شیرینی ارده و خرما یکی از شیرینیهای اصیل و سنتی شهر تبریز است. بسیاری از افراد این شیرینی را بهعنوان میانوعده یا صبحانه همراه با چای میل میکنند. مواد اولیه برای تهیه شیرینی ارده و خرما، موادی هستند که ارزش غذایی بالایی دارند. قند موجود در این شیرینی قند طبیعی است و به همین دلیل یک میانوعده عالی برای ورزشکاران و کودکان محسوب میشود. در ادامه طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
روش تهیه شیرینی ارده و خرما
برای تهیه این شیرینی مواد اولیه زیادی لازم نیست و مواد موردنیاز آن در دسترس و ساده است. درواقع برای تهیه آن خرما و ارده دو ماده اولیه اصلی هستند. در ادامه مواد موردنیاز برای تهیه این شیرینی برای ۴ نفر قرار داده میشود.
مقاله انواع شیرینی مناسب عید فطر، شما را با انواع شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار آشنا میکند.
مواد مورد نیاز برای تهیه شیرینی ارده و خرما برای ۴ نفر عبارتند از:
روغن: ۴ تا ۵ قاشق
ارده: ۴ تا ۶ قاشق
خرما: ۳۰۰ گرم یا بیشتر بهدلخواه
هل یا پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
پودر قند: ۴ تا ۶ قاشق
آرد: ۱ پیمانه
گردو: به میزان کافی (در صورت تمایل)
کنجد: به میزان کافی (در صورت تمایل)
مراحل تهیه شیرینی ارده و خرما
مدتزمان حدودی برای تهیه شیرینی ارده و خرما: ۲ ساعت
برای تهیه شیرینی ارده و خرما باید ابتدا هستههای خرما را جدا کنید. حالا مقدار خیلی کمی روغن را در یک ماهیتابه ریخته و خرماها را به آن اضافه کنید. این مخلوط را خیلی کمی روی گاز تفت دهید، سپس شعله را خاموش کنید. پس از اینکه کمی سرد شد، خرماها را ورز دهید تا کاملاً نرم شوند. حالا ارده و باقیمانده روغن را در یک ظرف با هم مخلوط کنید. این مخلوط را با همزن خوب هم بزنید تا جایی که مواد کاملاً یکدست شوند. حالا پودر هل و پودر قند را به این مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا باید آرد را دو بار الک کرده و کمکم آن را به مواد اضافه کنید. این کار را تا جایی انجام دهید که خمیر خود را کاملاً بگیرد.
در این مرحله کمی از خمیر را برداشته و آن را کف دست خود پهن کنید. کمی از خرما را به همراه گردو در وسط آن قرار داده و خمیر را ببندید. خوب درزهای خمیر را بگیرید. تمام خمیر را به همین شکل آماده کنید. حالا شیرینیها را کف سینی فر بچینید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید. در این مدت به شیرینیها سر بزنید و هروقت رویه بالایی شیرینی طلاییرنگ شد، شیرینی شما حاضر است. پس از خارجکردن شیرینیها از فر باید اجازه دهید آنها همدمای محیط شوند. حال شیرینی شما آماده خوردن است. نوش جان!
در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه حلوا مراجعه کنید و با این دسر خوشمزه و محبوب آشنا شوید.
نکات مهم در تهیه شیرینی ارده و خرما
- خرماها را به مدت زیاد در روغن تفت ندهید؛ زیرا با این کار خرما مزه سوختگی میگیرد. در حد اینکه خرماها کمی گرم شوند که راحت بتوانید آنها را ورز دهید کافی است.
- برای اضافهکردن آرد اصلاً عجله نکنید. آرد را کمکم به خمیر اضافه کنید. هروقت خمیر به حدی رسید که به دست نچسبد، اضافهکردن آرد را متوقف کنید.
- اگر خمیر شیرینی شما خیلی سفت شد و متوجه شدید که بیش از حد آرد استفاده کردهاید، با اضافهکردن کمی روغن و ارده، سفتی خمیر را بگیرید.
- اگر شیرینی را پیش از قراردادن در فر، در کنجد بغلتانید هم خاصیت شیرینی بیشتر میشود و هم باعث میشود ظاهر نهایی شیرینی شما زیباتر باشد.
- برای تهیه این شیرینی حتماً فر را از قبل روشن کرده و آن را گرم کنید. سپس شیرینیها را در فر قرار دهید.
- در تهیه این شیرینی پس از قراردادن خرما داخل خمیر، درزهای خمیر را بگیرید؛ زیرا در غیر این صورت، شیرینی در فر باز میشود و ظاهر نهایی خوبی نخواهد داشت.
- در مصرف این شیرینی اعتدال را رعایت کنید. خرما، ارده و پودر قند هر سه دارای قند هستند؛ بنابراین مصرف بیش از حد این شیرینی میتواند خطر ابتلا به دیابت را بالا ببرد.
یکی دیگر از شیرینیهای خوشمزه، شیرینی مربای هویج است که در مقاله طرز تهیه شیرینی مربای هویج روش تهیه آن را آوردیم.
خواص شیرینی ارده و خرما
در این شیرینی خرما بهکاررفته است که منبع عالی از ویتامین ب6، ویتامین آ، ویتامین کا و کلسیم است. این مواد به رشد و تغذیه مو و پوست کمک زیادی میکنند. کلسیم موجود در خرما به رشد و تغذیه بافتهای استخوانی کمک میکند. باتوجهبه اینکه در ارده هم کلسیم وجود دارد؛ بنابراین میتوان گفت این شیرینی یک شیرینی عالی برای کودکان و ورزشکاران است.
در خرما و ارده منیزیم هم به مقدار قابلتوجهی وجود دارد که میتواند سیستم ایمنی افراد را تقویت کند. به همین دلیل میتوان گفت با مصرف این شیرینی خطر ابتلا به سرماخوردگی و کرونا هم کاهش مییابد. گردوی موجود در این شیرینی میتواند به سلامت قلب و عروق خونی کمک کنید. در این مورد میتوانید مقاله غذای مفید برای قلب را مطالعه کنید. مصرف ارده باعث کاهش میزان کلسترول بد خون میشود. خرما یک ماده غذایی مسهل است و میتواند از ابتلا به یبوست جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهد.
کلام آخر
شیرینیهای زیادی در شهر تبریز وجود دارد که بسیار هم خوشمزه و در نوع خود بینظیر هستند. یکی از آنها شیرینی ارده و خرما است. این شیرینی تبریزی، بسیار خوشمزه بوده و در مناسبتهای خاص و مخصوصاً در فصل زمستان تهیه شده و آن را همراه با نوشیدنیهای گرم مصرف میکنند. علت این امر گرم بودن طبع این شیرینی است. در این مقاله طرز تهیه این شیرینی و نکات مهم در تهیه شیرینی ارده و خرما را بیان کردیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.
سؤالات متداول
آیا در شیرینی ارده و خرما میتوان پودر قند را حذف کرد؟
بله، در واقع با حذف پودر قند، شما شیرینی ارده و خرمای رژیمی را تهیه کردهاید؛ زیرا با این کار تمام قند موجود در این شیرینی فقط قند طبیعی خرما است. این دستور برای افرادی که از دیابت رنج میبرند هم مناسب است. در واقع شیرینی ارده و خرما برای افراد دیابتی هم قابل مصرف است به شرط آنکه از پودر قند در تهیه آن استفاده نشود.
آیا جایگزین دیگری برای گردو در این دستور وجود دارد؟
بله، مغز این شیرینی بهدلخواه شما میتواند تغییر کند. خرما اصلیترین ماده مغز این شیرینی است. میتوانید همراه با خرما از انواع مغزها مانند گردو، فندق یا حتی بادام و پسته هم استفاده کنید. گردو، پسته و فندق بیشترین تناسب مزه را با این شیرینی دارند.
آیا تفتدادن خرما در تهیه شیرینی ارده و خرما ضروری است؟
خیر، این کار ضروری نیست و شما میتوانید خرما را پس از گرفتن هستههای آن در مغز این شیرینی قرار دهید. اما اگر خرما را تفت دهید بافت نهایی شیرینی شما بهتر و یکنواختتر میشود.
بهترین فصل برای تهیه شیرینی ارده و خرما چه فصلی است؟
ارده یک ماده غذایی انرژیزا با طبع گرم است که بهترین زمان مصرف آن زمستان است؛ بنابراین باتوجهبه اینکه طبع خرما هم گرم است بهتر است بیشتر این شیرینی را در فصل زمستان مصرف کنید.
شبکه های اجتماعی