ناگت محصول تغییر شرایط زندگی مردم بعد از جنگ جهانی دوم است! این غذای محبوب آمریکایی سریع آماده میشود و حتی در حال حرکت هم میتوان آن را خورد! ناگت یک منبع پروتئینی سریع و راحت است که بهصورت انبوه تولید میشود. از زمان تولید ناگت مرغ میتوان آن را تقریباً در هر رستوران آمریکایی همراه با انواع سسهای معروف دنیا پیدا کرد. بعد از رواج ناگت مرغ بود که طرز تهیه ناگت گوشت نیز مورد توجه قرار گرفت.
طی سالهای پس از جنگ جهانی دوم، مرغداران با بحران مواجه شدند. حجم زیادی از مرغ، پس از اعلام صلح بین کشورها، روی دست پرورشدهندگان مانده بود و افراد عادی به دلایلی مایل به خرید آنها نبودند. پس از جنگ، زنان وارد بازار کار شده بودند و روشهای معمول آشپزی دیگر جوابگوی نیازهای غذایی مردم نبود. در نهایت، ناگت توسط رابرت سی بیکر در دانشگاه کرنل نیویورک و اوایل دهه ۱۹۶۰ اختراع شد. بیکر پس از کشف راهی برای نگهداشتن گوشتهای چرخکرده در کنار هم ناگت را تولید کرد.
کمکم در کنار ناگت مرغ، انواع مختلفی ناگت به بازار آمد. در حال حاضر، شما به هر سوپرمارکت یا فروشگاه زنجیرهای سر بزنید، انواع مدلهای ناگت با وزنهای مختلف را خواهید دید. علاوهبراین، رقابت در ایجاد تنوع ظاهری نیز وجود دارد. برندها با استفاده از قالبگیریهای جذاب سعی در جذب حداکثر مشتریان دارند. ناگت در رستورانها در کنار سیبزمینی و دیگر مخلفات سرو میشود و معمولاً بچهها از خوردن آن لذت میبرند. آموزش طرز تهیه ناگت به شما یاد میدهد که با چه روشی در خانه بهترین ناگت خانگی را درست کنید. این مقاله از مجله تبرک به ارائه مواد لازم و طرز تهیه ناگت گوشت خانگی اختصاص دارد.
چگونه ناگت گوشت درست کنیم؟
برای تهیه ناگت گوشت به مواد زیر نیاز داریم:
- گوشت چرخ کرده: 200 گرم
- پیاز رنده شده: 1 عدد
- آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
- پنیر پارمسان: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل: 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار کم
- تخم مرغ: 1 عدد
- پودر سوخاری: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- سس کچاپ تند: به مقدار لازم
برای تهیه ناگت گوشت در یک ظرف گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، آرد گندم، پنیر پارمسان، فلفل، پودر سیر، پاپریکا و مقدار کمی نمک را بریزید و با هم ترکیب کنید. سپس مواد آماده شده را با دست به حالت دایرهای شکل درآورید و آن را در مرحله اول در تخم مرغ بغلتانید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید و بگذارید تا خوب سرخ شوند. ناگت گوشت شما آماده سرو است. میتوانید ناگت گوشت را به سس کچاپ تند آغشته کنید و میل کنید.
اگر سس کچاپ ندارید، میتوانید سس کچاپ تند تبرک تهیه کنید. در آمادهسازی این سس کچاپ از بهترین ترکیبات استفاده شده است.
روش تهیه ناگت گوشت
گوشت موردنیاز برای این غذا را از جای مطمئن خریداری کنید تا نتیجه کار، خوب از آب در بیاید. در زیر مواد لازم برای تهیه ناگت گوشت به طور کامل آورده شده است:
- گوشت چرخکرده: 300 گرم
- آرد ذرت: 1/2 پیمانه
- خرده نان یا پودر سوخاری: 1 پیمانه
- فلفل سیاه خرد شده: 1/2 قاشق چایخوری
- پودر فلفل سفید: 1/2 قاشق چایخوری
- پودر سیر: 1/2 قاشق چایخوری
- نمک: 1/2 قاشق چایخوری
- تخممرغ: 2 تا 3 عدد
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
اگر مایل به خرید پودر سوخاری بهصورت آماده نیستید، آشنایی با طرز تهیه پودر سوخاری به شما کمک میکند که در خانه، پودر سوخاری دلخواه خود را درست کنید.
مراحل تهیه ناگت گوشت خانگی
کتلت گوشت در میان غذاهای ایرانی طرفداران زیادی دارد و کمتر کسی به خوردن آن نه میگوید! ناگت گوشت خانگی نیز شباهت زیادی به کتلت دارد و جایگزین مناسبی برای علاقهمندان به کتلت است. حالا برویم سراغ طرز تهیه ناگت گوشت خانگی و یادگیری مراحل انجام آن:
اگر گوشت را چرخکرده میخرید که 300 گرم از آن را برای تهیه ناگت جدا کنید، اما اگر گوشت چرخکرده در خانه ندارید، اشکالی ندارد. فقط یک مرحله به انجام کارهایتان اضافه میشود. گوشت را در خانه چرخ کنید و مواظب انگشتان دستتان باشید!
نمک، پودر سیر، پودر فلفل سفید، پودر فلفل سیاه خرد شده و گوشت را در غذاساز مخلوط کرده و کناری بگذارید. استفاده از این ادویهها بو و طعم مطبوعی به گوشت میدهد. اگر به ادویه دیگری علاقهمند هستید و در لیست مواد لازم وجود ندارد، بهدلخواه خود استفاده کنید. مثلاً بعضی از افراد از سبزیهای خشک معطر، برای طعمدار کردن گوشت، در این مرحله استفاده میکنند.
در مرحله بعد به سراغ تخممرغها بروید. یک کاسه بزرگ بردارید و تخممرغها را خوب مخلوط کنید. بعد از همزدن، این کاسه را کناری گذاشته و به سراغ گوشتهای مخلوط شده بروید. حالا وقت آن است که گوشتها را به هر شکلی که میخواهید درآورید! افراد باحوصله و خوشذوق در این مرحله خود را نشان میدهند. معمولاً این افراد با استفاده از قالبهای متنوع ناگتهایی با اشکال مختلف و اشتها برانگیز برای خانواده خود درست میکنند. بههرحال هیچ مانعی ندارد که گروهی با دست این کار را انجام دهند. شما هر مدلی راحتید ناگتهای خود را به شکل دلخواه درآورید.
ناگتها باید از سه مرحله آرد ذرت، تخممرغ و آرد سوخاری بگذرند. ابتدا ناگت را در آرد ذرت بغلتانید، سپس در تخممرغ همزده غوطهور کنید و در آخر آن را با آرد سوخاری بپوشانید. حالا ناگت گوشت شما آماده است! این کار را برای تمام ناگتها انجام دهید.
ظرفی با عمق زیاد برای سرخ کردن ناگتها انتخاب کرده و در آن روغن سرخکردنی بریزید. از سالمترین روغن برای سرخ کردن ناگت استفاده کنید تا عطر و طعم ناگت گوشت شما بینظیر شود. ناگتها را بهآرامی سرخ کنید تا رنگ آن قهوهای – طلایی بشود. بالا بودن زیاد شعله، ناگتها را میسوزاند.
طرز تهیه ناگت گوشت پنیری
غذاهای پنیری مثل انواع پیتزا و دیگر فستفودهای پنیری، محبوبیت زیادی بین بچهها و جوانان دارد. افزودن پنیر به غذا، مزه و بافت آن را تغییر داده و معمولاً ورژن پنیری هر غذایی طرفداران بیشتری دارد. ناگت گوشت هم با وجود پنیر، لذیذتر و خوشمزه میشود. هرچند که باید حواستان به افزایش کالری ناشی از پنیر باشد! طرز تهیه ناگت گوشت پنیری را یاد بگیرید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه ناگت گوشت پنیری عبارتند از:
- گوشت چرخکرده: 500 گرم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- پنیر پیتزا یا موزارلا: 250 گرم
- آرد سوخاری: 1 پیمانه
- آرد سفید: 1/2 پیمانه
- تخممرغ: 2 عدد
- روغن: به مقدار لازم
مراحل تهیه ناگت گوشت پنیری
طرز تهیه ناگت گوشت پنیری آسان است. گوشت چرخکرده را در کاسهای گذاشته و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. از این طریق گوشت بهراحتی مزهدار میشود. در مرحله بعد یکمشت از گوشت برداشته و در داخل آن بهاندازه یک مکعب پنیر پیتزا قرار دهید. تمامی گوشتها را به همین شیوه پرکرده و کنار بگذارید. گوشتهای پنیری را فشرده کنید تا مثل ناگت شود. سپس آن را ابتدا در آرد سفید بزنید، بعد در تخممرغ بغلتانید و در آخر آن را کاملاً با پودر سوخاری بپوشانید. از ناگت پنیری خود لذت ببرید. از خواص پنیر پیتزا برای بدنسازی نمیتوان گذشت، در واقع این فرآورده لبنی با وجود چربی بالا، منبع پروتئین و کلسیم خوبی برای ورزشکاران است.
کلام آخر
انسان امروز از غذاهای آمادهطبخ و سریع گریزی ندارد. سرعت زندگی گاهی آنقدر تند میشود که افراد از سادهترین کارهای روزانه خود میمانند. به همین دلیل یادگیری غذاهایی که نیاز به زمان زیادی برای طبخ ندارد یا از قبل میتوان آنها را آماده کرد، ضرورت دارد. ناگتها هم از این دسته غذاهای آماده هستند. علاوه بر اینکه در بازار شما به انواع مدلها و برندهای مختلف دسترسی دارید، در خانه نیز با کمی صبر و حوصله درست میشوند. طرز تهیه ناگت گوشت را یاد بگیرید و همیشه مقداری از آن را برای روزهای پرمشغله در گوشهای از فریزر خانه داشته باشید.
سؤالات متداول:
طرز تهیه ناگت گوشت پنیری چگونه است؟
تمام مراحل آن مانند ناگت گوشت ساده است، اما در زمان قالب زدن یا شکلدهی، در وسط آن یک مکعب پنیر موزارلا قرار میدهند.
فرق ناگت گوشت با ناگت مرغ چیست؟
ناگت گوشت و ناگت مرغ فرقی با هم ندارند و اصلیترین تفاوت آن، همان متفاوت بودن گوشت مصرفی است. البته به میزانی که گوشت یا مرغ برای شما بو داشته باشد، باید ادویههای مصرفی را با توجه به آن تغییر دهید.
مواد لازم برای تهیه ناگت گوشت چیست؟
گوشت چرخکرده، آرد ذرت، پودر سوخاری، فلفل سیاه خرد شده، پودر فلفل سفید، پودر سیر، نمک، تخممرغ، روغن سرخکردنی و دیگر ادویههای دلخواه از مواد لازم برای تهیه ناگت گوشت هستند.
شبکه های اجتماعی