مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه نان هل سوئدی

طرز تهیه نان هل سوئدی

از ابتدای تاریخ بشر تا همین‌الان، نان قوت غالب بشر بوده و اصلی‌ترین خوراک انسان به شمار می‌رود. میلیون‌ها نوع نان در سرتاسر دنیا داریم؛ هر کشور خودش هزار و یک نوع نان مختلف و متنوع دارد و هیچ‌کدام هم با دیگری شبیه نیست. اما اگر بگوییم که یکی از خاص‌ترین انواع نان در کل دنیا، نان هل سوئدی است، اصلاً بی‌راه نگفته‌ایم.

امروز در این مقاله قصد داریم که طرز تهیه نان هل سوئدی را در کنار هم یاد بگیریم. هل هرچند که ادویه بومی این کشور به‌حساب نمی‌آید، اما دست روزگار آن را به یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در فرهنگ آشپزی سوئد، تبدیل کرده است. در ادامه تمام نکات تهیه نان هل سوئدی را یاد خواهید گرفت.

روش تهیه نان هل سوئدی

هرچند که در مقدمه گفتیم انواع و اقسام نان بسیار زیاد است، اما به‌جرئت می‌توان گفت که مواد اولیه در طرز تهیه آن‌ها، بسیار شبیه به هم است. آرد، آب یا شیر، همراه با مقداری خمیرمایه و نمک، همیشه پای ثابت مواد لازم در طرز تهیه انواع نان، از جمله نان هل سوئدی به شمار می‌روند. برای نان تست نیز همین‌ها را نیاز خواهید داشت. توصیه می‌کنیم حال که حرفش پیش‌آمده، سری هم به مقاله طرز تهیه نان تست بزنید!

از جمله مواد لازم در طرز تهیه نان هل سوئدی می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:

آرد: 6 پیمانه (لیوان دسته‌دار فرانسوی)

شیر: 2 پیمانه

پودر هل: 2 قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ: 2 عدد بزرگ

شکر: 2/3 پیمانه

کره: 1/2 پیمانه

خمیرمایه: 2 قاشق چای‌خوری

نمک: نوک قاشق چای‌خوری

باید بگوییم که مواد لازمی که اکنون برای طرز تهیه نان هل سوئدی ذکر شدند، برای تهیه 2 عدد نان کامل، کافی هستند. اگر فکر می‌کنید که این مقدار برای شما زیاد است، یا اینکه دوست دارید مقدار بیشتری از این نان برای خود تهیه کنید، می‌توانید تمام مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش یا کاهش دهید.

مراحل تهیه نان هل سوئدی

مراحل تهیه نان هل سوئدی

تمام چیزی که شما برای تهیه این نان خوشمزه به آن نیاز دارید، صبر و حوصله است. می‌پرسید چرا؟ از آن‌جهت می‌گوییم که طرز تهیه نان هل سوئدی، بسیار طولانی است و ممکن است حدود 3 ساعت 30 دقیقه طول بکشد. اما قبول کنید، این صبر، ارزش نتیجه نهایی کار را دارد. گفتنی است که بیشترین زمانی که این نان مصرف می‌شود، در ایام کریسمس است. توصیه می‌کنیم که در همین باب، مقاله غذاهای کریسمس در ایران را مطالعه کنید.

اما برای تهیه نان هل سوئدی، باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

در یک قابلمه کوچک و نچسب، شیر و شکر را اضافه کنید. آن‌ها را روی حرارت ملایم قرار دهید و آن‌قدر هم بزنید که شکر کاملاً حل شود. سپس کره را به آن اضافه کنید. مقداری حرارت را بیشتر کنید تا کره کاملاً ذوب شود. ترکیب را خوب به هم بزنید تا اینکه یکدست شود. سپس آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

زمانی که ترکیب شیر و کره ولرم شد، خمیرمایه را به آن اضافه کنید. به‌آرامی آن‌ها را هم بزنید تا خمیرمایه با شیر مخلوط شود. سپس ظرف را کنار بگذارید. بعد از حدود 5 دقیقه، خمیرمایه فعال خواهد شد و مقداری حباب روی سطح شیر، شکل خواهد گرفت. حجم شیر نیز افزایش پیدا خواهد کرد، حواستان باشد که از ظرف بیرون نریزد.

حال یک کاسه بزرگ انتخاب کنید. هرچقدر کاسه بزرگ‌تر باشد، کارتان راحت‌تر است. ترکیب شیر و خمیرمایه را در آن ظرف بریزید. سپس 2 پیمانه آرد را همراه با نمک، هل و یک عدد تخم‌مرغ، به آن اضافه کنید. حال همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. بعدازاین مرحله، 3 پیمانه آرد دیگر اضافه کنید.

پیمانه آخر آرد تا جایی اضافه کنید که خمیر شما بافتی لطیف پیدا کند. خمیر باید به‌گونه‌ای باشد که بتوان آن را شکل داد و زمانی که به آن انگشت می‌زنید، حالت ارتجاعی داشته باشد. حواستان باشد که پیمانه آخر آرد را نباید کامل استفاده کنید. حال یک کاسه را با روغن چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید. روی کاسه را با کیسه بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند تا حجمش دوبرابر شود.

اکنون پیشخوان خود را حاضر کنید؛ آن را آردپاشی کنید و خمیر را رویش قرار دهید. حدود 1 تا 2 دقیقه خمیر را روی آن ورز دهید و سپس اجازه دهید که به مدت 10 دقیقه، باز هم استراحت کند. اکنون خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید. حال باید خمیرها را به شکل ریسمان شکل دهید. طول هر ریسمان، باید حدود 35 سانتی‌متر باشد.

3 تا از ریسمان‌ها را بردارید. انتهای آن‌ها را به هم متصل کنید. اکنون باید این سه رشته را به هم ببافید. انتهای بافت را نیز مجدداً به هم متصل کنید. با سه بخش باقی‌مانده خمیر نیز همین کار را انجام دهید. در نهایت شما باید 2 قرص نان داشته باشید. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و خمیرها را روی آن بگذارید. خمیرها را به مدت 30 دقیقه به حال خود رها کنید تا حجمشان بیشتر شود و پف کنند.

در همین مدت‌زمان، فر را روشن کنید تا گرم شود. بهترین دما برای پخت نان هل سوئدی، 185 الی 190 درجه سانتی‌گراد است. قبل از اینکه خمیرها در فر قرار دهید، یک تخم‌مرغ را همراه با یک قاشق غذاخوری شیر به هم بزنید و این ترکیب را روی آن‌ها بمالید. به سلیقه خود می‌توانید مقداری کنجد یا سیاه‌دانه نیز رویشان بپاشید.

حال خمیرها را داخل فری که از قبل داغ شده است، قرار دهید. زمانی که روی نان شما پخت و رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای به خود گرفت، می‌توانید آن‌ها از فر خارج کنید. حدود 20 دقیقه برای این کار کافی خواهد بود. اکنون طرز تهیه نان هل سوئدی شما به پایان رسیده و نان‌ها آماده سروکردن هستند. نوش جان!

ارزش غذایی نان هل سوئدی

ارزش غذایی نان هل سوئدی

اکنون که طرز تهیه نان هل سوئدی را یاد گرفته‌ایم، بد نیست که نگاهی به ارزش غذایی آن داشته باشیم. خیلی از افراد، ممکن است به دلیل رژیم لاغری خود، نیاز داشته باشند که ارزش غذایی خوراکی‌های روزانه خود را بدانند. برخی دیگر نیز ممکن است محدودیت غذایی داشته باشند. این بخش به این افراد کمک خواهد کرد که با آگاهی از ارزش غذایی این نان، با خیال راحت از خوردن آن لذت ببرند.

ارزش غذایی نان هل سوئدی را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

ارزش غذایی هر عدد نان هل سوئدی

انرژی 208.5 کالری
چربی 4 گرم
کلسترول 22.7 میلی‌گرم
سدیم 242 میلی‌گرم
پتاسیم 57.6 میلی‌گرم
کربوهیدرات 38.3 گرم
فیبر 2.8 گرم
قند 7 گرم
پروتئین 2.8 گرم

اگر به دنبال صبحانه جدید و خوشمزه می‎گردید، نان تست فرانسوی را از دست ندهید. در مقاله طرز تهیه نان تست فرانسوی روش تهیه آن را آوردیم.

کلام آخر

نان هل سوئدی، می‌تواند انتخاب ایده‌ال برای صبحانه و عصرانه باشد. این نان خوشمزه که با عطر هل هوش از سر شما می‌برد، بدون شک می‌تواند انتخابی مناسب برای مجالس و میهمانی‌ها نیز باشد. ما در این مقاله طرز تهیه نان هل سوئدی را به شما آموزش دادیم. امیدواریم که در اولین فرصت، این نان ساده را تهیه کنید و از عطر و مزه آن در کنار خانواده و عزیزان خود، کمال لذت را ببرید.

سؤالات متداول

طرز تهیه نان هل سوئدی در تستر چگونه است؟

طرز تهیه این نان در تستر با فر یکسان است؛ تنها کافی است که دما را 20 درجه کمتر از آن میزان معمول تنظیم کنید.

بهترین نوع هل در طرز تهیه نان هل سوئدی کدام است؟

هل سبز، بهترین نوع برای طرز تهیه این نان است. بهتر است که هل را خودتان در خانه آسیاب کنید که عطر و مزه بیشتری داشته باشد.

آیا به‌جای شیر می‌توان از ماست در طرز تهیه نان هل سوئدی استفاده کرد؟

بله، به‌جای استفاده از شیر، می‌توانید از یک پیمانه آب گرم و یک پیمانه ماست استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید