مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی کرمان

غذاهای محلی کرمان

کرمان یکی از شهرهای تاریخی است که در جنوب شرقی ایران قرار داد و با آب‌وهوای کویری گردشگران زیادی را به سمت خود می‌کشاند. کویر لوت شهداد، باغ شازده و ارگ بم از مکان‌های دیدنی این شهر زیبا هستند.

در سفر خود به شهر کرمان، چه غذاهایی را باید امتحان کنید؟ آیا با ذائقه مردمان کویری آشنا هستید؟ کرمان به شهر آبگوشت و غذاهای پر از کشک معروف است. کلمپه کرمانی هم شیرینی خوشمزه‌ای است که آوازه جهانی دارد. برای آشنایی با دیگر غذاهای خوش‌ آب‌ و رنگ کرمانی‌ تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

غذاهای محلی زرند کرمان

آش و آبگوشت در شهر کرمان تنوع زیادی دارند. مردم اقلیم کویری علاقه زیادی به غذاهای آبکی و تیلیتی دارند. در سفر خود به شهر کرمان، حتما سری به کافه‌های سنتی بزنید و خود را میهمان یک وعده غذای بی‌نظیر کنید.

آش آماج یا اُماچو

آش آماج یا اُماچو

آش آماج که مردم کرمان به آن شولی هم می‌گویند، ترکیب بی‌نظیری از سبزی‌های محلی، آرد، سرکه و قره‌قروت است. اُماچو هم انواع مختلفی دارد، در ترکیب آن از برگ گوجه و سبزی ترشک استفاده می‌کنند.

آش اوماچو مورد پسند کسانی است که علاقه زیادی به غذاهای ترش دارند. پس اگر ترشی خور نیستید، شاید از این آش خوشتان نیاید.

به مقاله غذاهای محلی سقز سر بزنید و با خوشمزه‌ترین آش‌های محلی در استان کردستان آشنا شوید.

آش رشته کرمانی

آش رشته اصیل‌ترین غذای ایرانی است و در هیچ کشوری چیزی شبیه به این غذا پیدا نمی‌کنید. آش رشته را نه تنها در هر شهر، بلکه در هر خانه به روش منحصربه‌فردی درست می‌کنند. آش رشته کرمانی‌ها را به‌هیچ وجه از دست ندهید.

کدبانوهای کرمانی از کوفته ریزه در ترکیب آش رشته استفاده می‌کنند. گوشت چرخ‌کرده را با ظرافت خاصی قلقلی می‌کنند و آن را قبل از اضافه کردن به آش، خوب سرخ می‌کنند. آش رشته کرمانی‌ها با سکنجبین یا سرکه سرو می‌شود، طبق ذائقه خود می‌توانید آن را شیرین یا ملس میل کنید.

آش روزه

کرمانی‌ها در ماه مبارک رمضان با این آش خوشمزه روزه خود را باز می‌کنند. یکی از نذری‌های پرطرفدار استان کرمان، آش روزه است. اصالت این آش به روستای بردسیر کرمان برمی‌گردد و پیشینه تاریخی و فرهنگی دارد.

در ماه مبارک رمضان رسومات جالبی برای تهیه این آش نذری درنظر می‌گیرند. از روزهای اول ماه مبارک، چند جارچی در شهر اشعار مخصوصی می‌خوانند و از اهالی محل، مواد اولیه این آش را جمع‌آوری می‌کنند.

نخود، لوبیا، عدس، جو و سبزی آش را در دیگ بزرگی می‌پزند و تمام اهالی محل را برای خوردن آش نذری دعوت می‌کنند.

آش گندم شیر

آش گندم شیر

آش خوشمزه و مقوی که در ترکیب آن از گوشت، آب قلم، نخود، گندم، شیر و کشک سائیده استفاده می‌شود. درست کردن این آش کار راحتی نیست و مردم محلی آن را از ساعت‌ها قبل روی اجاق می‌پزند تا خوب جا بیفتد.

گندم شیر را برای تهیه این آش جداگانه درست می‌کنند. گندم را با شیر، فلفل، زیره، زردچوبه و کمی نمک به مدت چند ساعت خوب می‌پزند تا کاملا یکدست شود.

گندم شیر را به‌ مدت چند روز روی پارچه‌ای پهن می‌کنند تا در مجاورت هوا خشک ‌شود. در آخر آن را برش می‌دهند و در انواع آش و سوپ استفاده می‌کنند.

برای آشنایی با دستور پخت غذاهای همدان، خواندن مقاله طرز تهیه غذاهای محلی همدان را از دست ندهید.

غذاهای محلی سیرجان

از معروف‌ترین غذاهای کرمان، آبگوشت است. به احتمال زیاد، نام آبگوشت بزباش را شنیده‌اید. در شهر کرمان می‌توانید از طعم این غذای اصیل لذت ببرید. راستش را بخواهید، کرمانی‌ها در تنوع آبگوشت بی‌رقیب هستند، جالب‌ترین آنها هم آبگوشت بادمجان است.

آبگوشت کشک و بادمجان

اگر طرفدار کشک و بادمجان هستید، حتما عاشق این آبگوشت می‌شوید. این غذا بسیار مقوی است و در ترکیب آن از گوشت گوسفندی درجه یک، نخود، لوبیا سفید، پیاز، بادمجان، سیب‌زمینی، چغندر و کشک سائیده محلی استفاده می‌شود.

مدت زمان پخت این غذا طولانی بوده و ظاهر جذاب و جا افتاده آن دل شما را آب می‌کند. اصفهانی‌ها همین غذا را به‌صورت حلیم درست کرده و آن را با گردو و نعنا داغ سرو می‌کنند.

پیشنهاد می‌کنیم سری به مقاله غذاهای محلی اصفهان بزنید و با تنوع غذاهای نصف جهان هم آشنا شوید.

آبگوشت بز قرمه

آبگوشت بز قرمه

بز قرمه یا بزباش نوعی آبگوشت پرطرفدار است که در استان‌های مختلف کشورمان، آن را به شکل‌های مختلف می‌پزند. این غذا را با گوشت بز یا بزغاله درست می‌کنند و به همین دلیل آن را به این نام می‌شناسند.

گوشت بز را در روغن سرخ کرده و آن را به‌صورت قرمه درست می‌کنند. قرمه کردن گوشت یکی از رسوم قدیم ایرانی‌ها است که در گذشته برای نگه‌داری گوشت به مدت طولانی از این روش استفاده می‌شد.

نخود، سیر و پیاز را با گوشت قرمه می‌پزند و به آن نعنا داغ و زعفران اضافه می‌کنند. این آبگوشت بسیار غلیظ و مقوی است و معمولا مقداری روغن محلی هم در آن می‌ریزند. این آبگوشت را در یک رستوران محلی سفارش دهید، در آن نان تازه تیلیت کرده و نوش‌جان کنید.

کله جوش

نام این غذا کمی عجیب است، اما در بیشتر استان‌های ایران کله جوش را به روش خاصی درست می‌کنند. در همدان به آن کال جوش می‌گویند، خراسانی‌ها آن را با ‌نام اشکنه ماست یا اشکنه قروت می‌شناسند.

کرمانی‌ها هم با کشک معروف خود این غذا را به نحو دلپذیری درست می‌کنند. کشک محلی، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و گردو دست به دست هم می‌دهند و ترکیبی فوق‌العاده می‌سازند.

غذاهای محلی رفسنجان

رفسنجان از شهرهای استان کرمان بوده و همه این شهر را به پسته درجه یک می‌شناسند. غذاهای رفسنجان عطر و طعم دلپذیری دارد، در ادامه با غذاهای رفسنجان بیشتر آشنا شوید.

آبگوشت متنجبه

آبگوشت متنجبه

آبگوشت متنجبه یا مطنجبه در شهر رفسنجان درست می‌شود. این غذا مخصوص هیئت‌های عزاداری در روزهای عاشورا و تاسوعای حسینی است. مردم بم به این غذا آبگوشت امام حسینی می‌گویند.

این آبگوشت به ‌دلیل استفاده از گوشت گوسفندی به‌نام متنجبه معروف شده و در دیگ مسی درست می‌شود. آبگوشت متنجبه سبزرنگ است و در ترکیب آن نخود، لوبیا چیتی، سیب‌زمینی، پیاز، لیمو عمانی، گردو و زیره استفاده می‌شود.

در آبگوشت متنجبه قیسی و آلو می‌ریزند، سبزی‌های معطر مثل ترخون، جعفری و شنبلیله در آن دیده می‌شوند. این آبگوشت کمی چرب است و دنبه فراوان به آن اضافه می‌کنند. برای تعادل در طبع این غذا، گاهی از خرما هم در آن استفاده می‌شود.

آبگوشت زیره

به شهر کرمان سفر کنید و از زیره درجه یک آن بی‌نصیب بمانید؟ مرغوب‌ترین زیره سیاه را در ترکیب این آبگوشت استفاده می‌کنند، به‌هیچ وجه از این غذا نگذرید. در این آبگوشت نخود، لوبیا و سیب‌زمینی دیده‌ نمی‌شود.

زیره سیاه، گوشت گوسفندی، دنبه، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و نمک را با هم می‌پزند؛ آبگوشت جاافتاده و زردرنگ که عطر آن دلپذیر است و برای معده شما فواید زیادی دارد.

خورشت آلوچه

اگر غذاهایی مثل آش و آبگوشت انتخاب شما نیستند، خورشت‌های متنوع کرمان را امتحان کنید. کرمانی‌ها در فصل بهار از آلوچه تازه برای تهیه این خوراک خوشمزه و اصیل بهره می‌برند.

آلوچه یا همان گوجه سبز در بین ایرانی‌ها بسیار محبوب است، این خورشت طعم ملس و دلچسبی دارد. گوشت قرمز را به‌همراه لوبیا و سبزی‌های معطر مثل نعنا و جعفری می‌پزند. در آخر به آن آلوچه تازه و رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌کنند.

این غذا را به‌راحتی می‌توانید در خانه درست کنید. شباهت زیادی به خورشت قرمه سبزی دارد، با این تفاوت که به‌جای لیمو عمانی از آلوچه تازه استفاده می‌شود.

برای آشنایی با روش‌های پخت خورشت محبوب ایرانی‌ها، به مقاله طرز تهیه خورشت قرمه سبزی مجلسی سر بزنید.

خورشت به آلو

خورشت به آلو

غذای بهاری شهر کرمان را شناختیم، حالا سری هم به غذاهای پاییزی این استان زیبا بزنیم. این غذا هم طعم ترش و ملسی دارد و در فصل پاییز و زمستان در سفره‌های مردم کرمان خودنمایی می‌کند.

این غذا را بیشتر ایرانی‌ها به‌عنوان غذاهای روزانه درست می‌کنند و کمتر کسی می‌داند که این غذا کرمانی است. گوشت ماهیچه گوسفندی، پیاز، به تازه و آلو بخارا ترکیب جادویی این خورشت را تشکیل می‌دهند. در سفر به کرمان، آن را از دست مردم محلی بچشید و تفاوت را احساس کنید.

زیره پلو کرمانی

نام این غذا بیشتر از بقیه بر سر زبان‌ها است. بسیاری از گردشگران در سفر خود به استان کرمان، سراغ این غذا را می‌گیرند؛ غذایی ساده و معطر که جادوی ادویه‌ها را به رخ شما می‌کشد.

برنج آبکش شده را با زیره و کوفته قلقلی به صورت لابه‌لا دم می‌کنند. عطر این غذا تا هفت خانه آن‌ طرف‌تر به مشام می‌رسد. خانم‌های باسلیقه کرمانی گاهی روی برنج، کمی زعفران آب‌کرده هم می‌ریزند. البته به‌جای کوفته ریزه، می‌توان از گوشت مرغ هم در این غذا استفاده کرد.

ما قبلا در مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ، دستور تهیه پلو قاطی و زیره پلو را برای شما آوردیم. حتما به این مقاله سر بزنید.

کلام آخر

این روزها مردم تمایل زیادی به خوردن غذاهای فرنگی دارند، در حالی‌که اطلاعات کافی درباره غذاهای محلی ندارند. شهرهای مختلف ایران، چنان تنوعی در غذاهای محلی دارند که اگر هر روز به یک منطقه سفر کنید، فرصت تجربه غذای جدید برای شما وجود دارد.

در این مقاله شما را با غذاهای بی‌نظیر استان کرمان و شهرهای مهم آن آشنا کردیم.

سوالات متداول:

آش رشته کرمانی چه فرقی دارد؟

کرمانی‌ها از کوفته ریزه در آش رشته استفاده می‌کنند. آش رشته در کرمان با سرکه و سنکنجبین سرو می‌شود تا طبق ذائقه خودتان آن را ترش یا ملس میل کنید.

آبگوشت متنجبه چیست؟

آبگوشت مخصوص هیئت‌ عزاداری است و در ترکیب آن از گوشت، دنبه، لوبیا، سیب‌زمینی، پیاز، آلو، قیسی، لیمو عمانی، جعفری، شنبلیله، ترخون، گردو و زیره استفاده می‌شود.

آبگوشت بز قرمه غذای محلی کدام شهر است؟

آبگوشت بز قرمه غذای معروف شهر کرمان است که در آن از گوشت بز یا بزغاله استفاده می‌شود.

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید