آبگوشت یکی از معروفترین و سنتیترین غذاهای ایرانی است. قرمه سبزی را نیز میتوان محبوبترین خورشت ایرانی دانست. حالا خبر خوب این است که آبگوشت قورمه همدان ترکیبی از این دو غذای لذیذ و خوشمزه است! اگر نگاهی به طرز تهیه آبگوشت قورمه بیندازید بهراحتی متوجه شباهت این غذا به آبگوشت و قرمه سبزی خواهید شد. همدان پیشینه تاریخی زیادی دارد و غذاهای این منطقه نیز از اصالت و قدمت زیادی برخوردارند. آبگوشت قورمه نیز یکی از قدیمیترین و اصیلترین غذاهای همدان است که در سفر به این شهر زیبا پیشنهاد میکنیم آن را حتماً امتحان کنید. یادگرفتن طرز تهیه آبگوشت قورمه به شما کمک میکند تا بدون سفر کردن به همدان طعم این غذای بااصالت را بچشید.
تاریخچه آبگوشت قورمه
اگر بخواهیم لیستی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی تهیه کنیم، قطعاً نام آبگوشت و قرمه سبزی در این لیست قرار دارد. آبگوشتها از غذاهایی هستند که در شهرها و مناطق مختلف کشور به شیوههای متفاوتی درست میشوند. آبگوشت قورمه نیز یکی از انواع این آبگوشتها است که سالهای زیادی است در شهر همدان درست میشود. شما اگر بخواهید با دیگر غذای محلی همدان نیز آشنا شوید، مقاله طرز تهیه غذای محلی همدان به شما کمک میکند تا تعدادی از غذاهای سنتی این شهر را بیشتر بشناسید.
در زمانهای قدیم که جمعیت خانوادهها زیاد بود، دیگی پر از آبگوشت خوشمزه گزینه مناسبی برای سیر کردن اعضای خانواده محسوب میشد. در حال حاضر نیز بیشتر افراد ترجیح میدهند تا این غذا را دستهجمعی بخورند و لذت بیشتری از آن ببرند. شاید نتوان تاریخ دقیقی برای تاریخچه آبگوشت قورمه بیان کرد، اما عمر چندهزارساله قرمه سبزی نشان میدهد که آبگوشت قورمه نیز قدمت زیادی در فرهنگ غذایی مردم همدان دارد.
روش تهیه آبگوشت قورمه
رعایت دقت و داشتن صبوری لازمه پختن غذاهای ایرانی است. تعداد زیادی از طرز تهیه غذاهای ایرانی به مدتزمان زیادی برای جا افتان و خوشمزهتر شدن نیاز دارند. آبگوشت و قورمه سبزی نیز از غذاهایی هستند که معمولاً صبح زود یا از شب قبل درست میشوند. در این صورت شما بهاندازه کافی وقت دارید تا این غذاها را با صبر و حوصله و شعله کم بپزید. آبگوشت قورمه نیز از این قاعده مستثنی نیست! شما باید با صبر و حوصله این غذا را بپزید تا طعم همه مواد لازم بهخوبی در آبگوشت چشیده شود. اگر هنوز نمیدانید که خورشت قرمه سبزی را چگونه غلیظ و شبیه سرآشپزهای حرفهای درست کنید، پیشنهاد میکنیم قبل از درستکردن این غذا مقاله طرز تهیه خورشت قرمه سبزی مجلسی را بادقت بخوانید. در ادامه طرز تهیه آبگوشت قورمه همدان را میبینید.
مواد زیر برای تهیه آبگوشت قورمه لازم است.
گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز: ۱ پیمانه
سبزی قورمه: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
سیبزمینی: ۲ عدد
تخممرغ: ۲ عدد
لیموعمانی: ۴ عدد
نمک، زردچوبه، فلفل: به مقدار لازم
مراحل تهیه آبگوشت قورمه
لوبیا قرمز را از قبل خیس کنید تا در آبگوشت قورمه بهتر پخته شود. بهطورکلی این کار کمک میکند تا نهتنها حبوبات بهتر بپزند، بلکه نفخ آنها نیز گرفته شود. حالا یک قابلمه بزرگ بردارید و پختن آبگوشت قرمه را شروع کنید. شما میتوانید گوشت را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید و بعد پیازی را که از قبل سرخ شده به آن اضافه کنید یا میتوانید از همان ابتدا پیاز را با گوشت و سبزیجات کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهند و دیگر خام نباشند. بعد از اینکه بهخوبی مواد باهم تفت داده شدند، لوبیا، ادویهها و آب جوش را اضافه کنید و اجازه دهید تا بهخوبی بپزند. حواستان باشد که از همین ابتدا آب زیادی اضافه نکنید. آبگوشت قورمه غلظت بیشتری نسبت به آبگوشت معمولی دارد.
زمانی که لوبیا و گوشت پخته شدند، باید سیبزمینی و لیموعمانی را به آبگوشت اضافه کنید. سیبزمینیها را پوست گرفته و خرد کنید. لیموعمانیها را نیز از قبل در مقداری آب ولرم خیس کنید. سپس همزمان آنها را به آبگوشت اضافه کنید. حالا باید اجازه دهید تا سیبزمینی و لیموها در آبگوشت نرم شوند. بعد از اینکه این مواد نیز پخته شدند، نوبت به اضافهکردن تخممرغ میرسد. تخممرغها را در کاسهای جدا بشکنید و خوب هم بزنید. در انتها آنها را به آبگوشت اضافه کنید و زمانی که پختند وقت آن رسیده تا زیر آبگوشت قورمه را خاموش کنید.
اگر به غذای آبگوشت علاقه بسیاری دارید، میتوانید به مقاله طرز تهیه آبگوشت عربی سر بزنید و با یکی دیگر از آبگوشتهای محبوب آشنا شوید.
کلام آخر
فرهنگ غذایی متفاوت و غذاهای متنوع بخشهای مختلف ایران فرهنگ غذایی این کشور را بسیار غنی کردهاند. شما به هر نقطه از ایران سر بزنید شاهد حضور فرهنگ آن مرزوبوم در غذاهایشان خواهید بود. در زمانهای گذشته افراد محلی تلاش میکردند تا با مواد غذایی قابلدسترس خود بهترین و مقویترین غذاها را درست کنند. آبگوشت قورمه نیز یکی از همین غذاها است که از گذشتگان شهر همدان بهیادگار مانده است. حضور گوشت، لوبیا و تخممرغ این غذا را از جنبه پروتئینی بسیار غنی کرده است. علاوه بر این، مقاله خواص لوبیا قرمز برای لاغری نشان میدهد تا چه اندازه این ماده غذایی میتواند کمک کند تا شما رژیم سالمتری داشته باشد. پیشنهاد میکنیم این غذا را درست کنید و در برنامه غذایی خانواده خود تنوع ایجاد کنید.
سؤالات متداول
آبگوشت قورمه غذای سنتی کدام شهر است؟
آبگوشتها از غذاهای سنتی ایرانی هستند که هر شهر آبگوشت مخصوص به خود را دارد. آبگوشت قورمه متعلق به شهر همدان است و غذای سنتی همدان محسوب میشود.
مواد لازم آبگوشت قورمه چیست؟
گوشت گوسفند، لوبیا قرمز، پیاز، سیبزمینی، سبزی قورمه، تخممرغ، لیموعمانی و ادویهها از مواد لازم برای پختن آبگوشت قورمه هستند.
چگونه آبگوشت قورمه درست کنیم؟
لوبیا را از قبل خیس کنید. بعد از آن باید گوشت، سبزی و لوبیا را همزمان بپزید تا کاملاً پخته شوند. در مرحله بعد سیبزمینیهای خرد شده و لیموعمانی را درست کنید و در نهایت تخممرغها را اضافه کنید.
شبکه های اجتماعی