مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خواص ترشیجات برای بدن

خواص ترشیجات برای بدن

مصرف انواع ترشی در کنار خوراک‌های ایرانی یکی از قدیمی‌ترین فرهنگ‌های غذایی ما است. زیرزمین و ایوان‌ خانه‌های قدیمی در گذشته پر بود از انواع و اقسام ترشی‌های خوشمزه و این چاشنی خانگی برای بیشتر ما بسیار خاطره‌انگیز است.

تنوع در ترشی‌های خانگی بسیار گسترده است. خانم‌های باسلیقه ایرانی در تهیه آن بسیار خلاق هستند. آخرین باری که یک ظرف ترشی لیته یا سیر ترشی را با آبگوشت میل کردید، احتمالا از خواص آن آگاه نبودید.

درست است، مصرف ترشی فواید زیادی برای بدن دارد. در این مقاله شما را با آنها بیشتر آشنا می‌کنیم تا هر بار بدون نگرانی از خوردن آن لذت بیشتری ببرید.

خواص ترشی در طب سنتی

خواص ترشی در طب سنتی

برخی بر این باور هستند که ترشی، بیشتر در بین مردم ایران رواج دارد. جالب است بدانید که این خوراکی قدمت باستانی دارد و مردم بین‌النهرین در آن زمان ترشی می‌انداختند. 4000 سال پیش، اولین بار هندی‌ها از نوعی خیار هندی ترشی درست کردند و کم‌کم آن را به خاورمیانه، اروپا و آمریکا معرفی کردند.

امروزه در بسیاری از کشورها ترشی مصرف می‌شود، اما مردم خاورمیانه طرفداران پروپاقرص آن هستند و تنوع وسیعی در این زمینه ابداع کردند. همانطور که می‌دانید ترشی از ترکیب انواع میوه و سبزیجات با سرکه است و نوعی غذای تخمیری به‌حساب می‌آید.

از آنجایی‌که در فرآیند تولید ترشی، از حرارت استفاده نمی‌شود، ویتامین سی موجود در سبزیجات کاملا حفظ می‌شود. سرکه سیب نوعی ماده اسیدی مفید است که به تنظیم فشار خون کمک زیادی می‌کند.

در طب سنتی، مصرف سرکه سیب و انگور بسیار تاکید شده و متخصصان توصیه می‌کنند آن را بلافاصله بعد از غذا میل کنید. مصرف ترشی همراه با غذا، جذب کربوهیدرات‌های ساده را کاهش می‌دهد و سرکه سیب موجود در آن به کاهش وزن و کنترل چربی بدن کمک می‌کند.

شما می‌توانید در همین زمینه مقاله فواید سرکه سیب را بخوانید و با تاثیرات آن بر کاهش جذب قند و چربی در بدن، بیشتر آشنا شوید.

خواص ترشی سیر

خواص ترشی سیر

سیر ترشی از محبوب‌ترین‌ها است. بیشتر شما دست‎کم این نوع ترشی را در خانه دارید و احتمالا آخر هفته‌ها به سراغش می‌روید. سیرهای کاراملی و نرم، عطر دلپذیری دارند و این ترشی هرچقدر کهنه‌تر باشد، بیشتر باب‌ میل افراد قرار می‌گیرد.

همانطور که گفتیم، اضافه کردن سرکه به ترشی نه ‌تنها ضرری برای بدن ندارد، بلکه به تنظیم قند و چربی هم کمک می‌کند. نمک و سرکه ترشی را اگر به مقدار زیادی بزنید باعث به‌وجود آمدن مواد سمی مثل نیترات می‌شود که کلیه و کبد را به ‌شدت تهدید می‌کنند.

ویتامین سی، ویتامین ب، فسفر، پتاسیم و آهن موجود در سیر ترشی، کاملا حفظ می‌شود. سیر خواص فراوانی دارد که مهمترین آن تنظیم فشار خون است. سیر ترشی کم‌نمک برای افرادی که فشار بالا دارند، بسیار مفید است.

ترکیبات گوگردی موجود در سیر، طی فرآیند هضم باعث تولید گازی در معده می‌شود و دهان را بدبو می‌کند. سیر ترشی با وجود داشتن این ترکیب گوگردی، بوی کمتری دارد.

سیر ترشی بسیار اشتها‌آور است، به تصفیه خون کمک می‌کند و صفرا و کبد را پاکسازی می‌کند. سیر ترشی باعث هضم آهسته غذا می‌شود و خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن، باکتری‌ها را در دستگاه گوارش از بین می‌برد.

مصرف سیر در دوران بیماری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و خواص ضد التهابی و ضد سرطانی سیر در ترشی آن هم کاملا حفظ می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم به مقاله غذاهای مفید برای کبدچرب سر بزنید و با تغذیه متناسب با این بیماری خاموش، بیشتر آشنا شوید.

خواص ترشی خیار

خواص ترشی خیار

ترشی خیار یا همان خیار شور در بیشتر غذا‌ها، سالاد یا ساندویچ کاربرد دارد. درست کردن خیار شور خانگی هم کار سختی نیست، یک ترشی کم‌هزینه و خوشمزه که خواص زیادی برای شما دارد.

خیار بهترین میوه برای آبرسانی بدن، حفظ طراوت و شادابی پوست است. مصرف خیار باعث کاهش تورم و التهاب می‌شود و میوه بسیار خنکی است. مصرف ترشی خیار باعث تحریک معده و هضم بهتر غذا می‌شود.

درست کردن خیار با سرکه، آن را تبدیل به یک غذای تخمیری مفید برای سیستم گوارشی شما می‌کند. غذاهای تخمیری درست مثل پروبیوتیک موجود در ماست، به هضم بهتر غذا و بهبود عملکرد روده کمک می‌کند.

خیار شور یا ترشی خیار حاوی مقدار زیادی اوره، پروتئاز، پپتیداز و ویتامین‌های آ، ویتامین سی و ویتامین ب است. این ترکیبات برای سلامت سیستم گوارشی و سیستم قلبی و عروقی مفید هستند.

مصرف خیار شور به مقدار زیاد، برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مناسب نیست. این ترشی نمک فراوانی دارد و مصرف هر روز آن، شما را در معرض فشار خون جدی قرار می‌دهد.

همانطور که قبلا گفتیم، سرکه سیب به کاهش جذب کربوهیدرات کمک می‌کند. در همین زمینه مقاله سرکه سیب برای لاغری را از دست ندهید.

خواص و مضرات ترشی انبه

خواص و مضرات ترشی انبه

انبه یک میوه گرمسیری است که در مناطق جنوبی کشور خودمان هم یافت می‌شود. ترشی تند و تیز انبه سوغات شهرهای جنوبی به‌حساب می‌آید و بسیار محبوب است. انبه سرشار از ویتامین‌های سی، ویتامین آ و ویتامین ای است که وقتی ترشی آن را می‌خورید هم، این ویتامین‌ها به بدن شما می‌رسند.

انبه پتاسیم فراوانی دارد. پتاسیم در تنظیم فشار خون نقش مهمی دارد و بتاکاروتن موجود در آن سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. میزان آنتی‌اکسیدان این میوه بالا است و از عفونت‌های ویروسی و رشد تومور بدخیم در بدن پیشگیری می‌کند.

فیبر بالای میوه انبه، در فرآیند هضم غذا موثر است و التهاب معده را کاهش می‌دهد. نکته جالب درباره مصرف ترشی این است که ملوانان کشتی در گذشته بر اثر بیماری اسکوربیت از بین می‌رفتند. علت این بیماری کمبود ویتامین سی و عدم دسترسی به میوه و سبزیجات تازه در سفر دریایی بود.

مصرف ترشی این مشکل را برای خدمه کشتی از بین برد. از دیگر خواص ترشی انبه، مقابله با بیماری اسکوربیت است. با این حال، مصرف بیش از اندازه آن ممکن است، عوارضی داشته باشد.

ادویه فراوان و طعم تند ترشی انبه ممکن است باعث تحریک معده و افزایش اسید آن شود. مصرف این ترشی به افرادی که دچار سوءهاضمه هستند، توصیه نمی‌شود. میوه انبه در برخی افراد حساسیت‌زا است. مصرف ترشی انبه هم ممکن است باعث خارش، آفت دهان یا التهاب گلو شود.

برای درست کردن یک ترشی خوشمزه خانگی، بهتر است سرکه را هم خودتان در خانه درست کنید. به مقاله طرز تهیه سرکه سیب بروید و با روش تهیه آن آشنا شوید.

فواید ترشی شور

فواید ترشی شور

ترشی شور یا همان شوری را در اوایل پاییز درست می‌کنند و در آن از سبزیجات متنوعی استفاده می‌شود. این ترشی پای ثابت بیشتر غذاهای ایرانی است و نوعی سالاد آماده در کنار غذا به‌حساب می‌آید.

در تهیه این ترشی هم معمولا از سرکه سیب، نمک و ادویه استفاده می‌شود. با مصرف این ترشی از خواص سبزیجات مختلف بهره می‌برید. مهمترین ماده ترشی‌ها همان سرکه است و اسید استیک آن از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند و جلوی فساد مواد غذایی را می‌گیرد.

یک ظرف ترشی، مدت زیادی بیرون از یخچال سالم باقی می‌ماند. البته بهتر است در جای خنک آن را نگه دارید. جالب است بدانید که اسید استیک جذب کلسیم را افزایش می‌دهد و با افزایش سوخت‌وساز بدن ارتباط مستقیمی دارد.

اصلی‌ترین سبزیجات موجود در ترشی شور، انواع کلم هستند. گل کلم آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های بسیاری دارد و به کاهش بیماری‌های قلبی و انواع سرطان کمک می‌کنند. گل کلم دارای ماده‌ی موثری به ‌نام کولین است که در سلامت سیستم عصبی نقش دارد.

درباره مصرف ترشی لازم است بگوییم که ترشی‌های فله‌ای و باز که در بازارهای محلی به‌ فروش می‌رسند، سالم نیستند. بیشتر این ترشی‌ها کپک زده‎اند و آلوده هستند. در صورتی‌که وقت کافی برای تهیه ترشی خانگی ندارید، بهتر است از ترشی‌های کارخانه‌ای و بهداشتی استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم ترشی بندری تبرک را امتحان کنید. این ترشی با بهترین مواد اولیه و در شرایط استاندارد تهیه شده ‌است.

خواص ترشی کلم قرمز

خواص ترشی کلم قرمز

ترشی کلم قرمز درست همان چیزی است که می‌توانید با کمترین هزینه و وقت، به‌راحتی در خانه درست کنید. مصرف این ترشی در کنار انواع کباب‌ها، ساندویج‌ها و غذاهای سنتی بسیار خوشمزه است.

یکی از ویژگی‌های خوب ترشی کلم قرمز، این است که در مدت یک هفته می‌رسد و می‌توانید آن را نوش‌جان کنید. برای درست کردن آن هم فقط به یک کلم بنفش متوسط، مقداری نمک و سرکه قرمز نیاز دارید.

کلم را خرد کنید و به‌ همراه نمک و سرکه، داخل یک شیشه تمیز و خشک بریزید و یک هفته بعد آن را باز کنید. توجه کنید که سرکه، سطح روی کلم‌ها را کاملا بپوشاند.

کلم قرمز دارای ترکیبات لوتئین و زئاکسانتین است که از شبکیه چشم در برابر اشعه ماورابنفش محافظت می‌کنند. مصرف کلم قرمز در ترشی یا سالاد، سلامت چشم شما را تامین می‌کند.

کلم قرمز فیبر بالایی دارد و مصرف آن به‌صورت خام ممکن است شما را دچار نفخ کند. ترشی آن مشکلات سوءهاضمه و یبوست را کاهش می‌دهد و به بهبود زخم‌ معده کمک می‌کند.

سبزیجات قرمزرنگ مثل کلم قرمز به ساخت گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند و باعث افزایش گردش خون در بدن می‌شوند. کلم قرمز همچنین پتاسیم قابل‌توجهی دارد و برای تنظیم فشار خون مفید است. مصرف ترشی کلم قرمز در کاهش اسید اوریک و کلسترول بد خون تاثیر دارد، زیرا سرشار از ترکیبات گوگردی است.

جالب است بدانید که ترشی یک خوراکی مخصوص فصل زمستان است. به مقاله در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟ مراجعه کنید. با سایر خوراکی‌های مناسب با این فصل آشنا می‌شوید.

کلام آخر

ترشی نوعی سالاد آماده به‌حساب می‌آید که از ترکیب انواع میوه و سبزیجات درست می‌شود. یک بار می‌توانید آن را در خانه درست کنید و تمام زمستان از فواید آن بهره ببرید. ترشی را به‌عنوان یک چاشنی همراه با غذا می‌شناسید و ممکن است از خواص آن آگاه نباشید.

از آنجایی‌که ترشی‌ها از ترکیب سبزیجات تهیه می‌شوند و موقع درست کردن آنها را نمی‌پزند، ترشی منبع غنی از انواع ویتامین‌ها است. با این حال، مصرف بیش از اندازه آن ممکن است باعث بالارفتن فشار خون شود، زیرا ترشیجات معمولا نمک فراوانی دارند.

سوالات متداول:

خواص سبزیجات در ترشی از بین می‌رود؟

خیر. از آنجایی‌که برای درست کردن ترشی، سبزیجات را حرارت نمی‌دهند، تمام ویتامین‌های موجود در آن کاملا حفظ می‌شوند.

آیا می‌توانیم هر روز خیارشور مصرف کنیم؟

خیار شور بیشتر ویتامین‌ها و خواص خیار را دارد، اما به دلیل نمک فراوان مصرف روزانه آن شما را در معرض فشار خون بالا قرار می‌دهد.

خوردن ترشیجات به لاغری کمک می‌کند؟

سرکه سیب موجود در ترشیجات باعث کاهش جذب کربوهیدرات‌های ساده موجود در غذاها می‌شود و در افزایش سوخت‌وساز بدن تاثیر دارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید