مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت سبزی شیرازی

خورشت سبزی شیرازی

شیراز، علاوه بر دیدنی‌های بی‌نظیر و شاعران پرآوازه‌اش، با غذاهای اصیل و بی‌نظیرش شناخته می‌شود. عطر خورشت های شیرازی همراه با ادویه‌های خاص این شهر، از آن عطر و بوهایی است که همیشه در خاطرتان می‌ماند.

خورشت سبزی شیرازی یکی از همین غذاهای جذاب و معروفی است که اگر یک بار طعم آن را بچشید، هیچوقت فراموشش نمی‌کنید.

در این مطلب از مجله تبرک، می‌خواهیم به معرفی و آموزش طرز تهیه خورشت سبزی شیرازی بپردازیم. اگر طرفدار طعم‌های تازه، اصیل و سنتی هستید، این خورشت دوست‌داشتنی را از دست ندهید.

خورشت سبزی چیست؟

خورشت سبزی چیست؟

خورشت سبزی شیرازی همانطور که از نامش پیداست، غذای اصیل و سنتی شیرازی است که خوشمزه‌ترین نوع آن در این شهر تهیه می‌شود. این غذا شباهت زیادی با قرمه‌سبزی اصیل ایرانی دارد و برخی افراد آن‌ها را با هم اشتباه می‌گیرند.

خورشت سبزی شیرازی به دلیل وجود ترکیبات بی‌نظیری مانند گوشت، لوبیا، انواع سبزی‌ها و … در آن، ارزش غذایی بالا دارد. تهیه و پخت این غذای محلی شیرازی چندان سخت نیست، اما فوت‌وفن‌های خاصی دارد که با رعایت آن‌ها، می‌توانید یک خورشت سبزی رستورانی و خوشمزه را درست کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه خورشت سبزی شیرازی

مواد مورد نیاز برای تهیه خورشت سبزی شیرازی

خورشت سبزی شیرازی مواد اولیه خوشمزه‌ای دارد که تهیه آن‌ها نیز آسان است. برای تهیه این خورشت شیرازی ابتدا مواد زیر را تهیه کنید:

  • گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
  • سبزی خورشتی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): 0.5 کیلوگرم (۵۰۰ گرم)
  • پیاز بزرگ: ۱ عدد
  • لیمو عمانی: ۲ عدد
  • لوبیا چیتی: ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع: به میزان کافی
  • شنبلیله خشک: ۲ قاشق غذا خوری
  • سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر لیمو عمانی: به مقدار لازم

اگر فکر می‌کنید لوبیا چیتی گزینه مناسبی نیست، لازم است نسبت به ویژگی‌های آن آگاه شوید. برای آشنایی با لوبیا چیتی، مقاله خواص لوبیا چیتی را بخوانید.

طرز تهیه خورشت سبزی شیرازی

طرز تهیه خورشت سبزی شیرازی

لوبیاها را یک شب پیش از پخت خورشت، درون یک ظرف، خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سعی کنید در طول یک شبانه‌روز، 2 تا 3 بار آب لوبیا را تعویض کنید.

پیاز را به‌صورت نگینی خرد کرده و درون روغن تفت دهید تا نرم شود و تغییر رنگ دهد. پس از آنکه پیازها طلایی‌رنگ شدند، گوشت را به آن اضافه کرده و به‌خوبی تفت دهید تا خامی گوشت گرفته شود. سپس ادویه‌ها را به خورشت اضافه کنید تا کاملا با گوشت و پیازها مخلوط شوند.

سپس شنبلیله و لوبیاها را به این ترکیب اضافه کرده و 3 لیوان آب داخل خورشت بریزید. حرارت را ملایم کرده و تا زمان جوش آمدن خورشت و پخت گوشت و لوبیا، حدود ۲ ساعت، صبر کنید.

سبزی خورشتی را در یک ماهیتابه جداگانه همراه با روغن به‌خوبی سرخ کنید. اگر دوست دارید رنگ خورشت سبزی شیرازی شما تیره باشد، باید سبزی را بیشتر سرخ کنید.

در آخر، پس از پخت گوشت و لوبیا، سبزی سرخ‌شده را همراه با لیمو عمانی به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت شما به‌طور کامل جا بیفتد.

خورشت سبزی شیرازی را همراه با برنج خوش‌عطر ایرانی و ماست محلی نوش جان کنید و از طعم اصیل آن لذت ببرید.

سبزی‌ها همیشه با خواص ویژه‌ای همراه هستند، اگر دوست دارید با فواید اسفناج آشنا شوید، مقاله فواید اسفناج در بدنسازی را بخوانید.

نکات کلیدی برای پخت خورشت سبزی

  • پس از پخت کامل خورشت سبزی شیرازی و جاافتادن آن، یک تکه یخ را داخل خورشت بیندازید. یخ باعث می‌شود که به خورشت شوک وارد شده و روغن آن جدا شده یا در اصطلاح، خورشت روغن بیندازد.
  • اگر دوست دارید خورشت شما، طعم ترش بیشتری داشته باشد، کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
  • بهتر است برای حفظ خواص سبزی خورشتی، زیاد آن را سرخ نکنید. سرخ کردن بیش‌ازحد سبزی، باعث تلخ شدن آن می‌شود.

اگر به خورشت‌ سبزی علاقه زیادی دارید، از خورشت قورمه سبزی هم نمی‌توانید بگذرید. در مقاله طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی، مراحل پخت این خورشت خوشمزه را آوردیم.

کلام آخر

خورشت سبزی شیرازی از آن دسته خورشت‌های خوش عطروطعمی است که اگر یک بار آن را بچشید، طعمش را فراموش نمی‌کنید. این خورشت را برای میهمانی‌ها و یا کسانی که بسیار دوستشان دارید، تهیه کنید و لحظات شیرین خود را با طعم بی‌نظیر این غذا پیوند بزنید.

سوالات متداول:

چرا نباید سبزی خورشت را زیاد سرخ کرد؟

سرخ کردن بیش‌ازحد سبزی خورشت، باعث ازبین‌رفتن خواص سبزی و همچنین ایجاد طعم تلخی در آن می‌شود.

خورشت سبزی شیرازی چه طعمی دارد؟

طعم این خورشت به دلیل وجود لیمو عمانی و پودر لیمو عمانی در آن طعم ترش دارد، اما می‌توانید میزان این ترشی را متناسب با ذائقه خود کم یا زیاد کنید.

برای روغن انداختن خورشت سبزی چه باید کرد؟

پس از پخت کامل خورشت سبزی شیرازی، یک تکه یخ را داخل خورشت بیندازید. یخ به خورشت شوک وارد می‌کند و روغن آن جدا شده یا در اصطلاح، خورشت روغن می‌اندازد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید