مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مارمالاد

طرز تهیه مارمالاد

مارمالاد جزو دسرهایی است که بیشترین استفاده را در کشورهای انگلستان و فرانسه دارد. کاربردهای زیادی برای مارمالاد‌ها در دنیای آشپزی و شیرینی‌پزی وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد تا در شرایط مختلفی از کنسرو میوه خود لذت ببرید. روش تهیه مارمالاد با طرز تهیه مربا قدری متفاوت است. به همین دلیل ما این قسمت از مجله تبرک را به آموزش 16 طرز تهیه مارمالاد اختصاص داده‌ایم. اگر به دنبال پخت مارمالاد خانگی هستید تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید تا به کمک نکات کلیدی مربوط به طرز تهیه مارمالاد بتوانید این دسر را به ایده‌آل‌ترین شکل ممکن طبخ کنید.

مارمالاد چیست؟

مارمالاد نوعی کنسرو نیمه شفاف تهیه شده از میوه و شکر است که بافتی یکنواخت، نیمه منسجم و ژله‌ای دارد. مارمالاد می‌تواند از ترکیب یک یا چند میوه با سایر طعم‌دهنده‌ها تهیه شده باشد. این دسر دستور پخت بسیار آسانی دارد؛ اما برای داشتن یک شیشه مارمالاد باید کمی دقت بیشتری در اندازه‌گیری دقیق شکر، پوره میوه و آب داشته باشید. هر چند که مقدار شکر استفاده شده در این کنسرو به ذائقه غذایی شما و نوع میوه، کیفیت و کمیت آن بستگی دارد. مارمالاد می‌تواند شیرین، ملس یا ترش باشد. ممکن است در برخی دستور تهیه‌ها به ادویه یا طعم‌دهنده برای رسیدن به طعم ایده‌آل نیاز داشته باشید.

مارمالاد‌ها انواع مختلفی دارند. شاید بتوان گفت برای هر نوع میوه یا گلی می‌توان یک مارمالاد هم تهیه کرد؛ اما مارمالاد برخی میوه‌ها، هواداران بیشتری دارند و به‌اصطلاح رایج‌تر هستند. مانند:

  • مارمالاد مرکبات به‌ویژه پرتقال
  • مارمالاد توت‌فرنگی
  • مارمالاد آلبالو
  • مارمالاد تمشک
  • مارمالاد شاه‌توت
  • مارمالاد کدوحلوایی
  • مارمالاد زردآلو
  • مارمالاد هویج
  • مارمالاد کیوی
  • مارمالاد زغال‌اخته
  • مارمالاد به
  • مارمالاد سیب
  • مارمالاد گلابی
  • مارمالاد آلو قرمز
  • مارمالاد هلو
  • مارمالاد شلیل

تفاوت مارمالاد و مربا

تفاوت مارمالاد و مربا

شاید در نگاه اول بسیاری‌ها بر این باور باشند که تنها تفاوت مارمالاد و مربا، ظاهر و بافت آن‌ها است؛ اما باید بگوییم خیر. این دو دسر تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند از روش پخت، مدت‌زمان آماده‌سازی، نحوه نگهداری گرفته تا نوع ترکیب مواد اولیه، هر یک از این‌ها جدایی از هم هستند. برای مثال مربا تشکیل شده از تکه‌های میوه و شربتی شفاف است؛ اما مارمالاد مایعی خمیری است که از ترکیب پوره میوه و سایر طعم‌دهنده‌ها تهیه می‌شود.

مزایا تهیه مارمالاد

  • مارمالاد از بسیاری جهات بهتر از مربا است. چراکه قند کمتری دارد.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مارمالاد برای ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده بدن مهم و کاربردی هستند.
  • مارمالاد ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهد و از سلامت قلب حمایت کند.
  • آنتی‌اکسیدان‌های مارمالاد به دلیل روش پخت آن قدرتمند‌تر از دسرهای مشابه عمل می‌کند. به همین دلیل می‌تواند یبوست را برطرف کند.
  • مارمالاد را می‌توان در کابینت آشپزخانه نیز نگهداری کرد یا برای ماندگاری بیشتر آن را در یخچال قرار داد.
  • خوردن این دسر به بیماران چاق کمک می‌کند تا برای مدت‌زمان بیشتری انرژی داشته باشند و از پرخوری جلوگیری می‌کند.
  • ترکیبات موجود در مارمالاد‌ها سبب افزایش روند بهبود زخم‌ها می‌شود.
  • از نظر طعم، مارمالاد طیف گسترده‌تری از مربا دارد. مارمالاد ممکن است ترش، ملس، شیرین و حتی تلخ باشد.
  • مارمالاد علاوه بر ویتامین‌ها، سرشار از فیبر، کلسیم، آهن و سایر مواد مغذی است.

محبوب‌ترین مارمالادهای جهان

میوه‌های زیادی می‌توانند کاندید تبدیل شدن به مارمالاد باشند اما ۱6 نوع آن بیشترین محبوبیت را در بین مارمالاد‌ها دارد که در ادامه طرز تهیه هر یک از آن‌ها را به همراه نکات کلیدی‌شان بررسی خواهیم کرد.

طرز تهیه مارمالاد

برای تهیه هر نوع مارمالاد مانند انواع مرکبات، انواع توت، میوه و گل باید مواد اولیه زیر را آماده کرده و مطابق دستور پیش بروید تا به طور متوسط یک شیشه یک لیتری از آن مارمالاد داشته باشید. مواد لازم برای تهیه مارمالاد عبارتند از:

میوه خرد شده: 4 پیمانه

شکر: 2 پیمانه

آب سرد: 1/2 پیمانه

آب ‌لیمو ترش: 1 قاشق غذاخوری

پودر ژلاتین: 1 قاشق غذاخوری سرخالی

طرز تهیه مارمالاد پرتقال

ابتدا پرتقال‌های خرد شده را به کمک دستگاه مخلوط‌کن، به‌خوبی پوره کنید. یک سبد یا آبکش را برای صاف کردن پوره‌ها انتخاب کرده و مواد را از صافی رد کنید. پوره پرتقال را به همراه مقداری شکر در کاسه‌ای ریخته و به مدت 1 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً آب پرتقال‌ها خارج شود.

با گذشت این زمان پودر ژلاتین را در آب حل کنید. برای داشتن مایعی یکدست، پیشنهاد می‌کنیم مخلوط آب و ژلاتین را روی حرارت کتری قرار دهید تا پودر کاملاً در آب باز شود. قابلمه مناسبی انتخاب کرده و مخلوط پوره پرتقال، شکر، آب و ژلاتین را درون آن بریزید.

اجاق را روشن کرده و حرارت را به‌صورت ملایم تنظیم کنید. همه مواد باید به مدت 30 تا 40 دقیقه با حرارت کم با یکدیگر بپزند. بهتر است که به کمک قاشق یا کفگیر چوبی کف روی مارمالاد را به‌آرامی جمع کنید. زمانی که شهد مارمالاد شما حالتی شفاف و شیشه‌ای پیدا کرد، کار شما به اتمام می‌رسد. نوش جان. افزودن آب‌لیمو ترش به مارمالادهای ترش مانند کیوی، پرتقال یا انواع مرکبات امری سلیقه‌ای است. زیرا این میوه‌ها خاصیت اسیدی دارند.

طرز تهیه مارمالاد سیب

سیب‌های پوست گرفته را خرد کرده و با یک پیمانه آب روی اجاق بگذارید تا نرم شوند. با گذشت این زمان با مخلوط‌کن یا گوشت‌کوب برقی به جان سیب‌ها بیفتید و آن‌ها را خوب له کنید. شکر را به پوره سیب اضافه کرده و مجدداً روی اجاق بگذارید.

پس از 20 دقیقه یک عدد هل، یک تکه چوب دارچین، یک قاشق غذاخوری گلاب یا 1/4 قاشق غذاخوری عصاره وانیل اضافه کنید. (انتخاب هر یک از این چاشنی‌ها کاملاً اختیاری است). مواد را هم بزنید و 2 قاشق غذاخوری زعفران دم شده به مارمالاد سیب اضافه کنید تا عطر و رنگ بهتری پیدا کند.

پس از 5 دقیقه یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو ترش را به همراه ژلاتین آب شده به ترکیبات مارمالاد اضافه کنید. باز هم باید 10 دقیقه صبر کنید تا ژلاتین و آب‌لیمو به جان مارمالاد بنشیند و خوب جا بیفتد. تمام.

اگر به طرز تهیه مربای سیب علاقه‌مند هستید، توصیه می‌کنیم مقاله مربوط به این عنوان، در مجله آشپزی تبرک را مطالعه کنید. بانکی از دستور‌های تهیه مربوط به مربا و کمپوت در این مجله به‌صورت رایگان در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.

طرز تهیه مارمالاد آلبالو

طرز تهیه مارمالاد آلبالو

آلبالو‌ها را به کمک یک لیوان آب داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت بگذارید. زمانی که گوشت آلبالو نرم شد، از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن از صافی رد کنید. البته می‌توانید آلبالو‌ها را هسته گیری کنید و با مقداری آب در غذاساز بریزید تا کاملاً له شوند. این مرحله انتخابی است. پوره آلبالو را با میزان برابری از شکر (نسبت یک به یک) روی اجاق گذاشته و اجازه دهید تا به جوش بیاید.

کف‌های روی مارمالاد را با کمک قاشق جمع کنید و 20 دقیقه زمان دهید تا مواد با یکدیگر ترکیب شود. حالا نوبت به افزودن، یک عدد هل و یک قاشق غذاخوری گلاب می‌رسد. پس از 5 دقیقه یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو و مقداری پودر ژلاتین ذوب شده را به مارمالاد آلبالو اضافه کنید. 10 دقیقه بعد مارمالاد شما آماده است. گوارای وجود.

طرز تهیه مارمالاد زردآلو

طرز تهیه مارمالاد زردآلو

هسته زردآلو‌ها را جدا کنید و اگر درشت بود به دو تا چهار قسمت تقسیم کنید. یک لیوان آب و زردآلو‌های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا نرم شوند. با گذشت 10 دقیقه به کمک گوشت‌کوب برقی یا غذاساز پوره زردالو درست کنید.

پوره را به همراه شکر به مدت 10 دقیقه روی حرارت بگذارید تا روی آن کف کند. کف‌ها را با قاشق جمع کنید. یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک عدد هل داخل مارمالاد زردالو بیندازید و 15 دقیقه دیگر زمان دهید. حالا باید ژلاتین حل شده و آب لیموترش را به‌اندازه یک قاشق غذاخوری به مواد اضافی کنید و پس از 5 دقیقه اجاق را خاموش کنید. تمام.

طرز تهیه مارمالاد کیوی

کیوی‌ها را پوست گرفته و خرد کنید. یک لیوان آب داخل کیوی بریزد و به کمک مخلوط‌کن میوه‌ها را پوره کنید. پوره را با نسبت برابر شکر داخل قابلمه ریخته و روی اجاق بگذارید. 20 دقیقه زمان دهید تا مارمالاد کیوی بپزد و روی آن کف جمع شود. پس از جمع کردن کف‌ها یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک‌ دانه هل کوچک به مواد اضافه کنید. 5 دقیقه بعد یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین بریزد و 10 دقیقه دیگر صبر کنید. زمانی که مارمالاد بافتی شیشه‌ای پیدا کرد، کار شما به اتمام رسیده است.

طرز تهیه مارمالاد کیوی

طرز تهیه مارمالاد تمشک

به ازای هر پیمانه تمشک یک پیمانه شکر لابه‌لای آن‌ها بریزید و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید. مخلوط را روی اجاق گذاشته و پس از 10 دقیقه به کمک گوشت برقی یا مخلوط‌کن مواد را یکدست کنید. پوره‌ها را مجدد روی حرارت بگذارید و با گذشت 10 دقیقه یک قاشق غذاخوری گلاب و یک عدد هل به مارمالاد تمشک اضافه کنید. ۵ دقیقه بعد یک قاشق غذاخوری از پودر ژلاتین ذوب شده را با باقی مواد همراه کرده و خوب هم بزنید. نهایتاً کار شما پس از 10 دقیقه به اتمام می‌رسد و مارمالاد تمشک حاضر می‌شود.

طرز تهیه مارمالاد تمشک

طرز تهیه مارمالاد شاه‌توت

برای آماده کردن مارمالاد شاه‌توت از دستور پخت مارمالاد تمشک استفاده کنید. دستورالعمل و نحوه اندازه‌گیری مواد در هر دو دستور مشابه است.

طرز تهیه مارمالاد گلابی

گلابی‌ها را پوست بگیرید و خرد کنید. میوه‌های خرد شده را با یک لیوان آب داخل مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید تا پوره یک‌دستی حاصل شود. شکر را داخل پوره ریخته و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بپزد. یک قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده و یک‌دانه هل داخل مارمالاد ریخته و ترکیب کنید. ۱۰ دقیقه بعد یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو و پودر ژلاتین حل شده را به مارمالاد گلابی اضافه کرده و هم بزنید. کافی است ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا مارمالاد شما جا بیفتد. نوش جان.

طرز تهیه مارمالاد به

برای آماده‌سازی مارمالاد به باید همانند طرز تهیه مارمالاد سیب یا دستور تهیه مارمالاد گلابی پیش بروید.

طرز تهیه مارمالاد توت‌فرنگی

توت‌فرنگی‌ها را با مخلوطی از شکر به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید تا عصاره آن‌ها خارج شود. با سپری شدن مدت‌زمان گفته شده ترکیب را روی حرارت بگذارید و ۱۵ دقیقه صبر کنید. اکنون باید با گوشت‌کوب برقی یا هر دستگاه دیگری توت‌فرنگی‌ها را پوره کنید و مجدداً روی اجاق بگذارید. یک قاشق غذاخوری گلاب و یک‌دانه هل را به مارمالاد اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر وارد مرحله بعدی شوید. آب‌لیمو و ژلاتین را اضافه کنید. ۱۰ دقیقه دیگر کار شما به اتمام رسیده و مارمالاد توت‌فرنگی شما آماده است. این دسر فرق چندانی با طرز تهیه مربا توت‌فرنگی ندارد.

طرز تهیه مارمالاد کدوحلوایی

پخت مارمالاد کدوحلوایی می‌تواند به‌آسانی طرز تهیه مربا کدوحلوایی باشد؛ بنابراین بدون هیچ نگرانی دست به کار شوید.

کدوحلوایی پوست گرفته شده را خرد کرده و با یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید. بلافاصله شکر را به ترکیب اضافه کرده و درپوش قابلمه را بگذارید تا مواد نرم شوند. اگر کدوحلوایی شما آب چندانی نداشت، یک قاشق غذاخوری کره و یک فنجان آب اضافه کنید. با یک مخلوط‌کن یا غذاساز حسابی مواد را له کنید و مجدداً برای ادامه پخت به اجاق برگردانید. یک قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده، مقداری وانیل (اختیاری) و یک‌دانه هل به مارمالاد اضافه کنید. پس از ۵ دقیقه نوبت به اضافه کردن آب‌لیمو و ژلاتین است. عموماً باید 10 دقیقه بعد مارمالاد کدوحلوایی شما حاضر شده باشد. بسته به حرارت اگر همچنان مارمالاد به غلظت مناسب نرسیده بود، 5 دقیقه دیگر هم صبر کنید.

طرز تهیه مارمالاد هویج

هویج‌ها را حتماً پوست بگیرید تا رنگ آن‌ها حین پخت، سیاه یا کدر نشود. سپس آن‌ها را خرد کنید و به همراه یک لیوان آب داخل ظرفی ریخته و روی اجاق قرار دهید. زمانی که چنگال به‌راحتی در هویج‌ها فرو رفت، آن‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید و له کنید. شکر را به پوره هویج اضافه کرده و روی گاز بگذارید. 10 دقیقه بعد یک قاشق غذاخوری زعفران، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک عدد هل داخل مارمالاد هویج بریزید. حالا باید ۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا بتوانید آب‌لیمو و ژلاتین را اضافه کنید. مارمالاد شما باید ۱۰ دقیقه بعد کاملاً جا افتاده باشد.

طرز تهیه مارمالاد زغال‌اخته

مارمالاد زغال‌اخته یکی از خوشمزه‌ترین مارمالادهای محبوب در جهان است. زغال‌اخته را با دو لیوان آب داخل ظرفی مناسب ریخته و زمان دهید تا به کمک حرارت نرم شود. ترکیب را از صافی رد کرده تا هسته و پوست آن‌ها جدا شود. پوره حاصل شده را با نسبت برابر شکر مخلوط کنید و مجدداً روی حرارت بگذارید. 10 دقیقه بعد یک قاشق غذاخوری لیموترش و پودر ژلاتین را به مواد اضافه کنید و پس از 10 دقیقه به پخت مارمالاد خاتمه دهید. مارمالاد زغال‌اخته شما پس از 45 دقیقه فعالیت آماده شده است.

طرز تهیه مارمالاد آلو

برای پخت مارمالاد آلو توصیه می‌کنیم که از روش آماده‌سازی مارمالاد زغال‌اخته استفاده کنید. چراکه نسبت مواد و دستورالعمل هر دو کاملاً یکسان است.

طرز تهیه مارمالاد هلو

طرز تهیه مارمالاد هلو

هلو را خرد کنید و با یک لیوان آب روی اجاق قرار دهید تا نرم شود. زمانی که هلو‌ها نرم شدند، آن‌ها از صافی رد کنید تا پوست اضافی‌شان جدا شود.

شکر را به پوره هلو اضافه کرده و روی حرارت بگذارید. 10 دقیقه بعد یک قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده و 1/2 قاشق چای‌خوری وانیل اضافه کنید. باید 5 دقیقه صبر کرد تا زمان افزودن آب‌لیمو و ژلاتین فرا برسد. زمانی که مواد به غلظت کافی رسید، اجاق را خاموش کنید. نوش جان.

طرز تهیه مارمالاد شلیل

طرز آماده‌سازی مارمالاد شلیل مانند روش تهیه مارمالاد هلو است.

نکات تکمیلی طرز تهیه مارمالاد

  • یک‌دست شدن پوره میوه‌ها باعث می‌شود تا شما مارمالاد باکیفیت‌تری داشته باشید.
  • چنانچه به پودر ژلاتین دسترسی نداشتید باید ½ پیمانه شکر بیشتری را جهت غلظت بخشیدن به مارمالاد به مواد اضافه کنید و زمان پخت را در حدود 10 تا 15 دقیقه نیز افزایش دهید.
  • میوه‌هایی که خاصیت اسیدی دارند یا ترش‌مزه هستند را با مقدار شکر برابری، همراه کنید تا مارمالاد شما طعم دلچسب‌تری داشته باشد.
  • زمان پخت مارمالاد عموماً بین 30 تا 45 است؛ اما اگر مقدار آب اضافه شده یا آب خارج شده از میوه زیاد بود باید زمان بیشتری بدهید؛ بنابراین ممکن است مدت‌زمان پخت به 60 دقیقه هم برسد.
  • اضافه کردن برخی ادویه‌ها و چاشنی‌ها کاملاً سلیقه‌ای است. پس بسته به ذائقه خود از دارچین، هل، گلاب، وانیل یا جوز هندی استفاده کنید.
  • برای نگهداری مارمالاد از ظرف‌های در دار استفاده کنید و قبل از ریختن مارمالاد حتماً آن‌ها را استریل کنید.
  • در دقایق ابتدایی که پوره میوه با شکر حرارت می‌بیند، شروع به کف کردن خواهد کرد. سعی کنید کف‌ها را به کمک قاشق جمع کنید تا کیفیت مارمالاد شما حفظ شود.
  • برای آزمایش پخت کامل مارمالاد، پیشنهاد می‌کنیم یک قاشق غذاخوری از مارمالاد را کنار بگذارید و ۵ دقیقه بعد به آن سر بزنید. اگر روی مارمالاد ترک خورد یا چروک شد. کار تمام است.

کلام آخر

اکنون که به انتهای این مقاله از مجله تبرک رسیدیم با 16 طرز تهیه مارمالاد آشنا شدیم. دانستیم که مارمالاد چه تفاوتی با مربا دارد و مزایای استفاده از این دسر شامل چه مواردی می‌شود. همچنین بررسی کردیم که این خوراک دلچسب از چه مواد مغذی و آنتی‌اکسیدانی تشکیل شده و به چه افرادی توصیه می‌شود. شما با بررسی طرز تهیه‌ها و نکات تکمیلی‌شان این فرصت را دارید که محبوب‌ترین مارمالادهای جهان را در خانه تهیه کنید.

سؤالات متداول

چه میزان شکر برای تهیه مارمالاد نیاز است؟

اگر میوه شما طعمی ترش داشته باشد، مانند کیوی، تمشک، پرتقال، زغال‌اخته و آلبالو باید به نسبت برابر شکر اضافه کنید. یعنی به ازای یک پیمانه آلبالو یک پیمانه شکر بریزید. اگر میوه طعمی ملس یا شیرین داشت، مانند سیب، گلابی، هلو یا توت‌فرنگی، به ازای هر پیمانه میوه 3/4 پیمانه شکر بریزید.

برای بالا بردن کیفیت مارمالاد چه باید کرد؟

هر چه بافت مارمالاد شما یکنواخت‌تر، کیفیت آن بالاتر خواهد رفت؛ بنابراین در کنار رعایت تمامی نکات گفته شده، حتماً پوست میوه‌هایی را که قابل پوست‌گیری هستند، جدا کرده با کمک مخلوط‌کن حسابی آن‌ها را پوره کنید.

برای نگه‌داشتن مارمالاد در فضای داخلی آشپزخانه باید چه ترفند‌هایی را به کار گرفت؟

مارمالاد را در ظرف‌هایی شیشه‌ای با درپوش‌های فلزی بریزید. شیشه‌ها را حتماً قبل از استفاده، استریل کنید. مارمالاد را بیشتر بجوشانید تا غلظت بیشتری داشته باشد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید