مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه تاس کباب یزدی

طرز تهیه تاس کباب یزدی

غذا نشان‌دهنده فرهنگ و آداب‌ورسوم یک شهر است. گاهی هیچ‌چیز به‌اندازه غذا نمی‌تواند گردشگران را به سنتی‌های مردم یک شهر نزدیک کند. به همین دلیل است آنها به‌محض ورود به یک شهر تازه سراغ غذا‌های محلی آن منطقه را می‌گیرند. طرز تهیه تاس کباب یزدی نیز در دسته غذا‌های سنتی یزد قرار می‌گیرد و طعم متفاوتی با تاس کباب دیگر شهر‌ها دارد.

شهر یزد یکی جاذبه‌های مهم گردشگری ایران است. توریست‌ها اگر بخواهند چند شهر را برای دیدن انتخاب کنند، شهر بادگیرها در میان لیست آنها می‌درخشد. علاوه بر آثار باستانی مختلفی که در یزد وجود دارد، غذا‌های یزدی نیز از مهمترین جاذبه‌های گردشگری این شهر هستند. تاس کباب یزدی یکی از این غذا‌های قدیمی و خوشمزه است. تاس کباب با دستور‌های مختلفی در شهر‌های مختلف ایران درست می‌شود که ما در این مقاله به شما طرز تهیه تاس کباب یزدی را آموزش می‌دهیم.

معرفی تاس کباب ساده

معرفی تاس کباب ساده

تاس کباب یکی از خورشت‌های قدیمی ایرانی است که از ترکیب گوشت، سبزیجات تازه و ادویه‌های معطر درست می‌شود. این غذای سالم و خوشمزه را در هر زمان از سال درست می‌کنند، اما در روز‌های سرد زمستان بیشتر می‌چسبد. در زمان‌های قدیم که همیشه دسترسی به سبزیجات تازه وجود نداشت، معمولاً تاس کباب در اوایل پاییز پخته می‌شد. اگر با شنیدن اسم کباب دلتان هوس کباب‌کوبیده کرده است، ما در مطلبی، طرز تهیه کباب کوبیده را به شما آموزش داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم یک‌بار برای همیشه روش درست‌کردن این کباب پرطرفدار را یاد بگیرید.

حالا شاید این سؤال برایتان ایجاد شود که نام این غذا از کجا آمده است؟ در زمان‌های قدیم به ظرف‌های مسی مخصوص این خورشت «تاس» گفته می‌شد. به همین دلیل نام تاس بر این غذا ماند و ما امروزه به انواع این خورشت تاس کباب می‌گوییم. البته نام کباب آن نیز از گوشت قرمز کوبیده این خورشت گرفته شده است. تاس کباب به شکل سنتی با گوشت قرمز گاو یا گوسفند درست می‌شود، اما در سال‌های اخیر مرغ نیز جایگزین گوشت قرمز شده است. هرچند بهتر است به آن خوراک مرغ گفت و شباهت زیادی به تاس کباب ندارد. تاس کباب یزدی یکی از محبوب‌ترین تاس کباب‎های محلی است. فرق بین تاس کباب ساده و تاس کباب یزدی در این است که شما در مواد لازم تاس کباب ساده شما به و آلو نمی‌بینید، اما در تاس کباب یزدی در کنار سبزیجات تازه از این میوه‌های خوشمزه نیز استفاده می‌شود.

روش تهیه تاس کباب یزدی

روش تهیه تاس کباب یزدی

درباره پیشینه تاس کباب صحبت کردیم و به شما گفتیم که این غذای قدیمی به شکل متفاوتی در شهر‌های مختلف ایران درست می‌شود. در اینجا نیز روش تهیه تاس کباب یزدی را به شما آموزش می‌دهیم. اگر به فرهنگ غذایی یزد علاقه‌مند هستید، مقاله غذاهای محلی یزد به طور کامل به غذا‌های سنتی یزد پرداخته است که دیدن آن خالی ‌از لطف نیست.

مواد لازم برای تهیه تاس کباب یزدی عبارتند از:

گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم

سیب زمینی: ۳ عدد

هویج: ۳ عدد

پیاز: ۲ عدد

گوجه فرنگی: ۲ عدد

میوه به: ۳ عدد

آلو بخارا: به مقدار دلخواه

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق غذاخوری

روغن پخت و پز: به مقدار لازم

زردچوبه، نمک، فلفل و دارچین: به مقدار لازم

در زمان‌های قدیم، گوشت تاس کباب را می‌کوبیدند، اما در طرز تهیه تاس کباب یزدی گوشت را به‌دلخواه خود برش بزنید. معمولاً مانند گوشت‌های خورشتی دیگر، این گوشت را هم مربعی خرد می‌کنند. بعد به سراغ سبزیجات بروید و همه آنها را حلقه‌ای برش بزنید. حواستان باشد که سبزیجات در زمان‌های متفاوتی پخته می‌شوند و در ادامه به شما می‌گوییم که هرکدام را چه زمانی به تاس کباب اضافه کنید. میوه به را نیز بشویید و خلال کنید. سپس به همراه آلو بخارا در یک کاسه آب بخیسانید. این کار را می‌توانید قبل از شروع کردن به آشپزی انجام دهید.

یک قابلمه مناسب بردارید و کف آن مقداری روغن بریزید. حالا باید لایه‌لایه مواد را کف قابلمه بچینید. اول پیاز‌ها را روی روغن داغ قرار دهید و بعد از آن گوشت، بادمجان، هویج، آلو و به را اضافه کنید. مقداری آب روی مواد بریزید تا تمامی مواد بپزد. تاس کباب خورشتی بسیار کم آب است و نیازی نیست که مواد را در آب غوطه‌ور کنید. بعد از اینکه از پخته شدن گوشت و سایر سبزیجات مطمئن شدید، سیب زمینی و گوجه فرنگی‌ را به بقیه مواد اضافه کنید. اجازه دهید خورشت آرام بپزد. در این مرحله رب را به همراه روغن و سایر ادویه‌ها کمی تفت دهید. این کار باعث می‌شود تا تاس کباب خوشمزه‌تر شود. سیب زمینی‌ها را بررسی کنید، اگر کمی تا حدودی پخته شده‌اند، ترکیب رب و سایر ادویه‌ها را به قابلمه اضافه کنید. بعد از این مرحله ۳۰ دقیقه دیگر برای پخت تاس کباب کافی است.

اگر از طعم به و آلو در غذا‌ها استقبال می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله خورشت به آلو با رب انار را امتحان کنید. این غذا معمولاً در اصفهان و شهر‌های اطراف آن درست می‌شود.

نکات مهم در تهیه تاس کباب یزدی

نکات مهم در تهیه تاس کباب یزدی

رعایت نکاتی به خوشمزه‌تر شدن بیشتر تاس کباب کمک می‌کند. در زیر تعدادی از این فوت و فن‌ها را به شما یاد می‌دهیم:

  • سیر تازه طعم و عطر خوبی به تاس کباب یزدی می‌دهد.
  • جایگزین‌کردن آبلیمو تازه با پودر لیمو عمانی برای افرادی که طعم لیمو عمانی را دوست ندارند.
  • تاس کباب باید غلیظ و کم آب درست شود.
  • تاس کباب باید با شعله ملایم پخته شود تا به قوام برسد.

تاس کباب را صبر و حوصله بپزید تا طعم تمام مواد به ‌خوبی با یکدیگر ترکیب شود.

کلام آخر

غذا بخش مهمی از فرهنگ یزد است. زمانی که شما در کوچه و پس‌کوچه‌های این شهر تاریخی قدم می‌زنید، این فرصت را دارید تا از شیرینی‌ها و غذا‌های سنتی یزد امتحان کنید. تاس کباب یزدی نیز از غذا‌های خوشمزه و مقوی یزد است که پیشنهاد می‌کنیم در سفر یزد آن را امتحان کنید یا روش یزدی آن را در خانه درست کنید.

سوالات متداول

تفاوت تاس کباب ساده با تاس کباب یزدی چیست؟

در مواد لازم تاس کباب ساده، شما به و آلو نمی‌بینید، اما در تاس کباب یزدی در کنار سبزیجات تازه از این میوه‌های خوشمزه نیز استفاده می‌شود.

درست کردن تاس کباب یزدی به چه موادی نیاز دارد؟

گوشت، هویج، سیب زمینی، پیاز، آلو، گوجه فرنگی، به و ادویه‌جات معطر از مواد اولیه تاس کباب یزدی هستند.

چرا به این خورشت تاس کباب گفته می‌شود؟

در زمان‌های قدیم از یک ظرف مسی برای پختن این خورشت استفاده می‌کردند و به این ظرف مسی تاس می‌گفتند. از آنجایی‌که در دستور تهیه تاس کباب از گوشت کوبیده گوسفند یا گاو استفاده می‌کردند، اسم این خورشت تاس کباب شده است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید