آبگوشت عربی بسیار به سوپ نزدیک است و این غذا با نام شوربا در دستورهای آشپزی دیده میشود. بنابراین اگر با شنیدن نام آبگوشت عربی به یاد نان سنگک تازه و سبزی و سیرترشی افتادهاید، باید بگویم دست نگهدارید. طرز تهیه آبگوشت عربی شباهتی به تصور شما نسبت به آبگوشت ندارد. با ما همراه باشید تا بعد از توضیح مختصری درباره غذاهای سنتی عربی، شما را با دستور این غذای ساده و مقوی آشنا کنیم.
غذاهای سنتی عربی
ناهار و شام محبوبترین وعدههای غذایی در کشورهای خاورمیانه هستند. آنها ترجیح میدهند ناهار را با مخلفات زیادی بخورند، بعد از غذا چرت بزنند و شام را برای آخر شب بگذارند. بااینحال، این عادات غذایی در میان مردم مناطق شهری در حال تغییر است و ادامه دادن این سبک سنتی با زندگی مدرن امروزی همخوانی ندارد.
گوشت، نان و برنج نیز از ترکیبات اصلی وعدههای غذایی مردم این منطقه هستند و غذای اصلی با مقدار زیادی نان و برنج خورده میشود. نان غذای اصلی در جهان عرب بوده است و ازاینرو غلات جایگاه مهمی در غذاهای سنتی عربی دارند. در طرز تهیه آبگوشت عربی نیز که در ادامه به شما یاد میدهیم از گندم استفاده میشود. اهمیت نان در فرهنگ خاورمیانه در حدی است که نان پیتزا را الهامگرفته از نان گرد خاورمیانه میدانند.
حالا که بحث غذاهای عربی است و فلافل هم یکی از محبوبترین غذاهای عربی در ایران و استانهای حاشیه کشورهای عربی محسوب میشود، پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه فلافل آبادانی و مقاله طرز تهیه فلافل بندری را بخوانید و مقایسهای بین تفاوت این دوتا دستور داشته باشید.
گاهی تفاوتهای بسیار کوچکی در دستورهای غذایی وجود دارد که میتوانند طعم یا بافت متفاوتی در غذا ایجاد کنند. به همین دلیل است که بعضی فلافلها بسیار ترد درست میشوند، بعضی دیگر نرم هستند یا نوعی از فلافل را با سبزی درست میکنند.
طرز تهیه آبگوشت عربی بدون حبوبات
ترکیب گوشت و گندم در آبگوشت عربی دلیل مقویبودن این غذای سنتی است. در روزهایی که احساس خستگی جسمی دارید یا دچار کسالت شدهاید، این غذا را برای تقویت قوای جسمانی خود درست کنید. از طرف دیگر، بعضی از افراد به نفخ حبوبات حساس هستند و وجود حبوبات در آبگوشت اذیتشان میکند. طرز تهیه آبگوشت ساده بدون حبوبات مناسب همین افراد است.
گوشت، نخود، لوبیا، سیب زمینی و لیمو عمانی ترکیبات اصلی آبگوشت ایرانی هستند، اما وجود حبوبات در آبگوشت عربی الزامی نیست. در طرز تهیه آبگوشت عربی بدون حبوبات از گندم استفاده میشود و در طرز تهیه آبگوشت عربی به سبک لیبی از نخود استفاده میشود.
مواد زیر برای تهیه آبگوشت عربی بدون حبوبات لازم است:
گوشت گاو یا گوسفند: ۳۰۰ گرم
گندم شکسته: 1/2 پیمانه
گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
سیر: ۱ حبه
فلفل سبز: ۳ تا ۴ عدد
دانه فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
دانه گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
هل: ۳ عدد
میخک: ۳ عدد
لیمو خشک: 1/2لیمو
روغن: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
گندمها را از شب قبل یا حداقل ۸ ساعت قبل از پختن آبگوشت خیس کنید. ما در اینجا میخواهیم آموزش درستکردن آبگوشت عربی در زودپز را به شما یاد بدهیم، اما شما میتوانید این غذا را در قابلمه و با مدتزمان بیشتری درست کنید. همه چیز به زمان و امکانات قابلدسترس شما بستگی دارد. پس زودپز یا قابلمه موردنظر خود را انتخاب کنید و یک قاشق روغن در آن بریزید. سیر و زنجبیل خردشده را در روغن تفت دهید تا معطر شوند. تکههای گوشت را اضافه کنید و چند دقیقه روی شعله زیاد با سیر و زنجبیل تفت دهید. بعد از چند دقیقه گوشت تغییررنگ میدهد. سپس گندم خیسخورده شده و نمک را اضافه کنید. گوجهفرنگی را پوره کنید و پوره گوجه فرنگی را با فلفل سبز و رب گوجهفرنگی مخلوط کنید. حالا این ترکیب را به گوشتهای تفتداده شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله باید ادویهجات و آب را اضافه کنید و در زودپز را محکم ببندید. بعد از اینکه زودپز اولین سوت را کشید، زیر آن را کم کنید و بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. در این مرحله آبگوشت حاضر است.
اگر منع مصرف گوشت دارید یا گیاهخوار هستید، مقاله طرز تهیه سوپ سبزیجات را یاد بگیرید. این غذای ساده و مقوی میتواند جایگزین خوبی برای انواع آبگوشتها باشد.
طرز تهیه آبگوشت عربی با حبوبات
آبگوشت عربی با حبوبات یا شوربا لیبیایی حاوی زردچوبه، فلفل قرمز و دارچین است که آن را تند و بسیار خوشمزه میکند. حالا به این ترکیبات، طعم لذیذ گوشت بره و طعم اسیدی گوجهفرنگی و لیمو تازه را اضافه کنید. نعنا نیز در آخر تکمیلکننده طعمها میشود. در بعضی از دستورها نیز بلغور گندم یا برنج به بقیه مواد اضافه میکنند که باید حواستان به مقدار کربوهیدرات این غذا باشد.
مواد زیر برای تهیه آب گوشت عربی با حبوبات لازم است:
گوشت بره: ۵۰۰ گرم
نخود پخته: ۲ پیمانه
پیاز: ۱ عدد بزرگ
گوجهفرنگی: ۳ عدد بزرگ
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاره تازه آسیابشده: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو: ۱ عدد
روغن زیتون فوقبکر: ۳ قاشق غذاخوری
آب مرغ: ۴ پیمانه
گوشت بره را با مقدار کمی نمک و فلفل سیاه بپوشانید. بهتر است که نمک و فلفل در تمام قسمتهای گوشت بهطور یکنواخت پخش شوند. سپس یک قابلمه بزرگ بردارید و گوشت را با یک قاشق روغن زیتون تفت دهید. گوشت که تغییر رنگ داد، آن را از قابلمه بیرون آورید و کنار بگذارید. در همین قابلمه، پیازها را تفت دهید تا شیشهای و شفاف شوند. در ادامه آب مرغ، گوجهفرنگی، رب، ادویهها و گوشت بره را به قابلمه اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت بره نرم شود. مدتزمان این مرحله بستگی به پخت گوشت دارد و باید خودتان نرمی و سفتی گوشت را بررسی کنید. در آخر نخود، نعنا و آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید تا چنددقیقه دیگر همراه با دیگر مواد بجوشند.
یکیدیگر از غذاهای پرخاصیتی که در مواقعی که مریضاحوال هستید، خوردن آن توصیه میشود، سوپ مرغ است که در مقاله طرز تهیه سوپ مرغ، روش تهیه آن را آوردیم.
کلام آخر
آبگوشت غذایی سرشار از انرژی و مقوی است. این غذا را در استانهای مختلفی از کشورمان نیز به شکل متفاوتی درست میکنند. آبگوشت عربی نیز شباهت بیشتری به سوپ دارد. ترکیب اصلی این غذا را گوشت و انواع ادویهجات مختلف تشکیل میدهد تا مانند دیگر غذاهای عربی حسابی پرادویه باشد. شما میتوانید این غذا را در شبهای سرد زمستان درست کنید و دور هم میل کنید.
سؤالات متداول
تفاوت آبگوشت عربی با آبگوشت ایرانی چیست؟
گوشت، نخود، لوبیا، سیب زمینی و لیمو عمانی از ترکیبات اصلی آبگوشت ایرانی هستند، اما وجود حبوبات در آبگوشت عربی الزامی نیست. در طرز تهیه آبگوشت عربی بدون حبوبات از گندم استفاده میشود و در طرز تهیه آبگوشت عربی به سبک لیبی از نخود استفاده میشود.
طرز تهیه آبگوشت عربی چیست؟
بستگی به اینکه آبگوشت را با یا بدون حبوبات درست کنید، تفاوتها در طرز تهیه آبگوشت عربی وجود دارد. هرچند بهطورکلی، فقط باید حواستان به خیسکردن گندم یا پختن نخود قبل از شروع آشپزی باشد. بقیه مواد را مرحلهبهمرحله به قابلمه اضافه میکنید و کار پیچیدهای ندارد.
مواد لازم آبگوشت عربی چیست؟
مواد لازم آبگوشت عربی بدون حبوبات از گوشت و گندم و تعدادی ادویه مختلف تشکیل شده است، اما این مواد لازم در شوربا لیبیایی تفاوتهایی دارد. بهعنوانمثال، در این دستور تهیه، نعنا خشک و نخود پخته شده به بقیه مواد اضافه میشود.
شبکه های اجتماعی