شاید شما هم فکر کنید که فرنی، غذای مخصوص نوزادان یا کودکان است، اما این دسر خوشمزه، میتواند کاربردهای زیادی در وعدهها و میانوعدههای ما داشته باشد. استفاده از فرنی در وعده صبحانه، علاوه بر دریافت کلسیم و مواد مغذی شیر، باعث سیرکنندگی نسبتاً طولانی میشود. مصرف فرنی در میانوعدههای عصرانه نیز میتواند از پرخوری در وعدهی شام و یا استفاده از اسنکهای غیرمغذی و پرکالری جلوگیری کند. این دسر مقوی، در سفره روزهداران نیز سهمی دارد و برای وعده افطار، انتخابی مناسب و دلچسب است. فرنی میتواند بهصورت ساده یا انواع طعمدار تهیه شود. همچنین، فرنی با نشاسته را میتوانید بهصورت سرد یا گرم، بسته به ذائقهتان میل کنید.
فرنی میتواند با آب یا شیر تهیه شود. درصورتیکه نمیخواهید از شیر در این دسر استفاده کنید، میتوانید بلاگ طرز تهیه فرنی با آرد گندم بدون شیر را بخوانید.
برای تهیه این دسر خوشمزه شما نیاز به مواد زیر دارید. مواد زیر تنها برای تهیه فرنی با نشاسته ساده است؛ اگر تمایل به طعمدار کردن فرنی دارید، میبایستی از انواع طعمدهندهها استفاده کنید که در بخشهای بعدی این مقاله در مورد آن صحبت شده است.
روش تهیه فرنی با نشاسته
مواد اولیه موردنیاز برای تهیه فرنی با نشاسته برای ۴ نفر عبارتند از:
شیر (ترجیحاً پرچرب): 4 پیمانه
شکر: 1.5 پیمانه
نشاسته: 1 پیمانه
آب سرد: 1 پیمانه
گلاب: 1/2 پیمانه
برای شروع، نشاسته را در آب سرد مخلوط کرده، با قاشق کاملاً به هم میزنیم تا خوب حل شود. سپس، 2 پیمانه از شیر را به مخلوط آب و نشاسته اضافه می کنیم. در این مرحله، مخلوط مواد را در قابلمه ی مناسبی ریخته، روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم، وقتی که به خوبی نشاسته حل شد، باقیماندهی شیر را به آرامی به مخلوط اضافه میکنیم و مرتبا هم میزنیم. در ادامه، شکر را اضافه می کنیم و هم زدن مخلوط را تا جایی که به غلظت مطلوب برسد، ادامه می دهیم. به خاطر داشته باشید در هنگام پخت بر روی شعله، فرنی را مدام هم بزنید تا گلوله ایجاد نشود و مهم است که حرارت شعله، ملایم باشد تا فرنی ته نگیرد. وقتی که به غلظت مورد نظرتان رسید، شعله را خاموش کرده و در ظرف مخصوص سرو بریزید. برای اینکه متوجه شوید به غلظت مناسب رسیده است، می توانید با قاشق چوبی روی آن خطی بکشید، اگر رد قاشق به جا ماند، یعنی غلظت آن مناسب است.
درصورتیکه میخواهید فرنی شما طعمدار باشد، قبل از اضافهکردن به ظرف سرو درحالیکه هنوز گرم است، میتوانید از موادی مانند پودر کاکائو، پودر قهوه، زعفران دمکرده، پودر هل، عصاره وانیل و انواع میوهها به میزان دلخواه استفاده کنید. در صورت تمایل به فرنی انبه، میتوانید بلاگ طرز تهیه فرنی انبه را مطالعه کنید.
در صورت تمایل، میتوانید از خلال پسته و بادام جهت تزیین استفاده کنید.
فوتوفنهای تهیه فرنی با نشاسته
حلکردن نشاسته در آب سرد، از ایجاد گلولههای نشاسته حل نشده جلوگیری میکند؛ لذا این مرحله را بادقت انجام دهید.
فرنی را درحالیکه هنوز گرم است در ظروف سرو بکشید و اجازه دهید در دمای محیط، خنک شود. سپس وقتی کاملاً خنک شد به یخچال منتقل کنید.
اگر میخواهید فرنی را بهصورت سرد مصرف کنید، بهتر است فرنی حداقل 4 ساعت در یخچال خنک شود.
برای مطالعه سایر روشهای تهیه فرنی، میتوانید بلاگ طرز تهیه فرنی را مطالعه کنید.
کلام آخر
بسیاری از ما فرنی را برای غذای کمکی کودکان یا استفاده در افطاریها میشناسیم. این دسر فوری، خوشطعم و لطیف، از ارزش غذایی نسبتاً خوبی برخوردار است. ضمن دارابودن مواد مغذی شیر و کلسیم فراوان، میتوان آن را با انواع مغزهای آجیلی و دانههای روغنی سرو کرد و از خواص بیشمار آنها بهره برد. امیدواریم آن را در منزل برای عزیزانتان تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
آیا میتوان فرنی را فقط با نشاسته درست کرد؟
بله، دستورهای غذایی مختلفی برای تهیه فرنی وجود دارد، برخی از آنها با آرد برنج، برخی با نشاسته و برخی دیگر از مخلوط آرد برنج و نشاسته استفاده کردهاند.
چرا فرنی تلخ میشود؟
ممکن است فرنی شما به علت بیش از حد حرارت دیدن، دچار تلخی شود. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که بهمحض رسیدن به غلظت دلخواه خود، شعله را خاموش کنید. در خنککردن فرنی صبور باشید. اگر فرنی گرم را در ظرف با دربسته ریخته و در یخچال قرار دهید، ممکن است فرنی تلخ شود.
چرا فرنی ترک میخورد؟
در صورتیکه سریعاً اقدام به سردکردن فرنی کنید، ممکن است فرنی شما ترک بخورد. همچنین درصورتیکه فرنی شما خیلی غلیظ شده باشد هم ممکن است دچار ترکخوردگی در سطح آن شود.
شبکه های اجتماعی