طرز تهیه برد بلاو و مواد لازم آن به غذاهای اصیل ایرانی شباهت زیادی دارد. از همه مهمتر اینکه این غذا یک ته دیگ جذاب دارد که ایرانیها عاشق آن میشوند. اگر از طرفداران پلو مخلوط با ته دیگهای خوشمزه هستید، حتما از این غذا لذت خواهید برد. در ادامه مطلب طرز تهیه برد بلاو را یاد بگیرید و در دورهمیها و مهمانیهای خانوادگی هنر آشپزی خود را نشان دهید. قول میدهیم که ظاهر جذاب غذا بهتنهایی برای غافلگیرکردن مهمانان کفایت میکند.
روش تهیه برد بلاو
مواد لازم استفاده شده در غذا نشاندهنده ارزش غذایی آن هستند. همانطور که در ادامه میبینید، ترکیبی از برنج، مرغ و گردو، ارزش غذایی برد بلاو را بالا میبرد و شما میتوانید بهعنوان یک غذای مغذی برای خانواده روی آن حساب کنید. مواد لازم زیر را برای تهیه برد بلاو برای ۲ نفر آماده کنید و در صورت نیاز نسبتهای گفته شده را باتوجهبه تعداد اعضای خانواده کم و زیاد کنید.
مرغ: ۲ تکه (سینه یا ران به دلخواه)
برنج: ۲ پیمانه
سیبزمینی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
زرشک: ۱ قاشق غذاخوری
گردو: ۳۰ گرم
آرد سفید: 1/2 پیمانه
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
ادویه کاری: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
برد بلاو غذای محبوب ترکیه است که با شیوهای متفاوت درست میشود. طرفدارن پر و پا قرص ته چین مرغ حتما از این غذا نهایت لذت را خواهند برد. استفاده از مرغ، زعفران دم کرده و زرشک باعث میشود که طعم نهایی غذا به ته چین مرغ شباهت داشته باشد. در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم که مقاله طرز تهیه ته چین مرغ را بخوانید. با خواندن این مطلب، دستور تهیه چند مدل ته چین خوشمزه را یاد میگیرید.
مراحل تهیه برد بلاو
مدتزمان آمادهسازی و پخت برد بلاو حدود ۲ ساعت است.
همیشه مرغ را چه طوری میپزید؟ برای تهیه این غذا نیز همان کار را کنید. البته تهیه مرغ آبپز بهترین گزینه برای این غذا است. بعد از اینکه مرغ را روی حرارت گذاشتید و خیالتان از این قسمت راحت شد، خمیر را درست کنید. بخش هیجانانگیز و متفاوت این غذای مجلسی همین است.
یک کاسه متوسط بردارید و آرد را به آن اضافه کنید. بعد از آن کمی نمک بریزید و با آرد مخلوط کنید. حالا نوبت اضافهکردن روغن زیتون است. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آرد بریزید و با دستان خود آرد را ورز بدهید. بعد از اینکه روغن کاملا با آرد مخلوط شد، آب را کمکم به آرد اضافه کنید. اگر از همان اول آب زیادی اضافه کنید، خمیر شل میشود. بعد از اضافهکردن آب، خمیر را ورز دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که خمیر به دستتان نچسبد. حالا که خمیر دیگر چسبناک نیست، روی ظرف را پوشانید و ۳۰ دقیقه استراحت دهید.
پیاز و سیبزمینی را نگینی خرد کنید و کناری بگذارید. احتمالا تا الان مرغ پخته است. مرغ پخته شده را از آب خارج کنید، آب مرغ را از صافی رد کنید و برنج را با آن بپزید. این کار طعم و عطر بیشتری به برنج میدهد. مرغ را نیز ریشریش کنید و کناری بگذارید.
یک تابه بردارید و روی حرارت بگذارید. مقداری روغن کف آن بریزید و سیبزمینیها را سرخ کنید. در مقاله سالمترین روغن برای سرخ کردن نکاتی را به شما گفتهایم که روغن سرخ کردنی سالمتری برای خانواده تهیه کنید.
سیبزمینیهای سرخ شده را از تابه خارج کنید و پیاز را اضافه کنید. پیاز را با روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس مرغ ریشریش را به آن اضافه کرده و ادویه بزنید. حالا زرشک، گردو، سیبزمینیها و برنج را به مرغ و پیاز اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. در آخر، مقداری زعفران دم کرده روی مواد بریزید تا زعفرانی شوند.
خمیر را از کاسه بیرون بیاورید و با وردنه پهن کنید. هرچه خمیر نازکتر باشد، غذای شما ظاهر جذابتری پیدا میکند. بعد از اینکه خمیر را پهن کردید، آن را کف یک ظرف پیرکس پهن کنید. خمیر را به شکلی کف ظرف قرار دهید که لبههای خمیر از ظرف بیرون باشد. سپس مخلوط برنج و مرغ زعفرانی که سرد شده را درون ظرف پیرکس بریزید و روی آن را با لبههای خمیر بپوشانید. ظرف را به مدت یک ساعت در دمای ۱۸۰ درجه فر قرار دهید. غذای شما آماده است!
شاید قسمت آمادهسازی خمیر برایتان چالشبرانگیز باشد. اگر از طرفداران این سبک غذاها هستید، مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ گزینههای سادهتر را به شما یاد میدهد.
نکات مهم در تهیه برد بلا
هر غذایی فوت و فنهایی دارد که آن را مانند یک آشپز حرفهای درست کنید. در ادامه نکاتی را میبینید که به شما کمک میکند این غذا را هرچه بهتر و خوشمزهتر تهیه کنید:
- خمیر را تا حد ممکن با وردنه نازک کنید. این کار تاثیر زیادی بر شکل ظاهری و نتیجه نهایی دارد.
- ترکیب برنج و مرغ را بعد از سرد شدن به خمیر اضافه کنید.
- ادویههای دلخواه را به غذا اضافه کنید تا ذائقه خانواده شما نزدیکتر باشد.
- در استفاده از زعفران دست و دلباز باشد. زعفران عطروطعم جذابی به غذا میدهد.
- حرارت فر را کنترل کنید. اگر خمیر برد بلاو بسوزد، زحمت شما هدر میرود.
نکات گفته شده را رعایت کنید و از طعم نهایی غذا لذت ببرید.
مرغ شکمپر یکی دیگر از غذاهای محبوبی است که با مرغ درست میشود. در مقاله طرز تهیه مرغ شکمپر، روش تهیه آن را آوردیم.
کلام آخر
طرز تهیه برد بلاو یک روش جدید برای پختن مرغ و برنج است. ترکیب زرشک، زعفران و نحوه سرو این غذا باعث میشود که در دسته غذاهای مجلسی قرار بگیرد. یک بار هم که شده مرغ و برنج را به این شیوه درست کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید. شک نداریم که در اطراف شما کسانی هستند که به دنبال دستورهای غذایی جدید میگردند. حتما خوشحال خواهند شد که این غذا را به آنها یاد بدهید. با اشتراکگذاری این مطلب با آنها، افراد بیشتری با روش تهیه برد بلاو آشنا خواهند شد.
سوالات متداول
انواع غذا با مرغ و برنج کدامند؟
گوشت مرغ یکی از منابع اصلی پروتئین است و در طبخ غذاهای ایرانی زیاد استفاده میشود. زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با مرغ، ته چین مرغ، پلو مخلوط با مرغ، شیرازی پلو و ارمنی پلو از غذاهایی هستند که با مرغ و برنج درست میشوند.
طرز تهیه مرغ مجلسی به چه صورت است؟
برای تهیه مرغ مجلسی، ابتدا مرغ را در روغن فراوان سرخ کنید و روی آن کمی زعفران دم کرده بریزید. بعد از اینکه مرغ کاملا طلایی شد، مرغ را از روغن خارج کنید. سپس پیاز را به همراه فلفل دلمه، ادویهها و رب در همان روغن تفت دهید. مقداری آب به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا سس غلیظ شود. در انتها مرغ را به سس اضافه کنید و روی آن زعفران دم کرده بریزید. در تابه را ببندید و مرغ را با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزید.
چگونه ادویه مرغ درست کنیم؟
ادویه مرغ غذا را بینهایت خوشمزه میکند. ترکیبی از نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن خشک، ریحان خشک و جعفری خشک برای تهیه ادویه مرغ لازم هستند.
شبکه های اجتماعی