مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت برای عدس پلو

خورشت برای عدس پلو

طرفداران و مخالفان عدس پلو، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. برخی به دلایل مختلف، این غذای اصیل ایرانی را دوست ندارند و برخی دیگر برای آن سر و دست می‌شکنند. راستش را بخواهید ما معتقدیم، شیوه طبخ عدس پلو و خورشتی که با این غذا سرو می‌شود، تأثیر زیادی روی طرفداران و مخالفانش دارد. اگر می‌خواهید یکی از خوش طعم‌ترین عدس پلوهای ایرانی را در سفره خود داشته باشید، این مطلب از مجله تبرک را دنبال کنید. ما دستور پخت چند خورشت مناسب برای عدس پلو را در ادامه آورده‌ایم.

عدس پلو با خورشت مرغ

عدس پلو با خورشت مرغ

مواد لازم برای 4 نفر:

  • ران مرغ : 4 تکه
  • پیاز: 1 عدد درشت
  • زعفران پودرشده: نوک قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • رب: 1 قاشق مرباخوری
  • چوب دارچین: 1 تکه
  • آب: به مقدار لازم
  • روغن یا کره: به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا روغن را در ماهیتابه ریخته و بگذارید داغ شود. سپس پودر زعفران را در ماهیتابه پخش کرده و مرغ‌ها را روی آن بچینید. وقتی یک طرف مرغ‌ها سرخ شد، روی دیگر آن‌ها را نیز سرخ کرده و رب را بیفزایید. پس از کمی تفت دادن رب، 2 لیوان آب به آن اضافه کنید و چوب دارچین را درون خورشت در حال پخت بیندازید.

در ماهیتابه‌ای دیگر، پیازها را نازک و خلالی کرده و با حرارت کم، خوب سرخ کنید. وقتی مرغ نیم‌پز شد، نمک را به آن افزوده و تا زمانی که آب خورشت به 4 قاشق سوپ‌خوری برسد، زیر گاز را روشن بگذارید.

در انتهای پخت، 5 دقیقه قبل از خاموش کردن گاز، پیازهای سرخ شده را به خورشت افزوده و مخلوط کنید. توجه داشته باشید که خورشت‌‌های مخصوص عدس پلو نباید آب‌دار باشند.

عدس پلو را درون دیس بکشید و سطح روی آن را کامل با خورشت مرغ پر کنید.

اگر مهمانی دارید، می‎خواهید با مرغ غذا درست کنید و زمان کمی دارید، مرغ مجلسی درست کنید. طرز تهیه خورشت مرغ مجلسی روش‎های زیادی دارد که یکی از محبوب‌ترین آن‌ها، مرغ سرخ‌شده است. مرغ سرخ شده رستورانی را می‌توانید به‌راحتی در خانه آماده و در کنار باقالی پلو از مهمانان خود پذیرایی کنید.

عدس پلو با بادمجان

عدس پلو با بادمجان

مواد لازم برای ۲ نفر:

  • بادمجان قلمی و شیرین: ۴ عدد
  • آب مرغ یا آب گوشت: 1.5 لیوان (به جای آن می‌توانید از عصاره‌ آماده مرغ یا گوشت استفاده کنید.)
  • روغن یا کره: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • زعفران پودر شده: نوک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

پوست بادمجان‌ها را بگیرید؛ به‌گونه‌ای که کلاه آن‌ها کنده نشود. قد بادمجان‌ها را از پایین برش زده و یک‌دست کنید. دور تا دورشان را نمک زده و برای 2 تا 3 ساعت در آفتاب بگذارید تا آب سیاه آن‌ها خارج شود. سپس با دستمالی نخی آن‌ها را خشک کرده و در روغن داغ، کامل سرخ کنید.

آب مرغ یا گوشت را درون قابلمه ریخته، زعفران را به آن افزوده و وقتی خوب گرم شد بادمجان‌ها را به آن اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید. تا زمانی که از آب خورشت فقط دو قاشق باقی بماند، زیر قابلمه را خاموش نکنید. باید بادمجان‌هایی نرم داشته باشید که آب مرغ یا گوشت را کامل به خود کشیده‌اند.

نصف عدس پلو را درون بشقاب ریخته و بادمجان‌ها را روی آن بچینید. سپس بقیه عدس پلو را روی بادمجان‌ها بریزید.

اگر به غذاهایی که با بادمجان تهیه می‌شوند علاقه ‌دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه کشک بادمجان را بخوانید.

عدس پلو با گوشت چرخ کرده

عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای ۲ نفر:

  • گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوشت گوساله و گوسفند): ۳۰۰ گرم
  • پیاز: 1 عدد درشت
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن یا کره: به مقدار لازم
  • رب: 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

پیازها را نگینی و خیلی ریز خرد کرده و درون روغن یا کره تفت دهید.

زردچوبه را به پیاز افزوده و گوشت چرخ‌کرده را در ماهیتابه بریزید. در این مرحله می‌توانید با نوک انگشتان، گوشت را به اندازه دانه‌های درشت عدس قلقلی کنید و داخل روغن بریزید و یا درون ماهیتابه، بافت گوشت را از هم جدا کنید.

خوب گوشت‌ها را تفت دهید و نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.

رب را به آن افزوده و بعد از چند ثانیه تفت دادن، 3 قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که گوشت قرمز باید حداقل ۲۰ دقیقه حرارت ببیند.

وقتی آب گوشت کامل خشک شد، عدس پلو را درون دیس کشیده و گوشت را روی آن پخش کنید.

اگر می‎خواهید غذای شما خوشمزه‌تر شود، از روغن تبرک استفاده کنید.

عدس پلو با گوشت قلقلی

عدس پلو با گوشت قلقلی

مواد لازم برای ۲ نفر:

  • گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوشت گوساله و گوسفند): ۳۰۰ گرم
  • پیاز: 1 عدد درشت
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن یا کره: به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی ترش: ۲ عدد متوسط
  • سیر (دلخواه): 1 حبه

طرز تهیه:

پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سیر را هم درون آن رنده کنید. گوشت و نمک را به مواد افزوده و خوب ورز دهید. روی ظرف را پوشانده و نیم ساعت درون یخچال بگذارید.

گوجه‌ها را پوره کنید. در صورت تمایل، می‌توانید پوست آن‌ها را جدا کنید.

گوشت‌‌ها را به اندازه گیلاس، قلقلی کرده و درون روغن سرخ کنید.

وقتی سرخ کردن گوشت‌‌ها تمام شد، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کرده و گوجه‌های پوره شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به روغنی که گوشت‌ها را سرخ کرده، اضافه کنید.

وقتی گوجه‌ها به‌جوش آمد، قلقلی‌های سرخ شده را درون آن ریخته و گاز را تا خشک شدن آب گوجه‌ها خاموش نکنید. این خورشت، هر چقدر کم‌آب‌تر، خوش‌مزه‌تر.

عدس پلو را درون دیس ریخته و روی آن را با این خورشت خوش‌طعم بپوشانید.

علاوه‌ بر موارد ذکر شده می‌توانید با مراجعه به مطلب خورشت‌های رژیمی گزینه‌های دیگری را بررسی کنید.

کلام آخر

همان‌طور که اشاره کردیم، پیداکردن طرفدار برای عدس پلو زمانی اتفاق می‌افتد که این غذا را به بهترین شیوه و با خوش‌طعم‌ترین مواد طبخ کنید. سرو عدس پلو با خورشت‌های متفاوت و زیادی امکان‌پذیر است. عدس پلو با کشمش، عدس پلو با خرما، عدس پلو با سینه خرد شده مرغ و بسیاری از مدل‌های دیگر عدس پلو را می‌توانید به عنوان یک وعده پرخاصیت میل کنید. ما در این مطلب 4 مدل خورشت برای عدس پلو را که مناسب مهمان است، به شما آموختیم.

سؤالات متداول:

برای خورشت بادمجان می‌توانیم از آب معمولی استفاده کنیم؟

خیر. استفاده از عصاره مرغ و گوشت نیز امکان‌پذیر است اما هرگز نباید این گزینه‌ها را حذف کنید، زیرا مزه اصلی این خورشت به عصاره‌ای است که درون آن می‌ریزید.

به‌جای کره یا روغن‌ سرخ‌کردنی، از چه روغن دیگری استفاده کنیم؟

بستگی به طبع غذایی شما دارد. کره، گزینه‌ای است که هم اثر بسیار خوبی روی طعم غذا دارد و هم اغلب افراد آن را دوست دارند. اما از روغن کنجد، روغن زرد و روغن‌های حیوانی نیز می‌توانید استفاده کنید. اگرچه پیشنهاد ما به شما، استفاده از کره است.

چرا گوشت چرخ‌کرده باید مخلوطی از گوشت گوساله و گوسفند باشد؟

گوشت گوساله به‌تنهایی، خشک است و لطافتی ندارد. در عین حال، این گوشت طبعی سرد دارد و با سردی عدس و برنج هم‌خوانی ندارد. از طرفی، گوشت گوسفند هم به‌تنهایی بسیار نرم بوده و هنگام سرخ‌کردن انسجام خود را از دست می‌دهد. گوشت گوسفند به‌دلیل لطافت و چربی‌ای که دارد، در ترکیب با گوشت گوساله، نرمی و لطافتی بی‌نظیر را به‌وجود می‌آورد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید