اگر دنبال غذایی خوشرنگ و خوشمزه برای آخر هفته میگردید، پیشنهاد ما به شما خورشت بامیه است. طرز تهیه خورشت بامیه بسیار ساده است و با صرف کمترین زمان، میتوانید خورشتی خوشطعم و خوشرنگ برای عزیزانتان آماده کنید. شک نکنید که خورشت بامیه، تعطیلات آخر هفته را به ضیافتی بهیادماندنی برای شما و عزیزانتان تبدیل خواهد کرد.
این خورشت اصالتا به جنوب کشور عزیزمان تعلق دارد، اما طعم بینظیر آن موجب شده است در بقیه شهرها هم طرفداران زیادی پیدا کند. اگر هوس خورشت بامیه کردهاید و نمیدانید که چطور باید آن را طبخ کنید، باید بگوییم که راه را درست آمدهاید. در مقاله حاضر با 3 دستورالعمل برای طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی و خوشمزه آشنا خواهید شد.
طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت
خورشت بامیه با گوشت، یکی از خورشتهای محلی ایرانی است که با استفاده از بامیه پخته میشود و طرفداران زیادی هم دارد. برای آشنایی با طرز تهیه خورشت بامیه ساده، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد زیر برای تهیه خورشت بامیه برای 4 نفر نیاز است:
گوشت خورشتی: 400 گرم
بامیه: 300 گرم
گوجهفرنگی: 2 عدد
پیاز خردشده: 2 عدد متوسط
سیر: 2 حبه
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آبلیمو یا آبغوره: به میزان لازم
مراحل تهیه خورشت بامیه
سیر و پیاز را همراه با مقداری روغن در قابلمه مورد نظرتان تفت دهید. پس از آنکه پیاز و سیر کمی تفت خوردند، مقداری زردچوبه را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پیاز و سیر بهخوبی به زردچوبه آغشته شود.
گوشت خورشت خردشده را به قابلمه اضافه کنید و همراه با سیر و پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و قهوهای شود.
در ادامه، گوجهفرنگی را پوست بگیرید و رنده کنید. سپس همراه با رب گوجهفرنگی به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب، رنگ باز کند.
۴ لیوان آب به محتویات قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب بهجوش بیاید. برای آنکه آب زودتر جوش بیاید، حرارت زیر آن را زیاد کنید. پس از بهجوش آمدن آب، زیر خورشت را کم کنید تا بهآرامی جا بیفتد و گوشتها مغزپخت شوند.
اگر از بامیه تازه استفاده میکنید، در فاصلهای که گوشتها در حال پختهشدن هستند، آنها را بشویید و دمشان را جدا کنید. پس از شستن و تمیزکردن بامیهها، باید آنها را تفت دهید. اگر از بامیه فریزشده استفاده میکنید، آن را از چند ساعت قبل بیرون بگذارید تا یخ آن آب شود.
برای تفتدادن بامیهها، مقداری روغن را داخل تابه بریزید و بهاندازهای که رنگ بامیهها عوض شود، آنها را تفت دهید. تفتدادن بامیه موجب میشود که در هنگام پخت له و وارفته نشوند.
پس از تقریبا 2 ساعت که گوشت خوب پخت، بامیهها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورشت شما 45 دقیقه دیگر روی حرارت بماند. در این مرحله میتوانید نمک و آبلیمو یا آبغوره را هم به آن اضافه کنید.
توجه کنید که برای آنکه بامیهها له نشوند، خورشت نباید زیاد روی حرارت بماند. بنابراین پس از اضافهکردن بامیهها، پس از گذشت همان مدتزمانی که گفته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
خورشت بامیه از آن دست خورشتهایی است که باید با آب کم سرو شود. خورشت بامیه را با سیبزمینی سرخشده در کنار پلوی زعفرانی، سبزی خوردن و ترشیهای دلخواهتان سرو کنید. نوش جان.
طرز تهیه خورشت بامیه عربی
اگر عاشق بامیه و طعمهای ترش و تند هستید، خورشت بامیه عربی از آن دست غذاهایی است که حتما باید آن را امتحان کنید. برای آشنایی با طرز تهیه خورشت بامیه عربی، ادامه مطلب را از دست ندهید. مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه برای 6 نفر عبارتند از:
گوشت خورشتی: 500 گرم
بامیه: 1.5 کیلوگرم
پیاز خردشده: 2 عدد بزرگ
سیر: 1 بوته
گشنیز: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
تمبر هندی 300 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
ادویه جنوبی (کاری، فلفل قرمز و دارچین): 1 قاشق مرباخوری
روغن: به میزان لازم
مراحل تهیه خورشت بامیه عربی
پیازهای خلالیشده را همراه با مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و تفت دهید. پس از آنکه پیازها کمی تفت خوردند و سرخ شدند، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در این مرحله، گوشت خورشتی خردشده را به پیاز و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید. پس از آنکه گوشت بهاندازه کافی تفت خورد و رنگش عوض شد، دو پیمانه آب به آن اضافه کنید و پس از بهجوش آمدن آب، اجازه دهید گوشتها با حرارت ملایم بپزند.
تمبر هندی را داخل یک کاسه آب جوشیده و سردشده خیس کنید و کنار بگذارید.
بامیهها را بشویید و تمیز کنید و در مقداری روغن تفت دهید. پس از آنکه گوشت پخت، آنها را همراه با سیر، گشنیز و رب گوجهفرنگی به قابلمه اضافه کنید.
در مدت زمانی که بامیهها و گوشت در حال پختهشدن و جاافتادن هستند، تمبر هندی خیسشده را از صافی عبور دهید تا هستهها و ریشههای آن جدا شوند. شیره صافشده را به خورشت اضافه کنید و بعد از آنکه خورشت جاافتاد و به غلظت دلخواه رسید، آن را سرو کنید. نوش جان.
خورشت سبزی شیرازی، از دیگر غذاهای جنوبی بسیار لذیذ و پرطرفدار جنوب کشور است که حتی برای یکبار هم که شده، باید طعم لذیذ و بینظیر آن را امتحان کنید. برای آشنایی با طرز تهیه خورشت سبزی شیرازی، مقاله آن را در مجله تبرک بخوانید.
طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ
اگر پرهیز غذایی دارید یا دوست ندارید خورشت بامیه را با گوشت قرمز درست کنید، اصلا نگران نباشید؛ میتوانید این خورشت خوشمزه را با گوشت مرغ هم طبخ کنید. در ادامه، طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ را برای شما ارائه کردیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با مرغ برای 2 نفر عبارتند از:
سینه مرغ: 1 عدد
بامیه: 10 تا 15 عدد
گوجه گیلاسی: 8 عدد
غوره: 1/3 پیمانه
پیازداغ: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
کره: 30 گرم
مراحل تهیه خورشت بامیه با مرغ
پیازداغ را همراه با رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویهجات دلخواه تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند.
سینه مرغ را که از قبل بهصورت مکعبی خرد کردهاید، به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.
در این مرحله، یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ بهخوبی بپزد.
در فاصلهای که مرغ در حال پختهشدن است، بامیهها را همراه با کره تفت دهید تا رنگ بامیهها کمی تغییر کند.
پس از آنکه تکههای مرغ نیمپز شدند، بامیه، غوره و گوجه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید بهمدت 45 تا 30 دقیقه دیگر خورشت روی حرارت بماند. نوش جان.
خورشت بامیه با لپه
اگر دوست دارید خورشت پروپیمانتری داشته باشد، میتوانید خورشت بامیه را با لپه هم درست کنید. طرز تهیه خورشت بامیه با لپه به این صورت است که هنگام تفت دادن گوشت (به همان روشی که خورشت قیمه میپزید)، لپه را هم همراه آن تفت دهید. سپس، یک ساعت مانده به سرو خورشت، بامیههایی را که از قبل در روغن تفت دادهاید، به آن اضافه کنید. به همین سادگی و به همین خوشمزگی! برای آشنایی با طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی حتما سری به مجله تبرک بزنید.
چگونه از لزجشدن بامیه در فرایند پخت خورشت جلوگیری کنیم؟
یکی از مشکلاتی که بسیاری از آشپزها در پخت خورشت بامیه با آن مواجه هستند، لزجشدن بامیه است. برای آنکه از این پدیده ناخوشایند جلوگیری کنید و خورشت بامیهای بپزید که مقبول همگان باشد، نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- ترجیحا از بامیههای ریز استفاده کنید. این بامیهها بافت منسجمتری دارند و در فرایند پخت بهراحتی باز نمیشود.
- هنگام تمیزکردن بامیهها، فقط دم آنها را مقداری کوتاه کنید و سعی کنید به بافت بامیه آسیبی وارد نکنید.
- زمانی که خورشت در حال پختهشدن است، سعی کنید زیاد آن را هم نزنید. این کار ممکن است باعث وارفتن بامیهها شود.
- خورشت را با حرارت ملایم طبخ کنید. حرارت زیاد باعث لهشدن و باز شدن بامیهها میشود.
فوتوفنهای پخت خورشت بامیه
- هنگام تفتدادن پیاز و گوشت برای درستکردن خورشت بامیه، میتوانید از انواع ادویههای دلخواهتان استفاده کنید.
- اگر دوست دارید خورشت بامیهای خوشعطرتر و خوشطعمتر داشته باشید، زعفران را فراموش نکنید.
- برای آنکه خورشت بهاندازه کافی جا بیفتد و ظاهرش را از دست ندهد، آب خورشت را بهاندازه بریزید تا مجبور نباشید مدام آب آن را کم و زیاد کنید.
- ترجیحا خورشت بامیه را بهصورت تازه مصرف کنید. گرمکردن مداوم خورشت بامیه باعث وارفتن بامیهها میشود.
- پس از افزودن بامیهها، حتما به مدتزمانی که روی حرارت قرار دارند و پخته میشوند، توجه داشته باشید. نهایتا یک ساعت برای پختن بامیهها کافی است. زمان بیشتر ممکن است باعث باز شدن آنها شود.
- برای خوشطعمترشدن خورشت بهدلخواه میتوانید از غوره هم استفاده کنید.
کلام آخر
خورشت بامیه یکی از پرطرفدارترین خورشتهای ایرانی است که در اصل غذایی جنوبی محسوب میشود. این غذا را با استفاده از گوشت، مرغ و لپه میتوان طبخ کرد. همچنین، خورشت بامیه عربی هم داریم که در آن بهدلیل استفاده از تمبر هندی و فلفل، طعم تند و ترشی دارد. در مقاله حاضر 3 دستورالعمل برای طرز تهیه خورشت بامیه به شما ارائه کردیم. این غذا را درست کنید و در کنار عزیزانتان، از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سوالات متداول:
برای جلوگیری از لهشدن بامیهها چیکار کنیم؟
از بامیههای ریز استفاده کنید، خورشت را زیاد هم نزنید، قبل از اضافهکردن بامیه به گوشت، آن را تفت دهید و هنگام تمیزکردن بامیهها، فقط مقداری از دم آنها را ببرید.
آیا میتوان خورشت بامیه را با مرغ پخت؟
بله، برای درستکردن خورشت بامیه با مرغ، کافیست مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید. فقط توجه داشته باشید که در مقایسه با گوشت قرمز باید مقدار بیشتری گوشت مرغ استفاده کنید.
آیا میتوان افزودنیهایی مثل آبلیمو و آبغوره را به خورشت اضافه کرد؟
بله، در صورتی که ترجیح میدهید خورشت طعمی ترش داشته باشد، کافیست مقداری آبلیمو، آبغوره، تمبر هندی و غوره تازه یا فریزشده به آن اضافه کنید.
شبکه های اجتماعی