مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

طرز تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

فرهنگ غذاهای ایرانی مملو از شیرینی‌ها و دسرهای خوشمزه‌ای است که قدمتی طولانی دارند. کاچی مجلسی زعفرانی یکی از همین دسرهای قدیمی است که در شهرهای مختلفی مانند کرمان، اصفهان و تبریز با تفاوت‌های جزئی درست می‌شود. طرز تهیه کاچی مجلسی زعفرانی را یاد بگیرید و برای مهمانی‌های افطار یا دورهمی‌ها درست کنید.

در زمان‌های قدیم، مادربزرگ‌ها همیشه کاچی را برای تقویت بدن بیمار درست می‌کردند، اما امروزه معمولا برای تقویت بدن زنان تازه زایمان کرده تهیه می‌شود. اگر به دنبال یک دستور ساده و کامل برای تهیه کاچی مجلسی می‌گردید، جای درستی آمده‌اید. در این مقاله درباره طرز تهیه کاچی مجلسی زعفرانی و فوت‌و فن‌های درست کردن آن صحبت می‌کنیم.

روش تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

کاچی را معمولا در مقدار زیاد برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها درست می‌کنند. اگر می‌خواهید کاچی را برای بیش از ۴ نفر درست کنید، مقدار مواد لازم را طبق تعداد تغییر دهید. مثلا برای طرز تهیه کاچی برای ۲۰ نفر، تنها کاری که باید کنید، ۵ برابر کردن همه مواد است! البته پیشنهاد می‌کنیم با دقت بسیار بیشتری این دسر خوشمزه را در حجم زیاد درست کنید. درست کردن کاچی مجلسی برای تعداد زیاد به مهارت نیاز دارد. حالا مواد لازم زیر را برای تهیه کاچی مجلسی زعفرانی برای ۴ نفر آماده کنید:

آرد گندم یا آرد برنج: ۱ پیمانه

شکر: ۱ پیمانه

آب: ۱ پیمانه

گلاب: 1/2 پیمانه

کره یا روغن حیوانی: ۲۰۰ گرم

زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری

خلال بادام: به مقدار لازم

خلال پسته: به مقدار لازم

کاچی را با آرد گندم یا آرد برنج درست می‌کنند. البته در تعداد بیشتری از دستورهای آشپزی از آرد گندم استفاده شده است، اما شما آردی را انتخاب کنید که به ذائقه افراد خانواده نزدیکتر باشد. در مورد استفاده از روغن حیوانی و کره همین موضوع صدق می‌کند. طعم روغن حیوانی به مذاق همه خوش نمی‌آید و کره را ترجیح می‌دهند. اگر مقاله طرز تهیه حلوا را با دقت بخوانید، متوجه خواهید شد که نوع آرد و روغن در حلواهای مختلف متفاوت است. این تفاوت‌ها باعث شده که حلواهای مختلفی در فرهنگ غذایی ایرانی درست شود.

مراحل تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

مراحل تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

مدت‌زمان آماده‌سازی و پخت کاچی مجلسی حدود ۸۰ دقیقه است.

طرز تهیه کاچی مجلسی زعفرانی دو بخش کاملا مجزا دارد. در یک مرحله نیاز است که شربت را درست کنید و در مرحله دیگر آرد را با روغن تفت دهید. پس برای شروع یک ظرف مقاوم به حرارت یا قابلمه بردارید و آب را در آن بریزید. در این مرحله باید یک شربت غلیظ درست کنید. بعد از اینکه آب را درون ظرف ریختید، شکر را به آن اضافه کنید و ظرف را روی حرارت قرار دهید. شکر را در آب کاملا حل کنید. این کار را روی حرارت ملایم انجام دهید. زمانی که غلظت شربت مانند شهد یا شیره شد، آن را از روی حرارت بردارید و گلاب را به شربت اضافه کنید. حالا ظرف را کنار بگذارید و سراغ مرحله بعدی بروید.

آرد را الک کنید و درون تابه مقداری تفت دهید. سپس کره یا روغن حیوانی را به آن اضافه کنید. حالا آرد را به‌خوبی با کره مخلوط کنید تا رنگ آن کم‌کم تغییر کند. زمانی که رنگ آرد به قهوه‌ای کم‌رنگ تغییر کرد، شربت را به همراه زعفران به آرد اضافه کنید. مواد را روی حرارت ملایم حدود ۱۵ دقیقه هم بزنید. اگر کاچی مجلسی مغزدار را ترجیح می‌دهید، همین مرحله خلال پسته یا خلال بادام را اضافه کنید.

حالا مهمترین مرحله پختن کاچی از راه می‌رسد. کاچی را باید حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دم کنید! یک دمکش روی تابه بگذارید و تابه را روی شعله‌پخش‌کن قرار دهید. حرارت را تا جایی که می‌توانید کم کنید. بعد از گذشت ۴۰ دقیقه، این دسر خوشمزه آمده است! در آخر روی کاچی را با خلال بادام، خلال پسته یا هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید.

عطر و رنگ این کاچی تا حد زیادی به زعفرانی که استفاده می‌کنید بستگی دارد. در مقاله خواص زعفران مفصل درباره این طلای سرخ صحبت کرده‌ایم.

نکات مهم در تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

نکات مهم در تهیه کاچی مجلسی زعفرانی

کاچی از آن دسته دسرهایی است که کمتر کسی می‌تواند ادعا کند که بهترین نوع آن را می‌پزد. اگر مقدار شکر و آرد را کم و زیاد کنید، کاچی شما مثل همیشه خوب از آب در نمی‌آید! به همین دلیل، رعایت فوت و فن‌های این دسر خوشمزه اهمیت زیادی دارد. فرقی نمی‌کند که طرز تهیه کاچی ساده را امتحان می‌کنید یا در حال تهیه کاچی مجلسی هستید، رعایت این نکات را فراموش نکنید:

  • اگر غلظت کاچی بیش از حد موردنظر شد، مقداری آب جوش یا زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.
  • برای عطروطعم بهتر مقداری پودر دارچین و پودر هل به کاچی بزنید.
  • کاچی را گرم سرو کنید. کاچی سرد شده غلظت زیادی دارد و سفت می‌شود.
  • آرد کاچی را روی شعله خیلی ملایم تفت دهید که رنگ آن قهوه‌ای تیره نشود. رنگ طلایی برای کاچی دلپذیرتر است.
  • اگر برای زنی که تازه زایمان کرده کاچی درست می‌کنید، بهتر است به‌جای شکر از نبات و شیره انگور استفاده کنید.
  • مرحله دم کشیدن در شکل و طعم نهایی کاچی تاثیر زیادی دارد. این مرحله را با دقت انجام دهید.

مواد لازم موردنیاز برای تهیه کاچی کوتاه است، اما درست کردن یک کاچی حرفه‌ای هنر می‌خواهد! این نکات را رعایت کنید تا در مهمانی همه از عطروطعم کاچی مجلسی شما تعریف کنند. با خواندن مقاله بهترین غذاهای مجلسی برای مهمانی ایرانی نیز ایده‌های خوبی برای تهیه غذاهای مهمانی می‌گیرید. این غذاها را درست کنید و به همراه کاچی مجلسی یک میز پر رنگ و لعاب برای مهمانان بچینید.

کلام آخر

دسرها بخش پایانی و خوشمزه مهمانی‌ها هستند، اما دسر کاچی یک تفاوت مهم با دیگر دسرها دارد. آن را بیشتر به بهانه زنان باردار درست می‌کنند. ازآنجایی‌که کاچی بسیار مقوی و پرانرژی است، بعد از زایمان برای زنان درست می‌کنند. البته در مهمانی یا افطاری‌های ماه رمضان نیز این دسر خوشمزه جایگاه ویژه‌ای دارد. این دسر خوش طعم و انرژی‌زا در خانه درست کنید و از طعم ملایم و دلپذیر آن لذت ببرید.

اگر تجربه‌ای در زمینه درست کردن کاچی دارید، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات برای ما بنویسید که دیگر خوانندگان از این اطلاعات استفاده کنند.

سوالات متداول

انواع دسر مجلسی ساده چیست؟

یاد گرفتن طرز تهیه دسر مجلسی ساده بهترین گزینه برای مهمانی است. تهیه انواع ژله و پاناکوتا از ساده‌ترین دسرها برای مهمانی هستند. دسر یخچالی با بیسکوییت پتی بور نیز از دسرهای ساده‌ای است که همه دوست دارند.

چه دسرهایی با زعفران درست می‌شوند؟

عطر و رنگ زعفران طعم غالبی به دسرها می‌دهد و جلوه باشکوهی روی میز مهمانی دارد. پاناکوتای زعفرانی، فرنی زعفرانی، مشکوفی زعفرانی و موس زعفرانی از انواع دسرهای درست شده با زعفران هستند.

تفاوت تهیه کاچی ساده با کاچی مجلسی زعفرانی چیست؟

در تهیه کاچی ساده از زعفران استفاده نمی‌شود، اما بقیه مواد لازم مانند کاچی مجلسی است. در هر دو نوع از آرد گندم یا برنج، شکر، گلاب، مغزیجات و پودر هل و دارچین استفاده می‌شود.

انتشار دهید:

1 نظر

  • ویدا
    ۷ خرداد ۱۴۰۲, ۰۶:۱۷

    ممنون از وقتی که برای این آموزش گذاشتید

یک نظر بنویسید