مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه انار پلو شیرازی

طرز تهیه انار پلو شیرازی

خیلی‌ها شیراز را به امکان تاریخی و گردشگری آن می‌شناسند و برخی‌ها با شنیدن نام بهارنارنج یا عطر دلنشین آن یاد این شهر در ذهنشان سبز می‌شود، اما امروز قصد داریم شما را با طعم بی‌نظیر یک غذا به دل شیراز ببریم. بنابراین طرز تهیه انار پلوی شیرازی را با هم بررسی می‌کنیم. این غذای لذیذ به مناسبت شب یلدا در خیلی از مناطق استان فارس پخته می‌شود. شاید با شنیدن نام این غذا قدری تعجب کنید و برایتان سؤال شود، انار پلو؟! بله انار پلو شیرازی یک غذای دلچسب است که در فصل پاییز و زمستان مهمان سفرهی شیرازی‌های عزیز است. صبر کنید فعلاً برای متعجب شدن کمی زود است به شما قول می‌دهیم وقتی این غذای خوش طعم و مجلسی را بچشید از طعم بی‌نظیر آن شگفت‌زده شوید. پس اگر به دنبال تجربه طعم جدیدی از غذا هستید، در ادامه با ما همراه شوید.

طرز تهیه انار پلو مجلسی با مرغ

انار پلو را عمدتاً با سه دستور غذایی مختلف طبخ می‌کنند. هرچند ممکن است هر منطقه یا شخصی بسته به ذائقه خود تفاوت‌های اندکی در رسپی‌ها با یکدیگر داشته باشند. برترین طرز تهیه انار پلو مجلسی تهیه آن با گوشت مرغ است که پخت آن بی‌شباهت با طرز تهیه شیرازی پلو هم نیست و می‌توانید آن را هم تجربه کنید. برای پخت این غذا به مواد زیر احتیاج داریم. توجه داشته باشید این میزان از مواد اولیه مناسب ۴ تا ۵ نفر است.

مواد لازم برای تهیه انار پلو شیرازی عبارتند از:

برنج: ۴ پیمانه

دانه انار: ۲ پیمانه

رب انار: ۱ قاشق غذاخوری

مرغ: ۵۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۲ عدد

سیر: ۲ حبه

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

خلال بادام: ۲ قاشق غذاخوری

خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازم

در مرحله اول برنج خیس‌خورده را در قابلمه‌ای بریزید. آب جوش و نمک را به برنج‌ها اضافه کنید و روی اجاق بگذارید. اجازه دهید برنج‌ها نرم شوند تا به مرحلهی آبکشی برسند. پس از اینکه برنج‌ها را آبکش کردید با نان، سیب‌زمینی یا هر مواد دیگری ته‌دیگ بیاندازید. دم کن گذاشته و اجازه دهید برنج به‌خوبی دم بکشد و ری کند.

مرحله دوم به آماده‌سازی مرغ‌ها اختصاص دارد. می‌توانید هم‌زمان که برنج را آماده می‌کنید، مرغ‌ها در قابلمه‌ای بریزید تا به همراه با یک پیاز، دو عدد سیر و ادویه‌های که دارید خوب بپزند. در نهایت آب مرغ‌ها را دور بریزید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند. اکنون نوبت ریش‌ریش کردن مرغ‌هاست.

در مرحله سوم تابه‌ای روی اجاق بگذارید و روغن را به آن بیفزایید. اجازه دهید تابه و روغن کمی گرم شوند. پیاز را نگینی خرد کنید و به داخل آن بریزید. زمان دهید پیاز‌ها سبک و نرم شوند. کمی زردچوبه اضافه کنید تا رنگ پیاز‌ها طلایی شود. مرغ‌های ریش شده را با پیاز به‌خوبی تفت دهید تا کاملاً مخلوط شوند. الان نوبت اضافه‌کردن دانه انار و رب انار است.

پس از اینکه همهی مواد به‌خوبی باهم ترکیب شدند خلال پسته و بادام را به تابه بیفزایید. با گذشت ۲ تا ۳ دقیقه نوبت اضافه‌کردن زعفران دم‌کرده است. خوب هم بزنید تا زعفران به همه مواد سرایت کند. زیر شعله را کم کنید و در تابه را به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا آب دانه انار‌ها به خورد مواد رفته و عطر زعفران بلند شود. انار پلوی شما حاضر است. برنج دم کشیده را در ظرف مدنظرتان بریزید و روی آن را با مخلوط مرغ و انار تزیین کنید. نوش جان.

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده

فوت‌وفن تکمیلی انار پلو شیرازی

توجه داشته باشید پس از اینکه دانه انار‌ها را اضافه کردید خیلی هم نزنید تا انارها له نشوند. برای پخت انار پلوی شیرازی از هر رب اناری می‌توان استفاده کرد بسته به ذائقه خود از رب ترش، ملس یا شیرین استفاده کنید. اگر دوست ندارید خلال‌ها زیر دندان خیلی احساس شوند، کافی است به مدت نیم ساعت خلال پسته و بادام را در آب ولرم خیس دهید. مرغی که برای تهیه این پلو استفاده می‌شود ترکیبی از سینه و ران است؛ اما در صورت تمایل می‌توانید از ران یا سینه به‌تنهایی استفاده کنید.

در برخی دستورها ترکیب مرغ و انار را لابه‌لای برنج ریخته و سرو می‌کنند؛ اما پیشنهاد ما تزیین برنج با موادی است که حاضر کردید. اگر می‌خواهید غذایتان کاملاً مجلسی باشد مقداری برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و کنار پلوی‌تان بریزید.

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم برای تهیه انار پلو شیرازی با گوشت چرخ‌کرده عبارتند از:

برنج: ۴ پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

پیاز بزرگ: ۱ عدد

سیر: ۱ حبه

آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری

دانه انار: ۲ پیمانه

رب انار: ۱ قاشق غذاخوری

خلال بادام: ۲ قاشق غذاخوری

خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

برای تهیه انار پلو با گوشت چرخ‌کرده کافی است برنج سفیدمان را طبق دستور قبلی دم بگذارید و شروع به تهیه مایه گوشت کنید. کاسه‌ای متوسط بردارید و سیر و پیاز را به‌خوبی رنده کنید. آب پیاز را کاملاً بگیرید. اکنون نوبت به اضافه‌کردن ادویه‌ها، نمک، کمی زعفران دم‌کرده و گوشت چرخ‌کرده است. همهی مواد را خوب ترکیب کنید و حسابی ورز دهید تا مایه گوشت چسبناک شود.

در مرحله بعد تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار دهید. پس از گرم‌شدن روغن، مایه گوشت را به اندازهی یک گردو در دستتان گرد کنید و در روغن بیندازید تا سرخ شود. پس از اینکه همه گوشت قل‌قلی‌ها حاضر شدند، نوبت به‌ اضافه‌کردن دانه انار، رب انار و نمک است. مواد را باهم ترکیب کنید و در نهایت خلال بادام و پسته را بریزید. پس از ۵ دقیقه زعفران باقی‌مانده را بیفزایید و در تابه را گذاشته تا عطر زعفران به جان مواد بنشیند. در نهایت برنج را در دیسی بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و مواد گوشتی تزیین کنید.

یکی دیگر از غذاهای محبوب شیرازی، خورشت سبزی است که در مقاله خورشت سبزی شیرازی روش تهیه آن را آوردیم.

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز

طرز تهیه انار پلو شیرازی با گوشت قرمز

در برخی مناطق این غذای لذیذ را با گوشت تهیه می‌کنند. شما هم می‌توانید بسته به میل و مواد اولیه‌ای که در خانه دارید از گوشت چرخ‌کرده، گوشت ریش‌ریش شده یا مرغ استفاده کنید. روش بعدی برای تهیه انار پلو شیرازی استفاده از گوشت گوسفندی یا گوساله است. بسته به ذائقه خود و خانواده‌تان از هر گوشت قرمز دیگری می‌توانید برای پخت این غذا کمک بگیرید. تهیه انار پلو شیرازی با گوشت ریش شده دقیقاً مطابق دستور پخت مجلسی آن است. با این تفاوت که گوشت پخته و ریش شده را جایگزین مرغ کرده و با سایر مواد، روی برنج دم کشیده می‌ریزیم.

اگر طرفدار غذاهای شیرازی هستید، مقاله طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی را هم از دست ندهید.

کلام آخر

ما سعی کردیم تا شما را با طرز تهیه انار پلو شیرازی آشنا کنیم تا نام یک غذای سنتی دیگر به لیست غذایی‌تان اضافه شود. ترکیبات این غذا نشان می‌دهد که چقدر ایرانیان در تهیه غذا خوش‌ذوق هستند و بسته به امکانات هر فصل، غذایی دلپذیر بر سفره خانه خود می‌نشانند. به امید اینکه این پلو خوش طعم را تهیه و نوش جان کنید. باشد که بهانه‌ای شود تا همهی افراد خانواده به شادی در کنار هم جمع شوند. اگر شما هم نکاتی در رابطه ‌با تهیه یا سرو این غذا دارید با ما و کاربران در میان بگذارید.

سؤالات متداول

از چه نوع گوشت قرمزی می‌توانیم در تهیه انار پلو شیرازی استفاده کنیم؟

برای تهیه این غذا از هر نوع گوشت قرمزی می‌توان استفاده کرد، اما گوشت گوسفندی و گوساله نوع متداول آن است.

چه موادی را می‌توان جایگزین رب انار کرد؟

در ترکیب اصلی این پلو باید از رب انار استفاده کنیم؛ اما درصورتی‌که به این ماده اولیه دسترسی ندارید می‌توان از رب آلوچه یا آبغوره و آبلیمو استفاده کنید.

امکان مخلوط‌کردن مواد خورشتی با پلو در این غذا هست؟

به‌طورکلی می‌توانید ترکیب خورشتی‌تان را با برنج مخلوط کنید یا به‌صورت جداگانه سرو کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید