از همبرگرهای معمولی خسته شدهاید؟ یک بار همبرگر مرغ را امتحان کنید. همبرگر یکی از غذاهایی است که هم کودکان و هم بزرگسالان آن را دوست دارند. همبرگر نوعی غذای فستفودی محسوب میشود؛ اما اگر آن را در منزل و به روش سالم تهیه کنید، نهتنها مضر نیست، بلکه میتواند پای ثابت برنامه غذایی شما باشد. در این مقاله قرار است یک دستور پخت عالی برای تهیه همبرگر مرغ همراه با تمام نکات و فوتوفنها را به شما آموزش دهیم. علاوهبرآن بهترین ایدهها برای سرو در کنار همبرگر مرغ را آموزش خواهیم داد و خواص آن را نیز معرفی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
روش تهیه همبرگر مرغ
برای تهیه این فستفود خوشمزه شما نیاز به مواد زیر دارید. مواد زیر تنها برای تهیه همبرگر مرغ است؛ بهتر است در کنار این ساندویچ، سبزیجات یا سس دلخواه خود را هم سرو کنید که در بخشهای بعدی این مقاله در مورد آن صحبت شده است.
مواد اولیه موردنیاز برای تهیه همبرگر مرغ برای ۴ نفر عبارتند از:
سینه مرغ: ۲ عدد (حدوداً ۶۰۰ گرم)
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
آویشن: ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
نان همبرگر: ۴ عدد
پنیر چدار: ۴ ورقه
تخممرغ: ۱ عدد
سبزیجات دلخواه برای تهیه ساندویچ: سبزیجات دلخواه به میزان لازم (بهتر است برشهای کاهو، گوجه و خیارشور استفاده شود.)
مراحل تهیه همبرگر مرغ
ابتدا سینه مرغ را خرد کرده و داخل غذاساز یا چرخگوشت بریزید. حالا پیاز را هم قاچ کرده و همراه با نمک و تمام ادویهها به آن اضافه کنید. پس از اینکه مواد کمی یکدست شدند، پودر سوخاری و تخممرغ را هم به آنها اضافه کرده و هم بزنید. حالا مایه برگر شما آماده است. باید به میزان برابر از آنها چانه گرفته و پهن کنید. داخل یک تابه نسوز مقدار کمی روغن ریخته و برگرها را روی آن قرار دهید. پس از گذشت ۴ تا ۵ دقیقه آنها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم سرخ شود. پس از اینکه یک طرف سرخ شد و آن را برگرداندید روی همبرگرها یک لایه پنیر چدار قرار دهید. پس از سرخشدن طرف دوم و آبشدن پنیر چدار، آنها را از ماهیتابه خارج کنید. حالا آنها را داخل نان دلخواه خود (بهتر است نان مخصوص همبرگر باشد) قرار داده و با سبزیجات دلخواه خود پر کنید. بهتر است کمی کاهو، گوجه و چند حلقه پیاز را روی مرغ قرار دهید و در صورت تمایل کمی خیارشور هم روی آنها بگذارید. در این دستور بهتر است از خیارشور خانگی استفاده کنید که هم برگر شما طعم بهتری داشته باشد و هم سالمتر باشد. طرز تهیه خیارشور را میتوانید در بلاگ تبرک ببینید. حالا برگر شما آماده است. با مخلفات دلخواه آن را تزئین کرده و سرو کنید. نوش جان!
فوتوفنهای پخت همبرگر مرغ
هنگام پخت همبرگر مرغ باید به نکات زیر توجه کنید تا یک همبرگر فوقالعاده داشته باشید.
- اگرچه زمان پخت همبرگر بهصورت حدودی داده شده است؛ اما شما هنگام سرخکردن باید مدام مراقب آنها باشید. بهمحض اینکه یک طرف طلایی شد، آن را برگردانید. اگر در منزل دستگاه دماسنج دارید، آن را داخل گوشت فروببرید. اگر دمای مرکز گوشت چیزی در حدود ۱۶۵ درجه فارنهایت بود، یعنی پخت آن کامل شده و آبدار است؛ میتوانید آن را برگردانید.
- در صورت تمایل میتوانید تخممرغ و پودر سوخاری را حذف کنید. اضافهکردن این مواد هم حجم مایه برگر را بیشتر میکند و هم به قوام بیشتر آن کمک میکند؛ اما قابل حذف هستند.
- بهتر است برای سرخکردن همبرگرهای مرغ از یک تابه گریل استفاده کنید. در این صورت نتیجه کار بهتر خواهد بود.
- میتوانید از باربیکیو برای پخت همبرگرها هم استفاده کنید.
- شما میتوانید در صورت تمایل دو عدد همبرگر را داخل نان قرار دهید و لایههای بین آن را با سبزیجات دلخواه خود پر کنید. در این صورت دبل برگر خواهید داشت.
- این دستور با گوشت چرخشده مرغ است. در صورت تمایل میتوانید سینه مرغ را پهن کرده و با بیفتک بکوبید. سپس با انواع ادویه مزهدار کرده و گریل کنید. این مورد به ذائقه شما بستگی دارد.
- میتوانید بهجای پودر سوخاری از آرد سفید هم استفاده کنید؛ اما مزه پودر سوخاری بهمراتب بهتر است.
- در صورت تمایل میتوانید برای بیشترشدن حجم مایهخمیر همبرگر، مقداری نان تست به آن اضافه کنید. به این صورت که آن را با شیر یا آب مخلوط کرده و پس از نرمشدن کاملاً فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. حالا آن را به مایه همبرگر اضافه کرده و یکدست کنید.
- میتوانید برای چسبندگی و قوام بیشتر برگر مرغ، کمی پنیر پیتزا به مایه آن اضافه کنید.
- مایه برگر را پس از آمادهسازی ورز داده و میزان چسبندگی آن را بسنجید. درصورتیکه خیلی شل بود میتوانید مقدار بیشتری پودر سوخاری یا آرد به آن اضافه کنید.
ایدههایی برای سرو همبرگر مرغ
بسیاری از افراد دوست دارند وقتی غذا را میپزند، آن را با مخلفات مختلف تزیین کنند. یا از خود میپرسند با این غذا چه مخلفاتی خوب است؟ در این بخش قرار است بهترین مخلفات برای سرو در کنار همبرگر مرغ را به شما معرفی کنیم. اگر همبرگر مرغ را برای دورهمیهای خود تهیه میکنید، میتوانید از ایدههای زیر برای تزیین آن بهره بگیرید.
سیبزمینی فرمی
شما میتوانید چند عدد سیبزمینی را با کاتر مخصوص فرم دار برش بزنید. حالا آنها را بشویید تا کمی از نشاسته آنها کم شود. حالا در یک ظرف مقدار کمی روغنمایع یا روغنزیتون را همراه با نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن، پودر سیر و پاپریکا خوب مخلوط کنید. در این مرحله ادویهها و میزان آنها اختیاری است. شما حتی میتوانید از انواع سبزی خشک مانند شوید هم استفاده کنید. سیبزمینیها را داخل فر قرار داده و در کنار همبرگر مرغ سرو کنید.
آووکادو
آووکادو گزینهای بسیار عالی برای سرو کنار همبرگر مرغ است. شما حتی میتوانید برشهایی از آووکادو را داخل همبرگر هم قرار دهید. با این کار طعم خاصی به همبرگر خواهید داد. یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید، تهیه سالاد آووکادو است. برای این کار آووکادوها را مربعی خرد کرده و همراه با پیاز و گوجه نگینی داخل یک ظرف بریزید. کمی جعفری ساطوریشده و آبلیمو را به آنها اضافه کرده و در کنار همبرگر خود سرو کنید.
کلم بروکلی
کلمبروکلی از جمله سبزیجاتی است که برای سرو در کنار انواع همبرگر و مخصوصاً همبرگر مرغ عالی است. کافی است کلمبروکلی را به قسمتهای نسبتاً کوچک تقسیم کرده و روی آنها مقدار کمی کره بمالید. حالا آنها را داخل سرخکن یا فر قرار داده و اجازه دهید کمی نرم شوند. اگر فر یا سرخکن در منزل ندارید، میتوانید آنها را بخارپز کنید. شما در صورت تمایل حتی میتوانید کلمبروکلی را بهصورت خام هم در کنار همبرگر قرار دهید.
انواع سس
شما در کنار همبرگر مرغ میتوانید سسهای دلخواه خود را هم سرو کنید. در اینجا یک سس خاص و عالی به شما پیشنهاد میدهیم که با یک بار امتحان عاشق آن خواهید شد. برای تهیه این سس باید مقدار کمی سس مایونز، سس خردل، کمی فلفل سیاه، آب یک عدد لیموی تازه کوچک، سیر رنده شده، پاپریکا، نمک و خیارشور رنده شده را با هم ترکیب کرده و خوب هم بزنید. حالا آن را روی همبرگر بریزید و از نتیجه شگفتزده شوید. سس سیر، سس قرمز تند و سس فرانسوی از دیگر سسهایی هستند که برای سرو در کنار همبرگر مرغ عالی هستند. اگر از سسهای تکراری خسته شدهاید و دوست دارید مزه سسهای جدید را تجربه کنید، پیشنهاد میکنیم مقاله سس های خاص و سسهای معروف دنیا را بخوانید.
سالاد کلم
از بهترین ایدههایی که هنگام سرو همبرگر مرغ وجود دارد، سرو سالاد کلم کنار همبرگر است. سالاد کلم طعم بینظیری دارد و در کنار انواع فستفود بهخصوص همبرگر و مرغسوخاری عالی است.
سس قارچ
در کنار این همبرگر خوشمزه شما میتوانید سس قارچ هم سرو کنید. برای این کار مقداری قارچ را با کره و یک قاشق چایخوری آبلیمو تفت دهید. حالا مقداری شیر را همراه با کمی کره در یک قابلمه ذوب کنید. حالا به آنها پنیر پیتزا، پنیر چدار یا هر پنیری که دوست داشتید اضافه کنید. قارچهای تفتداده شده را هم به آن اضافه کرده و اجازه دهید روی حرارت بماند تا کاملاً غلیظ شود. این سس قارچ یکی از بهترین گزینهها برای سرو در کنار همبرگر مرغ است.
خواص همبرگر مرغ
ماده اصلی تشکیلدهنده همبرگر مرغ، همان سینه مرغ است. سینه مرغ دارای بافت چربی کمتری نسبت به سایر قسمتهای آن است. به همین دلیل درعینحال که یک منبع عالی از پروتئین است، برای افرادی که رژیم سالم خوری یا رژیم لاغری دارند هم مناسب است. پروتئین برای ساخت عضلات و بافتهای بدن نیازی ضروری است. شما با مصرف حدوداً ۳۰ گرم پروتئین در هر وعده میتوانید نیاز بدن خود به آن را تأمین کنید که همبرگر مرغ این نیاز را برطرف میکند. همچنین مرغ دارای ویتامینهای مختلف مانند ویتامین سی، ویتامین ب شش، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین ب 12، ویتامین ای، ویتامین دی و ویتامین کا است. خواص همبرگر مرغ برای کمخونی هم زیاد است. مواد معدنی موجود در گوشت مرغ باعث میشود تا هموگلوبین بیشتری در بدن ایجاد شود و از کمخونی پیشگیری میکند. ترکیب پروتئین موجود در مرغ با کربوهیدرات نان و فیبر موجود در سبزیجات باعث شده این غذا بتواند نیازهای مختلف بدن را تأمین کند. کاهو و گوجه منابع خوبی از آنتیاکسیدان و ویتامین سی هستند که میتوانند بدن شما را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت کرده و از بروز سرطانهای مختلف پیشگیری کنند. اگر بهجای نان ساده از نان سبوسدار یا نان جو استفاده کنید، خواص همبرگر شما بسیار بیشتر خواهد شد و میتواند برای سلامت روده شما مفید باشد. همچنین این نوع نانها نیاز بدن شما به ویتامینهای گروه ب را هم تأمین خواهید کرد. در تهیه همبرگر مرغ از پنیر پیتزا هم استفاده میشود که خواص آن را میتوانید در مقاله خواص پنیر پیتزا بخوانید.
کلام آخر
بسیاری از ما همبرگر را با کشور آمریکا میشناسیم. این غذای فستفودی خوشمزه امروزه به یکی از محبوبترین فستفودها در سراسر جهان تبدیل شده است. انواع مختلفی از همبرگرها هم وجود دارد. همبرگر گوشت، همبرگر مرغ و حتی انواع همبرگرهای رژیمی. اگر همبرگر را در منزل و با دستوری سالم تهیه کنید، اصلاً نیاز نیست بهخاطر بالابودن کالری آن را از برنامه غذایی خود حذف کنید. در این مقاله ما به شما آسانترین روش تهیه همبرگر مرغ را آموزش دادیم که بسیار سالم و رژیمی است. امیدواریم آن را در منزل برای عزیزانتان تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
آیا میتوان از گوشت ران مرغ برای تهیه همبرگر مرغ استفاده کرد؟
این موضوع بیشتر بستگی به سلیقه شما دارد. بافت گوشت سینه مرغ برای تهیه همبرگر مرغ بهتر بوده و مایهخمیر شما را قوامدارتر میکند؛ اما در صورت تمایل میتوانید از گوشت ران هم استفاده کنید. باید دقت داشته باشید که گوشت ران چربتر بوده و ممکن است نیاز باشد کمی مقدار پودر سوخاری را بیشتر کنید.
آیا همبرگر مرغ سالمتر از همبرگر گوشت است؟
این موضوع بستگی به روش پخت و شرایط بدنی شما دارد. در حالت کلی مرغ چربیهای اشباع کمتری نسبت به گوشت دارد که این مسئله آن را سالمتر جلوه میدهد. از طرفی گوشت مرغ کالری کمتری هم داشته و رژیمیتر است؛ اما اینها همه در صورتی است که با روغن کم تهیه شود.
یک عدد همبرگر مرغ چقدر کالری دارد؟
نمیتوان مقدار کالری دقیقی برای یک عدد همبرگر مرغ در نظر گرفت. این موضوع نسبت مستقیم با نحوه پخت و میزان مصرف روغن شما دارد؛ اما به طور متوسط هر همبرگر مرغ چیزی در حدود ۴۶۲ کالری دارد.
آیا میتوان همبرگر مرغ را در فریزر نگهداری کرد؟
بله، شما میتوانید برگرها را تهیه کرده و آنها را تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید. برای این کار کافی است آنها را چانه گرفته و روی یک نایلون فریزر پهن کنید. حالا یک لایه نایلون روی آن قرار داده و همبرگر بعدی را قرار دهید. به همین ترتیب هر تعداد همبرگر که مد نظرتان بود را میتوانید رویهم چیده و داخل فریزر قرار دهید.
آیا میتوان بهجای پنیر چدار از پنیر پیتزا در تهیه همبرگر مرغ استفاده کرد؟
بله، اگرچه طعم برگر مرغ با پنیر چدار بسیار بهتر است؛ اما درصورتیکه دسترسی به پنیر چدار ندارید، میتوانید از پنیر پیتزا هم استفاده کنید.
شبکه های اجتماعی