مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار

غذاهای اصیل و سنتی ایرانی علاوه بر طعم لذیذ و تکرارنشدنی، بسیار پررنگ و لعاب هم هستند؛ طوری که ظاهر آن‌ها حتی دل کم‌اشتهاترین افراد را هم آب می‌اندازد. یکی از این غذاهای خوش‌رنگ و لعاب و خوشمزه، قیمه نثار قزوینی‌ها است؛ غذایی نسبتاً بی‌شباهت به قیمه که طعم و رنگ آن هوش از سرتان می‌پراند و مزه آن تا آخر عمر زیر زبانتان می‌ماند. در این مقاله قرار است با شما درباره طرز تهیه قیمه نثار مجلسی صحبت کنیم و فوت‌و‌فن‌های پخت آن را در اختیارتان قرار دهیم. همراه ما باشید.

قیمه نثار؛ ضیافتی بی‌بدیل از رنگ و طعم

قیمه نثار؛ ضیافتی بی‌بدیل از رنگ و طعم

باقلوا و قیمه نثار، دو خوردنی بسیار پرطرف‌دار و خوشمزه‌ای هستند که وقتی نام آن‌ها به گوشمان می‌خورد، ناخودآگاه یاد قزوین زیبا و مهمان‌نواز می‌افتیم. قیمه نثار از جمله غذاهای مجلسی قزوین است که معمولاً در مهمانی‌های بزرگ خانوادگی، شب سال نو، شب یلدا، مجالس عروسی و به‌عنوان نذری در عاشورا و تاسوعا پخته و سرو می‌شود.

اگرچه این غذا نام قیمه به خود گرفته، اما از قیمه فقط رنگ قرمز و گوشت گوسفندی آن را به ارث برده است! از نظر ظاهری این غذا مشابه مرصع‌پلو و به همان اندازه دل‌فریب و رنگارنگ است. حتی اگر سفری چندساعته به قزوین داشتید، حتماً این غذا را امتحان کنید. حتی اگر چنین فرصتی پیش نیامد، حتماً خودتان در خانه دست‌به‌کار شوید و یک قیمه نثار مجلسی خوشمزه بپزید.

راستی قزوینی‌ها از نوعی ادویه خاص به نام ادویه قیمه نثار برای درست‌کردن این غذا استفاده می‌کنند. اگر گذرتان به شهر قزوین افتاد، حتماً از عطاری‌ها این ادویه را تهیه کنید. اگر نیفتاد هم نگران نباشید؛ در ادامه مطلب حاضر به شما خواهیم گفت که چطور با ترکیب چند ادویه می‌توانید ادویه مخصوص قیمه نثار درست کنید. در ادامه مطلب، طرز تهیه قیمه نثار مجلسی به سبک رستورانی‌ها ارائه شده است.

راستی اگر به خورشت‌های محلی و سنتی ایرانی علاقه دارید، به مقاله خورشت های محلی ایرانی سر بزنید تا با فهرستی از خوشمزه‌ترین و بهترین غذاهای محلی ایران آشنا شوید.

روش تهیه قیمه نثار

روش تهیه قیمه نثار

اگر دوست دارید تعطیلات آخر هفته را کنار عزیزانتان جشن بگیرید، قیمه نثار بهانه مناسبی برای دور هم جمع‌کردن اعضای خانواده است. همچنین، این غذا به زیبایی هرچه‌تمام‌تر سفره‌های مهمانی شما را می‌آراید و گزینه‌ای بسیار لذیذ و متفاوت برای دورهمی‌ها و مهمانی‌ها محسوب می‌شود؛ قرار نیست که همیشه با زرشک پلو، قیمه یا قرمه‌سبزی از مهمان‌هایتان پذیرایی کنید!

برای درست‌کردن این غذای خوشمزه، به انواع خلال‌ها، گوشت گوسفندی و برنج احتیاج دارید:

گوشت راسته گوسفندی: ۵۰۰ گرم (معادل ۳۰ تکه خورشتی)

برنج: ۶ پیمانه

پیاز: ۲ عدد متوسط

خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال: 1 قاشق غذاخوری از هرکدام

زرشک: ۲ قاشق غذاخوری

شکر: 1 قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: 1 قاشق غذاخوری

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

روغن یا کره: به‌میزان لازم

هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

مراحل تهیه قیمه نثار

ابتدا باید قیمه غذا را بار بگذاریم! درست مثل هر غذای دیگری که با پوست‌کردن و خردکردن پیاز شروع می‌شود، ابتدا پیازها را پوست بکنید و آن‌ها را خلالی خرد کنید. سپس مقداری روغن داخل قابلمه موردنظرتان بریزید و پس از آنکه داغ شد، پیازها را داخل آن تفت دهید.

پس از آنکه پیاز تفت خورد و طلایی شد، تکه‌های گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی رنگ گوشت‌ها تغییر کند. سپس به گوشت‌ها رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و به‌اندازه‌ای که رب رنگ باز کند، آن را تفت دهید. در مرحله آخر هم ادویه‌های موردنظر را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌های بلند شود. در نهایت هم به‌اندازه‌ای که نصف قابلمه را پر کند، به گوشت‌ها آب اضافه کنید. پس از آنکه آب جوش آمد، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت‌ها با حرارت ملایم آرام‌آرام بپزند.

در مدت زمانی که گوشت در حال پختن و جاافتادن است، خلال‌ها را آماده کنید. خلال پوست پرتقال را داخل قابلمه کوچکی بریزید و همراه با آب بجوشانید. سپس آن‌ها را آبکش کنید. برای آنکه تلخی خلال پرتقال به‌خوبی گرفته شود، حتماً ۲ بار این کار را انجام دهید. خلال پسته و بادام را که از قبل خیس کرده‌اید، آبکش کنید.

در ماهیتابه مناسبی زرشک را همراه با شکر تفت دهید و سپس خلال‌ها را به آن اضافه کنید. پس از آنکه خلال‌ها همراه زرشک تفت خوردند، کمی زعفران به آن‌ها اضافه کنید. پس از آنکه آب مواد به‌خوبی کشیده شد، شعله را خاموش کنید. برای آنکه قیمه نثارتان خوش‌عطر شود، توصیه می‌کنیم در این مرحله از کره استفاده کنید.

برنج را به روش دلخواه‌تان کته یا آبکش آماده کنید. 15 دقیقه قبل از خاموش‌کردن خورشت آن را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک اضافه کنید. برای خوش‌عطر و طعم شدن خورشت، حتماً به آن مقداری زعفران هم اضافه کنید. پس از آنکه برنج دم کشید، مقداری از آن را داخل دیس موردنظرتان بریزید و خورشت آماده را هم برنج بریزید. یک طبقه دیگر برنج و خورشت داخل ظرف بریزید. باقی‌مانده برنج را هم روی گوشت‌ها پخش کنید و روی آن را با خلال‌ها، زرشک و برنج زعفرانی تزیین و سرو کنید. نوش جان.

کلم‌پلو یکی دیگر از پلوهای سنتی و محلی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و بسیار لذیذ است. برای آشنایی با طرز تهیه این پلوی خوشمزه، مقاله طرز تهیه کلم پلو را مطالعه کنید.

طرز تهیه ادویه مخصوص قیمه نثار

طرز تهیه ادویه مخصوص قیمه نثار

همان‌طور که پیش‌ازاین گفته شد، قزوینی‌ها از ادویه مخصوصی برای درست‌کردن این غذا استفاده می‌کنند. اگر قیمه نثار را با این ادویه درست کنید، غذایتان عطر و طعمی منحصربه‌فرد پیدا خواهد کرد و هوش از سرتان خواهد برد. در ادامه، طرز تهیه این ادویه ارائه شده است.

برای درست‌کردن این ادویه به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

پودر دارچین: 1 قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری

زیره سیاه: 1 قاشق غذاخوری

پودر گل سرخ: 4 قاشق غذاخوری

هل سبز: 20 عدد

جوز هندی: 1/2 عدد

میخک: 2 عدد

مراحل تهیه ادویه قیمه نثار

تمامی مواد بالا را با یکدیگر آسیاب کنید و سپس آن‌ها را به مدت یک دقیقه روی شعله ملایم تفت دهید. پس از آنکه ادویه‌تان سرد شد، آن را در شیشه مناسبی بریزید و در کنار سایر ادویه‌هایتان قرار دهید. از این ادویه برای درست‌کردن سایر پلوها هم می‌توانید استفاده کنید. اگر دوست دارید بیشتر یا کمتر از این مقدار ادویه درست کنید، کافی است مواد اولیه را با یک‌ضرب و تقسیم ساده چندبرابر کنید. این ادویه را باید هنگام بار گذاشتن گوشت‌ها به خورشت اضافه کنید.

عدس پلو از آن دست غذاهایی است که هم پلوی آن به‌صورت خالی بسیار خوشمزه است و هم با انواع خورشت‌ها می‌توان آن را طبخ و سرو کرد. برای آشنایی با خورشت‌هایی که عدس‌پلو را با آن‌ها می‌توانید سرو کنید، مقاله خورشت برای عدس پلو را بخوانید.

فوت‌وفن‌های پخت قیمه نثار

فوت‌وفن‌های پخت قیمه نثار

برای آنکه هنگام خوردن قیمه نثار انگشت‌هایتان را هم بخورید، حتماً نکات زیر را حین درست‌کردن آن رعایت کنید:

  • بعضی از قزوینی‌ها هنگام دم گذاشتن برنج، خورشت غذا را لابه‌لای آن می‌ریزند و سپس برنج را دم می‌گذارند.
  • توجه کنید که باید گوشت‌ها را در ابعاد خورشتی خرد کنید. در غیر این صورت، هنگام سرو آن‌ها را ریش‌ریش کنید.
  • برای آنکه عطر قیمه نثار هوش از سرتان ببرد، هنگام تفت‌دادن خلال‌ها مقداری گلاب به آن‌ها اضافه کنید.
  • برای آنکه گوشت‌های قیمه نثار خوب مغزپخت شوند، ۱۵ دقیقه قبل از برداشتن آن‌ها از روی حرارت به خورشت نمک اضافه کنید.
  • قیمه نثار را می‌توانید همراه با ترشی، سبزی‌خوردن و ماست سرو کنید.

اگر مهمانی دارید و می‌خواهید در کنار این خورشت، خورشت قیمه مجلسی هم درست کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از مقاله طرز تهیه خورشت قیمه، کمک بگیرید.

کلام آخر

از بین تمامی پلوهای اصیل و سنتی ایرانی، قیمه نثار قزوینی‌ها یکی از رنگارنگ‌ترین خوشمزه‌ترین آن‌ها است. اگر از پختن غذاهای تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید غذای جدیدی را برای خودتان و عزیزانتان بپزید، قیمه نثار را حتماً امتحان کنید. در مقاله حاضر سیر تا پیاز طرز تهیه قیمه نثار مجلسی و فوت‌وفن‌های پخت آن را در اختیار شما قرار دادیم. به نظر شما خوشمزه‌ترین پلوی سنتی ایرانی کدام است؟

سؤالات متداول

قیمه نثار غذای سنتی کدام شهر است؟

قیمه نثار از غذاهای سنتی و محلی شهر قزوین است.

آیا استفاده از ادویه مخصوص قیمه نثار برای درست‌کردن این خورشت اجباری است؟

خیر، اگرچه این ادویه طعم منحصربه‌فرد و بسیار لذیذی به غذای شما می‌بخشد، اما در صورت عدم دسترسی همچنان می‌توانید این غذای خوشمزه را امتحان کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.

خورشت قیمه نثار چگونه سرو می‌شود؟

این غذا درست مثل چلوگوشت سرو می‌شود؛ به این صورت که یک‌لایه برنج و یک‌لایه خورشت داخل ظرف ریخته می‌شود و سپس روی آن با برنج و خلال‌ها تزیین می‌شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید