مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه غذای نرگسی

طرز تهیه غذای نرگسی

اسفناج یکی از گیاهان سبز، مغذی و مفید است که به دلیل فیبر، ویتامین کا، آنتی‌اکسیدان و آهن بهتر است که در رژیم غذایی‌تان جای داشته باشد. خوشبختانه اسفناج را می‌توانید هم به‌صورت خام در سالاد مصرف کنید و هم آن را بپزید و در ماست بورانی یا ته‌چین اسفناج استفاده کنید. علاوه بر این چند مدل، ما امروز می‌خواهیم یک خوراکی خوش‌طعم دیگر هم به شما معرفی کنیم که با اسفناج تازه و پخته‌شده در عرض چند دقیقه آماده می‌شود و البته سرشار از خاصیت و مواد مغذی است. در ادامه طرز تهیه نرگسی را برایتان آوردیم، البته اگر طعم اسفناج را دوست دارید، می‌توانید به مقاله طرز تهیه کیک اسفناج مراجعه کنید و با کاربردهای بیشتر اسفناج در آشپزی آشنا شوید.

خواص اسفناج چیست؟

قبل از آشنایی با طرز تهیه نرگسی بیایید کمی دربارۀ خواص اسفناج بخوانیم. همه ما احتمالاً اسفناج را به‌عنوان منبع آهن می‌شناسیم و اگر عاشق طعم اسفناج باشیم حتماً بورانی را در کنار سایر پیش‌غذاها انتخاب می‌کنیم؛ ولی امروز می‌خواهیم یک پیش‌غذای دیگر را هم معرفی کنیم که سرشار از مواد مغذی است.

نرگسی اسفناج پیش‌غذای خوشمزه و خوش‌طعمی است که هم خواص بسیاری دارد و هم در عرض چند دقیقه آماده می‌شود، البته به دلیل اسفناج فراوان منبع ویتامین و مواد مغذی است.

اسفناج منبع فیبر است و به سلامت دستگاه گوارش و عملکرد هضم غذا کمک می‌کند. از طرف دیگر این گیاه سبز و خوشمزه منبع ویتامین کا است، در نتیجه به انعقاد خون در بدن کمک می‌کند و احتمال شکستگی در اثر پوکی‌استخوان را کاهش می‌دهد. در ضمن مانند اسفناج سایر گیاهان سبزرنگ سرشار از آنتی‌اکسیدان است، خاصیت ضدسرطان دارد و به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند. کمک به تقویت و رشد مو از دیگر فواید اسفناج است. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله غذاهای مفید برای رشد مو سر بزنید.

اسفناج سرشار از ویتامین ث است، در نتیجه برای ایمنی بدن مفید است، به کاهش گلودرد و از بین‌رفتن علائم سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. در نهایت هم باید به ویتامین آ موجود در اسفناج اشاره کنیم که برای سیستم تنفسی مفید است و مانع از عفونت در بدن می‌شود. با این همه خاصیتی که اسفناج دارد بیایید زودتر با طرز تهیه نرگسی آشنا شویم تا یک پیش‌غذای مفید و مقوی در برنامه غذایی‌مان جای داشته باشد. البته اگر اهل ورزش حرفه‌ای هستید، می‌توانید نگاهی به مقاله خواص اسفناج در بدنسازی بیندازید و از ایده‌های آن برای تغذیه سالم استفاده کنید.

خواص اسفناج چیست؟

طرز تهیه نرگسی اسفناج

برای طرز تهیه نرگسی مناسب 4 نفر اول‌ازهمه 500 گرم اسفناج تازه تهیه کرده و خوب بشویید. بعد از تمیز و ضدعفونی‌کردن اسفناج‌ها مواد زیر را آماده کنید.

تخم‌مرغ: 4 عدد

نمک و فلفل: به دلخواه

پیاز: 1 عدد بزرگ یا 2 عدد پیاز کوچک

سیر: 1 تا 2 حبه (به سلیقه خودتان می‌توانید سیر را حذف کنید.)

طرز تهیه نرگسی اسفناج

مراحل تهیه نرگسی اسفناج

حالا اسفناج‌های شسته شده را در یک قابلمه آب بپزید. معمولاً اسفناج بعد از پخته‌شدن کوچک شده و اصطلاحاً آبش کشیده می‌شود. پس برای پختن 500 گرم اسفناج تقریباً باید از یک قابلمه بزرگ استفاده کنید و بعد آن را به یک ماهیتابه متوسط و تفلون اضافه کنید.

بعد از اینکه اسفناج‌ها خوب پخت و نرم شد، نوبت پیازداغ است. پیازها را شسته و در روغن داغ خوب سرخ کنید. وقتی پیازها سرخ و اصطلاحاٌ سبک شد، سیر را هم اضافه کرده و کمی تفت کنید. در ضمن خواستان باشد که شعله گاز خیلی‌خیلی کم باشد، زیرا سیر زود می‌سوزد.

بعد از آماده‌شدن سیرها و پیازها، اسفناج پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. ادویه‌های لازم مانند نمک، فلفل و هر ادویه‌ای دیگری که دوست داشتید را به اسفناج‌ها اضافه کرده و دوباره تفت بدهید.

حالا که اسفناج‌ها کمی رنگ‌گرفته و دیگر طعم خامی نمی‌دهد، نوبت اضافه‌کردن تخم‌مرغ‌ها است. این مرحله کاملاً شبیه درست‌کردن نیمرو است. می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را با اسفناج مخلوط کنید یا همان‌طور درسته آماده کنید و در نهایت با نان تازه، کمی ترشی یا سبزی‌خوردن سرو کنید.

اسفناج سرشار از آهن است و برای صبحانه فرزندان کوچکتان از نیمرو یا املت انتخاب بهتری است. البته برای اطلاعات بیشتر بهتر است که مقاله میوه‌های سرشار از آهن را نیز مطالعه کنید.

چه مواد دیگری را می‌توانیم به نرگسی اضافه کنیم؟

چه مواد دیگری را می‌توانیم به نرگسی اضافه کنیم؟

در طرز تهیه نرگسی مواد دیگری را هم می‌توان به مواد اولیه اضافه کرد. اولین پیشنهاد اضافه‌کردن کمی قارچ است. برای 4 نفر، اضافه‌کردن 3 تا 4 عدد قارچ درشت کافی است، البته اگر خیلی قارچ دوست دارید، می‌توانید این مقدار را کمی هم بیشتر کنید.

قارچ‌ها را خوب شسته، خشک کرده و سپس قاچ کنید. برای تهیه نرگسی بعد از اضافه‌کردن اسفناج و قبل از اضافه‌کردن تخم‌مرغ، قارچ‌ها را درون تابه ریخته و با ادویه‌ها خوب مخلوط کنید تا دیگر خام نباشد و طعم بگیرد. وقتی قارچ‌ها کمی رنگ گرفت، نوبت اضافه‌کردن تخم‌مرغ است.

در طرز تهیه اسفناج معمولاً از قارچ استفاده نمی‌شود؛ ولی برای یک پیش‌غذای خوش‌طعم و جدید چند عدد قارچ یا ادویه‌های جدید مانند کاری انتخاب چندان بدی هم نیست. البته علاوه بر قارچ، می‌توانید از افزودنی‌های دیگری مانند فلفل‌دلمه‌ای یا ذرت هم استفاده کنید یا برای تزیین نرگسی کمی زیتون یا گوجه خشک استفاده کنید که در نهایت به سلیقه شخصی خودتان بستگی دارد.

کلام آخر

نرگسی یکی از پیش‌غذاهای خوشمزه ایرانی با اسفناج تازه و تخم‌مرغ است که برای وعده صبحانه هم مناسب است. در ضمن با یک عدد نان پیتا یا لواش می‌توانید رول تخم‌مرغ هم با نرگسی درست کنید و برای پذیرایی از مهمانان آن را با زیتون و گوجه خشک تزیین کنید. نرگسی پیش‌غذایی خوش‌طعم و سرشار از ویتامین‌های مفید است که بهتر است با اسفناج تازه آن را آماده کرده و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

سؤالات متداول

از برگ اسفناج در چه سالادهایی می‌توان استفاده کرد؟

از ترکیب برگ اسفناج با دانه‌های انار، کمی زرشک، زیتون و مرغ گریل می‌توان سالاد درست کرد که منبع ویتامین کا و آهن است و برای بدنسازی یا کاهش وزن نیز توصیه می‌شود.

بهترین زمان خوردن اسفناج کی است؟

بهترین زمان خوردن اسفناج برای کسانی که دیابت یا چربی خون دارند، به‌صورت ناشتا است. ورزشکاران نیز بهتر است در وعده شام حتماً سالاد و یا ماست بورانی اسفناج داشته باشند.

بهترین روش نگهداری از اسفناج کدام روش است؟

به‌طورکلی اسفناج و تمام سبزی‌ها باید تازه مصرف شوند تا بیشترین خاصیت و ویتامین را داشته باشند. درعین‌حال شما می‌توانید اسفناج را به‌صورت پخته و فریزشده نیز نگه‌داری کنید که البته بهتر است نهایتاً تا یک ماه مصرف شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید