بسیاری از خورشتهای سنتی ایرانی به دلیل داشتن میوه و سبزیجات فصلی، بهنوعی خورشت فصلی هستند و مناسب ذائقه و طبع متناسب با آن زمان خاص. یکی از این خورشتهای سنتی ایرانی، خورشت چغاله زردآلو است. ازآنجاکه چغاله زردآلو در فصل بهار همیشه در دسترس است یک خورشت خوشمزه و لذیذ برای این فصل محسوب میشود. همچنین این خورشت طعمی ترش و ملس دارد و تجربهای متفاوت برای یک وعده غذایی است.
خواص چغاله زردآلو
چغاله زردآلو حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتیاکسیدان است که موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی میشود. برای آنکه بدانید چه غذاهایی فیبردار هستند، مقاله غذاهای فیبردار کداماند؟ را مطالعه کنید.
این خورشت محلی ایرانی را هم میتوان با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ تهیه کرد. البته گوشت خورشتی گوسفندی این غذا را لذیذتر میکند. از طرفی هم میتوان آن را بهصورت کاملا گیاهی و مناسب رژیمهای غذایی بدون گوشت پخت. در این مقاله از مجله تبرک طرز تهیه خورشت چغاله زردآلو را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت خورش چغاله زردآلو برای 6 نفر:
برای تهیه این خورشت بهاره به مواد زیر نیاز دارید:
- گوشت خورشتی گوسفندی: ۹۰۰ گرم
- چغاله زردآلو: ۴۰۰ گرم
- جعفری خردشده: ۶۰۰ گرم
- نعناع خرد شده: ۲۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- سیر: ۲ حبه
- آویشن: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل: ۱ قاشق چایخوری
- پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه خورشت چغاله زردآلو
ابتدا جعفری و نعناع خردشده را در یک ظرف تفت میدهید. ۲ عدد پیاز متوسط را پس از پوست کردن و شستن بهصورت نگینی خرد کنید. پیازهای خردشده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب بریزیم و تفت دهید. در حین تفت خوردن پیازها، یک قاشق چایخوری زردچوبه را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تفت بخورند.
در این مرحله، گوشتهای خورشتی را به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تفت بخورند. در حین تفت خوردن گوشتها، یک قاشق چایخوری زنجبیل، پودر دارچین، آویشن، زردچوبه و فلفل را روی گوشتها بریزید و خوب هم بزنید تا حین تفت خوردن عطر و مزه بدهد. ۲ حبه سیر را له کنید و به گوشتها اضافه کنید تا به خورشت عطر خوشی بدهد.
در این مرحله ۴ لیوان آب ولرم به قابلمه گوشتها اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و شعله زیر آن را کم کنید تا گوشتها بهآرامی بپزند.
حالا ۴۰۰ گرم چغاله زردآلو را در یک تابه مناسب با کمی روغن تفت دهید و بعد در نیم ساعت پایانی پختن گوشتها، چغالههای زردآلو را به قابلمه گوشتها اضافه کنید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا آنها نیز بهآرامی بپزند. حالا خورش چغاله زردآلو آماده سرو کردن است. اگر به زردآلو علاقه ندارید، شما میتوانید خورشت چغاله بادام درست کنید.
این خورشت با انواع پلوهای مختلف قابل سرو است و ما به شما پیشنهاد میکنیم آن را با پلو زعفرانی نوشجان کنید.
اگر رژیم دارید، در کنار این خورشت خوشمزه به شما پیشنهاد میکنیم، سری به مقاله خورشتهای رژیمی بزنید و برنامه غذایی اصولی داشته باشید.
کلام آخر
ما در این مقاله طرز تهیه خورشت چغاله زردآلو را به شما آموزش دادیم. بهعلاوه به خواص این میوه فصلی نیز پرداختیم. این غذا طعم ترشی دارد و شما میتوانید آن را مناسب سلیقه خودتان کاملا ترش یا ملس سرو کنید. اگر تجربهای درباره پخت این خورشت دارید، حتما با ما در میان بگذارید.
سؤالات متداول:
خورشت چغاله زردآلو چه طعمی دارد؟
خورشت چغاله زردآلو به دلیل داشتن چغاله زردآلو، طعمی ترش دارد.
خورشت چغاله زردآلو برای چه فصلی است؟
خورشت چغاله زردآلو به دلیل داشتن چغاله که میوهای بهاری است، خورشتی مناسب همین فصل است.
خواص خورشت چغاله زردآلو چیست؟
این خورشت به دلیل داشتن چغاله سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان است. همچنین برای کاهش بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان مناسب است.
1 نظر
بسیار عالی❤
۱ فروردین ۱۴۰۲, ۱۶:۳۲😋😋😋