مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مربای بالنگ

طرز تهیه مربای بالنگ

مربای بالنگ جزو مرباهای بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که تقریبا هر کسی که یک بار آن را امتحان کند، عاشق آن می‌شود. این مربای خوش‌عطر و خوشمزه، یکی از مهم‌ترین سوغات شمال است و با نان داغ و کره محلی، طعم جذابی پیدا می‌کند.

بسیاری از افراد دوست دارند این مربای خوشمزه را به صورت خانگی و در منزل تهیه کنند. در این مطلب، می‌خواهیم طرز تهیه مربای بالنگ خانگی را به شما آموزش دهیم. اگر دوست دارید طعم مربای بالنگ را بچشید و آن را در خانه تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

بالنگ چیست؟

بالنگ چیست؟

شاید خیلی از شما به‌درستی ندانید که بالنگ چیست و چه طعمی دارد. بنابراین بهتر است پیش از آنکه درباره روش تهیه مربای بالنگ صحبت کنیم، بدانیم بالنگ چیست.

بالنگ نوعی میوه و از خانواده مرکبات است که با عطر و بوی بی‌نظیر خودش شناخته می‌شوند. خیلی از افراد بالنگ را با نام‌هایی مانند اترنج و بادرنگ هم می‌شناسند. ظاهر بالنگ شبیه به یک لیموی بزرگ و رنگ پوست آن، سبز، زرد یا نارنجی است. بالنگ برخلاف سایر مرکبات چندان آبدار نیست و میوه آن نسبتا خشک است. به‌همین‌دلیل یک گزینه بسیار مناسب برای تهیه مربا است.

میزان بالای آنتی‌اکسیدان در بالنگ، باعث تقویت قلب، سیستم ایمنی بدن و همچنین جلوگیری از بروز سرطان در افراد می‌شود.

اگر به خوراکی‌های شمالی علاقه‌ دارید، مقاله خورشت‌های شمالی را بخوانید و با غذاهای سنتی این خطه بیشتر آشنا شوید.

روش تهیه مربای بالنگ خانگی

روش تهیه مربای بالنگ خانگی

آماده کردن مربای بالنگ نیاز به تهیه مواد اولیه دارد. برای آنکه قدم‌به‌قدم طرز تهیه مربای بالنگ را به‌خوبی یاد بگیرید، ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

  • بالنگ: ۱ کیلوگرم
  • شکر: ۱ کیلوگرم
  • آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب: ۳ پیمانه (لیوان)

مراحل تهیه مربای بالنگ

ابتدا بالنگ‌ها را به‌خوبی شسته و با چاقو، به‌شکل بسیار ظریف، پوست آن را بگیرید. بخش میانی بالنگ را جدا کرده و آن را نصف کنید. سپس روی تخته آشپزخانه، بالنگ‌ها را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید. برای زیباتر شدن شکل ظاهری بالنگ‌ها می‌توانید از قالب‌های شکل‌دار برای آن استفاده کنید.

بالنگ‌ها را درون آب سرد بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه به آن استراحت دهید. سپس آن‌ها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. در همین زمان، یک قابلمه را با سایز مناسب، پر از آب کنید و اجازه دهید که آب درون آن به جوش بیاید.

سپس بالنگ‌ها را به آب در حال جوش اضافه کنید و یک دقیقه زمان بگیرید. پس از این مدت، بالنگ‌ها را از قابلمه خارج کرده و روی آن‌ها آب سرد بگیرید. این روند را باید 4 مرتبه تکرار کنید تا تلخی بالنگ‌ها کاملا گرفته شود. این مرحله بسیار مهم که تلخی‌گیری نام دارد، طعم نهایی مربای شما را مشخص می‌کند. بنابراین بهتر است با دقت زیادی این کار را انجام دهید.

پس از انجام این 4 مرتبه تلخی‌گیری، بالنگ‌ها را به‌مدت ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و سپس آن‌ها را به ظرف آب سرد منتقل کنید. پس از این مرحله، بالنگ‌ها را درون ‌آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شده و بالنگ‌ها نرم شوند.

حالا نوبت به تهیه شهد مربا می‌رسد. ۳ لیوان آب درون یک قابلمه بریزید و پس از جوش آمدن، کم‌کم شکر را به آن اضافه کنید. ترکیب آب جوش و شکر را با قاشق هم بزنید تا به غلظت برسد. دقت کنید که شربت نباید بیش‌ازاندازه غلیظ شود. این اتفاق باعث شکرک زدن مربا می‌شود.

پس از آماده شدن شربت، صبر کنید تا خنک شود و بالنگ‌ها را به آن اضافه کنید. قابلمه بالنگ و شربت را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بالنگ‌ها کاملا با شربت ترکیب شده و طعم‌دار شوند. پس از جوشیدن و غلیظ شدن مایع، آبلیمو را به مربا اضافه کنید تا طعم آن کامل شود.

به‌این‌صورت شما مراحل طرز تهیه مربای بالنگ را طی می‌کنید. اجازه دهید که مربای بالنگ شما کمی خنک شود و سپس آن را به یک ظرف شیشه‌ای تمیز منتقل کنید.

اگر طرفدار مربا هستید، می‌توانید برای ایجاد تنوع در وعده صبحانه هر بار یکی از انواع مرباها را سرو کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.

نکات مهم برای تهیه مربای بالنگ

تهیه مربای بالنگ

  • شیشه مربا باید کاملا تمیز و خشک باشد تا مربای شما کپک نزند.
  • کار تلخی‌گیری بالنگ‌ها را کامل انجام دهید تا مربای شما تلخ نباشد.
  • اضافه کردن آبلیمو به مربا، هم طعم خوبی را به آن می‌بخشد و هم مانع از کپک یا شکرک زدن مربا می‌شود.
  • برای زیباتر شدن ظاهر مربای خود، بهتر است بالنگ‌ها را با کمک قالب و به صورت یکدست برش بزنید.

اگر به بالنگ علاقه‌ای ندارید، می‌توانید به سراغ تهیه مربای هویج، سیب، آلبالو و … بروید.

کلام آخر

مربای بالنگ آنقدر خوشمزه و بی‌نظیر است که با یک بار امتحان کردن آن، عاشق این مربا می‌شوید. طرز تهیه مربای بالنگ در خانه چندان دشوار نیست، اما، باید مراحل آن را دقیق انجام دهید.

در این مقاله تلاش کردیم طرز تهیه مربای بالنگ را به‌صورت کامل و آسان به شما آموزش دهیم. با تهیه این مربای خوشمزه و جذاب، می‌توانید رنگ جدیدی را به سفره صبحانه و میان‌وعده خودتان ببخشید.

سوالات متداول

چرا به مربای بالنگ، آبلیمو اضافه می‌کنند؟

اضافه کردن آبلیمو به مربای بالنگ علاوه بر آنکه طعم بی‌نظیری را به آن می‌بخشد، از کپک یا شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند.

چرا باید در ابتدا بالنگ‌ها را چند بار در آب جوشاند و خارج کرد؟

بالنگ‌ کمی طعم تلخی را همراه با خود دارد. برای اینکه تلخی بالنگ گرفته شود، باید 4 بار آن را در آب در حال جوش بجوشانید.

بالنگ چه فوایدی دارد؟

بالنگ یک میوه مفید و سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید