مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای

طرز تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای

یکی از غذاهای موردعلاقه اکثر ایرانی‌ها دلمه است. دلمه انواع مختلفی دارد و معمولاً از هر چیزی که بشود داخلش را پر کرد یا مواد دلمه را در آن پیچید، می‌توان دلمه درست کرد. دلمه برگ مو، دلمه بادمجان، دلمه کلم، دلمه گوجه‌فرنگی، دلمه سیب‌زمینی، دلمه فلفل‌دلمه‌ای و … بخشی از انواع دلمه‌هایی است که می‌توان درست کرد. ما در این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای را به شما آموزش دهیم.

دلمه فلفل‌دلمه‌ای چیست؟

دلمه فلفل‌دلمه‌ای چیست؟

دلمه فلفل‌دلمه‌ای یکی از انواع دلمه‌ها است که بیشتر در کشورهای عربی محبوبیت دارد، هرچند در ایران نیز طرفداران خود را دارد. این دلمه به دلیل تنوع در رنگ و طعم فلفل‌دلمه‌ای بسیار رنگارنگ و متنوع در طعم و عطر است. فلفل دلمه به‌خاطر داشتن سیلیکون، برای حفظ مو و ناخن بسیار مفید است. فلفل دلمه همچنین موجب تقویت رشد موها، درمان قارچ پا و زونا، افزایش متابولیسم بدن، جوان شدن پوست، حفاظت از بدن در برابر سرطان، درمان کم‌خونی و حفاظت از سیستم ایمنی بدن می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای را درست و کامل بیاموزید با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.

در کنار تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای، شما می‌توانید به مقاله طرز تهیه دلمه برگ مو مراجعه کنید و این دلمه خوشمزه را هم به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

روش تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای

برای تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای برای ۴ نفر به مواد زیر با میزان ذکر شده نیاز دارید:

فلفل‌دلمه‌ای متوسط: ۸ عدد

گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

برنج: ۱ پیمانه

لپه: ۱ پیمانه

سبزی دلمه تازه (گشنیز، نعناع، جعفری، ترخون): ۲۰۰ گرم

پیاز بزرگ: ۳ عدد

رب گوجه‌فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری

آبغوره: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

شکر: در صورت تمایل به مقدار لازم

با کم و زیادشدن تعداد افراد می‌توانید به‌تناسب میزان مواد بالا را کم یا زیاد کنید.

اگر ترکیبات سبزیجات برای وعده‌های غذایی نظر شما را جلب می‌کند، مطلب طرز تهیه راتاتویی را از دست ندهید.

طرز تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای خانگی

طرز تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای خانگی

برای تهیه دلمه فلفل‌دلمه‌ای، در ابتدا لپه را به مدت چند ساعت خیس کنید و هر یک ساعت آب لپه را عوض کنید. برنج را نیز خیس کنید و بعد لپه و برنج‌ها را به‌صورت جداگانه در مقداری آب روی شعله بگذارید تا بجوشند و بپزند و بعد از پختن آبکش کنید. سبزی‌های دلمه را پس از تمیزکردن و شستن ساطوری کنید.

یکی از پیازها را پوست‌کرده و به‌صورت مربعی خرد کنید. سپس پیازهای خردشده را در ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا رنگ طلایی به خود بگیرند. ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا تفت بخورد. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت و پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت‌ها طعم و عطر مناسب بگیرند.

در این مرحله برنج و لپه‌های پخته و آبکش شده را به گوشت و پیاز تفت‌داده شده اضافه کنید و خوب هم بزنید و بگذارید برای دقایقی تفت بخورند. حالا دو‌سوم سبزی‌های دلمه ساطوری شده را به مخلوط گوشت و برنج و لپه اضافه کنید و خوب هم بزنید و برای چند دقیقه تفت بدهید. دقت کنید سبزی‌های زیاد سرخ نشوند و نسوزند. ماده داخل دلمه آماده شده است.

برای تهیه سس دلمه، دو عدد پیاز دیگر را پوست‌کرده و به‌صورت نگینی خرد کنید. پیازهای خردشده را با کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی شعله بگذارید تا تفت بخورند. وقتی پیازها تفت خورد و نرم شد، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن‌ها اضافه کنید.  بعد از کمی تفت دادن، ۴ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید تا خوب تفت بخورد. سپس 1/3 باقیمانده سبزی‌های دلمه خرد شده را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید و تفت دهید. بعد از تفت خوردن سبزی‌های دلمه، دو لیوان آب روی سس داخل ماهیتابه بریزید و هم بزنید. حالا به مقدار لازم آبغوره به سس اضافه کنید و هم بزنید. اگر به دلمه ملس علاقه دارید، می‌توانید به میزان دلخواه، شکر هم به سس اضافه کنید.

در این مرحله، سر فلفل دلمه‌ها را به شکل گرد ببرید و دانه‌های داخل آن‌ها را خالی کنید تا فلفل‌های دلمه‌ای آماده پرکردن شوند. فلفل‌ها را تا نیمه از ماده گوشتی از پیش آماده شده پر کنید. حالا 2 قاشق از سس دلمه روی مواد داخل فلفل‌ها بریزید تا ماده داخل دلمه‌ها طعم‌دار شوند و دوباره ماده گوشتی روی آن بریزید تا کاملاً پر شوند. فقط دقت کنید که فلفل‌ها را جوری پر کنید که بتوانید سر فلفل‌ها را دوباره روی آن بگذارید.

حالا دلمه‌های آماده شده را داخل سس در یک قابلمه بگذارید. دقت داشته باشید که سس دلمه باید حداقل تا نیمه فلفل‌ها بالا بیایید و اگر چنین نشد کمی آب به سس اضافه کنید. در آخر در قابلمه را بگذارید و شعله زیر آن را در حد متوسط روشن کنید و بگذارید به‌آرامی به مدت ۴۵ دقیقه بپزد. دلمه فلفل دلمه شما آماده است.

اگر شما به فلفل دلمه‌ای علاقه‌‌ای ندارید، می‌توانید به جای تهیه این دلمه به سراغ تهیه دلمه فلفل ساده بروید.

کلام آخر

در این مقاله، شما را با طرز تهیه دلمه فلفل دلمه و خواص آن آشنا کردیم. این دلمه یکی از دلمه‌هایی است که نه فقط در ایران بلکه در سراسر دنیا از جمله کشورهای عربی باب‌طبع افراد است. سعی کنید برای تهیه دلمه فلفل دلمه حتماً از مواد تازه استفاده کنید.

سؤالات متداول

دلمه را معمولاً چگونه درست می‌کنند؟

معمولاً از هر چیزی که بشود داخلش را پر کرد یا مواد دلمه را در آن پیچید، می‌توان دلمه درست کرد.

فلفل دلمه چه خواصی دارد؟

فلفل دلمه به‌خاطر داشتن سیلیکون، برای حفظ مو و ناخن بسیار مفید است. فلفل دلمه همچنین موجب تقویت رشد موها، درمان قارچ پا و زونا، افزایش متابولیسم بدن، جوان شدن پوست، حفاظت از بدن در برابر سرطان، درمان کم‌خونی و حفاظت از سیستم ایمنی بدن می‌شود.

برای ملس شدن دلمه فلفل دلمه چه باید کرد؟

باید علاوه بر اضافه‌کردن آبغوره، به آن به میزان لازم شکر نیز اضافه کرد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید