مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه قوروت بادمجان

طرز تهیه قوروت بادمجان

یکی از جذاب‌ترین تفریحاتی که هنگام سفر به شهرهای مختلف می‌توان تجربه کرد، خوردن غذاهای محلی آن‌ها است، اما برای امتحان‌کردن غذاهای محلی شهرها، حتماً لازم نیست به آن شهرها سفر کنیم. گاهی اوقات کافی است که خودمان دست‌به‌کار شویم؛ همین که بوی یک غذای محلی در خانه بپیچد، خواه‌ناخواه خودمان را در آن شهرها احساس خواهیم کرد. در این مطلب، قرار است با طرز تهیه قوروت بادمجان آشنا شویم و به استان خراسان شمالی و شهر بیرجند سفر کنیم. حتماً تا انتهای این سفر خوشمزه همراه ما باشید.

قوروت بادمجان بیرجندی

آشنایی با طرز تهیه قوروت بادمجان، غذایی بسیار مقوی و خوشمزه را به سفره خانواده شما اضافه خواهد کرد. این غذا که کشک و گردو ماده اصلی آن را تشکیل می‌دهند، در شرایطی که غذایی متفاوت هوس کرده‌اید یا دوست دارید خوراکی ساده و بی‌گوشت را امتحان کنید، گزینه‌ای عالی است. این غذا در اصل متعلق به شهر بیرجند است و جایگاه بسیار ویژه‌ای در میان سفره‌های مردمان محلی این شهر دارد. در ادامه، روش درست‌کردن قوروت بادمجان بیرجندی و فوت‌وفن‌های پخت آن ارائه شده است.

لازم به ذکر است اگر در خانه شما هم غذاهایی که با بادمجان درست می‌شوند طرفداران زیادی دارند، حتماً به مقاله طرز تهیه خورشت بادمجان سر بزنید تا با غذای بادمجانی خوشمزه دیگری آشنا شوید.

روش تهیه قوروت بادمچان

برای تهیه قوروت بادمجان به سبک بیرجندی‌ها، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

قوروت یا کشک بیرجندی: 500 گرم

بادمجان: 2 عدد

گردو: 10 تا 15 عدد

نعنا داغ: 1 قاشق مرباخوری

روغن زرد: 2 قاشق غذاخوری

ادویه‌جات: به مقدار دلخواه

مراحل تهیه قوروت بادمجان

مراحل تهیه قوروت بادمجان

ابتدا کشک‌ها را همراه با مقدار مناسبی آب داخل ظرف مناسبی بریزید تا خیس بخورند. گردوها را داخل یک هاون (هونگ) بریزید و آن‌ها را خوب بکوبید. وقتی گردوها خوب له شدند و روغن پس دادند، کشک‌ها را به آن‌ها اضافه کنید و کوبیدن را از سر بگیرید. پس از آن‌که کشک مقداری آسیاب و پودر شد، مقداری آب داخل کاسه هاون بریزید و هم بزنید تا کشک‌های آسیاب‌شده با آب به‌خوبی مخلوط شوند.

ترکیب به‌دست‌آمده را در ظرف دیگری بریزید و عمل آسیاب کشک را تا جایی که غلظت و مقدار آب قوروت‌آلود به اندازه دلخواهتان برسد، ادامه دهید. سپس در قابلمه مناسبی پیاز را در روغن حیوانی تفت دهید تا طلایی شود. سپس محلول قوروت را به آن اضافه کنید و اجازه دهید قوروت تا اندازه‌ای داغ شود و چند جوش بزند، روی حرارت بماند.

پس از آماده‌شدن قوروت بیرجندی لذیذتان، آن را همراه با بادمجان سرخ‌شده (به‌عنوان چاشنی) و سبزی خوردن سرو کنید. برای خوردن این خوراک خوشمزه، مقداری نان خشک را داخل کاسه مورد نظرتان ترید کنید و مقداری قوروت را روی آن بریزید. نوش جان.

رول بادمجان و فیله مرغ غذای خوشمزه دیگری است که با استفاده از بادمجان درست می‌کنیم. برای آشنایی با این غذای خوشمزه، حتماً مقاله طرز تهیه رول بادمجان و فیله مرغ را بخوانید.

نکات مهم در تهیه قوروت بادمجان

نکات مهم در تهیه قوروت بادمجان

برای آن‌که قوروتتان به طعم قوروتی که بیرجندی‌ها درست می‌کنند، نزدیک شود، حتماً نکات زیر را حین درست‌کردن آن رعایت کنید:

  • اگر دوست دارید اصل طعم قوروت بادمجان بیرجندی را بچشید، باید از کشک بیرجندی خشک استفاده کنید و خودتان آن را در هاون بکوبید. پس تنبلی را کنار بگذارید و دقیقاً از همان روشی که خود بیرجندی‌ها قوروت را درست می‌کنند، عمل کنید.
  • اصل مزه قوروت به استفاده از روغن حیوانی یا به‌اصطلاح روغن زرد است؛ ترجیحاً روغن زرد را با هیچ چیز دیگری جایگزین نکنید.
  • اگر دوست دارید قوروتتان ترش شود، آن را کمی بیشتر بجوشانید یا آن را با دارچین سرو کنید.
  • قوروت خوراکی عالی و بسیار مقوی برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان است.
  • بهترین چاشنی برای این غذا، بادمجان سرخ‌کرده و سبزی خوردن است.

آش بادمجان یکی دیگر از غذاهای خوشمزه‌ای است که با بادمجان درست می‎شود، در مقاله طرز تهیه آش بادمجان، روش تهیه آن را آوردیم.

کلام آخر

قوروت بادمجان یکی از غذاهای سنتی و اصیل شهر بیرجند است. امکان ندارد روزی مهمان بیرجندی‌ها شوید و این غذا را در سفره آن‌ها مشاهده نکنید، اما اگر نمی‌توانید به بیرجند سفر کنید، همین حالا دست‌به‌کار شوید، طبق دستورالعملی که در مطلب حاضر برای طرز تهیه قوروت بادمجان ارائه شده، این غذای خوشمزه را درست کنید. آیا تابه‌حال قوروت بیرجندی را امتحان کرده‌اید؟ طعم آن را چطور ارزیابی می‌کنید؟

سؤالات متداول

اصلی‌ترین مواد قوروت بادمجان چیست؟

قوروت با استفاده از کشک و گردو درست می‌شود؛ بنابراین سرشار از آهن و کلسیم است و فواید زیادی را برای سلامتی بدن به همراه دارد.

قوروت بادمجان غذای محلی کجاست؟

قوروت در اصل متعلق به شهر بیرجند است و غذایی است که با کشک محلی بیرجندی پخته می‌شود. از این رو، غذایی بسیار سالم، مقوی و پرخاصیت است.

در بیرجند قوروت را با چه چیزی سرو می‌کند؟

قوروت بیرجندی با بادمجان سرخ‌شده، سبزی خوردن و نان خشک سرو می‌شود. در صورت تمایل، هنگام سرو این غذا می‌توانید از دارچین هم استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید