مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سبزی قورمه سبزی

طرز تهیه سبزی قورمه سبزی

از مهم‌ترین نکات برای پخت قورمه سبزی خوشمزه، میزان و نسبت سبزی‌های آن است. بسیاری از افراد به این موضوع دقت نمی‌کنند. در واقع بسیاری از افراد سبزی قورمه سبزی را به‌صورت آماده تهیه می‌کنند و از نسبت و میزان آن‌ها اطلاع دقیقی ندارند؛ اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید اصلی‌ترین عامل در خوشمزه قورمه سبزی همین ترکیب و نسبت سبزی‌هاست. در این مقاله درمورد بهترین ترکیب برای سبزی قورمه سبزی و میزان آن صحبت خواهیم کرد.

سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی

در تهیه قورمه سبزی ۴ سبزی اصلی وجود دارد. سبزی‌‌های قورمه سبزی شامل گشنیز، شنبلیله، تره و جعفری هستند. همان‌طور که گفتیم این ۴ مورد اصلی‌ترین سبزی‌های قورمه‌سبزی‌اند؛ اما می‌توانید سبزی‌های دیگر را هم به آن‌ها اضافه کرده و از نتیجه شگفت‌زده شوید. شما می‌توانید برگ سیر تازه، اسفناج، نعنا، شوید یا حتی برگ‌چغندر را هم به این ترکیب اضافه کنید. اگر دوست دارید با این سبزی‌ها یک قورمه سبزی عالی تهیه کنید، پیشنهاد می‌شود مقاله طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی را بخوانید. در ادامه میزان هر کدام از این سبزی‌ها را برای شما قرار خواهیم داد.

سبزی تره: 400 گرم

سبزی جعفری: 400 گرم

سبزی گشنیز: 200 گرم

اسفناج یا برگ‌چغندر (یا هر دو): 200 گرم

نعناع: 50 گرم

سبزی شوید: 100 گرم

سبزی شنبلیله: 100 گرم

سیر سبز: 100  گرم

شما می‌توانید هر کدام از این سبزی‌ها را به‌دلخواه خود حذف کنید. اگر تمایل دارید فقط ۴ سبزی اصلی را برای تهیه قورمه سبزی استفاده کنید مانعی ندارد؛ اما اضافه‌کردن سایر سبزی‌ها مزه خورشت شما را بسیار بهتر خواهد کرد.

طرز تهیه سبزی قورمه سبزی

آماده‌سازی سبزی قورمه سبزی

برای اینکه سبزی آماده مصرف در غذا شود لازم است آن را پاک کرده و خوب بشویید. فرایند شستن سبزی‌ها را چند بار انجام داده و از قطره مخصوص شستشوی سبزیجات استفاده کنید. حالا باید اجازه دهید سبزی‌ها خشک شوند. سپس با دست یا با دستگاه آن‌ها را ریز خرد کنید. سپس می‌توانید آن را در غذا استفاده کنید یا فریز کنید. در ادامه روش فریز کردن سبزی قورمه سبزی را برای شما قرار داده‌ایم.

فریز کردن سبزی‌ قورمه سبزی

فریز کردن سبزی قورمه سبزی روش‌های مختلفی دارد. شما می‌توانید سبزی قورمه سبزی را پس از ساطوری کرده بسته‌بندی کرده و داخل فریزر قرار دهید. این روشی معمول برای فریز کردن سبزی قورمه سبزی است؛ اما ممکن است کیفیت سبزی شما را کاهش دهد. برای فریز کردن سبزی قورمه سبزی باید آن را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. مقدار خیلی کم آب هم به آن اضافه کنید. حالا اجازه دهید سبزی‌ها کمی بخارپز شوند. در حد ۱۵ دقیقه زمان برای بخارپز شدن سبزی‌ها کافی است. حالا اجازه دهید خنک شده و آن‌ها را بسته‌بندی کنید. در روش سوم شما می‌توانید سبزی را پس از بخارپز کردن، سرخ کنید. این کار باعث می‌شود هنگام پخت خورشت، زمان کمتری از شما گرفته شود، چرا که سبزی شما سرخ شده و آماده است. پس از سرخ‌کردن سبزی‌ها، آن را بسته‌بندی کرده و در فریزر قرار دهید.

خشک‌کردن سبزی‌ قورمه سبزی

شما می‌توانید سبزی قورمه سبزی را به‌صورت خشک‌شده هم تهیه کنید. برای این کار کافی است سبزی‌های گفته شده را پاک کرده، بشویید و اجازه دهید خشک شوند. حالا آن‌ها را داخل سینی در سایه یا در خشک‌کن خشک کنید. پس از خشک‌شدن آن‌ها را پودر کرده و هر زمان دوست داشتید استفاده کنید. از این سبزی‌ها نه فقط در قورمه سبزی بلکه در سایر خورشت‌های ایرانی هم می‌توانید استفاده کنید. اگر دوست دارید بیشتر با غذاهای اصیل ایرانی آشنا شوید، مقاله خورشت های محلی ایرانی را در بلاگ تبرک بخوانید.

طرز تهیه سبزی قورمه سبزی

بهترین روش سرخ‌کردن سبزی قورمه سبزی

برای تهیه یک قورمه سبزی خوشمزه و جاافتاده باید سبزی آن خوب سرخ شود. اولین نکته در سرخ‌کردن سبزی قورمه سبزی انتخاب روغن مناسب است. برای انتخاب روغن مناسب برای سرخ‌کردن، مقاله سالم‌ترین روغن برای سرخ کردن به شما کمک خواهد کرد. برای این کار سبزی‌ را داخل یک ماهیتابه نچسب ریخته و روی آن‌ها کمی روغن بریزید. بهتر است روغن را کم‌کم به ماهیتابه اضافه کنید. در این صورت سبزی شما بهتر سرخ می‌شود. شعله گاز حین سرخ‌شدن باید ملایم باشد تا سبزی‌ نسوزد. سبزی را مدام هم بزنید تا رنگ آن از سبز روشن به سبز تیره تغییر کند. در اواخر فرایند سرخ‌شدن سبزی می‌توانید به آن یک قاشق رب گوجه فرنگی و یک قاشق رب انار اضافه کرده و دوباره کمی سره کنید. این کار باعث می‌شود قورمه سبزی شما عطر و مزه بهتری به خود بگیرد. پس از سرخ شدن سبزی‌ می‌توانید آن را بلافاصله در خورشت استفاده کرده یا فریز کنید. اگر قصد فریز کردن آن را دارید، باید اجازه دهید سبزی کاملا خنک شود، سپس آن را بسته‌بندی کنید.

فوت‌وفن‌های آماده‌سازی سبزی قورمه سبزی

در تهیه سبزی قورمه سبزی یکی از مهم‌ترین نکات تعیین میزان سبزی برای هر نفر است. وقتی شما می‌خواهید برای تعداد افراد مشخصی قورمه سبزی بپزید یا به‌اندازه کافی از سبزی را فریز کنید، این مهم است که بدانید برای هر نفر چقدر سبزی در نظر بگیرید. میزان سبزی قورمه سبزی برای هر نفر ۱۰۰ گرم است. این بهترین میزان برای هر نفر است؛ اما شما در صورت صلاحدید می‌توانید آن را کمی کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.

اگر سبزی قورمه سبزی را خودتان پاک می‌کنید، برگ‌های کمی پیرتر را از آن جدا کنید. این کار کیفیت نهایی قورمه سبزی را افزایش خواهد داد. همچنین سعی کنید از ساقه‌های سبزی‌ها هم استفاده کنید. برخی افراد تمام ساقه‌ها را دور انداخته و فقط برگ‌ها را استفاده می‌کنند. این کار درست نیست.

اگر از سبزی خشک در تهیه قورمه سبزی استفاده می‌کنید، نیازی به خیساندن سبزی‌ها نیست. می‌توانید آن‌ها را همراه با گوشت و پیازداغ کمی تفت دهید.

اگر قورمه سبزی را با مرغ تهیه می‌کنید هم می‌توانید از سبزی خشک‌شده برای تهیه آن استفاده کنید. طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ را بلد نیستید؟ مقاله خورشت سبزی با مرغ را بخوانید.

کلام آخر

برخی اوقات ممکن است با رعایت تمام فوت‌وفن‌های پخت قورمه‌ سبزی، خورشت شما آن‌طور که باید خوشمزه نشود. در این‌گونه مواقع باید علت را در سبزی آن جستجو کنید؛ زیرا اگر تمام نکات را برای خوشمزه شدن قورمه سبزی استفاده کنید درحالی‌که نسبت سبزی‌ها درست نباشد، قورمه سبزی شما عطر و مزه عالی نخواهد داشت. در این مقاله بهترین نسبت برای سبزی‌های قورمه سبزی و نکات مهم در تهیه آن را برای شما قرار دادیم. همچنین خشک‌کردن این سبزی‌ها هم آموزش داده شد تا زمانی که سبزی تازه در دسترس شما نبود، از آن استفاده کرده و یک قورمه‌ سبزی خوشمزه بپزید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

سؤالات متداول

آیا می‌توان میزان سبزی‌های قورمه سبزی را به‌دلخواه کم یا زیاد کرد؟

بله، شما می‌توانید بنا به ذائقه خود این کار را انجام دهید؛ اما این کار نیاز به تجربه زیادی در پخت این غذا دارد؛ زیرا ممکن است با اضافه یا کم‌کردن یک نوع سبزی مزه غذا به‌کلی تغییر کند. برای مثال اگر شنبلیله را از حد کافی بیشتر کنید، ممکن است غذای شما تلخ شود؛ بنابراین درصورتی‌که در این کار مهارت کافی ندارید، از انجام آن خودداری کنید.

آیا حجم سبزی قورمه سبزی پس از فریز کردن تغییر می‌کند؟

فریز کردن به‌تنهایی باعث کاهش حجم سبزی نمی‌شود؛ اما اگر آن را به‌صورت سرخ‌شده فریز می‌کنید، باید بدانید حجم آن نسبت به حالت اولیه کاهش پیدا خواهد کرد.

آیا می‌توان سبزی قورمه سبزی را با خردکن خرد کرد؟

بله، شما می‌توانید سبزی را با دست، دستگاه خردکن سبزی یا خردکن معمولی خرد کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید