مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه نان روغنی  

طرز تهیه نان روغنی  

نان روغنی یکی از انواع نان‌های پرطرفدار در بین مردم کشور ایران است. این نان معمولاً به‌عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف می‌شود. این نان آن‌قدر خوشمزه است که حتی بسیاری از افراد این نان را خالی هم می‌خورند. در بسیاری از قنادی‌های ایران می‌توان این نان را دید. تهیه این نان در منزل بسیار راحت بوده و تقریباً همه می‌توانند آن را در منزل تهیه کنند. در ادامه طرز تهیه این نان برای شما عزیزان قرار داده می‌شود.

روش تهیه نان روغنی

برای تهیه این نان نیازی به قالب فر یا دستگاه خاصی ندارید. بلکه فقط کافی است دستور زیر را موبه‌مو اجرا کنید تا یک نان عالی و خوشمزه داشته باشید.

مواد اولیه موردنیاز برای تهیه نان روغنی عبارتند از:

آرد: 3 لیوان

خمیرمایه فوری: 1 قاشق مرباخوری

کره: 50 گرم

شیر: 1 لیوان

نمک: به میزان بسیار کم

شکر: 1 قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ: 1 عدد فقط زرده

روغن‌مایع: 5 قاشق سرخالی

زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه نان روغنی  

مراحل تهیه نان روغنی

زمان حدودی برای تهیه نان‌روغنی: 90 دقیقه

مانند بسیاری از نان‌ها، مرحله اول برای تهیه نان‌روغنی عمل‌آوردن خمیرمایه است. برای این کار خمیرمایه را همراه با مقدار کمی نمک و شکر در یک ظرف می‌ریزیم. حالا کمی آب ولرم را به آن‌ها اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه کنار می‌گذاریم. بهتر است در ظرف را ببندید و در جای گرم قرار دهید. پس از گذشت این زمان خواهید دید که خمیرمایه پف‌کرده و حجم آن چندبرابر می‌شود. حالا در یک ظرف شیر، روغن مایه، کره و خمیرمایه عمل‌آمده را با هم خوب مخلوط می‌کنیم.

حالا نوبت اضافه‌کردن آرد است. آرد را تا جایی اضافه می‌کنیم که خمیر چسبناکی حاصل شود. حال با ورز دادن خمیر، چسبندگی آن را کمتر می‌کنیم. حالا روی خمیر را با دست آغشته به روغن کمی چرب کرده و روی آن را می‌پوشانیم. خمیر را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در جای گرم قرار می‌دهیم تا عمل‌آمده و حجم آن بیشتر شود.

پس از گذشت این زمان، پف خمیر را با ورز دادن می‌گیریم و از خمیر چانه برمی‌داریم. میزان بزرگ‌بودن چانه‌ها به‌دلخواه شما می‌تواند بزرگ‌تر یا کوچک‌تر باشد؛ ولی درهرصورت باید بسته به‌اندازه ظرف فر خود چانه بگیرید. حالا خمیر را کف سینی چرب شده فر قرار می‌دهیم. می‌توانید از هر چیزی که دارید برای مهرزدن روی نان استفاده کنید.

پس از قراردادن خمیر داخل سینی فر، روی آن را پوشانده و به مدت 20 دقیقه کنار بگذارید. پس از گذشت این زمان باید رومال نان را تهیه کرده و روی آن بمالید. برای تهیه رومال این نان، یک عدد زرده تخم‌مرغ را همراه با مقدار خیلی کم کره آب‌شده و زعفران دم‌کرده خوب مخلوط می‌کنیم و با یک برس روی نان می‌کشیم.

حالا نان را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه قرار داده و اجازه می‌دهیم روی نان کاملاً طلایی شود. در این مرحله بهتر است ابتدا حرارت فر از پایین به نان داده شود و سپس از بالا. این کار باعث می‌شود نان به‌خوبی پف‌کرده و پوک شود. اگر به تهیه انواع نان در منزل علاقه دارید، طرز تهیه نان هل سوئدی به شما پیشنهاد می‌شود.

در کنار نان روغنی، نان شیرمال هم طرفداران بسیاری دارد، با مراجعه به مقاله طرز تهیه نان شیرمال می‌توانید با روش تهیه آن آشنا شوید.

طرز تهیه نان روغنی  

نکات مهم تهیه نان روغنی

  • بهتر است آرد را پیش از استفاده الک کنید تا بافت نان شما بهتر شود.
  • حتماً دقت داشته باشید چسبندگی خمیر باید با ورز دادن از بین برود. اگر سعی کنید چسبندگی خمیر را با اضافه‌کردن آرد از بین ببرید نان‌های شما خشک خواهد شد.
  • با این میزان مواد حدوداً 6 نان متوسط می‌توانید تهیه کنید. اگر تمایل دارید نان بیشتری داشته باشید می‌توانید به نسبت میزان مواد را بیشتر کنید.
  • اگر از توستر یا فرهای برقی استفاده می‌کنید، دما را حدود 30 درجه کمتر در نظر بگیرید.
  • برای نرم‌تر شدن بافت نان‌ها می‌توانید یک ظرف آب را داخل فر قرار دهید.

یکی دیگر از نان‌های محبوب، نان لانه زنبوری است که به عنوان عصرانه یا میان‌وعده مقوی میل می‌‎کنند. در مقاله طرز تهیه نان لانه زنبوری روش تهیه آن را آوردیم.

کلام آخر

نان روغنی در مناطق مختلف کشور ایران به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. در این مقاله یکی از اصیل‌ترین دستور پخت‌های نان روغنی برای شما عزیزان قرار داده شد. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های نان روغنی در مناطق مختلف ایران، رومال آن است. بهتر است بدانید رومال نان روغنی را می‌توانید بنا به ذائقه خود تغییر دهید. امیدواریم این نان را تهیه کرده و در کنار عزیزان خود از آن لذت ببرید.

سؤالات متداول

آیا می‌توان نان روغنی را بدون فر هم تهیه کرد؟

بله، این نان را می‌توان هم در فر و هم در ماهیتابه تهیه کرد. برای تهیه این نان در ماهیتابه باید تمام مراحل گفته شده را اجرا کرده و فقط به‌جای سینی فر، خمیر را داخل یک ماهیتابه چرب شده پهن کنید. حالا آن را روی گاز قرار داده و با شعله‌پخش‌کن و شعله ملایم اجازه دهید 10 دقیقه بپزد. سپس آن را برگردانده و اجازه دهید طرف دیگر نان هم به‌خوبی پخته شود. برای اطمینان از پخته‌شدن نان می‌توانید با فروکردن یک خلال‌دندان آن را تست کنید.

آیا در تهیه نان روغنی می‌توان از روغن محلی استفاده کرد؟

بله، اتفاقاً این کار برای بهترشدن مزه و عطر نان پیشنهاد می‌شود. شما می‌توانید در رومال این نان به‌جای کره از روغن حیوانی هم استفاده کنید.

آیا نان روغنی را می‌توان همراه با غذاهای نانی مصرف کرد؟

این نان نسبت به نان‌های دیگر هم چرب‌تر بوده و هم شیرین‌تر است. به همین دلیل بهتر است آن را در وعده صبحانه یا به‌عنوان عصرانه مصرف کنید. اگرچه سرو این نان در کنار غذا به ذائقه شما بستگی دارد؛ اما معمولاً انجام این کار رواج ندارد.

اگر زعفران در دسترس نبود چه جایگزینی برای آن وجود دارد؟

اگر زعفران در دسترس شما نبود یا دوست نداشتید از زعفران استفاده کنید، می‌تواند داخل خمیر نان کمی زردچوبه بریزید تا نان شما خوش‌رنگ‌تر شود.

انتشار دهید:

1 نظر

  • Fatima
    ۱۳ آذر ۱۴۰۲, ۱۲:۱۶

    سلام ميشه شير حذف كرد؟يا جايگزين ديگه اي داره؟!

یک نظر بنویسید