مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خیارشور

طرز تهیه خیارشور

خیارشور واقعاً یکی از خوشمزه‌ترین چاشنی‌ها و افزودنی‌هایی است که همیشه در یخچال و سر سفره غذای ما ایرانی‌ها پیدا می‌شود. تفاوتی ندارد که بخواهیم سالادی مثل الویه درست کنیم یا برای غذاهای فینگرفودمان چند مدل سس آماده کنیم یا حتی سراغ غذاهای پیک‌نیکی مانند سوسیس و همبرگر برویم، بالاخره باید در میان خوراکی‌هایمان خیارشور باشد.

به همین خاطر تصمیم گرفتیم کارتان را آسان کنیم و در مورد طرز تهیه خیارشور همراه با نکات مهم و جزئیاتش صحبت کنیم تا بتوانید با خیال راحت و کاملاً بهداشتی این چاشنی بی‌نظیر را برای خانواده آماده کنید. راستی حالا که حرف از طرز تهیه سس با خیارشور شد، حتماً نگاهی هم به مقاله سس‌های معروف‌ دنیا داشته باشید.

روش تهیه یک دبه خیارشور

اول از همه یادتان باشد که خیار مخصوص خیارشور با خیار سالادی و قلمی فرق دارد و بهتر است که حتماً خیارهای باریک و ریز را انتخاب کنید؛ زیرا بعد از رسیدن تردتر و خوشمزه‌تر از خیارهای بزرگ و تپل هستند، خوردن و یا خردکردنشان هم راحت‌تر است و تعداد بیشتری از آن‌ها در یک دبه یا ظرف جا می‌شود.

برای یک دبه خیارشور حدود 500 گرم خیار ریز را تهیه کرده و به ترتیب مواد زیر را روی میز بچینید:

آب: 3 لیوان

سیر سفید و پوست‌کنده: 3 حبه

فلفل‌سبز درشت: 2 عدد

سرکه سفید یا قرمز: 1/4پیمانه

نمک: 3 قاشق غذاخوری (می‌توانید 1 قاشق سنگ نمک و 2 قاشق نمک اضافه کنید)

سبزی معطر مانند شوید، مرزه و ترخون که عطر خیارشور را بهتر کند: 100 گرم

علاوه بر این موارد یک پر لیمو هم می‌توانید برش داده و برای روی دبه کنار بگذارید، حالا سراغ قسمت عملی طرز تهیه خیارشور برویم. البته تا پیش از آن، با توجه به اینکه خیارشور نوعی چاشنی ترش برای کنار غذا است، پیشنهاد می‌کنم مقاله خواص ترشیجات برای بدن را حتماً بخوانید.

طرز تهیه خیارشور

مرحله اول، جوشاندن خیارها

در قدم اول طرز تهیه خیارشور باید خیارهای ریز را همراه با سرکه و نمک حسابی روی حرارت بجوشانیم، اگر تصمیم به استفاده از سنگ نمک داشتید، خیار را فقط با نمک جوشانده و سنگ نمک را برای ریختن توی دبه کنار بگذارید.

بعد از اینکه نمک‌ها به خوبی حل شدند و مواد درهم مخلوط شد، آب تقریباً به نقطه‌جوش رسیده است، حالا باید گاز را خاموش کرده و قابلمه را کنار بگذارید تا کمی از دمایش کم شود و اصطلاحاً از حرارت بیفتد.

مرحله دوم، چیدن مواد در ظرف

یادتان باشد دبه یا شیشه یا هر ظرف دیگری که برای خیارشور انتخاب کردید، باید حتماً تمیز و خشک بدون قطره‌ای آب باشد. ظرف یا شیشه را با دستمال مخصوص خشک کرده و چند بار در آن را محکم ببندید تا مطمئن شوید به خوبی کیپ شده و اجازه ردشدن هوا را نمی‌دهد؛ زیرا در غیر این صورت تمام زحماتمان به باد رفته و خیارشور کپک می‌زند.

برای شروع سبزی‌های معطر مانند ترخون و مرزه را کف ظرف ریخته و اگر دلتان خواست کمی نخود هم اضافه می‎کنید. اضافه کردن نخود کاملاً دلبخواهی است و به تردشدن خیارشور کمک می‌کند. در طرز تهیه خیارشور حرف اصلی را اول سبزی معطر و بعد سیر می‌زند، پس سیرهای سفید و تمیز را همراه با فلفل‌سبز در ظرف ریخته و با دست تمیز و البته کاملاً خشک، خیارهای ریز را اضافه کرده و روی مواد بچینید. لابه‌لای آن‌ها می‌توانید سنگ نمک را اضافه کرده و در نهایت وقتی ظرف پر شد، برای عطر بهتر یک پر لیموترش درشت رویش بگذارید.

در ضمن لابه‌لای چیدن خیارها هم می‌‌توانید دوباره سبزی معطر، سیر و فلفل گذاشته و مثل یک اثر هنری خوشمزه ظرف را پر کنید.

در ادامه به شما پیشنهاد می‌کنیم که مقاله طرز تهیه ترشی بندری را از دست ندهید.

طرز تهیه خیارشور

مرحله آخر، افزودن سرکه

آخرین مرحله طرز تهیه خیارشور اضافه کردن سرکه است که باید با آب‌نمک مخلوط شده باشد. در ضمن باید مواد را طوری بچینید که اندازه یک بند انگشت از سر ظرف خالی باشد. به این ترتیب محلول آب‌نمک و سرکه را تا لب ظرف یعنی یک بند انگشت بالاتر از مواد ریخته و در ظرف یا دبه را خوب کیپ و محکم می‌کنید.

ظرف را برای یک هفته تا ده روز در یکی از کابینت‌ها نگه‌داری کنید و بعد از این مدت خیارشورهای خوش‎عطر و ترد را برای چاشنی غذاهایتان تحویل بگیرید. برای سالاد ماکارونی، سالاد الویه، ساندویچ فلافل، انواع شنیسل و ساندویچ می‌توانید از این خیارشورها استفاده کنید؛ اما من یک پیشنهاد ویژه برایتان دارم. سری به مقاله طرز تهیه توپک مرغ و سیب‌زمینی زده و یک غذای جدید را با خیارشورها امتحان کنید.

کلام آخر

در این مقاله از مجله تبرک طرز تهیه خیارشور به روش مادربزرگ‌ها را همراه با برخی نکات مهم و ضروری برایتان آوردیم تا هم خیارشورهای خوش‌طعم و تردی داشته باشید و هم بتوانید از آن در تهیه سس‌های معروف یا برخی غذاهای خوشمزه مانند توپک مرغ و سیب‌زمینی استفاده کنید.

خوشحال می‌شویم که آموزش طرز تهیه خیارشور را خوانده و اگر نکته مهم یا فوت کوزه‌گری بیشتری می‌دانید، آن را با ما و دوستانمان به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول

چه نوع خیاری برای تهیه خیارشور مناسب است؟

خیارهای بوته‌ای ترجیحاً ریز و باریک که بافت نرمی دارند، برای خیارشور مناسب هستند. اصلاً از خیار سالادی یا خیارهای درشت و تپل برای درست کردن خیارشور استفاده نکنید؛ زیرا هم ترد نشده و هم خیلی دیرتر آماده می‌شوند.

آیا به جای سرکه می‌شود فقط از آب‌نمک استفاده کرد؟

اگر طعم واقعی خیارشور با بافت ترد را می‌خواهید، به هیچ عنوان سرکه را حذف نکنید. آب‌نمک طعم خاصی به جز شوری ندارد و باعث نرم شدن خیارها می‌شود.

خیارشور خانگی را چند وقت می‌توان نگه داشت؟

با توجه به اینکه خیارشور خانگی مواد افزودنی ندارد، بهترین زمان نگهداری آن تا یک سال در جای تاریک و خنک است. از زمانی هم که شروع به استفاده کرده و در بطری یا دبه را باز کردید، حتماً خیارشور را در یخچال نگه دارید تا کپک نزند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید