آناناس یکی از میوههای خوشمزه و در عین حال پر خاصیتی است که کمپوت آن بیشترین طرفدار را در بین میوههای کنسرو شده دارد. این میوه لذیذ منبع خوبی از آ و بتاکاروتن بوده که عملکرد غشای مخاطی، پوست و رگهای خونی را بهبود میبخشد. علاوه بر اینها مصرف آناناس باعث میشود تا ویتامین ث، ویتامینهای گروه ب همچون تیامین، ریبوفلاوین، پیریدوکسین، فولات و مواد معدنی مانند: مس، منگنز و پتاسیم مورد نیاز بدن تأمین شود. کمپوت آناناس نمونهای از فراوردههای این میوه است که طعم آن مورد پسند افراد زیادی واقع شده است. از این رو ما در این قسمت از مجله تبرک قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کمپوت آناناس و تمامی نکات طلایی آن آشنا کنیم. بنابراین اگر دوست دار تجربه طعم کمپوت آناناس خانگی هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
روش تهیه کمپوت آناناس
کمپوتها از جمله غذاهای پر خاصیتی هستند که علاوه بر مدت زمان نگهداری بالا، میتوانند بر سلامت بدن نیز تأثیرگذار باشند. مقاله خواص کمپوت میوهها میتواند تصویر روشنی از این خواص را برایتان به نمایش بگذارد. کمپوت آناناس نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. برای تهیه یک شیشه کمپوت آناناس باید ۵ قلم مواد اولیه را آماده کنید و در حدود ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا کمپوت آناناس خانگی خود را تهیه کنید.
مواد زیر برای تهیه کمپوت آناناس لازم است.
آناناس: 1 عدد
آب: ۲ لیتر
شکر: ۲0۰ گرم
وانیل: ½ قاشق چایخوری
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه کمپوت آناناس
ابتدا یک آناناس رسیده و آبدار را برای پخت کمپوت خریداری کنید. آناناس را بشویید و پوست و قسمت سبز رنگ آن را با یک چاقوی تیز جدا کنید. برای اینکه تکههای آناناس مانند نمونههای بازاری دایرهای شکل شود، اول برشهایی دایرهای را به قطر ۲ سانتیمتر ایجاد کنید.
اکنون باید به کمک ابزار مخصوص یا چاقو قسمت استوانهای شکلی را که بافتی سفتی هم دارد را از گوشت آناناس جدا کنید. به همین صورت کل آناناسها را خرد کرده و به کناری بگذارید. قابلمهای را روی حرارت ملایم گذاشته و آب را به آن اضافه کنید تا به جوش بیایید.
پس از اینکه آب درون قابلمه شروع به حباب زدن کرد، شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا دانههای شکر کاملاً ذوب شوند. زمانی که شربت شما به قوام موردنظر رسید، وانیل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عطر وانیل بلند شود.
تکههای آناناس را بهآرامی در قابلمه چیده و حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا بافت آناناسها کمی نرم شود.زمان پخت آناناس کاملاً به میزان رسیده بودن یا نارس بودن آن بستگی دارد. یک دقیقه قبل از اینکه شعله اجاق را خاموش کنید، آبلیمو را اضافه کرده و بهآرامی هم بزنید تا با باقی مواد ترکیب شود.
پس از اینکه حرارت شربت آناناس کم شد، میتوانید آن را در ظرفی شیشهای که در فلزی دارد بریزید. اگر قصد دارید، کمپوت را برای مدتی طولانی نگهداری کنید، باید ظرف آن را هواگیری کرد. برای هواگیری، کافی است یک قابلمه متوسط را انتخاب کرده و تا نیمه در آن آب بریزید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا آب درون آن به جوش بیایید. شیشه کمپوت را برعکس در آب جوشان قرار دهید، طوری که آب داغ حداقل تا نیمه آن را بپوشاند. دقیقه بعد، کمپوت آناناس شما بهآسانی پلمب شده است.
طرز تهیه کمپوت آناناس ساده
آماده سازی این این نوع کمپوت آناناس در مقایسه با نمونه قبلی آن آسانتر خواهد بود. برای تهیه کمپوت آناناس ساده باید مواد زیر را تهیه و ۱۵ دقیقه زمان صرف کنید.
مواد لازم برای تهیه کمپوت آناناس ساده عبارتند از:
آناناس خرد شده: ۳ پیمانه
آب: ۶ پیمانه
شکر: ۱/۳ پیمانه
مراحل تهیه کمپوت آناناس ساده
ابتدا قابلمهای را روی حرارت قرار دهید. آب را داخل آن بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیایید. اکنون شکر را به آب در حال جوش اضافه کرده و هم بزنید.
پس از اینکه دانههای شکر حل شد و شربت به قوام لازم رسید، زیر اجاق را خاموش کنید. تکههای آناناس را در ظرف شیشهای که درپوشی فلزی دارد، بچینید. مخلوط آب و شکر را داخل ظرف موردنظرتان بریزید و در آن را محکم کنید. برای هواگیری کمپوت آناناس ساده نیز باید مشابه روش قبلی پیش بروید با این تفاوت که این بار ۱۰ دقیقه زمان لازم است تا کنسرو شما خوب هواگیری شود.
در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه کمپوت گیلاس سر بزنید و با یکی دیگر از کمپوتهای خوشمزه آشنا شوید.
فوت و فنهای تهیه کمپوت آناناس
- برای تهیه کمپوت آناناس دقت کنید که آناناسی را خریداری کنید که برگهایی سالم و سبز داشته باشد. آناناسهای نرم و له شده مناسب تهیه کمپوت نیستند.
- به جای شکر سفید میتوانید از شکر قهوهای یا عسل استفاده کنید.
- میزان شکر را در صورت داشتن رژیم غذایی یا بیماری خاص میتوان کم کرد.
- با جوشاندن شکر و آب، میزان غلظت شهد به درجه دلخواه خواهد رسید؛ اما اگر دوست دارید که شربت آناناس شما کمی غلیظ باشد، ½ قاشق مرباخوری نشاسته ذرت را در یک فنجان آب سرد حل کرده و به شربت آناناس اضافه کنید.
- اضافه کردن وانیل و آبلیمو به کمپوت باعث می شود تا عطر، طعم و بافت بهتری در مقایسه با نمونه دیگر به کمپوت خود بدهید؛ اما در صورت تمایل میتوانید آن را از ترکیب اصلی حذف کنید.
خواص آناناس و فراوردههای آن
دلایل زیادی برای مصرف آناناس و محصولات جانبی آن وجود دارد که در ادامه برخی از خواص شناخته شده این میوه را ذکر خواهیم کرد:
- آناناس دوست دار دستگاه گوارش است: بروملائین نوعی آنزیم گوارشی است که با مصرف آناناس یا فراوردههای آن در اختیار دستگاه گوارش قرار میگیرد. در نتیجه عمل هضم بهراحتی انجام شده و کار دستگاه گوارش بهویژه معده را آسانتر خواهد کرد. مصرف کمپوت آناناس به افرادی که دچار نارسایی لوزالمعده هستند، بسیار توصیه میشود. چراکه بدن این افراد به اندازه کافی آنزیم بروملائین ترشح نمیکند.
- آناناس بخورید تا زخمهایتان زودتر بهبود پیدا کند: آنزیم بروملائین در آناناس نقش مهمی را در بهبود التهاب، زخم، تورم و کبودی پس از جراحی، فعالیتهای ورزشی و سایر موارد برعهده دارد. از این رو متخصصین توصیه میکنند که آناناس را برای بازسازی عضلات مصرف کنید.
- آناناس عاملی بازدارنده برای ابتلا به سرطان: ویتامین ث و خاصیت آنتیاکسیدانی آناناس موجب میشود تا بدن بهراحتی در برابر سلولهای سرطانی قد علم کند.
- برای کنترل فشارخون و بهبود گردش خونتان آناناس میل کنید.
- اگر سرفه میکنید از ویتامین ث، خاصیت ضدالتهابی، ضدباکتریایی و ضدعفونی آناناس غافل نشوید. آب کمپوت آناناس برای درمان سرفه بسیار توصیه میشود، زیرا ۵ برابر بیشتر از شربت سرفه تأثیرگذار خواهد بود.
- آناناس و کمپوت آن برای کنترل آرتروز، آسم، نازایی در مردان، پوکی استخوان، دیابت، بیماریهای دهان و دندان بسیار مفید است.
- اگر به دنبال کلاژنسازی و طراوت پوست و موهای خود هستید، آناناس و فراوردههای آن را در برنامه غذایی خود جای دهید.
یکی دیگر از میوههای پرطرفدار گلابی است که با مراجعه به مقاله طرز تهیه کمپوت گلابی، با روش تهیه آن آشنا میشوید.
کلام آخر
در این مقاله ما دو دستور تهیه کمپوت آناناس خانگی و بازاری را با تمامی نکات آن، در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. همچنین خواص و فواید این میوه و فراوردههای جانبی آن را نیز بررسی کردیم. اکنون شما میتوانید با علم بر فواید، خواص و نحوه تهیه کنسرو آناناس، این دسر خوشطعم را در رژیم غذایی خود و خانوادهتان جای دهید. چنانچه در رابطه با طرز تهیه کمپوت آناناس سؤال یا تجربهای داشتید، لطفاً برایمان پیام بگذارید.
سؤالات متداول
بهترین آناناس برای تهیه کمپوت آن، باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
میوهای که بدون لکه قهوهای، له شدگی و خرابی است، انتخاب خوبی برای تهیه کمپوت آناناس خواهد بود؛ اما وجود برگهای سبز و بافتی سفت نیز میتواند نشانهای خوبی برای خرید آناناس موردنظر باشد.
آیا میتوان مقدار شکر را کم یا حذف کرد؟
اگر شکر را به طور کامل حذف کردید باید از شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل برای بهبود طعم کمپوت خود استفاده کنید؛ اما میزان این ماده اولیه را میتوان بسته به ذائقه و رژیم غذاییتان کم یا زیاد کنید.
برای غلیظ شدن شربت کمپوت آناناس چه باید کرد؟
برای اینکه شربت کنسرو آناناس شما غلیظ باشد، میتواند مقداری پودر نشاسته ذرت را با آب سرد حل کرده و به ترکیب آب و شکر اضافه کنید.
شبکه های اجتماعی