مربای هویج در خاطره همه ما ایرانیها با لقمههای کوچک مدرسه، بوی گلاب و هل و طعم بهیادماندنی آن با نان تازه گرهخورده است. ترکیب این مربای خوشمزه با کیکها و تارتها توانسته یک مزه جدید و فراموشنشدنی را خلق کند. یکی از این ترکیبات جدید که حتماً نظرتان را جلب میکند، گلت هویج است. این دسر با یک فنجان چای تازهدم میتواند لحظات خوشی را برای شما بسازد. برای آموزش طرز تهیه گلت مربای هویج خانگی در ادامه با ما همراه باشید.
گلت؛ یک دسر فرانسوی
حتماً شما هم میدانید که تا چه اندازه مدیون خلاقیت آشپزهای فرانسوی هستیم. گلت هم از آن دسرهایی است که از این کشور به سایر نقاط جهان رسیده است. کلمه گلت در حقیقت در آشپزی فرانسوی به سایز کیکها و کوکیها اشاره دارد و معنی کوکوی بزرگ میدهد.
این دسر یک پوسته خمیری است که با انواع میوهها، سبزیجات و مربا پر میشود و ممکن است شیرین یا شور باشد. در ادامه این مطلب سراغ طرز تهیه گلت هویج میرویم.
پیش از هر چیز اگر می خواهید با انواع مرباهای خانگی آشنا شوید مطلب انواع مربا را از دست ندهید.
طرز تهیه گلت مربای هویج خانگی
برای تهیه گلت مربای هویج به مواد زیر نیاز داریم:
- آرد: 1/5 پیمانه
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار کم
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: 1 عدد
- آب سرد: 1/8 پیمانه
- مربا هویج: به مقدار لازم
- خلال پسته: در صورت تمایل
ابتدا در یک ظرف آرد، شکر و نمک بریزید و با قاشق هم بزنید. سپس به مواد، کره، تخم مرغ و آب سرد را اضافه کنید و با قاشق کامل مخلوط کنید تا مواد به حالت خمیری شکل درآیند. سپس اجازه دهید خمیر برای مدتی استراحت کند و بعد مواد را در ظرف فر پهن کنید و وسط آن را به حالت یکدست و به مقدار دلخواه، مربای هویج بریزید و سپس لبههای خمیر را به داخل برگردانید. در نهایت به مدت 30 دقیقه در دمای 180 درجه فر بگذارید. برای تزیین آن میتوانید از خلال پسته استفاده کنید.
اگر طرفدار شیرینیجات هستید، در کنار گلت مربای هویج میتوانید شیرینی مربای هویج درست کنید و از طعم خوب آن بهرهمند شوید.
مواد لازم برای تهیه گلت مربای هویج
مواد لازم برای تهیه خمیر گلت به شرح زیر است:
- آرد گندم کامل: 1 و 1/4 فنجان
- کره ذوب شده: 1/4 فنجان
- آب یخ: 1/4 فنجان
- شکر: ۴ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه مواد داخل گلت:
- مربای هویج: 700 گرم
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- پسته و گردوی خرد شده: به میزان لازم
- دارچین و وانیل: به میزان لازم
روش تهیه گلت مربای هویج
ابتدا فر را از با دمای 425 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه بزرگ، آرد، کره ذوب شده، شکر و 1/4 فنجان آب را با هم مخلوط کنید. این مواد را با دقت هم بزنید تا ترکیب شوند. اگر خمیر خیلی خشک شد، 2 قاشق غذاخوری آب اضافه کنید.
خمیر را روی سطح آردپاشیشده منتقل کنید و به شکل توپ درآورید. سپس آن را در پلاستیک بپیچید و حدود 40 دقیقه در یخچال قرار دهید.
در یک کاسه بزرگ، مربای هویج را به همراه کره، دارچین، وانیل و پسته و گردو با هم ترکیب کنید.
حالا خمیر را از روکش پلاستیکی خارج کرده و مجدد روی سطح آردپاشیشده منتقل کنید. خمیر را با کمک وردنه باز کنید و سپس داخل سینی فر قرار دهید.
در قدم بعدی، ترکیبات داخل گلت را در قسمت میانی خمیر بریزید. سپس لبههای خمیر را بهاندازه ۵ سانت به داخل برگردانید.
گلت مربای هویج را به مدت 35 تا 40 دقیقه داخل فر بگذارید و اجازه دهید تا کاملاً طلایی شود. پس از این زمان دسر شما آماده است، کافی است آن را در محیط بگذارید تا خنک شود.
برای آشنایی بیشتر با مربای هویج و فواید آن مطلب خواص مربای هویج را بخوانید.
کلام آخر
در این مطلب، درباره طرز تهیه دسر فرانسوی گلت صحبت کردیم. توصیه ما این است که از مربای هویج خانگی استفاده کنید تا شیرینی متعادلی را تجربه کنید. بسیاری گلت را با بستنی نیز سرو میکنند.
اگر شما هم این میانوعده را تهیه کردید، از تجربه خود برای ما بنویسید. همانطور که اشاره کردیم، گلت را میتوان با انواع میوهها و سبزیجات دیگر نیز تهیه کرد که هرکدام فوت کوزهگری خود را دارند.
سؤالات متداول:
گلت چیست؟
نوعی دسر نازک است که داخل خمیر آن با میوه، مربا و سبزیجات مختلف پر میشود.
گلتها برای اولینبار در کدام کشور تهیه شدند؟
این دسر ریشه فرانسوی دارد و بهطورکلی به کوکیهای بزرگ اشاره دارد.
گلت چه طعمی دارد؟
شاید خیلیها تصور کنند گلت همیشه شیرین است، اما ویژگی این دسر امکان شخصیسازی آن است. شما میتوانید حتی آن را بهصورت یک وعده غذای کامل پر از تخممرغ، ژامبون و … درست کنید.
شبکه های اجتماعی