مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده

خورشت قیمه را که محال است کسی امتحان نکرده باشد. این خورشت اصیل ایرانی، قدمتی چندصدساله دارد و می‌توان ‌آن‌ را از اصیل‌ترین‌ها در فرهنگ غذایی ایران دانست، اما در کنار آن، آیا اسم قیمه پلو به گوشتان خورده است؟ این پلوی خوشمزه، ترکیبی است از برنج دم شده همراه با خورشت قیمه؛ از آن چیزی هم که فکر کنید، طرفداران بیشتری دارد و در بسیاری از شهرهای ایران، به‌عنوان یک غذای مجلسی طبخ می‌شود. در این مقاله قصد داریم که طرز تهیه پلو قیمه با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش دهیم. دستور پخت این غذا شاید در ظاهر سخت به نظر برسد، اما اجرای آن بسیار ساده است و می‌توانید با راهنمایی که در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد، آن را به‌راحتی درست کنید. به‌علاوه، نکات مهم برای تهیه پلو قیمه را نیز در همین مطلب، به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

روش تهیه پلو قیمه با گوشت چرخ کرده

تقریباً هر آن چیزی که برای تهیه خورشت قیمه به آن نیاز دارید، باید در تهیه قیمه پلو نیز به کار ببرید. تنها فرقش در دستور تهیه و استفاده از گوشت چرخ‌کرده است؛ در حال‌ حاضر در بسیاری از شهرهای ایران، حتی خورشتش را نیز با همان گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌کنند. اگر دوست دارید که طرز تهیه دیگر انواع قیمه را یاد بگیرید، می‌توانید به مقاله طرز تهیه قیمه نثار مراجعه کنید.

از جمله مواد موردنیاز برای تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

برنج: 3 پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم

لپه: 100 گرم

پیاز بزرگ: 1 عدد

سیب‌زمینی: 2 عدد متوسط

لیموعمانی: 4 عدد

رب گوجه‌فرنگی: 4 قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: 3 قاشق غذاخوری یا بیشتر

چوب دارچین: 2 عدد

کره: 70 گرم

روغن: به میزان لازم

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

میزان مواد لازم ذکر شده در تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده، برای 3 تا 4 نفر کفایت می‌کند. اگر می‌خواهید مقدار پلوی بیشتری تهیه کنید یا اینکه اگر قرار است این پلو را برای مهمانی تهیه کنید، می‌توانید مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش دهید؛ یعنی تمام مواد را به یک اندازه زیاد کنید.

مراحل تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده

مراحل تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده

همانطور در مقدمه نیز به آن اشاره کردیم، طرز تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده بسیار ساده است. اگر خورشت قیمه تهیه کرده باشید، اکنون به‌راحتی می‌توانید پلو آن را نیز طبخ کنید؛ هیچ سختی و دشواری در کار نیست. تنها قسمت سخت تهیه این پلو، مدت‌زمان پخت آن است؛ برای تهیه قیمه پلو، باید 3 تا 4 ساعت زمان به آن اختصاص دهید.

به‌طورکلی خورشت قیمه مانند دیگر غذاهای ایرانی، زمان پخت بسیاری را می‌طلبد. از دیگر انواع این خورشت که می‌توانید در همین مدت‌زمان تهیه کنید، خورشت قیمه بادمجان است، برای تهیه آن می‌توانید مقاله طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان را بخوانید.

و اما برای تهیه پلو قیمه با گوشت چرخ کرده، باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

لپه‌ها را یک شب قبل در آب خیس کنید. در روز پخت، لیموهای عمانی را با چاقو یا چنگال سوراخ کنید. یک قابلمه کوچک انتخاب کنید، 2 لیوان آب در آن بریزید و لیموها را داخل بگذارید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید به مدت 15 دقیقه، روی حرارت بماند. بعدازاین مدت، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا زمان استفاده از آن فرا برسد.

حال پیازها را به سلیقه خود، به شکل نگینی یا خلالی خرد کنید. پیازها در قابلمه پخت بریزید و همراه با مقداری روغن، تفت دهید و سرخ کنید. این کار را تا زمانی که پیازها شفاف و طلایی شوند،. ادامه دهید. اکنون گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید. دوباره شروع به تفت‌دادن کنید تا وقتی که رنگ گوشت تغییر کند. سپس لپه‌ها را آبکش کرده و آن‌ها را نیز داخل قابلمه بریزید. باز هم مقداری تفت دهید.

اکنون 5 لیوان آب داخل قابلمه بریزید. تمام مواد را هم بزنید تا یکدست و یک‌رنگ شوند. چوب دارچین و زعفران دم‌کرده را نیز به ترکیبات اضافه کنید. اجازه دهید که این ترکیب، به مدت 2 تا 3 ساعت روی حرارت کم، بپزد و جا بیفتد. در نیم ساعت آخر پخت، در یک تابه جداگانه، رب گوجه‌فرنگی را همراه با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. مقداری فلفل و زردچوبه نیز به آن اضافه کنید و سپس رب را داخل قابلمه بریزید. لیموعمانی را نیز در این مرحله اضافه کنید.

در همین حین، به سراغ تهیه برنج بروید. برنج را بهتر است که به شکل آبکش تهیه کنید. در این مرحله از طرز تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده، باید برنج را حداقل به مدت یک ساعت خیس کنید. بعد از آن یک قابلمه را تا نیمه پرازآب کنید، مقداری نمک در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. حالا آب برنج را خالی کنید و آن را در قابلمه بریزید. بعد از 10 تا 12 دقیقه جوشیدن، باید آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

اکنون که خورشت و برنج شما آماده است، باید آن را برای پخت نهایی حاضر کنید. سیب‌زمینی‌ها را حلقه‌ای خرد کنید و کف یک قابلمه به‌عنوان ته‌دیگ بچینید. اجازه دهید که مقداری سرخ شود. سپس یک لایه برنج رویش بریزید. حال یک لایه از خورشت قیمه را اضافه کنید. مجدداً لایه‌ای دیگر از برنج اضافه کنید. این کار را آن‌قدر ادامه دهید که قابلمه پر شود. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید که به مدت 30 دقیقه دم بکشد. بعد از آن پلو شما حاضر و آماده سروکردن است. نوش جان!

در ادامه به شما پیشنهاد می‎‌کنیم که به مقاله طرز تهیه خورشت قیمه سر بزنید و با روش تهیه این خورشت اصیل و محبوب آشنا شوید.

نکات مهم در تهیه قیمه پلو با گوش چرخ کرده

نکات مهم در تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده

تلاش ما بر آن بود که در این مطلب، تمام نکات لازم را برای طرز تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده، به شما آموزش دهیم، اما خود شما هم خوب می‌دانید که همیشه راه برای بهتر کردن و خوشمزه‌تر کردن غذاهای ایرانی وجود دارد. در این بخش، می‌خواهیم مهم‌ترین نکات را در طرز تهیه این پلو ایرانی اصلی، به شما یادآوری کنیم:

  • قبل از اینکه پلو را برای پخت نهایی روی حرارت قرار دهید، می‌توانید مقداری کره و زعفران دم‌کرده رویش بریزید. این کار عطر و مزه پلو را چندبرابر بهتر خواهد کرد.
  • اضافه‌کردن مقداری هل و گلاب در نیم ساعت آخر پخت خورشت نیز می‌تواند مزه‌ای بهشتی به پلوی شما ببخشد.
  • بهترین ترکیب گوشت چرخ‌کرده برای تهیه این پلو، ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی است. قلوه‌گاه و دم سینه بهترین قسمت‌های گوشت برای چرخ‌کردن هستند.
  • یادتان باشد که به هنگام ترکیب برنج و خورشت، لیموها و چوب دارچین را از آن جدا کنید.
  • سیب‌زمینی را هم می‌توانید به‌عنوان ته‌دیگ استفاده کنید و هم می‌توانید آن را به‌صورت سرخ‌کرده، در کنار پلوی خود سرو کنید.

کلام آخر

در این مقاله ما طرز تهیه قیمه پلو با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش دادیم. این پلو، ترکیبی است از خورشت قیمه اصیل و البته برنج ایرانی؛ به همین دلیل می‌تواند غذایی بسیار متفاوت برای شما باشد و رنگ و رویی تازه به میهمانی‌های شما ببخشد. امیدواریم که در اولین فرصت، این پلو خوشمزه را تهیه کنید و از نوش‌جان‌کردن آن در کنار عزیزان خود، نهایت لذت را ببرید!

سؤالات متداول

آیا می‌توان در قیمه پلو از گوشت ریش‌ریش استفاده کرد؟

بله، در صورت تمایل، می‌توانید به‌جای استفاده از گوشت چرخ‌کرده، از گوشت پخته و ریش شده استفاده کنید.

آیا در قیمه پلو با گوشت چرخ‌کرده می‌توان از دارچین استفاده کرد؟

بله، می‌توانید به‌جای استفاده از چوب دارچین، از پودر آن استفاده کنید، اما در این صورت ممکن است که خورشت شما کمی تیره شود.

آیا می‌توان از ته‌دیگ نان در قیمه پلو با گوشت چرخ‌کرده استفاده کرد؟

بله، می‌توانید از هر نوع ته‌دیگی که دوست دارید، برای تهیه این پلو خوشمزه و اصیل، استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید