مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت برای رشته پلو

خورشت برای رشته پلو

از غذاهای محلی کشورمان که در برنامه غذایی بسیاری از ایرانیان قرار دارد، رشته پلو است. اصالت رشته پلو را به چند منطقه از مناطق ایران، از جمله آذربایجان، خراسان و کرمانشاه نسبت می‌دهند. این غذا بسیار ساده است و می‌توان جایگزین غذایی مانند ماکارونی ایتالیایی‌ها دانست. همچنین تهیه خورشت برای رشته پلو هم آن را محبوب‌تر می‌کند.

در آذربایجان رشته را زنان خانه‌دار با هنرمندی و مشقت زیادی، به دو شکل رشته‌پلویی و آشی تهیه می‌کنند. تفاوت رشته‌پلویی و آشی در این است که اولاً ضخامت رشته‌ پلویی کم‌تر از رشته آشی است و ثانیاً آرد رشته‌پلویی معمولاً سبوس‌دار و تیره‌تر از آرد رشته آشی است. یکی از صحنه‌های زیبا در حیاط خانه‌ها و پشت‌بام‌های مردم آذربایجان خصوصاً در مناطق روستایی، بند رخت‌هایی است که رشته‌های بلند و سفید از آنها آویزان است تا خشک شوند.

رشته پلو را می‌توان به دو شکل صرفاً با رشته و مخلوط با برنج طبخ کرد که در شکل اول می‌توان رشته‌های پلویی را بدون شکستن و خردکردن پخت و در شکل دوم باید به قطعات کوچک خرد کرد و با برنج پخت. رشته پلو را می‌توان به‌تنهایی و بدون خورشت سرو کرد. البته خورشت‌های مختلفی مانند خورشت قیمه آلو، خورشت گوجه‌فرنگی و خورشت مرغ و هویج را نیز می‌توان برای رشته پلو طبخ کرد.

رشته پلو را معمولاً با زردچوبه، زعفران و دارچین می‌پزند که زردچوبه بیشتر مورد استفاده است. ما در این مقاله از مجله تبرک طرز تهیه خورشت برای رشته پلو را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

خورشت قیمه آلو برای ۴ نفر

خورشت قیمه آلو برای ۴ نفر

یکی از خورشت‌های لذیذ که با رشته پلو بسیار دلچسب و خوشمزه است، خورشت قیمه آلو است.

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه آلو:

  • برنج خیس شده: 3 پیمانه
  • رشته‌پلویی: 300 گرم
  • گوشت قرمز خورشتی: 450 گرم
  • آلو خورشتی خیس شده (قیسی): 200 گرم
  • لپه خیس شده: نصف پیمانه
  • پیاز بزرگ خردشده: 1 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • لیموعمانی: 1 عدد
  • کره: 50 گرم
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • آب جوش: 2 پیمانه

طرز تهیه خورشت قیمه آلو

برای تهیه خورشت، ابتدا پیازهای خردشده را داخل یک تابه با روغن بریزد و تفت دهد. سپس به پیازها نمک، فلفل و زردچوبه بیفزایید و آن را هم بزنید و بعد از آن گوشت‌های قرمز خورشت را داخل پیازها بریزد و ضمن هم‌زدن بگذارید گوشت‌ها همراه پیاز و ادویه خوب سرخ شوند.وقتی گوشت‌ها سرخ شد و رنگش برگشت، 2 پیمانه آب جوش را داخل تابه بریزید و بگذارید یک ساعت به‌آرامی بجوشد تا نیم‌پز شود.

در یک ظرف دیگر، لپه‌های خیس شده را با روغن تفت دهید و بعد به ظرف گوشت‌ها بیفزایید و بگذارید با شعله کم به‌آرامی با گوشت‌ها بپزند. بعد از یک ساعت، رب گوجه‌فرنگی را نیز در یک ظرف دیگر با روغن تفت‌داده و به خورشت بیفزایید و در ظرف را بگذارید تا به‌آرامی بجوشد و خورشت خوب جاافتاده و آماده سرو شود.

قیسی‌های خیس‌خورده را به شکل خلالی خرد کنید و بعد در 50 گرم کره تفت بدهید. یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب کنید تا روی شعله بجوشد و برنج‌های خیس شده را در آن بریزد تا ۶ دقیقه بجوشد. سپس 300 گرم رشته‌پلویی را به آن بیفزایید تا بجوشد و نرم شود.

حالا رشته پلو را آب‌کش کنید و بعد با قیسی‌های تفت خورده در کره، به‌صورت لایه به لایه در قابلمه بریزید و بگذارید تا دم بکشد و با خورشت قیمه آلو سرو کنید.

اگر تمایل دارید خورشت قیمه آلوی شما خوش‌طعم‌ و خوش‌رنگ‎تر شود، از رب گوجه‌فرنگی تبرک استفاده کنید.

خورشت گوجه‌فرنگی

خورشت گوجه‌فرنگی

از غذاهای با روش تهیه ساده و سریع، خورشت گوجه‌فرنگی است. این خورشت مناسب مواقعی است که زمان کمی برای تهیه غذا دارید. در ادامه مقاله، روش تهیه خورشت گوجه‌فرنگی را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه خورشت گوجه‌فرنگی:

  • گوجه‌فرنگی: 5 عدد بزرگ
  • برنج: 3 پیمانه
  • رشته‌پلویی: 300 گرم
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • سیر: 2 حبه
  • قارچ ورق شده: 250 گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه خورشت گوجه‌فرنگی

برای تهیه خورشت گوجه‌فرنگی، پیاز را پس از خردکردن در روغن تفت‌داده و در میانه تفت دادن، سیر و ادویه‌ها را به آن اضافه می‌کنیم. حالا رب گوجه‌فرنگی را می‌افزاییم و با سیر و پیاز و ادویه خوب تفت می‌دهیم و بعد 5 عدد گوجه‌فرنگی بزرگ را خردکرده و به آن اضافه می‌کنیم. به مدت 5 دقیقه در قابلمه را می‌گذاریم تا گوجه‌ها در حین تفت خوردن، بخار کرده و نرم شوند.

در این مرحله، 2 پیمانه آب به ظرف اضافه می‌کنیم و در قابلمه را می‌گذاریم تا خورشت با شعله کم به مدت 20 دقیقه بجوشد. حالا قارچ‌های ورقه‌ای شده را داخل خورشت می‌ریزیم و باز در قابلمه را گذاشته تا به مدت 30 تا 45 دقیقه بجوشد و خوب پخته و جا بیفتد.

برای تهیه رشته پلو، یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب کنید و بگذارید روی شعله تا بجوشد. وقتی آب جوشید برنج‌ها را شسته و در آن بریزد. کمی پیش از آبکشی برنج، رشته‌ها را به آن بیفزایید. 3 تا 4 دقیقه بعد یک دانه برنج را با دست تست کنید اگر مغز برنج سفت بود و اطراف آن نرم بودند، برنج و رشته شما آماده آبکشی هستند. پس از آبکشی برنج و رشته با چرب کردن قابلمه با کمی روغن و قراردادن نان یا سیب‌زمینی حلقه شده در کف آن به‌عنوان ته‌دیگ، برنج و رشته آبکش شده را در آن بریزید و در قابلمه را با دم‌کنی بگذارید. 30 تا 40 دقیقه بعد رشته‌پلوی شما آماده سرو کردن با خورشت گوجه است.

با مراجعه به مقاله خورشت‌های رژیمی نیز می‌توانید گزینه‌های مناسب با رژیم غذایی خود را پیدا کنید.

خورشت مرغ و هویج

خورشت مرغ و هویج

خورشت مرغ و هویج نیز یکی از خورشت‌هایی است که برای سرو شدن در کنار رشته پلو بسیار مناسب و لذیذ است. اگر به هویج علاقه‌ای ندارید می‌توانید فقط با مرغ، خورشت موردنظر خود را آماده کنید. طرز تهیه خورشت مرغ مجلسی ساده است و با هر ذائقه‌ای سازگار است. این خورشت خوشمزه برای زمانی‌که مهمان دارید و زمان کافی برای درست کردن غذا ندارید، بسیار مناسب است.

مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ و هویج:

  • برنج:‌ 3 پیمانه
  • رشته‌پلویی: 300 گرم
  • گوشت مرغ: 600 گرم
  • پیاز متوسط: 1 عدد
  • هویج: 2 عدد بزرگ
  • سیب‌زمینی: 2 عدد متوسط
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه کاری: به میزان دلخواه

طرز تهیه خورشت مرغ و هویج

برای تهیه خورشت مرغ و هویج ابتدای پیاز را خردکرده و در داخل یک قابلمه مناسب با روغن تفت می‌دهید. سپس گوشت‌های مرغ را به‌اندازه دلخواه خردکرده و در پیاز و روغن تفت‌داده و سرخ می‌کنید.

پس از سرخ شدن گوشت مرغ، به آن نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه می‌کنید و هم می‌زنید. حالا رب گوجه‌فرنگی را به گوشت و پیاز سرخ شده اضافه کنید تا آن نیز تفت بخورد و رنگ پس بدهد.

سپس هویج‌ها را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه کمی تفت خورد، 2 تا 3 لیوان آب روی آن بریزید و در قابلمه را بگذارید تا با شعله کم به مدت ۴۵ دقیقه بجوشد و بپزد.

سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت خلالی خرد کنید و پس از شستن در تابه ریخته و با روغن سرخ کنید و برای مرحله آخر کنار بگذارید.

اگر به پلو علاقه دارید و در هر وعده‎ی غذایی شما باید پلو وجود داشته باشد، می‌توانید به مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ مراجعه کنید و این غذاهای خوشمزه را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

در آخر، سیب‌زمینی‌های سرخ شده را در کنار یا روی خورشت مرغ و هویج بگذارید و با رشته پلو سرو کنید. در مقاله سالم‌ترین روغن‌ها برای سرخ کردن برای شما توضیح داده‌ایم که بهتر است چه نوع روغنی مصرف کنید.

کلام آخر

رشته پلو یک غذای محلی ایرانی است که روش طبخ آن ساده و سریع است. برای سرو رشته پلو، هم می‌توان خورشت برای رشت پلو درست کرد که شامل خورشت‌های مختلفی می‌شود و هم رشته پلو را به‌تنهایی سرو کرد.

سؤالات متداول:

رشته پلو را به چند شکل می‌توان پخت؟

رشته پلو را می‌توان به دو شکل با برنج و فقط رشته‌پلویی تنها، طبخ کرد.

در روش طبخ خورشت قیمه آلو، قیسی را چگونه استفاده می‌کنند؟

آلوهای خورشتی یا همان قیسی را به شکل خلال شده در لابه‌لای رشته پلو می‌ریزند و می‌گذارند با دم کشیدن بپزد.

در هنگام طبخ رشته پلو، کی رشته را به برنج اضافه کنیم؟

معمولاً 3 تا 4 دقیقه قبل از آماده‌شدن برنج برای آبکشی کردن.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید