مهمان دارید و هیچ ایدهای برای درستکردن غذا ندارید؟ دوست دارید سفره شما حسابی بدرخشد و میخواهید هنر آشپزی خود را به رخ مهمانانتان بکشید؟ پیشنهاد ما به شما، یادگیری طرز تهیه رولت مرغ است! این غذای خوشمزه بینالمللی که سرآشپزان باور دارند خاستگاه آن کشور فرانسه است، میتواند گزینهای ایدهآل برای مهمانیهای بزرگ و رسمی شما باشد؛ چراکه همه را شگفتزده و مجذوب خود خواهد کرد.
در این مقاله قصد داریم طرز تهیه رولت مرغ مجلسی را به شما آموزش دهیم. این غذا هرچند که یک غذای مجلسی و بینالمللی بهشمار میرود، اما طرز تهیه آن به نسبت آسان است و دشواری چندانی به همراه ندارد؛ تنها کافی است که نکات تهیه رولت مرغ را در همین مقاله با دقت بخوانید و قدمبهقدم، از روی دستوری که در اختیارتان قرار خواهیم داد، پیش بروید. با ما همراه باشید.
روش تهیه رولت مرغ
یکی از نکاتی که باعث شده طرز تهیه رولت مرغ حسابی محبوب باشد، مواد اولیه آن است. مواد اولیه این غذای خوشمزه بینالمللی، در هر خانه ایرانی پیدا میشود و لازم نیست بابت تهیه آنها، هیچگونه نگرانی داشته باشید. از دیگر غذاهایی که مواد اولیهاش همیشه در دسترس است، میتوانیم به کوکو سیبزمینی اشاره کنیم. برای آشنایی با روش تهیه آن، مقاله طرز تهیه کوکو سیب زمینی را نیز میتوانید بخوانید.
از جمله مواد اولیه رولت مرغ برای 4 نفر، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
سینه مرغ: 500 گرم
پیاز: 2 عدد متوسط
هویج: 1 عدد بزرگ
سیر: 3 حبه
لیموترش تازه: 1 عدد
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
آب جوش: 1 پیمانه
عصاره مرغ: 1 عدد
نمک، فلفل و پاپریکا: به میزان لازم
زعفران دمکرده: به میزان لازم
پنیر چدار: به میزان لازم
به یاد داشته باشید که میزان مواد اولیه رولت مرغ که در این بخش ذکر شده است، برای 4 نفر کافی است. اگر میخواهید که رولت مرغ بیشتری تهیه کنید، میتوانید میزان هر یک از موارد را به نسبت مساوی افزایش دهید.
مراحل تهیه رولت مرغ
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، طرز تهیه رولت مرغ بسیار آسان است. هرچند که این غذا را بهراحتی میتوان تهیه کرد، اما باید توجه داشته باشید که مدتزمان آمادهسازی و پخت آن ممکن است کمی طول بکشد. برای تهیه رولت مرغ، باید حدود 2 ساعت وقت بگذارید، اما شک نکنید که نتیجه کار، به این زمان میارزد.
از دیگر غذاهای مجلسی ایرانی که میتوانید برای میهمانیهای خود حاضر کنید، میتوانیم به خورشت به آلو اشاره کنیم؛ مقاله طرز تهیه خورشت به آلو را نیز میتوانید مطالعه کنید، اما برای طبخ رولت مرغ، لازم است که مطابق با دستور زیر پیش بروید.
ابتدا سینه مرغ را بهخوبی بشویید و سپس بادقت استخوانهای آن را کاملاً جدا کنید. سینهها را از وسط نصف کنید؛ بهطوری که در نهایت یک لایه سینه بزرگ داشته باشید. 2 لایه را از هم جدا نکنید. حال روی سینهها یک کیسه فریزر قرار دهید و به کمک یک گوشکوب، آنها را بکوبید. ضخامت سینهها باید به کمتر از یک سانتیمتر کاهش پیدا کند.
حال در یک ظرف جداگانه، پیاز و سیر را رنده کنید. سپس به آن زعفران دمکرده، فلفل، نمک، آبلیمو و مقداری روغن (و بهدلخواه مقداری جعفری خردشده) اضافه کنید. همه مواد را خوب باهم مخلوط کنید. بعد از آن سینههای مرغ را داخل مخلوط خود قرار دهید. از مخلوط پیاز روی مرغ بمالید و آن را ماساژ دهید؛ بهطوری که همهجای مرغ به مخلوط آغشته شود. حالا در ظرف را ببندید و آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
تا وقتی که مرغ بهخوبی مزهدار شود، یک هویج را بپزید. برای این کار میتوانید آب را جوش آورده و هویج را به مدت 10دقیقه داخلش بیندازید. بعد از آن نیز آبکش کنید. اما اصل کار، مربوط به آمادهکردن سس رولت مرغ است. برای این کار، ابتدا پیاز را با رنده دندانه ریز، رنده کنید. آن را در یک تابه با روغن داغ تفت دهید. سپس به آن نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجهفرنگی را اضافه کنید. تفت دهید تا بوی زهم رب گرفته شود و در نهایت نیز آب جوش و عصاره مرغ را اضافه کنید. مواد که جوش آمد، بگذارید مقداری روی حرارت بماند و غلیظ شود.
حال مرغ را از یخچال خارج کنید. مخلوط پیاز و آبلیمو را از آن جدا کنید. مرغ را روی سطح کار پهن کنید؛ حال هویج پخته را از طول آن به چهار قسمت تقسیم کرده و روی سینهها بگذارید. به همان ضخامت هویج، پنیر چدار را نیز بریده و روی مرغ بگذارید. حال مرغ را دور هویج و پنیر لول کنید و در انتها نیز آنها را با یک خلال دندان ببندید. در یک تابه تمیز مقداری روغن یا کره بریزید و مرغها را داخل آن سرخ کنید. دقت داشته باشید که هر طرف مرغ بهخوبی سرخ و طلایی شود.
بعد از اینکه مرغ سرخ شد، سس مرغ را به آن اضافه کنید. سس را بهآرامی اطراف و روی مرغ بریزید. بهدلخواه میتوانید چوب دارچین، زعفران دمکرده و مقداری آبلیموی تازه نیز به آن اضافه کنید. اکنون اجازه دهید که سس مرغ به جوش بیاید. زمانی که جوش آمد، شعله را کم کنید و بگذارید که به مدت 15 تا 50 دقیقه، مرغ همراه با سس بجوشد. بعدازاین مدتزمان، طرز تهیه رولت مرغ به پایان رسیده و مرغ شما آماده سرو است. نوش جان!
یکی دیگر از خورشتهای خوشمزه و پرطرفداری که با مرغ آماده میشود، خورشت آلوچه با مرغ است که در مقاله طرز تهیه آلوچه با مرغ، درباره روش تهیه آن صحبت کردیم.
ارزش غذایی رولت مرغ
این بخش میتواند برای کسانی که به ارزش غذایی خوراک خود اهمیت میدهند، بسیار مفید باشد. بهخصوص اگر رژیم لاغری داشته باشید، لازم است که ارزش غذایی رولت مرغ را بدانید و بادقت آن را نوش جان کنید. رولت مرغ یکی از غذاهای مقوی بهحساب میآید و این مزیت را باید مدیون ارزش غذایی آن باشیم:
انرژی: 182 کالری
چربی: 5.5 گرم
کلسترول: 63 گرم
سدیم: 710 گرم
پتاسیم: 256 گرم
کربوهیدرات: 3.5 گرم
پروتئین: 28.5 گرم
نکات مهم در تهیه رولت مرغ
طرز تهیه رولت مرغ که در این مقاله مطالعه کردید، یکی از خاصترین دستورهایی بود که میتوانید پیدا کنید. این طرز تهیه به خودی کامل و جامع است، اما همیشه جا برای بهترشدن وجود دارد. اگر دوست دارید که رولت مرغ خوشمزهتری داشته باشید، بد نیست که این نکات را نیز بهخاطر بسپارید:
- نوع دیگری از رولت مرغ وجود دارد که با گوشت مرغ چرخکرده تهیه میشود. در این روش تنها کافی است که مثل تهیه کبابکوبیده مرغ عمل کنید، با این تفاوت که مرغ را روی سلفون پهن میکنید، هویج را داخلش گذاشته و سپس آن را مثل شکلات میپیچید. در نهایت نیز آن را مثل باقی دستور فعلی، سرخ میکنید.
- اگر دوست داشته باشید، میتوانید بهجای پختن مرغ در سس، آن را سوخاری کنید؛ برای این کار کافی است که رولهای مرغ را داخل تخممرغ، آرد و پودر سوخاری بخوابانید.
- یک راه دیگر برای پربار کردن رولت مرغ، آن است که داخل فیلهها، گوشت چرخکرده قرار دهید و سپس رولت را بپزید.
- پنیر و هویج از این دستور قابل حذف است. حتی میتوانید بهجای آنها از قارچ استفاده کنید.
- اگر خواستید رولت مرغ را با گوشت چرخکرده درست کنید، بهتر است ترکیب سینه و ران مرغ، همراه با 50 گرم دنبه استفاده کنید. اینگونه مرغ آبدارتری خواهید داشت.
- اضافهکردن مقداری پوست لیمو یا پرتقال به سس، میتواند مزه آن را بهتر کند.
اگر مهمان دارید، به شما پیشنهاد میکنیم که مرغ شکمپر درست کنید. برای آشنایی با روش تهیه آن، به مقاله طرز تهیه مرغ شکمپر سر بزنید.
کلام آخر
هرچند که طرز تهیه رولت مرغ برای مجالس بینظیر و ایدهآل است، اما هیچ دلیل نمیشود که برای وعدههای کوچک خانوادگی از خیر آن بگذرید! در این مقاله طرز تهیه یکی از خوشمزهترین خوراکهای دنیا را به شما آموزش دادیم. بهعلاوه از ارزش غذایی آن نیز گفتیم و در نهایت نیز به سراغ نکات ضروری به هنگام تهیهاش رفتیم. اگر شما هم مثل خیلی از خوانندگان دیگر عاشق طرز تهیه رولت مرغ شدهاید، پیشنهاد میکنیم که همینالان راهی آشپزخانه گرم خود شوید و برای وعده بعدی، این غذا را حاضر کنید!
سؤالات متداول
رولت مرغ را به چند شکل میتوان طبخ کرد؟
برای تهیه رولت مرغ، میتوانید آن را همراه بهصورت ساده، با استفاده از مرغ چرخکرده یا بهصورت سوخاری درست کنید.
در تهیه رولت مرغ از چه سبزیهایی میتوان استفاده کرد؟
در تهیه رولت مرغ، برای مزه بهتر میتوانید از سبزیهای مثل ریحان، جعفری و یا شوید استفاده کنید.
بهتر است برای سرخکردن مرغ از چه چیزی استفاده کنیم؟
استفاده از کره یا روغن زیتون فرابکر میتواند در مزه رولت مرغ شما، تأثیر بسیار مثبتی داشته باشد.
شبکه های اجتماعی