ماهی از غذاهای دریایی است که بیشتر از سایرین موردعلاقه مردم است. انواع مختلف ماهی از دریاهای شمال و جنوب کشور ایران صید میشوند که هر کدام خواص و مزه خاص خود را دارند. گوشت ماهی نیاز به پخت زیادی ندارد و جزو غذاهای سریع محسوب میشود؛ همچنین مزه خوبی هم دارد. بااینحال بسیاری از افراد بهخاطر بوی بد ماهی دوست ندارند آن را بخورند یا با بیمیلی آن را میل میکنند. در این مقاله راههایی برای ازبینبردن بوی بد ماهی و طرز تهیه ماهی بدون بو را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد غذایی مناسب برای ازبینبردن بوی بد ماهی
وقتی یک ماهی صید میشود با گذشت زمان کمکم گوشت ماهی شروع به تجزیهشدن میکند. طی این فرایند باکتری تریمتیلآمین (TMA) تشکیل میشود که عامل اصلی بوی بد ماهی است. حالا برای اینکه بتوانیم از شر بوی بد ماهی خلاص شویم، کافی است این باکتری را از بین ببریم. یکی از راههای ازبینبردن این باکتری، استفاده از مواد اسیدی است. لیموترش، سرکه و سایر خوراکیهای اسیدی میتوانند این باکتری را از بین ببرند. شیر هم از دیگر مواد غذایی است که میتواند در رفع بوی بد ماهی مؤثر باشد.
روش تهیه ماهی بدون بو
ماهی یکی از غذاهای پروتئینی عالی است. در ادامه روشی عالی برای تهیه ماهی بدون بو را به شما آموزش خواهیم داد. اگر دوست دارید با سایر غذاهای پروتئیندار آشنا شوید، مقاله غذاهای پروتئیندار کدامند؟ را بخوانید. در ادامه مواد اولیه موردنیاز برای ۴ نفر قرار داده شده است. اگر شما آن را برای تعداد افراد بیشتری تهیه میکنید، به نسبت میزان مواد آن را بیشتر کنید.
مواد اولیه موردنیاز برای تهیه ماهی برای ۴ نفر:
نمک: به میزان لازم
زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
لیموترش تازه: ۴ عدد
ماهی تازه: ۲ عدد
زعفران: به میزان لازم
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
ادویه ماهی: ۱ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه ماهی بدون بو
زمان حدودی برای پخت ماهی: ۱ ساعت
برای پخت ماهی بدون بو، ابتدا پیازها را خلالی خرد کنید. سیر را له کرده و آن را روی پیازها بریزید. حالا ماهی را به زعفران آغشته کنید. آب لیموها را گرفته و آن را روی ماهی بریزید. ترکیب سیر، پیاز، ادویهها و نمک را هم به ماهی اضافه کنید. حالا روی ماهی را پوشانده و اجازه دهید حداقل 30 دقیقه داخل یخچال بماند. در این مدت آرد را با باقیمانده ادویهها مخلوط کنید. ماهیها را داخل مخلوط آرد و ادویه غلتانده و سرخ کنید. سعی کنید از روغن سرخکردنی در تهیه این غذا استفاده کنید. مقاله سالمترین روغن برای سرخ کردن اطلاعات خوبی در این خصوص به شما خواهد داد. شما میتوانید همین روش مزهدار کردن ماهی را برای سایر روشهای پخت هم استفاده کنید. شما میتوانید ماهی بدون بو در فر را به همین روش مزهدار کنید. برای این کار ماهی را به همان روش گفتهشده مزهدار کنید. سپس آن را روی کاغذ روغنی قرار داده و در فر بگذارید. شما میتوانید انواع سبزیجات را هم کنار ماهی داخل فر قرار دهید. حتی میتوانید برای انواع قلیه ماهی هم از همین روش مزهدار کردن استفاده کنید. اگر نمیدانید چطور یک قلیه ماهی خوشمزه بپزید، مقاله طرز تهیه قلیه ماهی شمالی را بخوانید. طرز تهیه ماهی مراکشی را هم میتوانید در بلاگ تبرک یاد بگیرید و ماهی را به همین روش گفته شده مزهدار کنید تا بوی زهم ندهد.
نکات مهم در پخت ماهی
- باید دقت داشته باشید حتماً زعفران را پیش از سایر مواد به ماهی اضافه کنید؛ زیرا در غیر این صورت پیاز و سیر تمام رنگ زعفران را به خود میگیرد.
- سعی کنید از پیاز قرمز برای مزهدار کردن ماهی استفاده کنید.
- شما میتوانید بهجای آرد از پودر سوخاری هم استفاده کنید.
- میتوانید ماهی را در روغن یا در سرخکن سرخ کنید. درصورتیکه ماهی را داخل سرخکن قرار میدهید حتماً از کاغذروغنی استفاده کنید.
- برای بهترشدن بافت و مزه ماهی میتوانید کمی روغنزیتون هم به آن اضافه کنید. این مورد سلیقهای است و کمی ماهی را چربتر میکند.
خواص ماهی
ماهی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. گوشت ماهی منبع خوبی از پروتئین و ویتامینهاست و منبع غذایی اولیه اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ میتوانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند، سطح تری گلیسیرید را در بدن کم کنند، رشد پلاک در شریانهای شما را کند کنند و همچنین فشارخون را کاهش دهند. این چربیها برای حفظ سلامت مغز مهم هستند. داشتن سطح پایین اسیدهای چرب امگا ۳ در خون با تسریع پیری مغز، از جمله علائمی مانند ازدستدادن حافظه و اختلال شناختی مرتبط است. در واقع، این سطوح پایین اسیدهای چرب امگا ۳ با کوچکشدن مغز در روند پیری مؤثر هستند. همچنین ماهی منبع عالی پروتئین است که برای حفظ سلامت ماهیچهها، اندامها و رگهای خونی حیاتی است. پروتئین به حمایت از تقسیم سلولی، رشد مو و حتی سیگنالدهی هورمونی کمک میکند. ماهی همچنین سرشار از ید است که یک ماده معدنی حیاتی است که بدن بهتنهایی قادر به تولید آن نیست. ید برای عملکرد تیروئید شما مهم است که مواردی مانند اشتها و سیستم ایمنی شما را کنترل میکند. ماهی بهطورکلی منبع خوبی از مواد مغذی مانند ویتامین دی، ویتامین B۱۲، آهن، فسفر و نیاسین است. ماهی برای افرادی که کمکاری تیروئید دارند یک غذای مناسب است. اگر دچار کمکاری تیروئید هستید، مقاله غذاهای مفید برای کمکاری تیروئید را بخوانید.
کلام آخر
غذاهای دریایی بهترین منابع امگا ۳ و سایر مواد مغذی مهم برای رشد کودکان هستند. کارشناسان تغذیه پیشنهاد میکنند سبد غذایی خانواده حداقل یکبار در هفته حاوی غذاهای دریایی باشد. بااینحال بسیاری از کودکان غذاهای دریایی را دوست ندارند و دلیل این موضوع بوی بد ماهی و سایر غذاهای دریایی است. روشهایی برای ازبینبردن این بو وجود دارد. در این مقاله بهترین روش برای پخت ماهی بدون بو را به شما آموزش دادیم. شما میتوانید با استفاده از این دستور بوی بد ماهی را گرفته و آن را نوش جان کنید.
سؤالات متداول
در کدام روش پخت ماهی، بوی بد ماهی کمتر آزاد میشود؟
اگر ماهی تازه صید شده باشد و از مواد مناسب برای طعمدار کردن آن استفاده شده باشد، معمولاً بوی بدی ندارد؛ اما در حالت کلی ماهی کبابی کمتر از سایر روشهای پخت ماهی، بوی زهم دارد.
کدام مواد غذایی برای ازبینبردن بوی بد ماهی مناسب هستند؟
مواد غذایی اسیدی، زعفران و شیر بهترین مواد غذایی برای ازبینبردن بوی بد ماهی هستند.
کدام نوع ماهی کمتر از بقیه بوی زهم دارد؟
ماهی هوور، ماهی حلوا و ماهی سالمون تازه کمتر از انواع دیگر ماهی بوی زهم میدهند.
شبکه های اجتماعی