بیخود نیست که میگویند «هنر نزد ایرانیان است و بس». به هر گوشهای از این سرزمین پهناور که سفر کنیم، هنر مردمان آن و البته غذاهای محلیاش شگفتزدهمان خواهد کرد. شهر یزد یکی از آنهاست. علاوه بر بناهای تاریخی دیدنی و باشکوه، این شهر غذاهای خوشمزه زیادی دارد که یکی از یکی خوشمزهتر و مقویتر هستند. در مطلب حاضر قرار است با شما درباره طرز تهیه خورشت به آلو که یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی این شهر است، صحبت کنیم. همراه ما باشید.
طرز تهیه خورشت به آلو با گوشت خورشتی
خورشت به آلو مجلسی یکی از لذیذترین غذاهای سنتی ایران است که اصالتاً به شهر یزد تعلق دارد. با توجه به اینکه برای پخت این غذا از به استفاده میشود، میتوان آن را پرخاصیتترین خورشت ایرانی لقب داد. سعدی نازنین که چند قرن پیش در وصف به گفته است «هیچ در به نتوان گفت چو گفتی که به است/ به از این فضل و توانش نتوان کرد اظهار»، حجت را درباره خواص به بر ما تمام کرده است. در نتیجه، سخن گفتن از خاصیتهای این خورشت وقت را بیهوده هدردادن است. پس بدون فوت وقت برویم سر اصل مطلب. در ادامه طرز تهیه خورشت به آلوی مجلسی ارائه شده است.
راستی اگر به خورشتهایی که مثل به آلو طعم ملسی دارند علاقه دارید، مقاله طرز تهیه خورشت فسنجان را بخوانید تا با یکیدیگر از خورشتهای محلی ملس ایران آشنا شوید.
روش تهیه خورشت بهآلو
برای درستکردن خورشت به آلو باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
به: 2 عدد بزرگ
گوشت خورشتی: 400 گرم
آلو بخارا: 10 عدد
پیاز: 2 عدد متوسط
شکر: 1 قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
ابتدا پیازها را پوست بکنید و در ابعاد دلخواه خرد کنید. سپس روغن را در قابلمه مناسبی داغ کنید و بعد پیازها را داخل آن تفت دهید. چند دقیقه بعد که پیازها کمی تفت خوردند و رنگشان تغییر کرد، فلفل و زردچوبه را به آنها اضافه کنید و مجدداً کمی تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود.
سپس گوشتها را که بهصورت مکعبی خرد کردهاید، به پیازها اضافه کنید و مجدداً آنها را تفت دهید تا رنگشان تغییر کنند. سپس رب گوجهفرنگی را داخل قابلمه بریزید و پس از آنکه رب رنگ باز کرد و مقداری تفت خورد، چند لیوان آب جوش بریزید و پس از آنکه خورشت چند جوش زد، شعله آن را کم کنید. سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در همین حین که گوشت در حال پختهشدن است، باید بهها را برای افزودن به خورشت آماده کنید. بهها را بشویید و برای آن که وا نروند و ظاهر خورشت را به هم نریزند، آنها را بهصورت مکعبی درشت خرد کنید. سپس تکههای به را چند دقیقه داخل روغن تفت دهید تا رنگشان طلایی شود. هدف این است که به در حین جاافتادن خورشت وا نرود؛ بنابراین، لازم نیست که آنها را کامل سرخ کنید.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، بهها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به مدت 45 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد. آلوها را 15 دقیقه داخل آب خیس کنید و در 15 دقیقه پایانی پخت خورشت همراه با شکر، آبلیمو و زعفران داخل قابلمه بریزید. پس از آنکه خورشت به غلظت دلخواهتان رسید، آن را با نان و برنج سرو کنید. نوش جان.
طرز تهیه خورشت به آلو با مرغ
اگر چه خورشت به آلو معمولاً با گوشت گوسفندی یا گوساله درست میشود، اما در صورتی که بنا به هر دلیلی نمیتوانید از گوشت قرمز استفاده کنید، میتوانید این خورشت را با گوشت مرغ یا بوقلمون هم تهیه کنید. در این حالت، روش پخت تغییری نمیکند و کافی است از دستورالعملی که در بالا ارائه شده پیروی کنید. تنها لازم است در خورشت به آلو با مرغ مجلسی بهجای گوشت خورشتی، از 800 تا 600 گرم گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. با استفاده از گوشت مرغ و بوقلمون، خورشت به آلو سریعتر آماده خواهد شد.
رشتهپلو از دیگر غذاهای سنتی ایرانی است که بسیار خوشمزه است و طرفداران بیشماری هم در میان تمامی گروههای سنی دارد. برای آنکه با چند دستور مختلف برای طرز تهیه رشتهپلو آشنا شوید، مقاله طرز تهیه رشته پلو را بخوانید.
نکات مهم در تهیه خورشت به آلو
هر کاری فوت کوزهگری خودش را دارد که با رعایت آنها، نتیجه نهایی از هر لحاظ عالی از آب درمیآید؛ خورشت به آلو هم از این قاعده مستثنی نیست. برای آنکه خورشتتان خوب جا بیفتد و عطر و طعم بینظیری پیدا کند، در هنگام طبخ این خورشت حتماً به نکات زیر توجه کنید:
- در صورت تمایل میتوانید از لپه هم برای طبخ این غذا استفاده کنید. در این صورت، حتماً لپهها را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخشان گرفته شود و در زمان پخت غذا هم بهخوبی آنها را تفت دهید تا در فرایند پخت وا نروند.
- این خورشت در اصل با استفاده از گوشت گوسفندی درست میشود. برای خوشمزهترشدن خورشت به آلو تکهای از استخوان گردن گوسفند را به خورشت اضافه کنید.
- از آنجایی که به تنها در فصل پاییز یافت میشود، این خورشت غذایی فصلی محسوب میشود. اگر خورشت به آلو در خانه شما طرفداران زیادی دارد، میتوانید در پاییز به را فریز کنید و هر زمان که هوس این غذا به سرتان زد، بلافاصله دستبهکار شوید.
- در صورتی که گیاهخوار هستید، میتوانید گوشت را به طور کامل حذف کنید.
- چاشنی اصلی این غذا زعفران است. هر چقدر در استفاده از آن دست و دلبازی به خرج دهید، به همان اندازه خورشتی خوشعطر و طعم خواهید داشت.
- استفاده از رب گوجهفرنگی برای درستکردن این خورشت اختیاری است، اما استفاده از آن باعث میشود که خورشتتان رنگ و لعاب و طعم بینظیری پیدا کند. اگر میخواهید خورشت به آلوی شما ترش مزه شود، آن را با رب انار درست کنید. در مقاله طرز تهیه خورشت به آلو با رب انار، درباره روش تهیه این خورشت خوشطعم صحبت کردیم.
- برای آنکه عطر و طعم خورشت هوش از سرتان ببرد، به را در کره تفت دهید و سپس به خورشت اضافه کنید.
کلام آخر
خورشت به آلو، خورشت پاییزی بینظیری است که به دلیل وجود به در آن، از خواص فراوانی هم برای سلامتی برخوردار است. این خورشت، از جمله غذاهای محلی استان یزد است و طعم بسیار دلچسبی دارد. در مقاله حاضر با شما درباره طرز تهیه خورشت به آلو صحبت کردیم و فوتوفنهای پخت این خورشت خوشمزه را در اختیار شما قرار دادیم. آیا تا به حال خورشت به آلو درست کردهاید؟ شما از چه ترفندهایی برای خوشمزهتر شدن آن استفاده میکنید؟
سؤالات متداول
در طرز تهیه خورشت به آلو از چه گوشتی استفاده میشود؟
این خورشت در اصل با گوشت گوسفند یا گوساله درست میشود، اما در صورت تمایل میتوانید از گوشت مرغ و بوقلمون هم استفاده کنید.
چه کنیم تکههای به در زمان پخت خورشت وا نروند؟
حتماً به را در قطعات مکعبی بزرگ خرد کنید و پیش از افزودن آن به خورشت، حتماً تکههای به را چند دقیقه داخل روغن یا کره تفت دهید.
خورشت به آلو غذای محلی کدام شهر ایران است؟
این خورشت اصالتاً به استان یزد تعلق دارد.
شبکه های اجتماعی