مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خواص لوبیا قرمز برای لاغری

خواص لوبیا قرمز برای لاغری

لوبیا انواع مختلفی دارد و لوبیا قرمز یکی از انواع پرطرفدار و پرفایده است. لوبیا قرمز در ظاهر درست شبیه عضو کلیه در بدن انسان است، به همین دلیل به آن لوبیای کلیوی هم می‌گویند.

این نوع لوبیا برای اولین بار در کشور پرو یافت شد. امروزه در ایران کشت می‌شود و در بسیاری از غذاهای ایرانی کاربرد دارد. ممکن است لوبیا قرمز را با لوبیای دیگری به همین رنگ اشتباه بگیرید، لوبیای آزوکی شبیه به لوبیا قرمز و کمی کوچکتر از آن است. لوبیا قرمز بعد از پخت طعم ملایم و لذیذی دارد.

در تهیه آبگوشت، آش و خصوصا قرمه سبزی از لوبیا قرمز استفاده می‌شود. برخی افراد نگران کالری و حجم لوبیا در غذای خود هستند. جالب است بدانید که لوبیا قرمز برخلاف تصورتان، به کاهش وزن کمک زیادی می‌کند.

در این مقاله شما را با خواص شگفت‌انگیز لوبیا قرمز برای لاغری و کاهش اشتها بیشتر آشنا می‌شوید. با ما همراه شوید.

لوبیا قرمز و لاغری

لوبیا قرمز و لاغری

هر زمان که صحبت از کاهش وزن و برنامه رژیم غذایی می‌شود، توجه به کالری دریافتی در طول روز هم مطرح می‌شود. در حقیقت، حجم و میزان کالری روزانه هر فرد بر اساس نیاز و شاخص توده بدنی، اهمیت زیادی در کاهش وزن دارد.

یک فنجان لوبیا قرمز تقریبا 180 گرم است و 230 کالری دارد. همانطور که می‌دانید این مقدار کالری نسبتا بالا است، با این حال لوبیا قرمز همزمان پروتئین بالایی هم دارد. یک فنجان از آن تقریبا 16 گرم پروتئین دارد. لوبیا قرمز حاوی 12 گرم فیبر است و نوعی کربوهیدارت پیچیده به حساب می‌آید.

کربوهیدرات‌های پیچیده مثل انواع حبوبات، برخلاف قندها و کربوهیدارت‌های ساده باعث کاهش وزن می‌شوند. کربوهیدرات موجود در لوبیا قرمز تقریبا 50 گرم است. این نوع لوبیا، قند و چربی ناچیزی دارد و در مقایسه منبع غنی از اسید فولیک، کولین، ویتامین‌های ب، ویتامین ای، ویتامین کا، کلسیم، آهن، مس، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم، پتاسیم، روی، اسید چرب امگا3 و امگا6 است.

برخی افراد ممکن است، بعد از خوردن لوبیا قرمز احساس سنگینی کنند و این تصور را داشته باشند که لوبیا آنها را چاق می‌کند. این تصور درستی نیست، البته تا زمانی‌که شما مقدار زیادی لوبیا قرمز مصرف نکنید. در صورتی‌که به اندازه کافی لوبیا قرمز بخورید، خیلی زود احساس سیری می‌کنید. احساس سیری به‌موقع، مهمترین نکته در کمک به کاهش وزن شما است.

فیبر بالای لوبیا قرمز باعث می‌شود فرآیند هضم غذا کندتر شود و دستگاه گوارش شما پاکسازی شود. از آنجاکه لوبیا قرمز کربوهیدرات پیچیده محسوب می‌شود، جایگزین خوبی برای برنج سفید است.

پیشنهاد می‌کنیم در تهیه غذا با لوبیا قرمز به حجم آن دقت کنید. یک بشقاب قرمه‌سبزی می‌تواند مقدار بیشتری لوبیا قرمز داشته باشد و در عوض، برنج کمتری با آن مصرف شود.

لوبیا قرمز به سلامت دستگاه گوارش کمک زیادی می‌کند، حرکات روده را تنظیم می‌کند و یبوست را کاهش می‌دهد. برخی افراد با خوردن آن ممکن است دچار نفخ شوند. لوبیا قرمز را بهتر است یک ساعت قبل از پخت، در آب خیس کنید، سپس آن را به‌خوبی بپزید.

درباره تاثیرات مصرف فیبر بر کاهش وزن و پاکسازی روده، می‌توانید سری به مقاله غذاهای فیبردار کدامند؟ بزنید و با آنها بیشتر آشنا شوید.

خواص لوبیا قرمز در بدنسازی

خواص لوبیا قرمز در بدنسازی

لوبیا قرمز سرشار از اسید آمینه است و در ساخت پروتئین مورد نیاز بدن نقش دارد. پروتئین به ساختار سلول‌ها کمک می‌کند و تاثیر زیادی بر کارکرد بافت‌ها و اندام‌های بدن دارد. لوبیا قرمز پروتئین و کربوهیدرات قابل‌توجهی دارد، بنابراین یک انتخاب سالم و مغذی برای افراد ورزشکار به‌حساب می‌آید.

مهم‌ترین منبع برای تامین انرژی بدن، منابع کربوهیدراتی هستند. با انتخاب کربوهیدرات‌های پیچیده، شما مدت زمان بیشتری انرژی برای انجام حرکات ورزشی خواهید داشت. فیبر بالای لوبیا قرمز، شما را به مدت طولانی سیر نگه می‌دارد و نقش مهمی در افزایش سوخت‌وساز بدن دارد.

افرادی که به‌طور مداوم ورزش‌ می‌کنند، نیاز به پروتئین کافی برای حفظ ساختار عضلات دارند. بدن ما روزانه در حال بازیابی پروتئین است، بنابراین لازم است افرادی که ورزش مقاومتی انجام می‌دهند، به‌طور منظم در وعده‌های غذایی خود، منابع پروتئینی را بگنجانند.

در صورتی‌که شما ورزش سنگین انجام می‌دهید، بدن شما در مقایسه با سایر افراد پروتئین بیشتری از دست می‌دهد. کمبود پروتئین، عضلات و استخوان‌ها را تهدید می‌کند. ورزشکاران و بدنسازان نیاز به پروتئین بیشتری دارند تا این کمبود را جبران کنند. لوبیا قرمز به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی انتخاب خوبی برای این افراد است.

یکی از پرطرفدارترین منابع تامین پروتئین برای ورزشکاران، تخم مرغ است. پیشنهاد می‌کنیم در همین زمینه مقاله آیا تخم‌مرغ آب‌پز باعث چاقی می‌شود؟ را از دست ندهید.

خواص لوبیا قرمز برای کودک

خواص لوبیا قرمز برای کودک

مصرف انواع لوبیا تا قبل از سن 9 ماهگی برای نوزادان ممنوعیت دارد. بعد از 9 ماهگی، شما می‌توانید با مشورت پزشک به کودکان خود لوبیا قرمز بدهید. همانطور که در بالا اشاره شد، این لوبیا منبع خوبی از پروتئین و آهن است، با این حال، جایگزین مناسبی برای تامین آهن برای کودکان نیست.

منابع پروتئینی حیوانی مثل انواع گوشت در مقایسه با منابع گیاهی مقدار آهن بیشتری دارند. به یاد داشته باشید که جذب آهن در منابع گیاهی به مراتب کمتر از انواع گوشت است.

لوبیا قرمز در بین انواع حبوبات، سالم و مغذی است و فیبر بالای آن به بهبود عملکرد گوارش کودکان کمک می‌کند. توجه داشته باشید که مدت زمان کافی برای پخت آن صرف کنید تا کودکان دچار نفخ و دل‌پیچه نشوند.

احتمال دارد کودک شما تمایلی به خوردن حبوبات نشان ندهد، شما می‌توانید در انواع سوپ از آن استفاده کنید. خوراک لوبیا قرمز و قارچ می‌تواند یک شام کامل و مغذی برای خانواده شما باشد که بچه‌ها هم از آن استقبال می‌کنند.

مصرف لوبیا قرمز در دوران بارداری توصیه می‌شود، زیرا سرشار از فولات است و از نقص مادرزادی، زایمان زودرس و سقط جنین پیشگیری می‌کند. لوبیا قرمز به مشکلات گوارشی در دوران بارداری هم کمک می‌کند.

حبوبات سرشار از آهن هستند و از کم‌خونی در دوران بارداری جلوگیری می‌کنند. به مقاله علائم کم‌خونی در بارداری سر بزنید و با آن بیشتر آشنا شوید.

خواص لوبیا قرمز در طب سنتی

خواص لوبیا قرمز در طب سنتی

در طب سنتی مصرف منابع پروتئینی گیاهی جایگاه ویژه‌ای دارد. فیبر بالای لوبیا قرمز باعث کاهش کلسترول خون می‌شود و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. مقدار زیاد پتاسیم و منیزیم در این لوبیا باعث تنظیم فشار خون می‌شود و خطر انواع سکته را کمتر می‌کند.

کلسیم موجود در لوبیا قرمز به حفظ استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. البته مصرف لبنیات در کاهش خطر پوکی استخوان همیشه بهترین انتخاب است.

تیامین موجود در لوبیا قرمز باعث عملکرد بهتر مغز می‌شود و به تقویت حافظه کمک می‌کند. همانطور که قبلا گفتیم، این لوبیا قند پایینی دارد و شاخص گلایسمی آن بسیار کم است، در نتیجه برای بیماران دیابتی انتخاب مناسبی است.

مصرف لوبیا قرمز باعث پاکسازی و سم‌زدایی بدن، کلیه‌ها و کبد می‌شود. خطر بیماری کبد چرب، آسم و آلرژی با خوردن لوبیا قرمز کاهش می‌یابد. خواص ضد التهابی آن هم از بیماری‌های مفصلی پیشگیری می‌کند.

طبع لوبیا قرمز گرم و تر است، به همین دلیل در طب سنتی به مصرف متعادل آن توصیه می‌شود. زیاده‌روی در خوردن آن برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

شما می‌توانید به مقاله غذاهای مفید برای بیماران کلیوی بروید و با آنها بیشتر آشنا شوید.

مضرات لوبیا قرمز

مضرات لوبیا قرمز

مصرف بیش از اندازه لوبیا قرمز هم درست مثل بیشتر خوراکی‌ها عوارضی خواهد داشت. افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند، ممکن است با مصرف غذاهای پر از فیبر، دچار نفخ و دل‌پیچه شدید شوند.

مصرف این نوع لوبیا نمی‌تواند جایگزین کاملی برای تامین آهن و پروتئین شما باشد. افرادی که گیاه‌خوار هستند، لازم است با مشورت متخصص، مکمل‌ها را در کنار منابع گیاهی مصرف کنند. جالب است بدانید که مصرف بیش از حد لوبیا قرمز ممکن است برخی افراد را در معرض مشکلات مغزی قرار دهد.

لوبیا قرمز حاوی هموگلوتنین است و مصرف زیاد آن باعث اسهال، تهوع و استفراغ می‌شود. این لوبیا همچنین فولات قابل‌توجهی دارد. نیاز روزانه هر فرد به فولات، تقریبا 800 میکروگرم است، مصرف بیشتر این ماده مغذی، ممکن است شما را در معرض خطر سرطان‌ها قرار دهد.

کلام آخر

لوبیا قرمز یکی از منابع گیاهی مناسب برای تامین پروتئین و آهن است. این لوبیا فیبر بالایی دارد و نوعی کربوهیدرات پیچیده محسوب می‌شود. مصرف متعادل آن مواد مغذی چون کلسیم، مس، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و پتاسیم را تامین می‌کند.

با مصرف لوبیا قرمز می‌توانید به کاهش وزن و تامین انرژی لازم برای سوخت‌وساز بدن کمک کنید. لوبیا قرمز در عضله‌سازی ورزشکاران نقش دارد. این خوراکی سالم را می‌توانید برای کودکان انتخاب و به حفظ سلامت آنها کمک کنید.

سوالات متداول:

لوبیا قرمز چاق‌کننده است؟

خیر. مصرف متعادل لوبیا قرمز به ‌دلیل فیبر و پروتئین بالا باعث سیری طولانی‌مدت می‌شود و به کاهش وزن کمک می‌کند.

از چه سنی به کودکان لوبیا قرمز بدهیم؟

مصرف حبوبات تا قبل از سن 9 ماهگی برای کودکان ممنوع است. بعد از 9 ماهگی با مشورت پزشک می‌توانید به کودک خود لوبیا قرمز دهید.

لوبیا قرمز چه طبعی دارد؟

بر اساس طب سنتی، لوبیا قرمز طبع گرم و تر دارد و مصرف بیش از اندازه آن، ممکن است عوارضی داشته باشد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید