خورشتها از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی هستند. هرچند خورشت قورمه سبزی یا قیمه را در بیشتر شهرهای ایران شبیه به هم درست میکنند، اما این درباره همه خورشتها صدق نمیکند. مثلاً طرز تهیه خورشت آلوچه با مرغ در مدلها و طعمهای متفاوتی در بخشهای مختلف ایران درست میشود. شمالیها این غذا را ترش مزه و با سبزیهای معطر درست میکنند و اصفهانیها طعم این غذا را ملس میپسندند. در دستور تهیه خورشت آلوچه با مرغ اصفهانی به آلوها کمی شکر اضافه میکنند که یک شمالی واقعی بههیچوجه نمیتواند اضافهکردن شکر به مرغ و آلوچه را تصور کند! در این مطلب سعی کردهایم طرز تهیه خورشت آلوچه با مرغ را به روشی آموزش دهیم که افراد با ذائقههای متفاوت بتوانند از این خورشت خوشمزه و مجلسی نهایت لذت را ببرند.
روش تهیه خورشت مرغ و آلوچه مجلسی
انتخاب نوع غذا و درستکردن آن بخش مهمی از برگزاری هر مهمانی یا دورهمی است. افراد میخواهند در این زمینه برای مهمانان خود سنگ تمام بگذارند و لحظات خوشمزهای را برای آنها رقم بزنند. درستکردن غذاهای متفاوت خوب است، اما پیشنهاد میدهیم این کار را بااحتیاط انجام دهید. همه افراد از خوردن غذاهای کاملاً جدید استقبال نمیکنند. بهعنوانمثال شما میتوانید بهجای خورشت قورمه سبزی که در خانه هر ایرانی درست میشود، همین خورشت آلوچه با مرغ را به روشی مجلسی درست کنید. بااینحال اگر به درستکردن غذاهای جدید تمایل دارید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه تاکوی مرغ را یاد بگیرید. این غذای ساده و بدون دردسر را اغلب افراد دوست دارند و شما میتوانید با درستکردن آن میز مهمانیهای خود را رنگینتر کنید.
مواد زیر برای تهیه خورشت مرغ و آلوچه مجلسی لازم است:
مرغ: ۴ تکه سینه یا ران
آلوچه: ۱۲ عدد
پیاز: ۲ عدد
سیبزمینی: ۲ عدد
رب: ۱ قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین: ۱ تکه
نمک، فلفل، پودر دارچین: به میزان لازم
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه مجلسی
اولین کاری که باید انجام دهید، طعمدار کردن مرغ است. باید تصمیم بگیرید که میخواهید مرغ را به روش همیشگی درست کنید یا آن را قبل از پختن کمی طعمدار کنید. مثلاً شما میتوانید نمک و ادویههای لازم را به مرغ بزنید و آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. این کار به مزهدار شدن گوشت مرغ کمک میکند، هرچند ضرورتی برای این کار وجود ندارد. اگر زمان کافی برای این کار ندارید، مستقیم سراغ پخت مرغ بروید؛ بنابراین این قسمت را به شرایط زمانی شما واگذار میکنیم. همانطور که تصمیم میگیرید که مرغ را به کدام روش درست کنید، حواستان باشد که آلوچهها به حداقل ۳۰ دقیقه برای خیسخوردن نیاز دارند. در شروع آشپزی میتوانید این کار را انجام دهید.
یک قابلمه متوسط یا ماهیتابه کاملاً گود بردارید و تکههای مرغ را با کمی روغن تفت دهید. این کار به خوشمزهتر شدن و پختن بهتر گوشت مرغ کمک میکند. دو طرف تکههای گوشت مرغ را کاملاً تفت دهید تا تغییر رنگ دهند. اگر تمام قسمتهای صورتی مرغ به رنگ سفید درآمدند، وقت آن است که مرغها را از روغن خارج کنید. بعد از آن پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا طلایی شوند. حالا نوبت اضافهکردن رب است. یک قاشق رب را به همراه روغن و ادویههای لازم درون قابلمه بریزید و آنها را بهخوبی تفت دهید. این کار رب را از حالت خامی خارج کرده و رنگ بهتری به خورشت آلوچه میدهد. بعد از اینکه یک سس غلیظ و خوشرنگ درست کردید، تکههای مرغ را که از قبل تفت دادهاید به این سس اضافه کنید.
شما میتوانید یک لیوان آب مرغ یا یک لیوان آب جوش به مرغها اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه به همین شکل بپزند. بعد از آن آلوچهها را به همراه شکر و سیبزمینیهای خرد شده به خورشت اضافه کنید. پیشنهاد میکنیم هر گوشه از قابلمه را به گذاشتن بخشی از مواد لازم اختصاص دهید تا خورشت شما مجلسیتر به نظر برسد. در انتها که از پختن مرغ و سیبزمینی مطمئن شدهاند، زعفران دمکرده را به روی کل مواد بریزید و در قابلمه را برای ۳۰ دقیقه بزنید. خورشت آلوچه با مرغ شما آماده است! بااینوجود، اگر میخواهید برای مهمانی همان غذاهای همیشگی را درست کنید، شاید بهتر باشد بار دیگر به مقاله طرز تهیه خورشت بادمجان نگاهی کنید. این دستور به سادهترین شکل دستور پخت خورشتی خوشمزه و همهپسند را به شما آموزش میدهد.
ترفندهای خوشمزه شدن خورشت آلوچه با مرغ
رعایت نکاتی به شما کمک میکند تا خورشت آلوچه با مرغ را خوشمزهتر درست کنید. حتماً دقت کردهاید که بعضی از خورشتها حسابی غلیظ و جاافتاده هستند، اما بعضی دیگر رنگ و لعاب خوبی ندارند. همه این تفاوتها به رعایت همین ترفندهای آشپزی برمیگردد. در زیر تعدادی از این ترفندها را درباره روش تهیه خورشت آلوچه با مرغ به شما یاد میدهیم. اگر میخواهید مثل یک آشپز حرفهای به نظر برسید، نکات زیر را در زمان طرز تهیه خورشت آلوچه با مرغ فراموش نکنید:
- حتماً زعفران غلیظ به خورشت اضافه کنید. زعفران طعم و عطر بینظیری به خورشت آلوچه میدهد.
- زعفران را در مراحل پایانی به خورشت اضافه کنید. این کار طعم زعفران را در خورشت حفظ میکند.
- مقدار شکر را باتوجه به ذائقه خود کموزیاد کنید. غذای شیرین برای بعضی از افراد قابلخوردن نیست.
- رب را حتماً قبل از اضافهکردن به مرغ در روغن تفت دهید. این کار رنگ بهتری به خورشت میدهد.
- خورشت آلوچه باید کمآب و غلیظ باشد. بههیچوجه آب زیاد به این خورشت اضافه ندهید.
- خورشت آلوچه را با شعله ملایم بپزید تا حسابی جا بیفتد.
اگر از طرفداران این خورشت مجلسی هستید، حتماً خورشت به آلو با رب انار را نیز امتحان کنید. این خورشت نیز در دسته غذاهای مجلسی قرار میگیرد. در فصلی که میوه به در بازار است، فرصت خوبی است تا این غذا را درست کنید.
کلام آخر
خورشتها در غذاهای ایرانی جایگاه ویژهای دارند و بیشتر افراد با رغبت بیشتری این غذاها را میخورند. خورشت آلوچه نیز از غذاهای خوشمزهای است که بیشتر افراد آن را میپسندد. از طرف دیگر، این خورشت در دسته غذاهای متداول قرار نمیگیرد. به همین دلیل مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی فرصت خوبی است تا این غذا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
چگونه خورشت آلوچه با مرغ درست کنیم؟
خورشت آلوچه با مرغ دستور پیچیدهای ندارد. تفاوت آن با خورشت مرغ معمولی اضافهکردن آلوچه و شکر به آن است. شما میتوانید مرغ را به روش دلخواه خود درست کنید و به آن بقیه ترکیبات را اضافه کنید.
چرا به خورشت آلوچه شکر اضافه میکنند؟
خورشت آلوچه را بیشتر با طعم ملس درست میکنند. آلوچهها ترش هستند و اضافهکردن مقداری شکر طعم آن را متعادل میکند. البته میزان آن به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد و اجباری در اضافهکردن میزان آن وجود ندارد.
مواد لازم خورشت آلوچه با مرغ چیست؟
همانطور که اسم آن گویای همه چیز است. ترکیبات اصلی این خورشت مرغ و آلوچه هستند. پیاز، سیبزمینی، شکر، زعفران، رب و ادویهجات دیگر ترکیباتی هستند که برای درستکردن این خورشت به آن اضافه میشوند.
شبکه های اجتماعی