‌دلیل استفاده از چغاله بادام در محتویات خود، یک خورشت فصلی و متناسب فصل بهار است و همچنین طبعی سرد دارد. چغاله بادام، ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال‌کارنیتین، پروتئین و فیبر فراوانی دارد. بنابراین سرشار از آنتی اکسیدان است و به جلوگیری از ابتلا به سرطان، تقویت لثه و ریشه دندان‌ها، درمان یبوست مزمن، مبارزه با کلسترول بد، کاهش وزن، جلوگیری از گرفتگی عضلات و … کمک می‌کند.

معمولا خورش چغاله بادام را با گوشت قرمز خصوصا گوسفندی درست می‌کنند، ولی می‌شود آن ‌را با گوشت سفید و حتی بدون گوشت و متناسب با رژیم غذایی گیاه‌خواران هم طبخ کرد. در ادامه این مقاله از مجله تبرک، به طرز تهیه این خورشت خوشمزه و فراموش‌نشدنی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

خورشت چغاله بادام با گوشت قرمز

خورشت چغاله بادام با گوشت قرمز

برای تهیه این خورشت بهاره به تعداد 4 نفر، میزان مواد لازم به شرح زیر است:

  • گوشت خورشتی: 600 گرم
  • چغاله بادام: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • جعفری: 200 گرم
  • نعناع: 50 گرم
  • آبغوره: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
  • آب: 1.5 لیتر

گفتنی است که متناسب با کم یا زیادشدن نفرات، میزان مواد لازم را باید پایین یا بالا برد.

اگر می‌خواهید انواع خورشت‌های سنتی و ایرانی را یاد گرفته و طبخ کنید، توصیه می‌کنیم مقاله خورشت‌های محلی ایرانی را مطالعه کنید.

اگر طبع سردی دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که خورشت‌های طبع گرم را هم به برنامه غذایی خود اضافه کنید. در واقع رعایت تعادل بین مصرف غذاهای گرم و سرد همیشه مهم بوده است و به‌هم خوردن این توازن باعث بیماری‌های مختلفی می‌شود.

طرز تهیه خورشت چغاله بادام

طرز تهیه خورشت چغاله بادام

برای تهیه این خورشت ترش و لذیذ، ابتدا در یک قابلمه مناسب به یک اندازه مناسب روغن مایع ریخته و بگذارید روی شعله گاز داغ شود. سپس ۲ عدد پیازی را که از قبل به‌صورت نگینی خرد کرده‌اید، درون روغن داغ قابلمه بریزد و هم بزنید و بگذارید تا تفت بخورد. پیش از این‌که پیازهای نگینی شده به طور کامل تفت خورده و سرخ شوند، فلفل قرمز و زردچوبه را به اندازه دلخواهتان به آن‌ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند و تفت بخورند.

اگر تمایل دارید خورشت چغاله بادام شما خوشمزه‎تر شود، از روغن تبرک استفاده کنید.

در این مرحله، گوشت‌های خورشتی به شکل قورمه خردشده و شسته‌شده را به پیازها و ادویه‌جات اضافه کنید و هم بزنید. شعله را کمی پایین بیاورید تا گوشت به‌آرامی تفت خرده و سرخ شود، بدون اینکه پیازها بسوزند. وقتی گوشت خوب تفت خورد و رنگ آن تغییر کرد، چغاله‌بادام‌هایی را که از قبل شسته‌اید و به مدت ۲ ساعت خیس کرده‌اید، آبکش کنید و به محتویات قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.

حالا 1.5 لیتر آب را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا گوشت‌ها و چغاله‌ها با شعله کم و به‌آرامی بپزند.

در این مرحله، جعفری‌ها و نعناع‌ها را ریز کنید و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ داده و سرخ شوند. سپس گوشت‌های داخل قابلمه را امتحان کنید. اگر نیم‌پز شده بود، نعناع و جعفری سرخ‌شده را به قابلمه حاوی گوشت و چغاله اضافه کنید. پس از آن که نعناع و جعفری را اضافه کردید، شعله زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید تا خورشت خوب جا بیفتد. وقتی خورشت جا افتاد، ۱۰ دقیقه پیش از برداشتن خورشت از روی شعله، نمک، فلفل سیاه و آبغوره را به آن بیفزایید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا با خورشت بجوشد. خورشت شما آماده سرو کردن است.

برای آموزش یک روش خوب برای طبخ قورمه سبزی، می‌توانید به مقاله طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی مراجعه کنید.

کلام آخر

خورشت چغاله بادام یک خورشت با طبع سرد و مختص فصل بهار است که سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی است. این خورشت می‌تواند به جلوگیری و درمان انواع بیماری‌ها کمک کند.

در شهر مشهد به‌جای چغاله بادام در این خورشت از چغاله زردآلو استفاده می‌کنند و به آن خورشت اخکوک می‌گویند. همچنین خورشت چغاله بادام را می‌توان متناسب با رژیم غذایی گیاه‌خواران و بدون گوشت نیز طبخ کرد. ما در این مقاله تلاش کردیم که یکی از متداول‌ترین روش‌های طبخ خورشت چغاله بادام را به شما ارائه دهیم. امیدواریم از نتیجه این دستور تهیه لذت ببرید.

سؤالات متداول:

چغاله بادام دارای چه ویتامین‌هایی است؟

ویتامین C، ویتامینE، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر.

خورشت چغاله بادام چه طعمی دارد؟

نسبتاً ترش.

آیا می‌توان در خورشت چغاله بادام از گوشت استفاده نکرد؟

بله، آن را می‌توان متناسب با رژیم غذایی گیاه‌خواران و بدون گوشت نیز طبخ کرد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید