مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

تفاوت روغن ذرت با آفتابگردان

تفاوت روغن ذرت با آفتابگردان

چند سالی است که مردم روغن‌های گیاهی را جایگزین روغن‌های حیوانی و روغن جامد کردند. مزیت روغن‌های گیاهی در مقایسه با روغن جامد یا حیوانی برای بیشتر افراد آشکار است. همانطور که می‌دانید روغن گیاهی، اسید چرب اشباع‌نشده دارد و مصرف آن خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کمتر می‌کند.

روغن‌های گیاهی انواع مختلفی دارند. این تنوع ممکن است شما را دچار دردسر کند. شناخت هر کدام از این روغن‌ها به شما کمک می‌کند، با کاربرد آنها بیشتر آشنا شوید.

در این مقاله قصد داریم شما را با روغن ذرت آشنا کنیم و به عمده‌ترین سوالات درباره تفاوت آن با روغن آفتابگردان پاسخ دهیم.

روغن ذرت یا آفتابگردان

روغن ذرت یا آفتابگردان

در دهه‌های 70 و 80 میلادی، روغن‌ها و انواع چربی حیوانی به‌عنوان ماده غذایی مضر شناخته شدند. در دهه 90، تحقیقات بیشتری انجام شد و بر اساس آنها معلوم شد، چربی‌ها برای بدن ضروری هستند.

در این دوران نقش روغن‌های گیاهی پررنگ‌تر شد. پس از آن، روغن‌های گیاهی در بازار رونق گرفتند، زیرا متخصصان تاکید کردند که مصرف آنها مشکلات قلبی و انواع سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

روغن‌های گیاهی آفتابگردان و ذرت، هر دو، جزو روغن‌های سالم و سرشار از مواد مغذی هستند که بعد از این دوران مورد توجه قرار گرفتند. این روغن‌ها سرشار از چربی‌های اشباع‌نشده هستند و مقاومت کمی در برابر حرارت بالا به مدت طولانی دارند.

روغن‌های گیاهی برای سرخ‌کردن مناسب نیستند. استفاده از آنها در پخت و پز و تفت دادن خطری ندارد، اما دمای بالا باعث ایجاد ترکیبات سمی و خطرناک در آنها می‌شود.

پایداری و نقطه دود روغن ذرت در مقایسه با روغن آفتابگردان کمی بیشتر است، با این حال برای سرخ کردن عمیق در دمای زیاد نباید استفاده شود.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با بهترین روغن برای سرخ‌کردن و روش‌ صحیح این کار، مقاله سالم‌ترین روغن برای سرخ‌کردن را بخوانید.

فرق روغن ذرت با آفتابگردان

فرق روغن ذرت با آفتابگردان

روغن‌ آفتابگردان یکی از سالم‌ترین روغن‌های گیاهی است که به‌ دلیل سطح پایین کلسترول در مقایسه با روغن جامد، بیشتر استفاده می‌شود. این روغن سرشار از ویتامین ای است و اسید چرب ترانس بسیار کمی دارد.

90 درصد روغن آفتابگردان چربی اشباع‌نشده و تنها 10 درصد آن، چربی اشباع است. به ‌همین دلیل، بسیاری از متخصصان تغذیه روغن آفتابگردان را دوستدار قلب می‌دانند. این روغن برای پخت و پز، استفاده در سس‌ها و سالادها بسیار مناسب است. پایداری و نقطه دود روغن آفتابگردان پایین‌تر از روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی است.

روغن مایع آفتابگردان کالری نسبتا بالایی دارد. بهتر است به بهانه سالم بودن در مصرف این روغن زیاده‌روی نشود. اگر تفاوت روغن‌های مایع معمولی را با روغن مخصوص سرخ‌کردنی نمی‌دانید، بهتر است مقاله فرق روغن سرخ‌کردنی با مایع را در همین زمینه بخوانید.

روغن ذرت تقریبا از 85 درصد چربی اشباع‌نشده و 15 درصد چربی اشباع تشکیل شده، بنابراین پایداری آن بیش از روغن آفتابگردان است. یک فنجان روغن آفتابگردان تقریبا کالری برابری با همین مقدار روغن ذرت دارد. کالری یک فنجان از این روغن‌های گیاهی حدود 1900 کالری است.

روغن مایع ذرت

روغن مایع ذرت

روغن گیاهی ذرت 100 درصد چربی و فاقد هرگونه کربوهیدرات و پروتئین است. این چربی از اسیدهای چرب امگا3، امگا6 و امگا9 تشکیل شده‌اند و مقدار کلسترول آن بسیار کم است.

در فرآیند استخراج و تصفیه روغن ذرت مقدار زیادی از ویتامین دی از بین می‌رود، با این حال، این روغن در زمان مصرف منبع غنی از این ویتامین است. ویتامین ای یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود و رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند.

ویتامین دی همچنین یک ماده ضد التهاب و موثر در پیشگیری از انواع سرطان‌ها، دیابت و بیماری‌های قلبی است. این روغن به‌طور گسترده‌ای در دسترس است و برای آشپزی روزانه مورد استقبال بسیاری قرار گرفته ‌است.

قیمت روغن ذرت در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی کمی بالاتر است، اما استفاده از آن در طولانی‌مدت در کیفیت تغذیه‌ی شما نقش موثری دارد. روغن ذرت برای پخت و پز، تفت دادن، درست کردن برنج، نان، کیک و سس سالاد انتخاب سالمی است.

در مقاله سس سالاد برای گیاه‌خواران، دستور تهیه چند سس خوشمزه با روغن‌های گیاهی را برای شما آوردیم، حتما به این مقاله سری بزنید.

روغن ذرت با چربی سالم و ویتامین‌ محلول در چربی خود برای بسیاری از بیماری‌ها مثل کنترل فشار خون و بهبود بیماری‌های گوارشی موثر است. مصرف این روغن به درمان یبوست کمک می‌کند.

فیتواسترول نوع دیگری از ماده ضدالتهاب در این روغن است که مانع جذب کلسترول در خون می‌شود. مصرف روغن ذرت به بهبود مشکلات بینایی هم کمک می‌کند. لوتئین موجود در این روغن از پیشرفت بیماری آب مروارید پیشگیری می‌کند.

مصرف روغن ذرت در سلامت پوست و مو هم موثر است. استفاده از آن به‌صورت خوراکی، به کنترل چربی پوست و مو، نرمی و لطافت آنها کمک می‌کند. به‌ همین دلیل از این روغن در ساخت برخی محصولات آرایشی و بهداشتی مثل شامپو و صابون استفاده می‌شود.

مضرات روغن ذرت

مضرات روغن ذرت

مصرف بیش از حد هرگونه روغن و چربی باعث بالارفتن کلسترول در درازمدت می‌شود و شما را در معرض انواع سکته یا بیماری قلبی قرار می‌دهد. درست است که روغن‌های گیاهی در مقایسه با چربی‌های حیوانی، اسید چرب سالم‌تری دارند، اما زیاده‌روی در مصرف این روغن‌ها هم خطرناک است.

روغن و چربی بعد از کربوهیدرات‌های ساده، مهمترین دلیل اضافه وزن هستند. افرادی که به‌دنبال رژیم غذایی سالم‌اند، لازم است مصرف روغن ذرت را به‌حداقل برسانند.

در همین زمینه بد نیست، نگاهی به مقاله تغذیه سالم برای لاغری بیندازید.

اسید چرب امگا6 موجود در روغن ذرت ممکن است خطر برخی از سرطان‌ها را افزایش دهد. به‌طور مثال مردانی که در معرض سرطان پروستات قرار دارند، نباید روغن ذرت زیاد مصرف کنند.

در انتخاب روغن باید دقت کافی داشته باشید و به ‌سراغ نام‌های تجاری قابل اطمینان بروید. در فرآیند تولید برخی از دانه‌های ذرت، از آفت‌کش‌ها و سمومی استفاده می‌شود که ممکن است شما را در معرض بیماری‌های کبدی و کلیوی قرار دهند.

کلام آخر

روغن‌های گیاهی فاقد کلسترول و اسید چرب ترانس هستند. اسید چرب آنها بیشتر به‌صورت اشباع‌نشده است. اخیرا متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که آنها را جایگزین روغن نباتی یا حیوانی کنید.

روغن آفتابگردان و روغن ذرت در بین انواع روغن‌های گیاهی طرفداران زیادی دارند. هر دوی آنها سرشار از ویتامین ای هستند و برای سلامت بدن مفید به‌نظر می‌رسند. در این مقاله سعی داشتیم این روغن‌ها را از نظر ارزش غذایی با هم مقایسه کنیم تا شاید در انتخاب بهتر به شما کمک کرده باشیم.

سوالات متداول:

روغن ذرت برای سرخ‌کردن مناسب است؟

خیر. روغن ذرت در دمای بالا سریع دود می‌شود و ترکیبات سمی و خطرناک تولید می‌کند. این روغن برای سرخ‌کردن عمیق مناسب نیست.

کالری روغن ذرت از روغن آفتابگردان کمتر است؟

خیر. این روغن‌های گیاهی کالری برابری دارند. یک فنجان از آنها حدود 1900 کالری است و مصرف زیاد آنها باعث اضافه وزن می‌شود.

روغن ذرت را در چه غذاهایی استفاده کنیم؟

روغن ذرت برای پخت و پز، تفت دادن، درست کردن برنج، نان، کیک و سس سالاد انتخاب سالمی است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید