مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت آلو مسما

طرز تهیه خورشت آلو مسما

فرهنگ غنی غذا‌های ایرانی محدود به نقطه خاصی از کشور نمی‌شود. اگر شانس این را داشته باشید که از جنوب به شمال ایران سفر کنید، هر شهر و دیاری غذای جدیدی برایتان دارد. طرز تهیه خورشت آلو مسما نیز هدیه خطه گیلان به مجموعه خورشت‌های ایرانی است. البته این غذا را در شهر‌های زیادی از ایران می‌پزند، اما اصالت این خورشت را باید در شمال کشور، جایی میان دریای خزر و رشته‌کوه‌های البرز، جستجو کرد.

خورشت آلو مسما را مانند خورشت به آلو با رب انار در طعم‌های مختلف ترش، شیرین و ملس درست می‌کنند. اینکه شما کدام طعم را بپسندید، ارتباط مستقیمی با ذائقه و فرهنگ غذایی‌تان دارد. شمالی‌ها معمولاً ترشی را ترجیح می‌دهند، ذائقه اصفهانی‌ها به شیرینی تمایل دارد و در غذا‌های جنوبی شیرینی جای خاصی ندارد. در این مقاله برایتان طرز تهیه خورشت آلو مسما گیلانی با مرغ و طرز تهیه خورشت آلو مسما با گوشت را آورده‌ایم، اما پیشنهاد ما این است که طعم نهایی خورشت را مطابق سلیقه شخصیتان تغییر دهید. این خورشت در هر صورت خوشمزه می‌شود و می‌تواند خیلی زود جایی میان خورشت‌های همیشگی شما پیدا کند.

خواص آلو خورشتی

خواص آلو خورشتی

مصرف آلو در کنار طعم خوشمزه‌ای که به انواع غذا‌ها می‌دهد، فواید زیادی برای بدن دارد؛ هرچند حواستان به میزان خوردن این میوه ملین باشد. اگر در مقابل خوردن ترشیجات مقاومتی ندارید، باید دل‌پیچه‌های بعدش را به جان بخرید!

آلو خورشتی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان است که به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کنند. در زیر به ۵ فایده مصرف آلو خورشتی در غذا اشاره کردیم:

سرشار از مواد مغذی: ۱۵ نوع ویتامین و مواد معدنی مختلف مانند ویتامین‌های آ، کا، ب، پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس و فسفر در آلو خورشتی وجود دارد.

سرشار از آنتی‌اکسیدان: آنتی‌اکسیدان‌ها برای کاهش التهاب و محافظت از سلول‌های شما در برابر رادیکال‌های آزاد ضروری هستند.

ملین و درمان یبوست: فیبر بالای موجود در آلو غیر محلول در آب است و باعث افزایش عملکرد دستگاه گوارش می‌شود و در دسته میوه‌های ملین قرار می‌گیرد.

جلوگیری از پوکی‌استخوان: مطالعات جلوگیری از پوکی‌استخوان و بهبود بافت‌های استخوانی ازدست‌‌رفته را با مصرف آلو نشان داده‌اند. وجود آنتی‌اکسیدان و کاهش التهاب را یکی از علت‌های آن دانسته‌اند.

تقویت سلامت قلب: مصرف منظم آلو و آب آن با کاهش فشارخون بالا و کاهش کلسترول بر سلامت قلب تأثیر مثبت می‌گذارند.

مصرف آلو آسان است و شما با اضافه‌کردن آن به انواع غذا‌ها، اسموتی یا تنقلات روزانه می‌توانید به‌راحتی از خواص آن بهره‌مند شوید. آلو خورشتی در طرز تهیه تعداد زیادی از خورشت‌های محلی ایرانی مانند طرز تهیه خورش آلو مسما استفاده می‌شود و شما می‌توانید به خوردن این غذا‌ها با یک تیر، دو نشان بزنید. در کنار استفاده از خواص آلو خورشتی، یک وعده غذایی دلچسب و خوشمزه صرف کنید.

طرز تهیه خورشت آلو مسما گیلانی با مرغ

طرز تهیه خورشت آلو مسما گیلانی با مرغ

خورشت آلو مسما گیلانی مانند آنچه در مقاله خورشت به آلو با مرغ مجلسی گفتیم یکی‌دیگر از غذا‌هایی است که در مهمانی‌ها و مجالس پخته می‌شود. معمولاً این خورشت را کم‌آب، غلیظ و ملس درست می‌کنند، اما اینکه غذا به ترشی بزند یا طعم شیرینی داشته باشد دست خودتان است. این غذا به خورشت آلو مسما گیلانی، خورشت آلو مسما شمالی و مرغ مسما مجلسی شناخته می‌شود که به‌طورکلی به آن خورشت آلو مسما می‌گویند.

مواد زیر برای تهیه این خورشت خوشمزه نیاز است:

آلو خورشتی یا آلو سیاه: ۸ تا ۱۲ عدد

قیسی زردآلو: ۸ عدد

مرغ: ۴ تکه سینه یا ران مرغ

پیاز: ۲ عدد متوسط

رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق چای‌خوری

شکر: ۲ قاشق غذاخوری یا به مقدار دلخواه

نمک، زردچوبه، فلفل: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

پختن مرغ اولین کاری است که باید در طرز تهیه خورشت آلو یا خورشت آلو مسما انجام دهید. خودتان بهتر می‌دانید که مرغ در غذا‌های مختلف با روش‌های مختلفی درست می‌شود. حتی بهتر است بگوییم که هر خانه‌ای دستور پخت مرغ متفاوتی دارد. با‌این‌حال در دستور تهیه خورشت آلو مسما معمولا مرغ را با روش ساده و یکسانی می‌پزند. ابتدا بهتر است مرغ را مقدار نمک و فلفل در روغن داغ تفت دهید و زمانی که دو طرف مرغ طلایی شد آن را از ماهیتابه خارج کنید. خیلی مهم است که حواستان به این مرحله باشد. نیاز نیست آنقدر مرغ را سرخ کنید که بافت خشکی پیدا کند.

وقتی مرغ را کناری گذاشتید، به سراغ آلو‌ و قیسی بروید. نیاز است که آنها را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می‌شود تا بهتر در خورشت پخته شوند. حالا که مرغ را تفت داده‌اید و تاحدی آلوها را آماده کرده‌اید، باید پختن خورشت را شروع کنید. پیاز‌ها را بردارید و آنها را به‌صورت نگینی خرد کنید. بعد از این کار بهتر است قابلمه مناسب خورشت را انتخاب کنید و به سراغ پخت آن بروید.
پیاز‌ها را با مقداری زردچوبه و روغن تفت دهید تا آرام‌آرام آب آنها گرفته شود و تغییر رنگ دهند. بلافاصله بعد از تغییر رنگ پیاز باید به آن آلوها را اضافه کنید. حدوداً ۵ تا ۱۰ دقیقه برای تفت دادن آلوها کفایت می‌کند. سپس یک قاشق رب را در کف قابلمه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و مرغ و بقیه مواد را به قابلمه اضافه کنید. ۲ لیوان آب جوش به محتویات قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید.

زمانی که خورشت شروع به جوشیدن کرد، بهتر است خورشت را با شعله متوسط و حدود ۴۵ دقیقه بپزید تا حسابی جا بیفتد. زیر گاز را خاموش کنید و در مرحله پایانی زعفران دم‌کرده را به خورشت اضافه کنید. خورشت آلو مسما نباید آب چندانی داشته باشد و خورشتی کاملاً غلیظ است. اگر این غذا را درست کردید و خوشتان آمد، خورشت چغاله زردآلو را نیز امتحان کنید. این غذای متفاوت و خوشمزه‌ای در فصل چغاله زردآلو است.

طرز تهیه خورشت آلو مسما با گوشت

طرز تهیه خورشت آلو مسما با گوشت

خورشت آلو مسما را بیشتر با مرغ درست می‌کنند و خورشت آلو مسما با گوشت کمتر پخته می‌شود. بااین‌وجود، به دلیل تفاوتی که در مدت‌زمان پخت گوشت و مرغ وجود دارید، طبیعی است که طرز تهیه خورشت آلو مسما با گوشت تفاوت‌هایی با طرز تهیه خورشت آلو مسما با مرغ داشته باشد. در این روش ابتدا گوشت را با مقداری پیاز و سایر ادویه‌جات تفت دهید و با اضافه‌کردن ۳ لیوان آب اجازه دهید که کاملاً گوشت مغز پخت شود. سپس در ۳۰ دقیقه پایانی به خورشت، آلو و قیسی را اضافه کنید. در این دستور نیز باید حواستان به غلظت خورشت باشد. فرقی نمی‌کند خورشت آلو با مرغ یا گوشت درست می‌کنید، باید این خورشت را غلیظ و با لعابی از روغن از روی گاز بردارید.

یکی‌دیگر از خورشت‎های محبوب و اصیل ایرانی، خورشت چغاله با مرغ است که در مقاله طرز تهیه خورشت چغاله با مرغ، این غذای پرطرفدار را معرفی کردیم.

فوت و فن‌های خوشمزه‌تر شدن خورشت آلو مسما

فوت و فن‌های تهیه خورشت آلو مسما

طرز تهیه خورشت آلو مسما سختی خاصی ندارد، اما باید حواستان به کم‌ و زیاد کردن مواد باشد تا طعم آن، بهتر خودش را نشان دهد. اگر آب زیادی به غذا بدهید، غلظت غذا بهم می‌ریزد یا اضافه‌کردن شکر زیادی باعث شیرینی زیاد غذا می‌شود. در بعضی مناطق، به‌ویژه شهر‌های شمالی، مقداری رب انار به این غذا اضافه می‌شود. انتخاب نوع رب انار به طعم نهایی خورشت شما بستگی دارد. خورشت را ترش، ملس یا شیرین ترجیح می‌دهید؟ جواب شما هرکدام است فرقی نمی‌کند، اما مهم است که اگر ذائقه شیرینی دارید، به سراغ رب انار ترش نروید.

استفاده از مقدار سیر، آبلیمو تازه، آبغوره و دارچین نیز در انتهای پخت خورشت را خوشمزه‌تر می‌کنند. این مواد عطر و طعم بیشتری به ترکیب خورشت شما می‌دهند و حسابی بوی آن در کل ساختمان می‌پیچد.

کلام آخر

خورشت سبزی تا همیشه محبوب است، خورشت قیمه با سیب‌زمینی‌های خلال طلایی طرفداران زیادی دارد، اما خورشت‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند جایی در برنامه غذایی شما داشته باشند. خورشت آلو مسما که در این دسته از خورشت‌ها قرار می‌گیرد؛ خورشتی ساده، خوشمزه و پر خاصیت است که همیشه می‌تواند بخشی از غذ‌اهای مهمانی‌های شما باشد.

سوالات متداول

فواید مصرف آلو برای بدن چیست؟

آلو سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است و این ترکیبات برای حفظ سلامتی بدن و جلوگیری از آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد ضروری هستند. خواص آلو در زمینه کاهش کلسترول خود و تقویت قلب نیز دیده شده است.

خورشت آلو مسما چیست؟

خورشت آلو مسما به خورشت آلو مسما گیلانی و شمالی نیز شهرت دارد. این نشان می‌دهد که این غذا از خطه شمال است، اما در جا‌های مختلفی از ایران درست می‌شود. این خورشت از آلو خورشتی، قیسی، گوشت یا مرغ تهیه می‌شود و خورشتی غلیظ و مجلسی است.

نکات مهم در طرز تهیه خورشت آلو مسما چیستند؟

دو نکته مهم در پختن این خورشت وجود دارد. شما باید حواستان به آب خورشت باشد. خورشت نهایی باید کم‌آب و غلیظ باشد تا طعم آن بهتر خودش را نشان دهد. نکته دیگر نیز درباره طعم خورشت است. باتوجه ‌به اینکه به ترشی، شیرینی یا هر دو علاقه دارید باید مقدار شکر آلو این خورشت را تعیین کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید